Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

600 ειδικοί από τη Γερμανία και τη Γαλλία στα ελληνικά νησιά;

Οι υπουργοί Εσωτερικών της Γερμανίας και της Γαλλίας ζητούν την αποστολή προσωπικού υποστήριξης για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. «Μια έκφραση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» τονίζουν οι υπουργοί.

«Φρένο» στο γκριζάρισμα των μαλλιών βάζει η επιστήμη

«Φρένο» στην γήρανση του προσώπου αλλά και των μαλλιών αναμένεται να βάλει τα επόμενα χρόνια η ιατρική καθώς επιστήμονες ταυτοποίησαν πρόσφατα γονίδιο το οποίο ενοχοποιείται για το γκριζάρισμα των μαλλιών!

«19ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά»

Η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου ΕΠΑ.Λ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ καλεί όλους τους μαθητές (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ., Σ.Δ.Ε., Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) να συμμετάσχουν στον «19ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά» και να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους για τα πουλιά.

Γενοκτονία Ποντίων: Τα αποτελέσματα της Υπονόμευσης και της Άρνησης

Του Θεοφάνη Μαλκίδη
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας για το ζήτημα της Γενοκτονίας, αποτελεί μία ακόμη προκλητική δήλωση του θύτη έναντι των θυμάτων. Είναι η ύβρις που συνεχίζεται για εκατό και πλέον χρόνια, από τότε που άρχισε το μαζικό έγκλημα, εναντίον των Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων και άλλων λαών.

Ο Σπύρος Γαβριηλίδης ευχαριστεί θερμά όσους τον ψήφισαν...

Υπογράφει ο Σπύρος Γαβριηλίδης
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς που με τίμησαν με την ψήφο τους την "Αγωνιστική Κίνηση" και εμένα στις εκλογές για Δ.Σ. και Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.
Πιστεύοντας ακράδαντα ότι όποιος θέλει να προσφέρει, μπορεί να το κάνει στηρίζοντας την συλλογικότητα ανεξάρτητα από τίτλους και αξιώματα.
Τέλος να ευχηθώ σε όλους προσωπική και οικογενειακή ευημερία.


Νέα Μουδανιά: Συνέλαβαν 3 ποντικούς που λήστευαν σπίτια και εκκλησίες

Η μεθοδική και συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Γραφείου Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών, είχε ως αποτέλεσμα να εξιχνιαστούν συνολικά 9 διαρρήξεις και κλοπές σε οικίες, Ιερούς Ναούς, αποδυτήρια αθλητικών εγκαταστάσεων, οδοντιατρείο και προαύλιο σχολείου στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Το αριστερά και δεξιά δηλώνει μόνο κατεύθυνση, όχι χαρακτήρες ανθρώπων.

Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου*
Οι Έλληνες ενώ θεωρούμε τον εαυτό μας έξυπνο λαό, έχουμε μια ιδιοτροπία. Είμαστε πολύ εύκολα χειραγωγήσιμοι. Τι εννοώ με αυτό; Πως πολύ εύκολα μας χρησιμοποιούν για να στραφούμε ο ένας εναντίον του άλλου με διάφορες προφάσεις, κυρίως πολιτικές. Η ιστορία δυστυχώς έχει αποδείξει πως οδηγούμαστε σε πόλεμο μεταξύ μας, κατευθυνόμενοι από κόμματα, παρατάξεις και ανούσιες ψευτοιδεολογίες. 

Αποτελέσματα φορολογικών ελέγχων στην περιοχή της Ειδομένης

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων, αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ερευνών & Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) διενήργησαν ελέγχους, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για την εφαρμογή της φορολογικής & ασφαλιστικής νομοθεσίας στην περιοχή της Ειδομένης του Δήμου Παιονίας.

Πολύκαστρο: Τσάκωσαν Αλβανό που κουβαλούσε παρανομα δύο Αλβανούς

Συνελήφθησαν χθες (18-03-2016) τα ξημερώματα, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Ευζώνων, στους Ευζώνους Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας Παιονίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, συνολικά 3 άτομα για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών και παράνομη είσοδο. 

Δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως τα επιδημικά λοιμώδη νοσήματα

Περισσότερους από 14,6 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο σκοτώνουν κάθε χρόνο τα επιδημικά λοιμώδη νοσήματα. Αυτό τόνισε ο ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Λοιμωξιολόγος κ. Γιώργος Σαρόγλου, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, σε διάλεξη του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδας με θέμα «Αξιολόγηση Κινδύνου στα Επιδημικά Λοιμώδη Νοσήματα».

"Πρόσφυγες καλοδεχούμενοι"

Ανακοίνωση "Κίνησης Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιτική Απειλή"
Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 19 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου.
Αμέσως μετά τη ρατσιστική συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που κλείνει ερμητικά τα σύνορα, προωθεί τη στρατιωτικοποίηση της φύλαξης των συνόρων μέσω της Frontex και καταργεί ουσιαστικά το δικαίωμα στο άσυλο, οι πρόσφυγες απαντάνε με τη συμμετοχή τους στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο. 

Θεσσαλονίκη: Η 11η Γιορτή Ποίησης – Γιορτή των Ποιητών

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας με το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, διοργανώνουν εκδήλωση την «11η Γιορτή Ποίησης – Γιορτή των Ποιητών» της Θεσσαλονίκης, για να τιμηθεί ο Παγκόσμιος Εορτασμός που καθιέρωσε η UNESCO.

Πρόσφυγες: Ψήφισμα Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Ψήφισμα Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
"Ο Σύλλογος Εργαζομένων Π.Κ.Μ. -της περιφέρειας που στα γεωγραφικά της όρια βρίσκονται εγκλωβισμένοι πρόσφυγες,μετανάστες πάνω από 12.000 στην Ειδομένη σε άθλιες συνθήκες και πάνω από 6.000 στις ανοικτές δομές φιλοξενίας στο Χέρσο,την Ν. Καβάλα και τα Διαβατά - ενώνει την φωνή του και τη δράση του με άλλες συλλογικότητες, ενδυναμώνοντας το κίνημα αλληλεγγύης του λαού μας που αντιμάχεται την ξενοφοβία & το ρατσισμό και ανατρέχοντας στην προσφυγική εμπειρία των προγόνων μας, δίνει μαθήματα ανθρωπισμού, φιλοξενίας και αλληλεγγύης σε όλη την Ευρώπη!