Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Πάπαλα ο δρόμος Κιλκίς Θεσσαλονίκης, αν δεν γίνουν γρήγορα οι απαλλοτριώσεις

Επιστολή με αίτημα την επίσπευση των διαδικασιών απαλλοτρίωσης των οδικών έργων που υλοποιεί μέσω του ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο Κιλκίς απέστειλε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο και στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Πρόγραμμα επίσκεψης Άδωνι στο Κιλκίς το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

15.45: Επίσκεψη στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Γουμένισσας
16.45: Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου
17.30:Επίσκεψη στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κιλκίς. Σύσκεψη με εκπροσώπους της Διοίκησης και τα σωματεία εργαζομένων – Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Καρκινοπαθών.
18.30: Συνεδρίαση Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κιλκίς
19.30: Κεντρικός ομιλητής στην ετήσια συνεστίαση της ΝΟΔΕ/ΝΔ Κιλκίς στο Κέντρο “ΑΡΕΝΑ” Κιλκίς

Ο «Γάμος του Χαραλάμπη» στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Οι μαθητές του Γ2 τμήματος του σχολείου μας, με μεγάλη επιτυχία γιόρτασαν την σήμερα Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014 μαζί με όλους τους μαθητές στην αυλή, δραματοποιώντας το «Γάμο του Χαραλάμπη».

Εξετάσεις για άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού για την περίοδο Μαρτίου 2014

Από το Τμήμα Φαρμάκων-Φαρμακείων της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:

Λαθρεμπόριο ναυτιλιακών καυσίμων: Τα γράψαμε με κάθε λεπτομέρεια 2 σχεδόν χρόνια πριν!!!»

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Τα όσα συνέβησαν στις ημέρες μας με το λαθρεμπόριο ναυτιλιακών καυσίμων τα καταγράψαμε και τα παρουσιάσαμε αναλυτικά στο Κεφάλαιο 3, (σελίδα 27 έως 35) μελέτης μας, που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 σε συνεργασία με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών, Εμπόρων της Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Ολοκληρώθηκαν οι μαθητικοί «Αγώνες Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος»

Με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, ολοκληρώθηκαν οι «Αγώνες Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος» που διοργάνωσε η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων Ν. Κιλκίς (Ο.Ε.Σ.Α ) και η Ομάδα Φυσικής Αγωγής Ν. Κιλκίς για τους μαθητές –τριες Δημοτικών Σχολείων- Γυμνασίων- Λυκείων Ν.Κιλκίς.

Εδώ τα καλά σαλιγκάρια

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ σχεδιάζει να υλοποιήσει το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LEONARDO DA VINCI-PLM με τίτλο «Οργάνωση και Διαχείριση Σαλιγκαροτρόφων», σε συνεργασία με το Διεθνές Ίδρυμα Σαλιγκαροτροφίας με έδρα το Cherasco της Ιταλίας.

"η πόλις" χορεύει σήμερα Τσικνοπέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014


Σχολή κριτών κλασικού Αθλητισμού

Το Δ.Σ του συνδέσμου Επισήμων Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Πέλλας-Κιλκίς , με την σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού, ανακοινώνει την λειτουργία σχολής Κριτών κλασικού Αθλητισμού (Στίβου)

Βράβευση αθλητών και αθλητριών από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας-Κιλκίς

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας-Κιλκίς σε συνεργασία με το Δήμο Έδεσσας και την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και βράβευσε τους αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν την αγωνιστική περίοδο του 2013 καθώς και τους προπονητές τους. Βραβεύθηκαν αθλητές για τις επιτυχίες τους σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Βαλκανικούς Αγώνες και Πανελλήνιους Αγώνες. Η εκδήλωση έγινε στην Έδεσσα το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 15:00 στο Δημοτικό Κέντρο των Καταρρακτών.

Πεπτικό έλκος και διατροφή

Γράφει η Ασημένια Καναρίδου*
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

H διατροφική αντιμετώπιση του πεπτικού έλκους έγκειται σε τρεις κατηγορίες :
1. Περιορισμό κατανάλωσης συγκεκριμένων τροφίμων –προληπτικά.
2. Αλλαγή συνηθειών διατροφής – προληπτικά.
3. Χειρισμοί που προσφέρουν ανακούφιση από τον πόνο – σε μια έξαρση.

Περί Αξιολόγησης στην Εκπαίδευση

Για το Δ.Σ. της ΔΑΚΕ Δ.Ε Κιλκίς υπογράφει ο Μιχαήλ Λοκοβίτης
Συνάδελφοι,
Η παράταξή μας εδώ και πολλά χρόνια έχει ταχθεί και έχει δώσει μάχες για την εφαρμογή του θεσμού της Αξιολόγησης στην Εκπαίδευση.

Η Τόλμη Κιλκίς σε Διασυλλογικούς φιλικούς αγώνες Kick Boxing

Διασυλλογικοί φιλικοί αγώνες Kick Boxing Semi contact, full contact, MMA και άλλα συναφή της Ε.Ο.Π.Τ., διεξήχθησαν την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, στο κλειστό γυμναστήριο Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη.

Βράβευση αθλητών και αθλητριών της Τόλμης Κιλκίς

Κοπή πίτας και γιορτή αθλητισμού της οικογένειας Taekwondo από την Ένωση Βορείου Ελλάδος Ε.ΤΑ.Β.Ε. διεξήχθη στο μουσείο αθλητισμού στην Θεσσαλονίκη στις 15/02/2014. Αυτή η πολύ όμορφη διοργάνωση επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Ανακοίνωση Αστυνομίας σχετικά με επεισόδια στο Χονδρό Δέντρο Χαλκιδικής

Δελτίο τύπου Αστυνομίας
Χθες (19.02.2014) κατά τη διάρκεια κινητοποίησης διαμαρτυρίας για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες, άτομα με τη φυσική τους παρουσία παρεμπόδιζαν την κίνηση οχημάτων σχετικά με την μεταλλευτική δραστηριότητα.

Γιορτή Αθλητισμού του ΓΑΣ Κιλκίς – Βασιλόπιτα και βραβεύσεις

Σε εορταστική ατμόσφαιρα και σε ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο παρουσία των αθλητών , προπονητών εφόρων του τμήματος, αλλά και αρκετών γονέων των αθλητών , πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στο νέο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου του δήμου Κιλκίς η εκδήλωση της γιορτής του αθλητισμού και της κοπής της βασιλόπιτας του ΓΑΣ Κιλκίς.

Επιστολή προς Εκπαιδευτικούς, Γονείς και Μαθητές

Υπογράφει ο Γιώργος Ξενέλλης
Πρόεδρος ΕΛΜΕ νομού Κιλκίς
- Κανείς εργαζόμενος στο Δημόσιο να μην απολυθεί μετά τις 23 Μαρτίου
- Κανείς μαθητής διωγμένος από το σχολείο, κανείς νέος χωρίς μόρφωση

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Γονείς και Μαθητές,

Η κυβέρνηση το καλοκαίρι κατάργησε 51 ειδικότητες καθηγητών με κύριο στόχο την απόλυσή τους και κυρίως το ξεπούλημα του πιο εύρωστου κομματιού της δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης στους ιδιοκτήτες των ΙΕΚ, των νέων ΣΕΚ και των κολεγίων.