Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Η Μακεδονική παράδοση και η Γλώσσα ως όχημα της Προπαγάνδας

Γράφει ο Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος
Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας
Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων
Τα κατά τόπους γλωσσικά ιδιώματα σε διάφορες περιοχές της Μακεδονίας είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Δυστυχώς «κάποιοι» τα χρησιμοποιούν για να ικανοποιήσουν τις πολιτικές τους ορέξεις, λέγοντας στους ντόπιους της κεντροδυτικής Μακεδονίας: ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ''ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ'' και στη δήθεν ντόπια γλώσσα περνάνε ξενόφερτα, σκυλάδικα, που ακούγονται στα πανηγύρια της γείτονος χώρας... 

Σε βιογραφική τηλεταινία για τον George Michael o Κιλκισιώτης Κωνσταντίνος Καβακιώτης

Γράφει η Χαρούλα Καραμπίδου
Θα μπορούσα να αραδιάσω δεκάδες επίθετα για να προσδώσουν με τη σειρά τους ποιότητες και χαρακτηριστικά στον Κωνσταντίνο Καβακιώτη. Θα περιοριστώ σε τρία ουσιαστικά: ταλέντο, παιδεία, δουλειά. Άλλωστε όχι μόνο έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στην υποκριτική αλλά συνεχίζει με πίστη και αφοσίωση να εξελίσσει την τέχνη του, να κερδίζει την αναγνώριση των ομότεχνών του και την εκτίμηση όλων μας.

Γιατί όχι και έξω από τα ΚΤΕΛ Κιλκίς; (20 φωτογραφίες)

Σκέφτεστε την ώρα που το μεγάφωνο των ΚΤΕΛ Κιλκίς θα φωνάζει: "Τα λεωφορεία για Καρατσάτερε, Κιρέτς, Πεϊκοβο, Λέλοβο αναχωρούν" να βλέπουμε ταυτόχρονα από έξω κάποιους να κάνουν σέρφινγκ; Στo Μόναχο συμβαίνει. Γιατί όχι και στο Κιλκίς; 

Έτσι ύπουλα φεύγει η Coca Cola για τη Βουλγαρία…

“Ο πιο αδύναμος πρέπει να διαθέτει κάτι που να του επιτρέπει να χτυπήσει και ν΄ απειλήσει τον αντίπαλό του”
Karl von Klausewitz, 
Περί πολέμου
Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
“Κάνει τέτοια πράγματα η Coca Cola;” “Κάνει και αυτά και άλλα, πολύ χειρότερα”: μια από τις πολλές στιχομυθίες που έχω με φίλους ή και αγνώστους που συναντώ σε διάφορους κοινωνικούς χώρους, όποτε η συζήτηση καταλήγει στο “Ούτε γουλιά Coca Cola…”. 

Στο βάθρο ανέβηκε ο Κιλκισιώτης Αλέξανδρος Αβραμίδης στον πρώτο του αγώνα

Δελτίο τύπου ΧΩΜΑ Κιλκίς 
Ο σύλλογος ΧΩΜΑ Κιλκίς (Χωμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός Κιλκίς)
συγχαίρει τον αθλητή του Αλέξανδρο Αβραμίδη και την ομάδα του ΠΡΟΦΗΤΗΣ AUTO SPORT ο οποίος στην παρθενική του εμφάνιση στον αγώνα "Ανάβαση Λιβάδι" ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στην Α7 και είχε τον τρίτο ταχύτερο χρόνο στη γενική κατάταξη.

Αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Το μείζον ζήτημα των αλλεπάλληλων παρατάσεων των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων αποτέλεσε το κυρίαρχο θέμα της τακτικής συνεδρίασης της 06-07-2017 του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Η "Τόλμη" Κιλκίς στις εξετάσεις μαύρων ζωνών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό

Δελτίο τύπου "Τόλμης" Κιλκίς
Εξετάσεις μαύρων ζωνών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντο ΕΛΟΤ, διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο Βασιλικών Θεσσαλονίκης στις 24/06/2017.

Χορηγός του Κιλκισιακού αναλαμβάνει η ΕLVIAL

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
Σε μια σημαντική συνεργασία έφτασε τη Πέμπτη η διοίκηση του Κιλκισιακού, καθώς η εταιρία ΕLVIAL θα είναι ο ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ της ομάδος μας τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Δήμος Κιλκίς: Κενές θέσεις στον παιδικό σταθμό ''Αστεράκια'' και στο ΚΔΑΠ

Από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς (Κ.Δ.Ε.Κ.) ανακοινώνεται ότι υπάρχουν κενές θέσεις στον παιδικό σταθμό ''Αστεράκια'' και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Αναγγελία γάμου για τον Γεώργιο Παρασκευαΐδη και την Γεωργία Ασκονίδου

Ο Γεώργιος Παρασκευαΐδης του Κυριάκου και της Βασιλικής, που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μένει μόνιμα στο Κιλκίς και η Γεωργία Ασκονίδου του Ισραήλ και της Αλεξάνδρας, που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μένει μόνιμα στη Βάθη Κιλκίς, πρόκειται να παντρευτούν στο Δημαρχείο Κιλκίς.

Πιερία: Συνελήφθησαν 61 άτομα και κατασχέθηκαν πάνω από 12.700 προϊόντα παρεμπορίου

Εντατικοί αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται από κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, για την αντιμετώπιση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, κυρίως σε παραλιακές περιοχές της Πιερίας.

Παράταση του χρόνου εφαρμογής του προγράμματος της ενεργητικής επιτήρησης της λύσσας

Από το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών (Υ.Ζ. – Κ.Α.Φ.Ε.) της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο της αξιολόγησης της εφαρμογής του προγράμματος της ενεργητικής επιτήρησης της λύσσας με σκοπό τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού και της επιτυχούς ανοσοποίησης των ζώων-στόχων, η συλλογή δειγμάτων θανατωμένων κόκκινων αλεπούδων παρατείνεται έως 30 Σεπτεμβρίου 2017 σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κιλκίς: Καλλιεργούσε στο σπίτι του 9 χασισόδεντρα

Συνελήφθη χθες (5-7-2017) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα στην οικία του, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί 9 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 160 εκατοστά, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Κιλκίς: Κερνάμε καφέ στο Cafe - Bar Stoa


(Σάββας Τσιτουρίδης): Μανιφέστο για τη Νέα Ελλάδα προαναγγέλλει το Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών

Δελτίο τύπου Δικτύου Ελλήνων Ριζοσπαστών (ΔΕΡΙ)
Την προγραμματική Διακήρυξή του με τίτλο «Ριζοσπαστικό Μανιφέστο για τη Νέα Ελλάδα» θα παρουσιάσει αμέσως μετά το καλοκαίρι το Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών (ΔΕΡΙ), στο οποίο μετέχουν, μεταξύ των άλλων, οι πρώην υπουργοί Νίκος Τσιαρτσιώνης και Σάββας Τσιτουρίδης. 

Θεσσαλονίκη: Οι Monophonics στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Ένα από τα συγκροτήματα που έχουν αναπτύξει μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη σχέση με το ελληνικό κοινό, οι Monophonics, επιστρέφουν ύστερα από τα απανωτά sold out σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο του 2015. 

Κιλκίς: "Ο επιφανής άγνωστος" (Un Illustre Inconnu) στον θερινό κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός”

Την Πέμπτη 6 & την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 και με ώρα έναρξης προβολής 9:30 το βράδυ, συνεχίζουμε τις προβολές στον αγαπημένο σας δημοτικό θερινό κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός” με την ταινία "Ο επιφανής άγνωστος"  (Un Illustre Inconnu).