Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Θέσεις εργασίας στο Κιλκίς (18/11/2021)


Ηλεκτρολόγος από τη περιοχή του Κιλκίς
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - Κιλκίς
Ζητείται υποψήφιος για τη θέση του Ηλεκτρολόγου από επιχείρηση τροφίμων στο Κιλκίς…

Εφορία Αρχαιοτήτων Κιλκίς: Ένας νέος αρχαιολογικός χώρος γεννιέται! (Εντυπωσιακές εικόνες) Πού ακριβώς βρίσκεται – ποια είναι τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν


Πηγή: https://www.makthes.gr/
Της Κυριακής Τσολάκη
Κοντά στον πυρήνα του Μακεδονικού Βασιλείου, 26 χλμ ΒΑ της πρωτεύουσάς του Πέλλας, στους ύστερους κλασικούς/πρώιμους ελληνιστι­κούς χρόνους (ύστερος 4ος/πρώιμος 3ος αι. π.Χ.) άκμαζε στην περιοχή της αρχαίας Βοττιαίας –σύμφωνα με τη Δρ Γεωργία Στρατούλη, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς- μια άγνωστη στο ευρύ κοινό αρχαία πόλη, με ορατά μνημεία μέχρι τις μέρες μας (Εικ. 1), και στον αστικό και τον αγροτικό χώρο της κοινότητας Τούμπας του δήμου Παιονίας στο νομό Κιλκίς, 8 χλμ βόρεια από τη γνωστή αρχαία Ευρωπό, την ‘ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΝ’, γενέτειρα του ηγέτη της θρυλικής δυναστείας των Σελευκιδών, του Σελεύκου Α’ του Νικάτορα.

Ικανοποιητική η συμμετοχή στη σημερινή αιμοδοσία στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς

Για καλό σκοπό κινητοποιήθηκαν σήμερα πολίτες και αθλητικοί παράγοντες του Δήμου Κιλκίς προσερχόμενοι στην εκδήλωση αιμοδοσίας που διοργάνωσε ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με το Σταθμό Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και την ΕΠΣΚ.

Με 2 λόγια… τι είναι το κουτί και τι το τροφοδοτικό Η/Υ και σε τι χρησιμεύουν

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2006 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)


Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας και τα ένθετά της, όπως ακριβώς κυκλοφόρησαν πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή,  17 Νοεμβρίου 2006. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ
ΑΘΛΗΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ)
ΓΡΑΜΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ)
ΑΓΟΡΑ (ΕΝΘΕΤΟ)

Τηλεδιάσκεψη ΠΕΔΚΜ για τους εμβολιασμούς


Στην εντατικοποίηση της προσπάθειας ενίσχυσης του εμβολιαστικού προγράμματος στην κεντρική Μακεδονία επικεντρώθηκε η τηλεδιάσκεψη που προκάλεσε την Τρίτη 16 Νοεμβρίου η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΚΜ) με τη συμμετοχή αιρετών, εκπροσώπων της εκπαίδευσης και της ομοσπονδίας ενώσεων γονέων και κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας.

Κιλκίς: Αλλάζει η αισθητική του εμπορικού κέντρου με έργα υπογειοποίησης του ηλεκτρικού δικτύου διανομής


Στην υπογειοποίηση του εναέριου ηλεκτρικού δικτύου του εμπορικού κέντρου της πόλης του Κιλκίς προχωρά ο Δήμος Κιλκίς εκσυγχρονίζοντας την αισθητική του εικόνα.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Κιλκίς


Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Κιλκίς, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Κιλκίς στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)-Νέα Φάση» (ΟΠΣ 5002212).

Παράδοση εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας στα στελέχη και τις εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κιλκίς


Εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας παρέδωσε σήμερα, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, κ. Ανδρέας Βεργίδης στα μέλη των εθελοντικών ομάδων της Π.Ε. Κιλκίς, οι οποίες είναι ενταγμένες στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και Κυνηγετικός Σύλλογος Παιονίας “Το Πάικο”), καθώς και στους υπεύθυνους πολιτικής προστασίας που έχει ορίσει ο κάθε Δήμος της Π.Ε. Κιλκίς (Παντελή Πηλείδη/προϊστάμενο Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κιλκίς και Γεώργιο Δουλκερίδη/Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Παιονίας).

Εργασίες συντήρησης στις κεραμοσκεπές Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Κιλκίς


Περισσότερο προστατευμένες από την κακοκαιρία είναι οι σχολικές μονάδες μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων επισκευαστικών εργασιών στις κεραμοσκεπές τους.

Δοκιμαστική ενεργοποίηση της σειρήνας συναγερμού Πολιτικής Άμυνας στο Διοικητήριο της Π.Ε. Κιλκίς


Ανακοίνωση Αντιπεριφέρειας Κιλκίς
Δοκιμαστική ενεργοποίηση της σειρήνας συναγερμού Πολιτικής Άμυνας που έχει τοποθετηθεί στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, έγινε σήμερα λίγο πριν τη μία το μεσημέρι. Διακοπτόμενος ήχος σταθερής έντασης για αρκετά λεπτά “θορύβησε” τους κατοίκους του Κιλκίς.

Η νέα έκθεση της Φωτογραφικής Ομάδας Κιλκίς, "Η πόλη του Κιλκίς σε φωτογραφίες"


Δελτίο τύπου Φωτογραφικής Ομάδας Κιλκίς
Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, στις 18:00, στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς ανοίγει για το κοινό η έκθεση "Η πόλη του Κιλκίς σε φωτογραφίες". Μέσα από τη διεισδυτική ματιά τους τα μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας Κιλκίς θα παρουσιάσουν γωνιές και απόψεις του σύγχρονου Κιλκίς. 

Τιμητική παρουσία του Δήμου Κιλκίς στα αποκαλυπτήρια της προτομής του κορυφαίου Κύπριου ποιητή Παύλου Λιασίδη


Στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Παύλου Λιασίδη, θεματοφύλακα της λαϊκής ποίησης της νεότερης Κυπριακής λογοτεχνίας, παρέστησαν ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Γιάννης Χατζηαποστόλου, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του αδελφοποιημένου με το Δήμο Κιλκίς Δήμου Λύσης.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 18/11/2021, 7:29 μ.μ


Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθησαν χθες (17 Νοεμβρίου 2021) το βράδυ σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, δύο ημεδαποί άνδρες, καθώς σε έρευνα του οχήματος που επέβαιναν, εντοπίσθηκαν επιμελώς κρυμμένες στο λαστιχένιο πλαίσιο στεγανοποίησης της πόρτας του οδηγού, ποσότητες ηρωίνης βάρους 9,4 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν. 

Κορωνοϊός (18/11/2021): 7.317 νέα κρούσματα (80 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 63 θάνατοι και 556 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 7.317, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 861.117 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 103 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.879 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Έργα συντήρησης σε οδούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Οι ασφαλτικές εργασίες
στην Παλαιά Εθνική Οδό 65 Θεσσαλονίκης- Κιλκίς από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχιστούν για τρίτη εβδομάδα.

Οκτώβρης: Μήνας πρόληψης καρκίνου μαστού


Δελτίο τύπου Συλλόγου Καρκονοπαθών Κιλκίς και Παιονίας "Άγιος Ευγένιος" ο Τραπεζούντιος

Με απόφαση του διοικητικού μας συμβουλίου φέτος δεν πραγματοποιήσαμε καμία εκδήλωση προς αποφυγή συνωστισμού και προστασία των μελών του συλλόγου μας. Mε μέτρα προφύλαξης διανείμαμε μόνο ενημερωτικά φυλλάδια για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού σε καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας.

Συμμετοχή 3ου Γυμνασίου Κιλκίς στη διαδικτυακή ημερίδα «Χρυσοπράσινο φύλλο»


Δελτίο τύπου 3ου Γυμνασίου Κιλκίς
Στις 16 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης που είναι ο συντονιστής του δικτύου «Χρυσοπράσινο φύλλο». Στην ημερίδα συμμετείχαν 23 σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, μέλη του δικτύου. Το σχολείο μας συμμετείχε με το Διευθυντή κ. Λιναρδάκη Ιωάννη και τον συντονιστή του προγράμματος κ. Παπαθαναήλ Φώτης.

Είναι το ΠΑΣΟΚ και πάλι... πολιτικά σέξι;



Υπογράφει ο Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς
Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας, Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Ραδιοφωνικός Παραγωγός

Μελετώντας κανείς εκλογικά και κομματικά συστήματα ανά την Ευρώπη και την Δύση παρατηρεί ότι είναι ευεργετικό για ένα κράτος να υπάρχει ένας σοβαρός, ρεαλιστικός, προοδευτικός κομματικός χώρος. Τελικά αφορά την κοινωνία και τα ΜΜΕ, ξανά, το κίνημα του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου. 

(Video) Εθελοντική αιμοδοσία στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς

Εθελοντική αιμοδοσία στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021.

Η αμπελοοινική ζώνη της Γουμένισσας στο γαλλικό εξειδικευμένο περιοδικό "Terres de Vins"


Τα εκφραστικά, πλούσια κρασιά της Γουμένισσας και την αμπελοοινική ζώνη της περιοχής, ιδιαίτερου κάλλους στους πρόποδες του πανέμορφου Πάικου και τον “αφηγηματικό χαρακτήρα” τους, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει ο δημοσιογράφος Mathieu Doumenge του γαλλικού εξειδικευμένου περιοδικού “Terres de Vins”, στη διάρκεια της σύντομης- και περιεκτικής σε πρωτόγνωρες γευστικές εμπειρίες- επίσκεψής του στην περιοχή.

Εξακριβώθηκε η δράση συμμορίας κλοπών από οικίες σε Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρο και Κρήτη


- Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 8 ατόμων
Στόχευαν πολυκατοικίες τις οποίες εντόπιζαν με το πρόσχημα της επαιτείας ή την πώληση αντικειμένων
Όταν διαπίστωναν την απουσία ιδιοκτητών παραβίαζαν διαμερίσματα και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα
Ενέχονται σε πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών με τη λεία τους να ξεπερνά τις 120.000 ευρώ
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, εξακριβώθηκε μετά από αναλυτική έρευνα, η δράση συμμορίας που ενέχεται σε πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών από οικίες, σε Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρο και Κρήτη.

Η πρώτη ψηφιακή αναδάσωση της χώρας από το Let’s do it Greece είναι γεγονός


Με κεντρικό σύνθημα "Ρίζες που μας Ενώνουν", την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, η καρδιά εκατοντάδων εθελοντών θα χτυπάει στον Υμηττό, πραγματοποιώντας νέο κύκλο αναδασώσεων. Στόχος είναι να αναγεννηθεί ένα νέο δάσος από 2021 δέντρα, μεταφέροντας το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και αντισταθμίζοντας το πράσινο που χάθηκε τα προηγούμενα χρόνια από τις πυρκαγιές.

Το Επιμελητήριο Κιλκίς καλεί σε εμβολιασμό τον επιχειρηματικό κόσμο και τους πολίτες

Υπογράφει ο Χρήστος Ε. Χατζημλάδης
Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς

Η νέα έξαρση της πανδημίας αποτελεί πλέον γεγονός και η ανάγκη επιβολής νέων και αυστηρότερων μέτρων, με ότι δυσάρεστο συνεπάγεται αυτό για την κοινωνία και την οικονομία είναι ουσιαστικά προ των πυλών.