Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Πέθανε ο Αρχιμανδρίτης Γερμανός Κομνηνός

Η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου με βαθιά θλίψη αναγγέλλει την εκδημία του μακαριστού πλέον Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Γερμανού Κομνηνού, ο οποίος διηκόνησε επί 42 συναπτά έτη ως Ιεροκήρυκας και Πρωτοσύγκελλος στην Ιερά Μητρόπολη μας. 
Η εξόδιος ακολουθία του εψάλλη στη 1:00 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Εμμανουήλ και των κληρικών της πόλεως του Κιλκίς. 
Η ταφή θα γίνει στην γενέτειρα του, το χωριό Όλβιον του νομού Ξάνθης.

Εξαφάνιση ηλικιωμένου από το Προσήλιο Λακωνίας

Για οποιαδήποτε πληροφορία ΤΗΛ. 1065

ΣΥΡΙΖΑ: "Είναι αδίστακτοι και ανάλγητοι. Μοναδική ελπίδα επιβίωσης είναι η ανατροπή τους."

"Βάσει του μνημονιακού ν. 4093/2012 αναθεωρήθηκαν τα κριτήρια για την παροχή σύνταξης που καταβάλλει ο ΟΓΑ στους ανασφάλιστους υπερήλικες. Απαιτούνται αθροιστικά οι παρακάτω προϋποθέσεις:

Κιλκισιώτες αστυνομικοί συνέλαβαν έμπορο ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη

Στις 23/01/2013 το πρωί συνελήφθη στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 44 ετών, διότι, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο προαναφερόμενος διακινεί ναρκωτικές ουσίες, σε Αστυνομικό έλεγχο του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις (4) συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (228,6) γραμμαρίων και δύο αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης βάρους 2,2 γραμ. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.

Προσοχή, απάτη ! Απατεώνες ζητούν χρήματα μπλοκάροντας τον Η/Υ στο όνομα (δήθεν) της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος !

Ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος:
Κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε στο Διαδίκτυο, στο οποίο εμφανίζεται μήνυμα, για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών σελίδων και αντίστοιχα των χρηστών των σελίδων αυτών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μεταφέρουμε την ιστορία με κάθε επιφύλαξη

Το έγραψε μια κοπέλα στο Facebook στις 26.06.12 προφανώς για να ενημερώσει τον κόσμο..
"Πραγματική ιστορία που συνέβη σε εμένα και την οικογένεια μου το Σάββατο τα ξημερώματα. Η ιστορία περιλαμβάνει μια ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ και μια ΑΠΑΓΩΓΗ!

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την τακτοποίηση των αυθαίρετων

Ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία, η οποία εισάγει ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών με στόχο την ενίσχυση των δημόσιων εσόδων
Ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία, η οποία εισάγει ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών με στόχο την ενίσχυση των δημόσιων εσόδων.

«Η ΕΣΕΕ απαντά γιατί δεν πέφτουν οι τιμές, όσο οι μισθοί στην ελληνική αγορά»

H Ελλάδα συνεχίζει να παραμένει ακριβή σε βασικά αγαθά, παρά την ύφεση, την πτώση των εισοδημάτων και την ανεργία. Με βάση διάφορες έρευνες που διεξάγονται κατά καιρούς, οι τιμές πολλών προϊόντων και υπηρεσιών στην εγχώρια αγορά παρουσιάζουν μεγάλες αποκλίσεις σε σχέση με άλλες χώρες, ακόμα και όταν η σύγκριση γίνεται με κράτη που βρίσκονται υπό καθεστώς δημοσιονομικής προσαρμογής και λιτότητας. 

Παρατείνεται η προθεσμία για τη δράση «Βιολογική Γεωργία»

Μετά την λήψη της ΟΡΘΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ της εγκυκλίου 3346/124548/7-12-2012 που αφορά την ολοκλήρωση της προενταξιακής διαδικασίας των δράσεων 1.1 και 2.1 σας ενημερώνουμε ότι:

Επιστολή Επιμελητηρίου προς Στουρνάρα για χορήγηση περιόδου χάριτος αποπληρωμής δανείων για επιχειρήσεις

"Κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα θέλουμε να σας κάνουμε γνωστό ένα πολύ σοβαρό θέμα, που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις, οι οποίες έκαναν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων της Υ.Α. 2/54979/0025/23.7.2009 και αφορούσε χορήγηση δανείων συναρτήσει του ετήσιου μισθολογικού κόστους με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Εν συνεχεία το Υπουργείο σας εξέδωσε την υπ’ αριθ. 2/64312/0025/12.9.2011 Υ.Α, με την οποία η χορηγηθείσα εγγύηση παρατάθηκε από τα 4 έτη στα 10. 

Επιστολή Επιμελητηρίου Κιλκίς προς Στουρνάρα με θέμα τα τελωνεία του Νομού









Άμεση ήταν η αντίδραση του Επιμελητηρίου Κιλκίς στην είδηση ότι επίκειται η υποβάθμιση του Τελωνείου Κιλκίς.
Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου κάλεσε για άμεση και έγκυρη ενημέρωση τους υπηρεσιακούς παράγοντες του τελωνείου. Κατά τη σύσκεψη ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις και προτάσεις για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για το φλέγον ζήτημα.

…και όμως παραμένουμε πεισματικά αδιόρθωτοι!. (Η περίπτωση του ΟΛΘ)

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Μεγάλη αύξηση διακίνησης χύδην φορτίου κατά 41,14%, (δηλ. χύμα φορτίου υγρών και ξηρών εμπορευμάτων, όπως δημητριακών, σιδηρομεταλλευμάτων, λιπασμάτων, αργού πετρελαίου κ.λπ) σε σχέση με το περυσινό εννεάμηνο, Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, κατέγραψε ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

16 και 17 ετών τα 4 κλεφτρόνια στη Νάουσα

Συνελήφθησαν χθες (22.01.2013) το βράδυ, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας Ημαθίας, τέσσερις ημεδαποί 16 και 17 ετών για τρεις κλοπές και μία απόπειρα διάρρηξης σε καταστήματα και γραφεία στην πόλη της Νάουσας. 

Η ένταξη των αλλοδαπών μαθητών στο ελληνικό σχολείο

Γράφει η Συμεωνίδου – Τσιβρεμετζή Κωνσταντία
Διευθύντρια ΓΕΛ Αξιούπολης

Η μετανάστευση είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, το οποίο επηρεάζει τόσο τα εκατομμύρια των ίδιων των μεταναστών, όσο και τις κοινωνίες που τους υποδέχονται, καθώς και οι δυο πλευρές καλούνται να αντεπεξέλθουν σε σημαντικές προκλήσεις. Οι μεν μετανάστες έχουν να διαπραγματευτούν πολλαπλά πολιτισμικά πλαίσια και ταυτότητες, οι δε χώρες υποδοχής καλούνται να προσαρμοστούν σε μια νέα πολυπολιτισμική πραγματικότητα. Ειδικότερα οι μετανάστες έφηβοι έχουν να αντιμετωπίσουν τόσο τις στρεσογόνες μεταβολές στη ζωή τους, οι οποίες συνδέονται με την πολιτισμική μετάβαση, όσο και τις φυσιολογικές αναπτυξιακές αλλαγές της ηλικίας τους.

Νέα ταξιδιωτική οδηγία από την Αυστραλία για την Ελλάδα

'Η βία μπορεί να εκδηλωθεί χωρίς προειδοποίηση στην Ελλάδα, όπου καταγράφονται τοποθετήσεις βομβών σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια"αναφέρεται στην αναθεωρημένη ταξιδιωτική σύσταση του υπουργείου Εξωτερικών της Αυστραλίας.

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Κιλκίς κόβει την πίτα του

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Κιλκίς καλεί τα μέλη και τους αθλητές του στην εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 3.30 μ.μ. στο Ράντσο.

Δραστηριότητες 15ημέρου Αγαθοπούλου

Δείτε

"Βόμβες" Ζωής Γεωργαντά κατά Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Παπανδρέου

Για έγκλημα που ισοδυναμεί με εθνική προδοσία, κάνει λόγο η Ζωή Γεωργαντά, σχολιάζοντας την άσκηση ποινικής δίωξης, που ζήτησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, σε βάρος του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και δυο ακόμα μελών της, για την υπόθεση του διογκωμένου ελλείμματος του 2009, η οποία ήρθε στο φως μετά τις δικές τις καταγγελίες. 

Για την «αντισυστημική» Χρυσή Αυγή.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τσαουσίδης μέλος του Γραφείου της ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ
Η αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος που βρίσκεται σε εξέλιξη είχε μεταξύ άλλων ως αποτέλεσμα την εκλογική εδραίωση της φασιστικής Χ.Α. Το ΚΚΕ έκρινε μέσα από την εσωκομματική συζήτηση – με την υπερψήφιση της εκτίμησης της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) – ότι αυτό αποτελεί μία αρνητική εξέλιξη για τα λαϊκά συμφέροντα. Ωστόσο, η βάση πάνω στην οποία ενισχύθηκε και ενισχύεται αυτή φασιστική οργάνωση δεν είναι κάτι το καινούργιο στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία και σίγουρα δεν αποτελεί κίνδυνο για το καπιταλιστικό σύστημα που είναι η κύρια αιτία όλων των δεινών που αντιμετωπίζει ο ελληνικός – και όχι μόνο – λαός. 

Έκλεψε 20 κιλά λουκάνικα και 150 ευρώ από κρεοπωλείο

Στις 22.01.2013 το πρωί συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, 30χρονος ημεδαπός, διότι πρώτες πρωινές ώρες της 21.01.2013, αφαίρεσε από κρεοπωλείο 27χρονου ημεδαπού το χρηματικό ποσό των (150) Ευρώ και (20) κιλά λουκάνικα αξίας (120) Ευρώ. Επίσης όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο προαναφερόμενος βραδινές ώρες της 19.01.2013 αφού διέρρηξε το όχημα 32χρονης ημεδαπής, αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα. Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.

Συνέλαβαν 28χρονο στις Μάνδρες Κιλκίς για λαθραία τσιγάρα

Στις 22.01.2013 το βράδυ, συνελήφθη στην Παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς (Μάνδρες Κιλκίς) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Σάντας Κιλκίς, ένας 28χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο μαχαίρι και 10 πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι απαιτούμενοι δασμοί και φόροι. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σάντας Κιλκίς.

Αναζητούνται έμπειροι οδηγοί καρτ ή φόρμουλα, φοιτητές του Α.Π.Θ.

Formula Student-Aristotle Racing Team


Η φοιτητική ομάδα φόρμουλα του Α.Π.Θ. Aristotle Racing Team (ART) αναζητά έμπειρους οδηγούς καρτ ή φόρμουλα, φοιτητές του Α.Π.Θ., για να γνωρίσουν την ομάδα και να αγωνιστούν μαζί της.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας:
mail: info@aristotleracing.gr
facebook: https://www.facebook.com/AristotleRacingTeam
http://aristotleracing.gr/


Νέα κυκλοφορία video clip: "A Six Month Season" του Κώστα Αποστολίδη

"Μετά την κυκλοφορία του mini-album πέρυσι την και νιώθοντας ικανοποιημένος από την πορεία του, ως προς την απήχηση και το ενδιαφέρον που έδειξε ο κόσμος και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, αποφάσισα πως θα πρέπει να γίνει ένα δεύτερο βήμα, υλοποιώντας την δημιουργία ενός δεύτερου video clip για το κομμάτι *unplug. 

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΑΥΓΗ ·Χαλκείο Μαξίμου, προβοκάτσιες Δένδια – Κατασκεύασαν βίντεο και παραποίησαν δηλώσεις του βουλευτή Καστοριάς Β. Διαμαντόπουλου για να συνεχίσουν τις αθλιότητες περί ΣΥΡΙΖΑ και τρομοκρατίας… ·Ο Αλ. Τσίπρας στο BOOKINGS (Ουάσιγκτον)- Το Μνημόνιο είναι νεκρό, χρειαζόμαστε ένα άλλο σχέδιο·Δεν κάμπτονται οι απεργοί – Μετρό, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ..
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Τειρεσίας – Παράθυρο για δανεισμό – Τέσσερις αλλαγές προωθεί η κυβέρνηση για επιχειρήσεις και νοικοκυριά·Ποινικές διώξεις κατά ΕΛ. ΣΤΑΤ. , για τη διόγκωση του ελλείμματος – Οι Οικονομικοί Εισαγγελείς κατηγορούν για κακούργημα τον Πρόεδρο και δύο στελέχη·Συμβούλιο Ευρώπης – Παραβιάσεις στο Μνημόνιο για τα εργασιακά - Τι αναφέρει έγγραφο που απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας

Ερώτηση ΚΚΕ για τα προβλήματα γαλακτοπαραγωγών και εργαζόμενων στη γαλακτοβιομηχανία «ΜΕΒΓΑΛ»

"Σε οικονομικό αδιέξοδο βρίσκονται οι εργαζόμενοι στη γαλακτοβιομηχανία «ΜΕΒΓΑΛ». Η εταιρεία τους οφείλει μισθούς για διάστημα άνω των δύο μηνών (μέρος μισθού Οκτωβρίου 2012 και μισθούς Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2012).

Κοπή βασιλόπιτας του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013, πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας των παιδικών τμημάτων του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς. Κάπου ενδιάμεσα στις πρόβες των τμημάτων, βγήκαν οι βασιλόπιτες, τα δώρα, τα παιδιά μαζεύτηκαν και οι δάσκαλοι ξεκίνησαν να φωνάζουν ονόματα…