Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς Παιονίας: 80 χρόνια από τη γερμανική εισβολή στην Ελλάδα

Eρώτηση Γ. Φραγγίδη για τα προβλήματα του στρατιωτικού προσωπικού


Eρώτηση 
Γιώργου Φραγγίδη προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη με θέμα «Πότε θα δώσετε λύση στα προβλήματα του στρατιωτικού προσωπικού;»

Κύριοι Υπουργοί,
Το στρατιωτικό προσωπικό των ΕΔ δίνει καθημερινά τη μάχη του για την επαύξηση της αποτρεπτικής ικανότητας και τη διασφάλιση της κυριαρχίας και των εθνικών μας δικαιωμάτων.

Προσφορά Αγάπης και Αλληλεγγύης από την Κοινότητα Αξιούπολης


Ανακοίνωση Κοινότητα Αξιούπολης
Η Κοινότητα Αξιούπολης για ακόμα μία χρονιά αποφάσισε να συλλέξει τρόφιμα για οικογένειες και μοναχικούς ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Η συλλογή θα ξεκινήσει στις 07 Απριλίου 2021 και θα ολοκληρωθεί την Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου 2021. Η συλλογή των τροφίμων θα γίνει στο κατάστημα του προέδρου της Κοινότητας Κ. Καλαβάζη ή και από το δικό σας χώρο έπειτα από επικοινωνία με τον Πρόεδρο.

Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Θράκης με το Γεώργιο Μάνο


Ανακοίνωση Δήμου Κιλκίς
Η 6η Απριλίου είναι ημέρα πένθους για τον Ελληνισμό της Θράκης.
Έχει καταγραφεί στη συνείδησή του ως το Μαύρο Πάσχα των Θρακών καθώς η 6η Απριλίου του 1914 στάθηκε η αφετηρία του βίαιου ξεριζωμού τους από τις πατρογονικές εστίες τους σε εφαρμογή του σχεδίου των Νεότουρκων για την πλήρη εκκαθάριση των ελληνικών πληθυσμών της Ανατολικής Θράκης.

Μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού


Μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Κυριακίδη για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού
Η Θράκη ήταν το πρώτο φρικιαστικό δοκιμαστήριο μιας καλά μελετημένης επιχείρησης κατά του Ελληνισμού της Ανατολής. Εκτελεστές του οι Νεότουρκοι, που σαν σήμερα το 1914, ανήμερα της λαμπρής γιορτής της Χριστιανοσύνης άνοιξαν τον κύκλο αίματος στα χωριά της Ανατολικής Θράκης με διωγμούς και βίαιες εκτοπίσεις πληθυσμών από τις πατρογονικές τους εστίες. 

Δήμος Κιλκίς: Μικρή διακοπή ρεύματος σε Φύσκα και Δροσάτο


Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 8 Απριλίου έχει προγραμματιστεί διακοπή ρεύματος σε τμήμα της Κοινότητας Φύσκας από τις 8:00 έως τις 10:30 και σε τμήμα της Κοινότητας Δροσάτου, πάνω από την πλατεία, από τις 13:00 έως τις 14:30 λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 1 Απριλίου 2011 (Πριν από 10 χρόνια ακριβώς)


Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 10 χρόνια, την Παρασκευή 1 Απριλίου 2011. Κάντε κλικ πάνω στον παρακάτω τίτλο.
ΓΝΩΜΗ

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 6/4/2021, 6:52 μ.μ.


Σύλληψη για καλλιέργεια κάνναβης
Συνελήφθη χθες (5 Απριλίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε στην αυλή της οικίας του να καλλιεργεί μέσα σε γλάστρα συνολικά 17 φυτά κάνναβης, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Ηλικιωμένη στη Βέροια έπεσε θύμα ληστείας, όπως ακριβώς και ο Κωστίκας στο Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (5 Απριλίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, μία ημεδαπή γυναίκα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της ίδιας μέρας προσέγγισε πεζή ηλικιωμένη γυναίκα στη Βέροια και με τη μέθοδο του εναγκαλισμού της αφαίρεσε μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό που φορούσε στο λαιμό της.

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Εκδήλωση με θέμα, «Η εστίαση στον καιρό της παΝΔημίας, τα αδιέξοδα και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ»


Δελτίο τύπου 
ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς 
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Κιλκίς διοργανώνει ανοιχτή διαδικτυακή σύσκεψη με τίτλο «η εστίαση στον καιρό της παΝΔημίας, τα αδιέξοδα και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ».

Κορωνοϊός (6/4/2021): 4.309 νέα κρούσματα (36 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 73 θάνατοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.309, εκ των οποίων 30 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 281.570 (ημερήσια μεταβολή +1.6%), εκ των οποίων 51.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 94 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.773 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Aπαγόρευση αλιείας στην λίμνη Δοϊράνη για το έτος 2021


Από το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κιλκίς ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε η Απόφαση 201597(7921)/06-04-2021 ( ΑΔΑ: 658Σ7ΛΛ-ΤΗ3) του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κιλκίς κ. Βεργίδη Ανδρέα που αφορά την απαγόρευση ενάσκησης επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών με κάθε μέσο και εργαλείο λόγω προστασίας της αναπαραγωγικής περιόδου των ψαριών στην λίμνη Δοϊράνη και σε όλα τα ρέοντα ύδατα δηλαδή ρυάκια, ποτάμια, χείμαρροι, που καταλήγουν άμεσα στη λίμνη και σε απόσταση 1.000 μέτρων από το σημείο εκβολής τους σε αυτήν από 12 Απριλίου 2021 ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00 π.μ έως 12 Μαΐου 2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα 08:00 π.μ

Κιλτίδης: «Καταγραφή και απογραφή της αλήθειας για την πανδημία στο Νομό μας»


Γράφει ο Κώστας Κιλτίδης
Επί τρείς μήνες σιωπώ, ενώ οι μικροπρέπειες και ο ανερμάτιστος τρόπος διοίκησης στο νοσοκομείο Κιλκίς συνεχίζεται. Αντεκδικήσεις προς το προσωπικό και ανεξήγητες ενέργειες για το ρυθμιστικό σχέδιο για το νοσοκομείο συντελούνται. Το ξαναθυμίζω, ότι από τη ρυθμιστική μελέτη του 1993 δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε η πρώτη φάση. 

Rapid tests στο Δροσάτο Κιλκίς: Θετικοί οι 8 από τους 41 που εξετάστηκαν

Το επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής επιβεβαίωσαν τα σημερινά αποτελέσματα των rapid tests, που πραγματοποιήθηκαν στο Δροσάτο από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Από τους 41 συμπολίτες μας που προσήλθαν για έλεγχο ταχείας ανίχνευσης κορωνοιού, θετικοί διαπιστώθηκαν οι 8, ένα ποσοστό δηλαδή της τάξεως του 20 %. 

Δήμος Κιλκίς: Ανοιχτή διαδικτυακή συνάντηση για τα αδέσποτα ζώα

Ανακοίνωση Δήμου Κιλκίς
Ο Δήμος Κιλκίς ξανανοίγει το δημόσιο διάλογο για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και με στόχο την προώθηση της υιοθεσίας τους διοργανώνει ανοιχτή διαδικτυακή συνάντηση την Πέμπτη 8 Απριλίου στις 19:00.

Επιμορφωτική εκδήλωση με τίτλο «Μαθαίνουμε για τα δάση και την άγρια ζωή»


Δελτίο τύπου Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς
Επιμορφωτική εκδήλωση με τίτλο «Μαθαίνουμε για τα δάση και την άγρια ζωή» διοργανώνεται την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 και ώρες 18.00 - 21.00 για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου με τη συνεργασία οχτώ Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ), έντεκα Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος».

(Video) Δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) στο Δροσάτο

Δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) στο Δροσάτο, την Τρίτη 6 Απριλίου 2021.

ΝΗΡΕΑΣ Κιλκίς: Ολοκλήρωση διαδικτυακών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δελτίο τύπου ΝΗΡΕΑ Κιλκίς
Την Πέμπτη 18 Μαρτίου και την Τετάρτη 24 Μαρτίου ολοκληρώθηκαν τα δύο διαδικτυακά σεμινάρια, για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, με τίτλο: «Ενισχύοντας την ψυχική ανθεκτικότητα», που διοργανώθηκαν από το Κέντρο Πρόληψης “ΝΗΡΕΑΣ”. Το σεμινάριο ήταν συνολικής διάρκειας 15 ωρών και υλοποιήθηκε σε 10 εβδομαδιαίες συναντήσεις, με τη συμμετοχή συνολικά 20 εκπαιδευτικών.

ΝΗΡΕΑΣ Κιλκίς: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα διαδικτυακά σεμινάρια για γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας

Δελτίο τύπου ΝΗΡΕΑ Κιλκίς
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» για πρώτη φορά φέτος υλοποίησε διαδικτυακά σεμινάρια για γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας με τίτλο: «Μεγαλώνοντας καλύτερα μαζί». 

Τι λέει η "Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία" για το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές


Ανακοίνωση Περιφερειακής Παράταξης "Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία"
Η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να σεβαστεί τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε λόγω της πανδημίας, τις εκλαμβάνει ως "ευκαιρία" και νομοθετεί με ταχύτατους ρυθμούς νομοσχέδια που εμπεδώνουν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της, λειτουργώντας σε βάρος των εργαζομένων, των μικροεπαγγελματιών, της νεολαίας, των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και προς όφελος του μεγάλου (κυρίως) ιδιωτικού κεφαλαίου.