Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Επίσκεψη μελέτης Erasmus+ για το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς


Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Το 5ο Δ. Σ. Κιλκίς συμμετέχει σε 3ετή σύμπραξη σχολείων, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus με τίτλο “The primary school students become citizens of the globe”. Το έργο «Οι μαθητές/τριες του δημοτικού σχολείου γίνονται πολίτες του κόσμου» δίνει την ευκαιρία σε μαθητές/τριες από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, Πολωνία, Ουγγαρία, Ιταλία και Ελλάδα, να γίνουν συνειδητά πολίτες του κόσμου. 

Σε λειτουργία η πλατφόρμα Freedom Pass: Data


Άνοιξε το μεσημέρι της Δευτέρας η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το Freedom Pass: Data. Δικαιούχοι είναι όλοι οι νέοι ηλικίας 15-17 ετών (γεννηθέντες από 1/1/2004 έως και 31/12/2006) οι οποίοι θα έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού COVID-19 έως και τις 31/12/2021.

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς (11/10/2021)


Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Νικηφόρο ξεκίνημα για την «Ίντερ»
Εύκολη επικράτηση για «Ίντερ» επί του ΠΑΟΔ (2), στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Κ15 της ΕΠΣ Μακεδονίας. Η ομάδα του Μιχάλη Αναστασιάδη ξεκίνησε όπως ήθελε τη σεζόν, νικηφόρα, παίζοντας ουσιαστικό και όμορφο ποδόσφαιρο.

Εργασίες κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας


Εργασίες κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας στο τμήμα της παράκαμψης Πελλαίας Χώρας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Εξιχνιάσθηκε άμεσα ανθρωποκτονία σε βάρος 59χρονου άντρα


Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 59χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα απογευματινές ώρες της (09-10-2021), στην περιοχή κέντρου πόλης.

Παρουσίαση της ανθολόγησης χρονογραφημάτων, «στην υγειά μας!» της Σίσσυς Σιγιουλτζή-Ρουκά


Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φ.Α.Α.Θ. (Αγίας Σοφίας 38, 5ος όροφος) στην παρουσίαση της Ανθολόγησης Χρονογραφημάτων της Σίσσυς Σιγιουλτζή-Ρουκά με τίτλο "... στην υγειά μας!" που κυκλοφορεί από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και τις εκδόσεις Αρχύτας και είναι αφιερωμένη στο έργο του Ελληνοπορτογάλου ζωγράφου Νικία Σκαπινάκη.

Τα νέα του Κιλκισιακού (11/10/2021)


Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
1ο Αγωνιστικό Σαββατοκύριακο του Κιλκισιακού και των Ακαδημιών του
Πέρασε το 1ο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο του Κιλκισιακού και των Ακαδημιών του. Η ανδρική ομάδα πέρασε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς νικώντας εκτός έδρας τον ΠΑΟΝΕ Επταλόφου, η γυναικεία ομάδα ηττήθηκε στο πιο μακρινό ταξίδι εκτός έδρας της φετινής σεζόν στην Κομοτηνή από την Ροδόπη ΄87 και οι Κ15 και Κ14 πήραν σημαντικές νίκες για τη συνέχεια στα Πρωταθλήματα της ΕΠΣ Μακεδονίας, στον 4ο Όμιλο ενάντια στην ΠΑΟΚ-Διάπλαση και στον 6ο Όμιλο ενάντια στον Παύλο Μελά αντίστοιχα. Η Κ13 αντιμετώπισε σε φιλική προπονητική αναμέτρηση τον Παύλο Μελά ενώ η Κ16 είχε ΡΕΠΟ.

Ανακοίνωση για τη δράση «Μείωση της ρύπανσης νερού από αγροτική δραστηριότητα»


Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ (www.minagric.gr) και της Αγροτικής Ανάπτυξης (www.agrotikianaptixi.gr) έχει αναρτηθεί η Προδημοσίευση για την έκδοση δυο Προσκλήσεων της δράσης 10.1.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από αγροτική δραστηριότητα» του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και Κλιματικά μέτρα» του ΠΑΑ 2014.

Διοργάνωση Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών στο Κιλκίς και στη Γουμένισσα


Διοργάνωση Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών στο Κιλκίς

Τη Τετάρτη 13 Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει ο πρώτο κύκλος των σεμιναρίων πρώτων βοηθειών που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας στο Κιλκίς με γνώμονα την προστασία και βελτίωση της υγείας των κατοίκων της διασυνοριακής περιοχής. Το δεύτερο σεμινάριο θα υλοποιηθεί στις 16-17 Οκτωβρίου.

Πολύκαστρο: Ετήσιο μνημόσυνο των Αλησμόνητων Πατρίδων


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου, τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο των Αλησμόνητων Πατρίδων με συνδιοργανωτές τους συλλόγους Ανατολικορωμυλιωτών, Μικρασιατών και Ποντίων «Ακρίτες» Πολυκάστρου. Ημέρα τιμής και μνήμης των θυμάτων του ξεριζωμού. Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Κιομουρτζής Ιωάννης, πρόεδρος του συλλόγου Γέφυρας "Μέτρες- Σωζούπολη".

Γιορτάστηκε η 109η επέτειος από την απελευθέρωση της Αξιούπολης


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Άξιον Εστί Αξιούπολης, γιορτάστηκε η 109η επέτειος από την απελευθέρωση της Αξιούπολης και η 117η επέτειος από το θάνατο του Παύλου Μελά. Ημέρα τιμής και μνήμης για τους ήρωες που θυσιάστηκαν στον Μακεδονικό αγώνα.

Αγαθοπούλου: Τι θα γίνει με τα σχολικά γεύματα;


Δελτίο τύπου 
Ε. Αγαθοπούλου
Με ερώτησή τους προς τους αρμόδιους Υπουργούς, 51 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, μεταξύ αυτών και η βουλεύτρια Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, φέρνουν στην επικαιρότητα το θέμα της καθυστέρησης παροχής σχολικών γευμάτων στα σχολεία της επικράτειας.

Επίσκεψη Γ. Φραγγίδη στη Διεύθυνση Δασών και στο Δασαρχείο Κιλκίς


Τη Δ/νση Δασών και το Δασαρχείο Κιλκίς επισκέφτηκε ο Βουλευτής Γ. Φραγγίδης προκειμένου να ενημερωθεί για τρέχοντα θέματα και προβλήματα των συγκεκριμένων Υπηρεσιών.

Επιμορφωτική Κιλκίς: Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και στην Επαγγελματική Κατάρτιση


Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Ρώμη από τις 8 ως τις 10 Σεπτεμβρίου 2021 η τελευταία συνάντηση των εταίρων του έργου “CSR and Ethics in Training Centres for benefit of all”, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Στρατηγικές Συμπράξεις, με τη χρηματοδότηση του προγράμματος Erasmus+ Βασική Δράση 2, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μ. Σπυράκη: Τέλος του 2022 θα παραδοθεί το Σπήλαιο Πετραλώνων και το καλοκαίρι του 2023 η έκθεση του Μουσείου


Δελτίο τύπου Μαρίας Σπυράκη
Απάντηση της Επιτρόπου Φερέιρα στην ερώτηση της Μαρίας Σπυράκη
Στα τέλη του 2022 θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανάδειξης του Σπηλαίου Πετραλώνων Χαλκιδικής και αναβάθμισης των υποδομών του, ενώ τον Αύγουστο του 2023 αναμένεται να έχει περατωθεί το δεύτερο έργο, που αφορά την έκθεση του Μουσείου Σπηλαίου Πετραλώνων. Τα στοιχεία αυτά έκανε γνωστά η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίζα Φερέιρα, απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτή της ΝΔ-ΕΛΚ, Μαρίας Σπυράκη, η οποία έφερε το θέμα στην Κομισιόν.

Κορωνοϊός (11/10/2021): 2.383 νέα κρούσματα (26 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 41 θάνατοι και 331 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.383, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 679.157 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 120 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.289 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

(Video) Επίσκεψη αναπληρώτριας υπουργού υγείας Μίνας Γκάγκα στο Νοσοκομείο Κιλκίς

 (Video) Επίσκεψη αναπληρώτριας υπουργού υγείας Μίνας Γκάγκα στο Νοσοκομείο Κιλκίς, τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021.

(Video) ΕΛΜΕ: Απεργούμε γιατί η κατάσταση στην εκπαίδευση έχει φτάσει στο απροχώρητο

Γ. Γεωργαντάς: Εμβολιαζόμαστε - Προστατεύουμε εμάς τους ίδιους και τις οικογένειες μας

Δήλωση του Υφυπουργού Γιώργου Γεωργαντά, με αφορμή την πραγματοποίηση, στο νομό Κιλκίς, εμβολιασμών από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ. «Εμβολιαζόμαστε. Διασφαλίζουμε την ελευθερία μας. Προστατεύουμε εμάς τους ίδιους και τις οικογένειες μας.

(Video) Αποχαιρετιστήρια ομιλία εψηφισμένου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίου