Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Το έγκλημα ή το τελευταίο σημείωμα


Του Φώτη Μισόπουλου

Θέλω να φανταστώ κάτι
κι εμφανίζεται πάντα κάτι άλλο
ΆΛΒΑΡΟ ΝΤΕ ΚΑΜΠΟΣ [1]

....ανώφελες περιστροφές - θα φύγουμε τελευταία στιγμή πριν τα μεσάνυχτα - η απόφαση ειν' αμετάκλητη η θέση του φεγγαριού άλλωστε δικαιολογούσε κάτι τέτοιο το θάνατο να προσθέτει υγρασία στους τοίχους ή μυστήριο κάτω απ' τις πέτρες - ενηλικίωση της δόξας καθώς έπειτα αρχίζει η παρακμή

Η θεατρική ομάδα της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς, στις εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού


Ανακοίνωση ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Η Θεατρική ομάδα της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Πατρινού καρναβαλιού και στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων!

Τεχνολογικές αναδρομές με τον Νικηφόρο Χριστοφορίδη: Παρουσίαση του HP Rx5710 του 2005

Το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στα Palmtops και PDAs. Εδώ παρουσιάζεται το HP Rx5710 του 2005.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 27/2/2020, 8:27 μ.μ.


Εξιχνίαση κλοπής
Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τα ξημερώματα της 27ης Ιανουαρίου 2019 ενεργώντας μαζί με συνεργό του, παραβίασαν πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών σε περιοχή της Χαλκιδικής και αφαίρεσαν δελτία λαχνών συνολικής αξίας 7.200 ευρώ.

Η Επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης: Αναγκαία όσο Ποτέ

Γράφει η
Γαρυφαλλιά Αϊδαρίνη*
Πέρασαν 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Μεγάλες στρατιωτικές, πολιτικές αλλά και άγνωστες προσωπικότητες έβαλαν το λιθαράκι τους σε αυτή τη μεγάλη ιστορική στιγμή. Και να που εμείς, όντας «λίγοι» μπροστά τους, ήρθε η ώρα να τους τιμήσουμε δύο αιώνες μετά. 

Τον χαρακτηρισμό του ως Πρότυπο ή Πειραματικό ζητά το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς


Υπογράφει ο Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης
Διευθυντής 3ου Γυμνασίου Κιλκίς
H Διεύθυνση του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς, απαντώντας στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το χαρακτηρισμό σχολικών μονάδων ως Προτύπων ή Πειραματικών Σχολείων, κατ’ εφαρμογή του νόμου 4692/2020 και σε συνέχεια του καθορισμού των κριτηρίων με Υπουργική Απόφαση που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στις 26 Φεβρουαρίου 2021, υποβάλλει αίτηση διά του Διευθυντή της σχολικής μονάδας, Ιωάννη Λιναρδάκη, με την οποία εκδηλώνει το ενδιαφέρον του ιδίου, του Συλλόγου Διδασκόντων και του αρμόδιου Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Παιδαγωγικής Ευθύνης για τον χαρακτηρισμό του Σχολείου ως Προτύπου ή Πειραματικού.

Κορωνοϊός (27/2/2021): 1.630 νέα κρούσματα (4 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 29 θάνατοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.630, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 189.831 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 52 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.550 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

"Με το διάλογο λύνονται τα προβλήματα"

Δελτίο τύπου Συλλόγου
 Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς 
Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς, στην αρ.1/18-2-2021 δια περιφοράς (τηλεφωνικά) ομόφωνη απόφαση του, συμπαρίσταται στον πρώην συνάδελφο (όταν είμασταν εν ενεργεία) και εν δυνάμει συνάδελφο (όταν συνταξιοδοτηθεί) Αχιλλέα Καλεμκερίδη, για την πειθαρχική δίωξη που του ασκήθηκε για τις δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Ομόφωνα αρνητική γνωμοδότηση για τους τρεις φωτοβολταϊκούς σταθμούς στο Δήμο Κιλκίς

Ομόφωνα αρνητική ήταν η γνωμοδότηση τόσο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς στη δημιουργία τριών φωτοβολταϊκών σταθμών στις περιοχές της Πικρολίμνης, Λεβεντοχωρίου-Μεσιανού και Καστανιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία πίσω από τη συγκεκριμένη επένδυση διεκδικεί 2.000 στρέμματα χορτολιβαδικών και δασικών εκτάσεων.