Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Τα "Ρητορικά Χαλίκια" στο Ράντσο Κιλκίς, το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014


Το Ράντσο Κιλκίς γιορτάζει τα 9α γενέθλιά του, το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014


Εξιχνιάστηκαν 6 υποθέσεις εξαπάτησης σε βάρος εμπόρων γεωργικών μηχανημάτων και παραγωγών αγροτικών προϊόντων


Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις εξαπάτησης εμπόρων γεωργικών μηχανημάτων, δομικών υλικών στην Πιερία και την Λάρισα, καθώς και τραπεζικών καταστημάτων.

Συνελήφθη 46χρονος στους Ευζώνους Κιλκίς για μεταφορά λαθρομετανάστη

Συνελήφθη χθες (02.07.2014) πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς, ένας ημεδαπός ηλικίας 46 ετών, που διευκόλυνε την είσοδο σε έναν μη νόμιμο μετανάστη, στην ελληνική επικράτεια από έδαφος τρίτης χώρας.

68 εκπαιδευτικά προγράμματα μελισσοκόμων

Εξήντα οκτώ ταχύρυθμα εκπαιδευτικά προγράμματα, προϋπολογισμού 99.960 ευρώ, που απευθύνονται σε μελισσοκόμους, θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντα μήνα σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης.

Ενισχύσεις 16,9 εκατ. ευρώ σε 12.852 νέους αγρότες

Τα αναλυτικά στοιχεία όσον αφορά στην κατανομή ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης σε νέους γεωργούς και κτηνοτρόφους έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή τους για την ταχεία ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος αεροψεκασμού για την καταπολέμηση των κουνουπιών, που υλοποιείται, πρόκειται να πραγματοποιηθούν αεροψεκασμοί το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Ιουλίου 2014 στο φυσικό και αγροτικό περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Αθανασίου, Ανατολικού, Σίνδου, Χαλάστρας και Καλοχωρίου του νομού Θεσσαλονίκης. Ο αεροψεκασμός θα ξεκινήσει κατά τη δύση του ηλίου και για χρονικό διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τις δύο ώρες.

Πέντε μετάλλια και ρεκόρ η συγκομιδή των αγώνων στα 25α “ΟΛΥΜΠΙΑ” ο ΓΑΣ Κιλκίς

Με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών των κατηγοριών Παίδων- Κορασίδων, Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α’, Παμπαίδων-Παγκορασίδων Β' και Μίνι από την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία τα 25α ΟΛΥΜΠΙΑ-ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΛΟΥΜΗΣ 2014, με διοργανωτή τον ΓΑΣ Ενιπέα Λιτόχωρου.

Ερώτηση ΚΚΕ για τις καταστροφές από χαλαζόπτωση και ανεμοθύελλα στην περιοχή των Μουριών της Π.Ε. Κιλκίς

Ερώτηση ΚΚΕ προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Μεγάλες ζημιές προξένησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ανεμοθύελλα και χαλαζόπτωση) της 18/6 στην περιοχή των Μουριών στην Π.Ε. Κιλκίς.

H ιστορία της ενέργειας στην Ελλάδα και η σημασία της ΔΕΗ…

Του ΒΛΑΣΗ ΑΓΤΖΙΔΗ*
Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί τη σύγχρονη ζωή χωρίς την ηλεκτρική ενέργεια; Κάτι που σήμερα θεωρείται ως αυτονόητο, πρωτοεμφανίστηκε στη ζωή των ανθρώπων 120 χρόνια πριν, ενώ η πρόσβαση της πλειονότητας του πληθυσμού σ’ αυτή τη μορφή ενέργειας αποτελεί μια πολύ πρόσφατη κατάκτηση. Για μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Γης, ειδικά στον Τρίτο Κόσμο, η πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια παραμένει ακόμα ζητούμενο.

ΚΚΕ: "Να αποσυρθεί το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ"

Δελτίο τύπου ΚΚΕ
Η πώληση της «μικρής ΔΕΗ» και η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ που φέρνει το κυβερνητικό νομοσχέδιο, θα συνοδευθεί με νέες μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων και των μισθών στον κλάδο, ακριβότερη άρδευση για τμήμα των αγροτών.

Σχετικά με τα αποτελέσματα των προαγωγικών εξετάσεων της Α΄ Λυκείου

Γράφει ο Γιώργος Ξενέλλης
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΜΕ Ν. ΚΙΛΚΙΣ
Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την αντιεκπαιδευτική και απάνθρωπη κατάληξη της «μεταρρύθμισης» του ΥΠΑΙΘ στον τρόπο εξέτασης και προαγωγής των μαθητών-ριων του Λυκείου. Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα (και αναλυτικά και τεκμηριωμένα η ΟΛΜΕ, με τις επεξεργασίες που έγιναν στο εκπαιδευτικό της συνέδριο το Μάρτιο) είχε διαμαρτυρηθεί για τις αλλαγές αυτές, και την καταστροφική επίδραση που θα έχουν στους τωρινούς μαθητές-ριες, αλλά και στη Δημόσια Εκπαίδευση γενικότερα.

Φεστιβάλ Μουσών: Τα Πιέρια αποκτούν πολιτιστική ταυτότητα

Το 3ο Φεστιβάλ Μουσών με ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών και καθημερινών δραστηριοτήτων, σε ένα μοναδικής φυσικής ομορφιάς μπαλκόνι των Πιερίων, το Πάρκο των Μουσών, στοχεύει να δώσει ξεχωριστό στίγμα στην πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής.

Ράντσο Κιλκίς: Η καθημερινή σας απόδραση!

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΑΥΓΗ ·Δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ- Πρωτοβουλία Τσίπρα για συντονισμό της αντιπολίτευσης·Τράπεζα Θεμάτων –Κρύβουν την αποτυχία αλλάζοντας τον τρόπο βαθμολόγησης·Ανεξέλεγκτη η φοροδιαφυγή στον Τουρισμό
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Χωρίς ανάσα οι φτωχοί –Καταργείται το οικογενειακό επίδομα από το 2015 (περικόπτεται 50% το 2014)·Πολεμικές ιαχές για τη Μικρή ΔΕΗ-Προσοχή στα ασανσέρ- Χρήσιμες συμβουλές·Διαψεύδεται τώρα η επέκταση της έκτακτης εισφοράς που επιτάσσει το Μμημόνιο