Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Ευχαριστήριο Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς


Ανακοίνωση Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς ευχαριστεί από καρδιάς τη διεύθυνση της αλυσίδας καταστημάτων αθλητικών ειδών Step και προσωπικά τον κ. Στέφανο Λαίδη που για ακόμη μια φορά ανταποκρίθηκε σε αίτημα του τμήματος μας για τη προσφορά υποδημάτων προς τα μέλη των ωφελούμενων οικογενειών που αδιάκοπα στηρίζει ο ΕΕΣ Κιλκίς.

Μήνυμα Μητροπολίτη Κιλκίς κ.κ. Βαρθολομαίου για την Πρωτοχρονιά 2022

Υπογράφει ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίος
Αδέλφια και παιδιά μου εν Χριστώ, καλή και ευλογημένη χρονιά!
Η πρώτη μέρα του χρόνου είναι ορόσημο στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα. Οι άνθρωποι την έχουμε ταυτίσει ως την ημέρα της ανανεώσεως, της ελπίδας και της ευκαιρίας να αναβαπτισθούμε στους μύχιους και ανεκπλήρωτους πόθους μας. Είναι η μέρα της προσδοκίας και της θαλπωρής, κατά την οποία αισθανόμαστε όλοι πηγαία την ανάγκη να «μηδενίσουμε» την ταχύτητα της βιωτής, να ανασυνταχθούμε και να αισθανθούμε τον δυναμισμό της εκκίνησης και του καινούργιου αγώνα για τις αξίες μας.

Η 12η ώρα του χρόνου


Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Εκπαιδευτικός - συγγραφέας

Ο χρόνος απασχόλησε τον άνθρωπο από πολύ παλιά. Στο «πρόσωπό» του έχουν πλασθεί μύθοι και θρύλοι. Πότε είναι ο Θεός Κρόνος που τρώει τα παιδιά του και πότε η μονάδα που μετρά την περιφορά της γης γύρω από τον ήλιο (ήλιος+κίω = ηλικία). Είναι αλήθεια πως, αν δεν υπήρχε ο άνθρωπος να τον μετρά, δεν θα υπήρχε ο χρόνος. Και πως από μόνος του είναι κενός. Αυτά που τον σημαδεύουν στην καρδιά είναι τα γεγονότα. Αυτά ορίζουν τη σημασία του και προσδιορίζουν το μέγεθός του.

Ευχές για το νέο έτος από το Σύλλογο Καρκινοπαθών Κιλκίς και Παιονίας "Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος"



Σμόκιν για ξέφωτο ή οι τρεις



Του Φώτη Μισόπουλου
Ο φρουρός έξω απ' την πόρτα ήταν για κείνον
ΦΡΑΝΤΣ ΚΑΦΚΑ[1]

(Video) Τα έψαλλε στη Γνώμη ο μικρός φίλος Ωρίωνας Βελισσαρίδης



Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 31/12/2021, 7:45 μ.μ.


Επιβράβευση και εθιμοτυπική προσφορά δώρων από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σε τροχονόμους της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (31-12-2021) το πρωί στην Πλατεία Λευκού Πύργου, ειδική εορταστική εκδήλωση προς τιμήν του ρυθμιστή τροχονόμου, κατά την οποία τοποθετήθηκε το παραδοσιακό τροχονομικό βάθρο (βαρέλι).

ΟΡΑΜΑ 2040, Στρατηγικό Σχέδιο, Αγροτικό Σύμφωνο


Τον Ιαν 2010 κατατέθηκε από τον Δρ Φώτιο Βακάκη (www. vakakis.gr) η πρόταση «Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ», αφού είχαν προηγηθεί πολλές παρουσιάσεις στον Πρωθυπουργό, σε Υπουργούς και σε φορείς όπως: πολιτικά κόμματα, ΓεωΤΕΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, ΠΕΝΑ, ΓΠΑ, ΑΠΘ, ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. και ΕΤ.ΑΓΡ.Ο. όπου η πρότασή δεν προκάλεσε το ενδιαφέρον κανενός εκ των παραληπτών

Γ. Γεωργαντάς: Πάνω από 500 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές το 2021


Για πάνω από 500 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές 
το 2021, μιλά ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γ. Γεωργαντάς, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Πάνω από 500 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές. Περίπου 55 λιγότερες ουρές, για κάθε ενήλικο πολίτη. Συνεχίζουμε δυναμικά, κάνοντας την καθημερινότητα όλων των Ελλήνων, ακόμη ευκολότερη».

Κορωνοϊός (31/12/2021): 40.560 νέα κρούσματα (194 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 76 θάνατοι και 627 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 40.560, εκ των οποίων 32 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.210.853 (ημερήσια μεταβολή +3.5%), εκ των οποίων 50.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 231 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.386 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

"Δεν έχετε νερό και τι θέλετε να σας κάνουμε;"


Χωρίς νερό και απροειδοποίητα έμεινε σήμερα 31 Δεκεμβρίου 2021, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα η περιοχή των Δεκαπέντε Μαρτύρων στο Κιλκίς. Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής για την τύχη που είχαν την παραμονή Πρωτοχρονιάς, τηλεφωνούσαν στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Κιλκίς, όπου όταν κάποιος εδέησε να σηκώσει το  τηλέφωνο, έλαβαν την εξωφρενική απάντηση "Δεν έχετε νερό και τι θέλετε να σας κάνουμε;". 
Με γειά το κράνος συνδημότες και καλή νέα χρονιά.

(Video) Παραμονή Πρωτοχρονιάς 2022, στην καρδιά της πόλης του Κιλκίς

H… πανηγυρτζίδικη αισθητική του Κιλκίς

Υπάρχει η μπαρόκ αισθητική, η αναγεννησιακή, η ρουστίκ, η μοντέρνα, η μίνιμαλ και στον αντίποδα όλων αυτών η… πανηγυρτζίδικη αισθητική του Κιλκίς. Ο λόγος φυσικά για την πλατεία Ειρήνης στην οποία ο Δήμος Κιλκίς, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεών του, έχει στήσει μια κατά τα άλλα πανέμορφη παραδοσιακή φάτνη και ακριβώς δίπλα μια ψυχαγωγική εγκατάσταση για μικρά παιδιά, έναν πάγκο με λουκουμάδες και μια μηχανή ποπ κορν, λες και πρόκειται για πανηγύρι. 

Ευχές για το νέο έτος από το Δημοτικό Σύμβουλο Κιλκίς Βλάση Κουρτίδη



Μπούκαραν στο σπίτι ηλικιωμένης και άρπαξαν 60.000 ευρώ


Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση ληστείας, που έγινε τον περασμένο Μάρτιο σε μονοκατοικία ηλικιωμένης σε περιοχή της Ημαθίας.

Στο Μυριόφυτο, μοιράζοντας τρόφιμα στις πολύτεκνες οικογένειες


Ανάρτηση του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά, στον προσωπικό του λογαριασμό Facebook

“Στο Μυριόφυτο, μοιράζοντας τρόφιμα στις πολύτεκνες οικογένειες και τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, που είναι, αυτές τις ημέρες, μόνοι.
Καλή Χρονιά, με υγεία!”

"Γκολ από τα αποδυτήρια", από τον κομμουνιστή δήμαρχο στον εκλεκτό δήμαρχο των μεγαλοεπιχειρηματιών

Γράφει ο Παναγιώτης Σαββίδης
Με την «banal» αισθητική της αστικής τάξης που το περιτύλιγμα έχει μεγαλύτερη σημασία από το περιχεόμενο, ο δήμαρχος Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης επιμένει να ξοδέψει 211.000 ευρώ (λεφτά φορολογουμένων) για την εμφάνιση ενός καλλιτέχνη της «βιομηχανίας του θεάματος», του ψεύτικου – εμπορευματοποιημένου και φθηνού «λάιφ στάιλ», που θα εμφανιστεί μόλις 17 λεπτά, χωρίς μάλιστα την παρουσία θεατών σε υπαίθρια εκδήλωση για την πρωτοχρονιά.

Το έθιμο της βασιλόπιττας


Του Κώστα Μπούζα
Την λένε και αγιοβασιλόπιττα και βασιλοκολιούρα. Είναι η πίττα του Άη Βασίλη, που ζυμώνεται στο τέλος της χρονιάς και κόβεται από τον νοικοκύρη του σπιτιού την Πρωτοχρονιά, ημέρα γιορτής της μνήμης του Αγίου. Σε κείμενο του ενάτου αιώνα, διασώζεται η παρακάτω λαϊκή παράδοση για την καθιέρωση του εθίμου:

Αλεξέι Ναβάλνι: Μία νίκη έναντι του μισαλλόδοξου αυταρχισμού


Γράφει ο Δημήτρης Τάκος*
Το βραβείο Ζαχάρωφ, η υπέρτατη αναγνώριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τους υπερασπιστές των ελεύθερων και δημοκρατικών αξιών, το 2021 απονεμήθηκε στον Αλεξέι Ναβάλνι, Ρώσο ακτιβιστή, δικηγόρο και κύρια πολιτική φιγούρα της ρωσικής αντιπολίτευσης, μαχόμενο κατά της διαφθοράς της κυβέρνησης του Βλαδίμηρο Πούτιν. 

Smartwaches & Smartbands: Τι να προτιμήσετε και γιατί