Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ορίστηκαν οι εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Τους εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανά τομέα και ανά Περιφερειακή Ενότητα όρισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ως εξής:

Για την Π.Ε. Κιλκίς:
ΒΕΡΓΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Πολιτικής Προστασίας
ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ: Διοικητικού-Οικονομικού, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Μεταφορών και Επικοινωνιών

"Στοιβαγμένοι σε πολύ μικρά κελιά, χωρίς προαυλισμό για μήνες, χωρίς επαρκή σίτιση και καμιά ιατρική φροντίδα, ενώ όλοι σχεδόν είναι άρρωστοι"

Ερώτηση ΚΚΕ προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για τα οξυμένα προβλήματα μεταναστών-προσφύγων στην Ειδομένη της Π.Ε. Κιλκίς.
Εκατοντάδες μετανάστες συνωστίζονται στην ύπαιθρο της παραμεθόριου περιοχή της Ειδομένης στην Π.Ε. Κιλκίς, κάτω από τραγικές συνθήκες διαβίωσης, στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν. Πρόκειται για πρόσφυγες, οι οποίοι εγκαταλείπουν τις χώρες τους, που στενάζουν από πολέμους, συγκρούσεις, πείνα και εξαθλίωση, αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ σε όλο τον κόσμο.

"Άμεση προτεραιότητα η αντιμετώπιση των προβλημάτων των Σχολικών Μονάδων του δήμου Παιονίας"

Δελτίο τύπου δήμου Παιονίας
Άμεση προτεραιότητα, όπως είχε εξαγγείλει, δίνει η νέα δημοτική αρχή Παιονίας στην συνολική και μεθοδευμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων των Σχολικών Μονάδων του δήμου.

Συμμετοχή του Κιλκισιώτη Μαέστρου Θεόδωρου Ορφανίδη στον 6ο Αγώνα δρόμου – περιπάτο Greece Race for the Cure στην Αθήνα απο το Άλμα Ζωής

Διοργανώθηκε την Κυριακή 28.9.στην Αθήνα από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής” ο αγώνας δρόμου ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας "Τα νέα του Κιλκίς".

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας του Συλλόγου Κιλκισιωτών Αθήνας και Περιχώρων, "Τα νέα του Κιλκίς".
Δείτε ΕΔΩ

Τι γυρεύει ο Ουαλός στο Κιλκίς...;

Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Τόπος: Δοϊράνη Κιλκίς, Ελληνοσκοπιανά σύνορα, Μνημείο Βρετανών πεσόντων Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου 1915-1918. «Στη μνήμη του παππού μου F.A. Johnson (23-10-1918), και των συντρόφων του, οι οποίοι δεν επέστρεψαν ποτέ στην πατρίδα. Αναπαυθείτε εν ειρήνη».

«Ανάδειξη και ενίσχυση του ρόλου των γυναικών»

Το ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ –ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΙΛΚΙΣ, υλοποιεί το εγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης «Η Ένταξη και Συμβολή της Οπτικής του Φύλου στον Πολιτισμό», στο πλαίσιο της Πράξης 3.2.4. «Υποστήριξη των Μ.Κ.Ο. (γυναικείων οργανώσεων) (Α’ και Β’ κύκλου).  Το Σχέδιο Δράσης στοχεύει στην ανάδειξη και ενίσχυση του ρόλου των γυναικών.

Δραστηριότητες Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

Αγιασμός παιδικών και εφηβικών τμημάτων
Με τις ευχές όλων για μια δημιουργική χρονιά τελέσθηκε ο Αγιασμός των παιδικών και εφηβικών τμημάτων του Λ.Ε.Κ. το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ. στις εγκαταστάσεις του Λ.Ε.Κ. Η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κ. Δάφνη Νιάκα καθώς επίσης και μέλη του Δ.Σ. αφού καλωσόρισαν παλιούς και νέους χορευτές, και μετά τις καθιερωμένες ευχές για τη νέα σχολική – χορευτική χρονιά, είχαν την ευκαιρία για ακόμη μια φορά να ξεναγήσουν τους γονείς των παιδιών στις εγκαταστάσεις του Λ.Ε.Κ. Όπως κάθε φορά, οι κυρίες του Δ.Σ. επιμελήθηκαν με ιδιαίτερη φροντίδα εδέσματα για τα παιδιά και τους γονείς. Καλή χρονιά λοιπόν σε όλους!

"Η μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη"

Υπογράφει η ΕΛΜΕ Κιλκίς
Είναι δεδομένο ότι η πολιτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας οδηγεί σε ολοένα και μεγαλύτερη συρρίκνωση των τμημάτων των σχολείων, με την αύξηση του αριθμού των μαθητών, γεγονός που ζήσαμε όλοι την περασμένη χρονιά, με δραματικές συνέπειες πρώτα και κύρια για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης της νέας γενιάς αλλά και στις συνθήκες εργασίας χιλιάδων εκπαιδευτικών όλης της χώρας.

H Coca Cola διαφθείρει, ο Γ. Μπουτάρης «αγνοεί»

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Ο δήμαρχος: Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σε συνομιλία του με απεργούς εργαζόμενους της Coca Cola , που αγωνίζονται με αίτημα την επαναλειτουργία του εργοστασίου στη Θέρμη, δήλωσε άγνοια για το γεγονός: οι απεργοί είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο 3ο Σχολείο της Τριανδρίας, την ημέρα του «αγιασμού», για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην πρακτική της Coca Cola που παραπλανά το καταναλωτικό κοινό με δήθεν κοινωφελείς πράξεις «εταιρικής ευθύνης» με μοναδικό σκοπό να συγκαλύψει το γεγονός ότι έκλεισε χωρίς λόγο και αιτία το εργοστάσιο της στην Θεσσαλονίκη.

Γουμένισσα: "Να ξεκινήσουν οι μεταφορές των μαθητών από τον τόπο διαμονής τους στα σχολεία"

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παιονίας συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Γουμένισσας προκειμένου να ξεκινήσουν οι μεταφορές των μαθητών από τον τόπο διαμονής τους στα σχολεία. Οπωσδήποτε επιβάλλεται να ξεκινήσει η μεταφορά των μαθητών χωρίς καμία καθυστέρηση. Πρέπει να καλυφθούν όλα τα δρομολόγια που υπάρχουν και επιπλέον να καλυφθεί η ανάγκη για μεταφορά των μαθητών όπου προκύπτουν νέα δρομολόγια.

«Πρώτα χόρεψε. Έπειτα σκέψου. Αυτή είναι η φυσική σειρά των πραγμάτων»

Της Μαρίας Μιχαηλίδου*
Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς ή καλύτερα για όλους εμάς στο Λύκειο Ελληνίδων, της χορευτικής χρονιάς, κάποιες σκέψεις... Σκέψεις; Απαντήσεις; Λίγο απ’ όλα. Αλλά σίγουρα μικρό και ουσιώδες μήνυμα. Οι ερωτήσεις είναι συχνά παρόμοιες. Το θέμα τους το ίδιο πάνω – κάτω. «Γιατί χορεύεις;» «Γιατί στο Λύκειο Ελληνίδων;» «Γιατί ασχολείσαι τόσα χρόνια με το Λ.Ε.Κ.;» «Γιατί δεν ασχολείσαι με κάτι άλλο;»

Απάντηση σε ανακοίνωση του Δημοτικού Συνδυασμού ''Πρωτοβουλία – Αλλά- Ζω'' αναφορικά με τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Κιλκίς

Με αφορμή επικριτική ανακοίνωση του Δημοτικού Συνδυασμού της ήσσονος αντιπολίτευσης ''Πρωτοβουλία – Αλλα – Ζω'' σχετικά με τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών στο Δήμο Κιλκίς, ο Οργανισμός Αθλητισμού – Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Δήλωση Δημάρχου Κιλκίς για την αξιολόγηση των δομών και του εργαζόμενου προσωπικού στο Δήμο Κιλκίς

Την αντίθεσή του στην αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δήμου Κιλκίς βάσει των διατάξεων του νόμου περί αξιολόγησης (Ν. 4250/2014 κεφ. Γ') εξέφρασε ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτρης Σισμανίδης κατά τη συζήτηση του σχετικού θέματος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου. Στη δήλωσή του ο κ. Σισμανίδης επισήμανε τα εξής:

Αν αύριο στις στις 11 π.μ. ακούσετε σειρήνες μη φοβηθείτε!

Ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη (01.10.2014) στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, ως εξής:

Αιτήσεις για πρόσληψη 540 ατόμων από την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε.


Γνωστοποιείται ότι ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 3Κ/2014του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 11/5-9-2014, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πεντακοσίων σαράντα (540) θέσεων προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανώνυμη Εταιρεία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε.).

Τρώμε... πίνουμε... και ακούμε ποντιακά


Γλυκόπικρη η γεύση από τα φιλικά του Σαββατοκύριακου για την Ακαδημία Αλέξανδρος Κιλκίς

Ανάμεικτα τα συναισθήματα όσο αφορά τα αποτελέσματα για τον Αλέξανδρο Κιλκίς το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε με τους παίδες που προετοιμάζονται για το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κιλκίς, αγωνιζόμενοι με αλλαγές και ελλείψεις να χάνουν με 3-2 από τους Κανονιέρηδες και τις ομάδες των Τζούνιορς, η μία να χάνει και η άλλη να κερδίζει. Έτσι ο AJAX επιβλήθηκε άνετα παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο του Παύλου Μελά με 13-2 και οι μικροί τζούνιορς BOCA έχασαν ενώ ήταν πάρα πολύ καλοί, με 7-5 από την Ακαδημία Ντίνος Κούης.

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΥΓΗ ·Ο σώζων εαυτόν σωθήτω- Εμφύλιος σε Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ προ πιθανών εκλογών·ΕΝΦΙΑ-λτης στην ουρά- Απίστευτη ταλαιπωρία·Εργασιακά- Ρίχνουν τις «κόκκινες γραμμές» πριν δουν την τρόικα 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Τα Σκόπια Μακεδονία!- «Δεν το ξέρατε;»-Ο αμετροεπής Βενιζέλος επιτίθεται στη «δημοκρατία» και καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει θέση·Η ατζέντα- φωτιά της τρόικας που θέτει από σήμερα τα δύσκολα·Σκάνε χειροβομβίδες στο πολιτικό σκηνικό- Ο σώζων εαυτόν σωθήτω

INTERREG 2014 – 2020: ώρα για αλλαγές στόχων

Του Παύλου Πασσαλίδη
Το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας, στα πλαίσια του INTERREG, περιόδου 2014 – 2020 είναι σε διαβούλευση. Πάντοτε μάλιστα διαδικτυακά. Φαίνεται πως στην πράξη ότι δεν αρκεί αυτό. Επιβάλλεται ταυτόχρονη ενημέρωση των φορέων, των κατοίκων, των απλών ανθρώπων που μόνιμα κατοικούν στην Ελληνική Μεθόριο και εν πάση περιπτώσει αφορά τη ζωή τους. Απαιτείται και το συμπλήρωμα της κλασσικής μεθόδου επικοινωνίας, της ζωντανής ενημέρωσης.