Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Α. Τζιτζικώστας: «Τον Απρίλιο η πρώτη ταινία του Bollywood στην Κεντρική Μακεδονία»

Συνάντηση με τον Ινδό κινηματογραφικό παραγωγό Nilesh Malhotra είχε σήμερα στο γραφείο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρου Θάνου και του Προέδρου της ΔΕΘ-Helexpo Τάσου Τζήκα.

Εργασίες συντήρησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Στην 67η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αεροδρομίου
Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην 67η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αεροδρομίου «Μακεδονία» από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 έως την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019 και από τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019 έως την Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019.

Τα εγκαίνια του έργου αποξήρανσης των λιμνών Αρτζάν – Αματόβου (Σήμερα περιοχή Δήμου Παιονίας νομού Κιλκίς)

Γράφει ο Χρ. Π. Ίντος
Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 1929 στον Λιμνότοπο Παιονίας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της αποξήρανσης των Λιμνών Αρτζάν – Αματόβου. Δηλαδή του έργου αποχέτευσης των υδάτων των λιμνών αυτών μέσω διώρυγας στον ποταμό Αξιό. Το είχε αναλάβει και το εκτέλεσε η Αμερικανική εταιρεία τεχνικών έργων «Φουνταίσιον» η οποία έδρευε στην Νέα Υόρκη.

Νεαροί εθελοντές καθαρίζουν και φέτος τη λίμνη Κερκίνη

Ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την εθελοντική προσφορά θα δώσουν 21 μαθητές και φοιτητές από όλη την Ελλάδα, που θα βρεθούν και φέτος στη λίμνη Κερκίνη, συμμετέχοντας στον καθαρισμό της αλλά και στην αποκατάσταση ζημιών στους χώρους υποδοχής της.

Δημοψήφισμα για τη θανατική ποινή;


Ο Κωνσταντίνος Τζίκας (δικηγόρος & διαμεσολαβητής)* αναφέρθηκε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 102 fm και στην μεσημβρινή εκπομπή των δημοσιογράφων Ασπασίας Βούζη κα Βούλας Σαϊτη «Ημερολόγιο» στο κατά πόσο είναι εφικτό, σύμφωνα με τον νόμο, να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την επαναφορά της θανατικής ποινής σε όσους πολίτες διαπράττουν κακουργήματα όπως παιδεραστία, εμπόριο ναρκωτικών κλπ.