Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Τα νέα του ΠΑΣ "Αετός" Κιλκίς (2/11/2020)


Δελτίο τύπου ΠΑΣ "Αετός" Κιλκίς
Υπογράφει ο Νίκος Νίτσας
Το Σάββατο 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 η Ομάδα μας Ο ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ, στα πλαίσια της τέταρτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ αντιμετώπισε την ομάδα του ΓΑΣΠ ΠΑΝΘΗΡΕΣ στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. 

Δημοσιοποιήθηκαν τα πρώτα 206 σωματεία, που εγγράφονται στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ


Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (https://gga.gov.gr/mitroo) τα αποτελέσματα της Α’ φάσης για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων με τη λίστα των 206 έως τώρα εγγεγραμμένων ερασιτεχνικών σωματείων, από τις 2.769 αιτήσεις για τις οποίες ολοκληρώθηκε ο έλεγχος.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού (Δευτέρα 2/11/2020)


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

"Απαιτούμε να μην παίζουν άλλο με την υγεία μας..."


Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου
Από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς και μια μέρα πριν την επίσημη έναρξη της, με επίσκεψη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείο Πολυκάστρου στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Κιλκίς, προβάλλαμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αιτημάτων για την προστασία της δημόσιας υγείας, την μείωση της διασποράς του covid-19 στην σχολική κοινότητα, παράλληλα με τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και την ισότιμη μόρφωση για όλα τα παιδιά σε συνθήκες πανδημίας.

2ο Γυμνάσιο Κιλκίς: Ούτε μια ώρα χαμένη


Υπογράφει ο Αλέξανδρος Ταμουτσίδης
Διευθυντής 2ου Γυμνασίου Κιλκίς
Ήταν προφανές ότι η φετινή σχολική χρονιά θα ήταν ιδιαίτερη. Κάθε σχεδιασμός έπρεπε να λαμβάνει υπόψη τις απρόβλεπτες, πλην όμως αναμενόμενες, επιπτώσεις της πανδημίας. Από την πρώτη στιγμή το σχολείο έλαβε μέτρα για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που θα προέκυπταν. Στην κατεύθυνση αυτή:

Προχωρούν τα έργα του Φυσικού Αερίου στο Κιλκίς

Από την προηγούμενη συνάντηση του κ. Γ. Γεωργαντά με τον κ. Μάριο Τσάκα

Η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίων (ΔΕΔΑ) ανακοίνωσε σήμερα ότι το επόμενο δεκαήμερο θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για το έργο επέκτασης του φυσικού αερίου στην πόλη του Κιλκίς. Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιος Γεωργαντάς, επικοινώνησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ, Μάριο Τσάκα, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι η έναρξη των εργασιών για την επέκταση του δικτύου, μήκους 37 χιλιομέτρων, έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο 2021.

Κορωνοϊός: Rapid tests στο Δημαρχείο Κιλκίς την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020


Δωρεάν rapid tests σε πολίτες θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στην πλατεία Λατσιών (πρώην πλατεία Δημαρχείου) από τις 10:00 έως τις 16:00. Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα έχει στελεχιακή υποστήριξη και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ). Η επίσκεψη του υγειονομικού κλιμακίου γίνεται μετά από συνεννόηση του Δήμου Κιλκίς με την τοπική ΚΟΜΥ και με τον ΕΟΔΥ.

Κορωνοϊός (2/11/2020): 1152 νέα κρούσματα και 7 θάνατοι


Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020 - Ενημέρωση Ελληνικής Κυβέρνησης για τον κορωνοϊό
- Ανακοινώνουμε 1.152 νέα κρούσματα και 7 θανάτους. 
- Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 42.080 και των θυμάτων σε 642. 
- Παραμένουν διασωληνωμένοι 153 συμπολίτες μας, ενώ 294 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 
- Έχουν ελεγχθεί συνολικά 1.804.016 κλινικά δείγματα. 
- Δείτε περισσότερα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα εδώ: https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για αλλαγές στις αιτήσεις διοικητικών πράξεων παραγωγών


Σας ενημερώνουμε ότι από 27/10/2020 έχει τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή Διοικητικών Πράξεων ΕΑΕ 2020.  Οι τροποποιήσεις των αιτήσεων από το έτος αιτήσεων 2020 καταχωρούνται ηλεκτρονικά από τον ίδιο τον παραγωγό για τους online χρήστες απευθείας στο ΟΠΣΕΑΕ ή από το ΚΥΔ στο οποίο υπεβλήθη η ΕΑΕ για λογαριασμό του παραγωγού.

Το βιβλίο για κάθε σπίτι: «Κύπρος 1945-1974» του Κιλκισιώτη Χρήστου Γκόλιαρη


Γράφει ο Τάσος Γιοβανούδης
Το θέμα της Κύπρου με απασχολούσε πάντα. Πολλά τα σχετικά κείμενα και βιβλία που διάβασα καθώς και οι ομιλίες που άκουσα, μένοντας πάντα προβληματισμένος.

Οι περιορισμοί που προβλέπονται για τον αθλητισμό με τα νέα μέτρα


Κανονικά Super League 1, Βasket League, εφόσον γίνονται εβδομαδιαία τεστ, προπονήσεις για Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες και εξαιρέσεις για αθλήματα ανοικτών χώρων

Κιλκίς: Τα νέα μέτρα κατά της Covid -19


Ανακοίνωση Δήμου Κιλκίς
Η υπαγωγή της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς στη ζώνη αυξημένου κινδύνου (Επίπεδο Β – κόκκινο) επιβάλλει την υλοποίηση εξειδικευμένων μέτρων πρόληψης και προστασίας για την αποφυγή της εξάπλωσης του Covid – 19.

Απολυμαίνονται σε εβδομαδιαία βάση οι δομές ΚΔΑΠ Kinesis for kids


Ανακοίνωση 
ΚΔΑΠ Kinesis for kids
Η ασφάλεια παιδιών και εκπαιδευτικών, ήταν, είναι και θα είναι κύριο μέλημά μας.
Πέραν των καθημερινών μέτρων πρόληψης και υγιεινής οι δομές ΚΔΑΠ Kinesis for kids απολυμαίνονται σε εβδομαδιαία βάση. 

Σιωνίδης: Το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στο Πολύκαστρο, βάζει ταφόπλακα στην περιοχή


Υπογράφει ο Κώστας Σιωνίδης
Δήμαρχος Παιονίας
Με αγανάκτηση πληροφορηθήκαµε από τα Μ.Μ.Ε. την παύση εργασιών του υποκαταστήµατος της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ στο Πολύκαστρο. Όπως είναι επόµενο, η είδηση προκάλεσε ανησυχία και έντονο προβληματισμό όχι µόνο στους κατοίκους του Πολυκάστρου, αλλά και στο σύνολο των γειτονικών Κοινοτήτων καθώς το κατάστηµα εξυπηρετεί αγρότες, επιχειρηματίες συνταξιούχους και απλούς πολίτες.

Διακοπή υδροδότησης σε περιοχές της πόλης του Κιλκίς, την Τρίτη 03 Νοεμβρίου 2020


Ανακοίνωση ΔΕΥΑ Κιλκίς
Ενημερώνονται οι καταναλωτές της πόλης του Κιλκίς που κατοικούν μεταξύ των οδών:
- 21η ΙΟΥΝΙΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ),
- 21η ΙΟΥΝΙΟΥ, ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΜΕΧΡΙ Α’ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

ότι θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 03 Νοεμβρίου 2020.

Κορωνοϊός: Ο ΠΑΣ "Αετός" Κιλκίς, αναστέλλει τις δραστηριότητές του


Ανακοίνωση ΠΑΣ "Αετός" Κιλκίς
Το ΔΣ του ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ, συνεδρίασε έκτακτα χθες, και κατόπιν των οδηγιών που δόθηκαν στα πλαίσια των μέτρων που αναλήφθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας SARS COVID 19 ανακοινώνει τα κάτωθι:

Παρακολουθήστε ζωντανά τη διάλεξη του Βλάση Αγτζίδη με θέμα «Οι πολιτικές δυνάμεις και το Ποντιακό Ζήτημα (1917-2020)»

Σας ενημερώνουμε ότι τη σημερινή ( Δευτέρα 2/11, ώρα έναρξης 7 μ.μ.), τρίτη διάλεξη της 1ης θεματικής ενότητας («ΙΣΤΟΡΙΑ»), στο πλαίσιο των διαλέξεων-μαθημάτων του «Λαϊκού Πανεπιστημίου», με θέμα «Οι πολιτικές δυνάμεις και το Ποντιακό Ζήτημα (1917-2020)» και ομιλητή τον κ. Βλάση Αγτζίδη, Δρα Σύγχρονης Ιστορίας Α.Π.Θ., μπορείτε να την παρακολουθήσετε στην ανάρτηση αυτή ή  «κάνοντας κλικ» στον παρακάτω σύνδεσμο (link) https://youtu.be/l9eZboY2h7k

Εναλλακτικοί τρόποι εξυπηρέτησης των πολιτών από τις Υπηρεσίες της ΠΕ Κιλκίς


Ανακοίνωση ΠΕ Κιλκίς 
Έκκληση προς τους πολίτες να επιλέξουν την ηλεκτρονική ή την τηλεφωνική επικοινωνία για την εξυπηρέτησή τους από τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Κιλκίς, απευθύνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, με στόχο την αποφυγή του συνωστισμού και την προστασία της δημόσιας υγείας από τον Covid 19.

Aπαγόρευση αλιείας πέστροφας σε όλη την επικράτεια


Ανακοίνωση 
Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Κιλκίς 
Από το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κιλκίς ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το Β.Δ. 142/71, άρθρο 1, παράγραφος 5, «Περί αλιείας υδροβίων ζώων λιμνών, ποταμών & προστασίας αυτών», απαγορεύεται σε όλες τις λίμνες και τα ποτάμια της επικράτειας η αλιεία της πέστροφας από 1ης Νοεμβρίου μέχρι 15ης Φεβρουαρίου του επόμενου έτους.

"Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, σαράντα μέρες κοσκινίζει..."


Ανακοίνωση Δημοτικού Συνδυασμού Κιλκίς "Συμμετέχω"*
Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ειδήμων στις πολιτικές υγείας για να αντιληφθεί ότι η κτιριακή κατάσταση και ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Κιλκίς είναι αποκαρδιωτική τόσο για τους πολίτες όσο και για τους εργαζόμενους. Μια απλή βόλτα στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών μπορεί να πείσει τον καθένα.

«Γλυκιά πατρίδα»


Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Εκπαιδευτικός-συγγραφέας
"Ουδέν γλύκιον Πατρίδος" έγραψε χιλιάδες χρόνια πριν στην "Οδύσσειά" του ο Όμηρος, υμνώντας κατά τρόπο μοναδικό και αξεπέραστο, το «νόστιμον ήμαρ» και χαρίζοντας στα λεξικά της υφηλίου την ελληνική λέξη "νοσταλγία".