Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2007 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)



Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας και τα ένθετά της, όπως ακριβώς κυκλοφόρησαν πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2007. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.

Σιωνίδης: Τα σχολεία του δήμου Παιονίας είχαν, έχουν και θα έχουν επάρκεια σε πετρέλαιο θέρμανσης


Υπογράφει ο Κώστας Σιωνίδης
Δήμαρχος Παιονίας
Η διοίκηση του δήμου Παιονίας αντιμετωπίζει τα θέματα της παιδείας με ιδιαίτερη σοβαρότητα και ευαισθησία. Μεριμνά με συνέπεια για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και τον απρόσκοπτο εφοδιασμό τους με όλα όσα χρειάζονται.

Αλληλεγγύη: η συνισταμένη των αξιών


Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης
Το όραμα για τη δημιουργία μιας “ιδανικής κοινωνίας” στηρίζεται στις πανανθρώπινες αξίες που η κλασική Ελλάδα του 5ου αιώνα π.Χ. και ο ευρωπαϊκός Διαφωτισμός του 18ου αιώνα δημιούργησαν. Είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα-ατομικά, κοινωνικά, πολιτικά.

Κορωνοϊός (26/1/2022): 17.960 νέα κρούσματα (106 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 115 θάνατοι και 646 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 17.960, εκ των οποίων 66 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.848.223 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 381 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.372 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας σε ειδική συνεδρίαση


Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, με τηλεδιάσκεψη, τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022 στις 11.00 π.μ. .

Με παρέμβασή Γ. Γεωργαντά εγκρίθηκε το ρυμοτομικό σχέδιο για τον καθορισμό χώρου νέων κοιμητηρίων στην Κοινότητα Χέρσου


Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (τεύχος τέταρτο αρ. φύλλου 979 στις 31 Δεκεμβρίου 2021) η έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου για τον καθορισμό χώρου νέων Κοιμητηρίων στην Κοινότητα Χέρσου σε εκτός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου περιοχή πλησίον του οικισμού, όπως και ο καθορισμός όρων και περιορισμών δόμησης, με Προεδρικό Διάταγμα που υπέγραψε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κενά και αντιφάσεις του αναπτυξιακού νόμου


Γράφει ο Δημήτρης Μάρδας
Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ, π. Αν. Υπουργός Οικονομικών

-Όποιος πιστεύει ότι αλλάζοντας ανά τριετία τον επενδυτικό νόμο της χώρας μπορεί να προσελκύσει σοβαρούς και ιδίως μεγάλους επενδυτές πλανάται πλάνη οικτρά. Το παρελθόν της χώρας το αποδεικνύει!

Το 2/θ Δημοτικό Σχολείο Επταλόφου Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά...

Ανακοίνωση 
2/θ Δημοτικού Σχολείου Επταλόφου Κιλκίς

Τα μέλη της σχολικής κοινότητας του 2/θ Δημοτικού Σχολείου Επταλόφου Κιλκίς, ευχαριστούν θερμά τους
- κ. Γεώργιο Γεωργαντά βουλευτή Κιλκίς.
κα. Γιώτα Παπαρίδου πρόεδρο Δ.Σ. ΣΕΠΕ
την εταιρεία Πλαίσιο
για την ευγενική δωρεά ενός Laptop και ενός Projector στο σχολείο μας.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 26/1/2022, 4:52μ.μ.


Συλλήψεις για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν χθες (25 Ιανουαρίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, δύο ημεδαποί άνδρες, καθώς σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, συνολικά εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

Κιλκίς: Εκδήλωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών που συνταξιοδοτήθηκαν κατά τα δυο τελευταία σχολικά έτη


Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς εν όψει του εορτασμού για τους Τρείς Ιεράρχες συνδιοργανώνει με τον σύλλογο Εκπαιδευτικών Κιλκίς και τον σύλλογο εκπαιδευτικών Παιονίας εκδήλωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών που συνταξιοδοτήθηκαν κατά τα δυο τελευταία σχολικά έτη. Αφορά 27 εκπαιδευτικούς στους οποίους θα αποδοθεί αναμνηστική πλακέτα για την πολύχρονη προσφορά τους στην εκπαίδευση.

Συνελήφθησαν 3 άτομα στο Κιλκίς για διακίνηση μη νόμιμων αλλοδαπών


Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή της παράνομης διακίνησης αλλοδαπών, συνελήφθησαν σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις σε περιοχές του Κιλκίς, τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Στα "όριά" του το 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς


Ρεπορτάζ: Πάολα Χαραλαμπίδου
-Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται το 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς λόγω του υψηλού αριθμού εγγεγραμμένων μαθητών στην Α’ Τάξη.
-Αν δεν δημιουργηθούν εγκαίρως επιπλέον αίθουσες θα υπάρξουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα από τη νέα σχολική χρονιά.
-Βρισκόμαστε στο μέσο της χρονιάς και καμία από τις προτεινόμενες λύσεις δεν έχει προχωρήσει.

Στο ανώτατο όριο χωρητικότητάς του έχει φτάσει φέτος το 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς επισημαίνουν γονείς μαθητών, καθώς στις 3 Τάξεις του λειτουργούν 18 Τμήματα (Α’ Τάξη - 7 Τμήματα, Β’ Τάξη - 6 Τμήματα, Γ’ Τάξη - 5 Τμήματα) με 420 περίπου μαθητές.

Αντιδήμαρχε Κοινωνικής Πολιτικής Κιλκίς, μόνο «Κιλκίς μπροστά», δεν βλέπουμε...

Υπογράφει η Κασσάνδρα

Αγαπητέ Αντιδήμαρχε Κοινωνικής πολιτικής Κιλκίς,
ανέλαβες μια θέση μεγάλης ευθύνης και μάθαμε πώς τρέχεις και δε φτάνεις. Αντί να ασχοληθείς με τα προβλήματα του δημότη ασχολείσαι με άλλα.

Δημοπρατήθηκε το έργο συντήρησης και επισκευής των σχολικών κτιρίων Αξιούπολης και Πολυκάστρου


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Δημοπρατήθηκε το έργο συντήρησης και επισκευής των σχολικών κτιρίων Αξιούπολης και Πολυκάστρου, προϋπολογισμού 300.000,00 ευρώ. Το έργο αφορά τις σχολικές μονάδες που λειτουργούν στις δύο δημοτικές ενότητες και προβλέπονται σε αυτό οι εξής παρεμβάσεις:

Δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για Covid-19 στο Δήμο Παιονίας



Ο Χρήστος Κέλλας, βουλευτής Λαρίσης με την ΝΔ μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά


Ο Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής Εκλογικής Περιφέρειας Λαρίσης με την Νέα Δημοκρατία/Ιατρός-Αναισθησιολόγος, μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά

Πως κρίνετε ότι θα είναι ο χειμώνας και η άνοιξη του ’22
από άποψη υγείας, ασφάλειας, προνοίας, κοινωνικά και ιατρικά;

Tο 2022 μπήκε στη ζωή μας «δυναμικά» με τη μετάλλαξη «Ο» και την υπερμεταδοτικότητα, που τη διακρίνει, να επελαύνει, αλλά με λίγες νοσηλείες, τουλάχιστον για τους πλήρως εμβολιασμένους. Ωστόσο, ο αριθμός των νοσηλειών και των θανάτων στις ΜΕΘ από τη μετάλλαξη «Δέλτα» είναι αυξημένος και σε ποσοστό άνω του 90% αφορά ανεμβολίαστους.