Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Γ. Φραγγίδης: «Αίτημα συνέχισης μαθημάτων του εσπερινού λυκείου και γυμνασίου Κιλκίς μέσω διαδικτύου»

Αναφορά Γ. Φραγγίδη προς τους Υπουργούς, Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως και Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοϊδη
Κύριοι Υπουργοί, σας προωθώ το αίτημα των μαθητών του εσπερινού λυκείου και γυμνασίου Κιλκίς για συνέχιση των μαθημάτων τους μέσω διαδικτύου, το οποίο στοιχειοθετούν πλήρως με βάση δεδομένα που αποδεικνύουν την υγειονομική επικινδυνότητα της έναρξης δια ζώσης μαθημάτων λόγω covid 19.

"Ο νομός Κιλκίς τείνει να γίνει η χαβούζα της χώρας"


Δελτίο τύπου Δημοτικής Παράταξης Κιλκίς "Συμμετέχω"
Επανερχόμαστε στο θέμα που άρχισε να απασχολεί την τοπική κοινωνία, μετά την δημοσιοποίηση που κάναμε για την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, της επένδυσης από την εταιρεία "IN WASTE A.E" για την δημιουργία μονάδας επεξεργασίας επικίνδυνων και μη επικίνδυνων στερεών και υγρών αποβλήτων στα όρια της ΒΙΠΕ Κιλκίς.

Τακτική και δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, την Παρασκευή στις 29 Ιανουαρίου 2021


Τακτική και δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, θα πραγματοποιηθεί την 29η Ιανουαρίου 2021, ημέρα Παρασκευή και μεταξύ των ωρών 11.00 έως 12.00, για λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ: "Environment and you" στο πλαίσιο του Erasmus+


Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς
Τον Ιούλιο του 2020 υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ της Rousse Industrial Association και του Center for Human Resources Development (Εθνική Υπηρεσία για το Erasmus+ στη Βουλγαρία) για τη χρηματοδότηση του έργου “Environment and you” με κωδικό 2020-1-BG01-KA105-078290 που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 26 Ιανουαρίου 2021


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 4/25-01-2021) που ισχύει από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 26 Ιανουαρίου 2021.

Πολιτισμός & Covid-19 : Το στοίχημα της προσαρμογής


Γράφει ο Χαράλαμπος Καραγεωργίου*
Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο με την μάχη κατά της πανδημίας να είναι συνεχής και αδιάκοπη, αλλά και την ανακάλυψη του εμβολίου να μας δείχνει μία χαραμάδα ελπίδας. Οι τομείς που επλήγησαν από τα αναγκαία μέτρα κατά του ιού είναι πολλοί και ένας από αυτούς είναι ο πολιτισμός. Ο πολιτισμός όμως δεν είναι όπως τους άλλους τομείς, δεν είναι μονόπλευρος και σίγουρα δεν αφορά λίγους ανθρώπους αλλά όλους μας. Ο πολιτισμός δεν σταματά, αλλά προσαρμόζεται.

Παρασκευή 25/1/2021, έγιναν 19.989 εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στην Ελλάδα (139 στο νομό Κιλκίς)


Σήμερα πραγματοποιήθηκαν 19.989 εμβολιασμοί κατά της νόσου Covid-19 στην Ελλάδα. O συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 177.377. Έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου169.456 άτομα.

(Video) Κινδυνεύουμε από τον κορωνοϊό, φωνάζουν μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου και Λυκείου Κιλκίς

Κιλκίς, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021.
Κινδυνεύουμε από τον κορωνοϊό, φωνάζουν μαθητές του
Εσπερινού Γυμνασίου και Λυκείου Κιλκίς.

Κορωνοϊός (25/1/2021): 436 νέα κρούσματα (Δεν υπάρχουν κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 25 θάνατοι


Σήμερα ανακοινώνουμε 436 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 152412, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5863 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 47124 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συλλυπητήρια ΣΥΡΙΖΑ Γουμένισσας, για την κοίμηση του γέροντα Χρυσοστόμου

Ανακοίνωση
ΣΥΡΙΖΑ Γουμένισσας
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους και σε όσους άφησε πίσω του στο Ιερό Κοινόβιο με την κοίμησή του ο Γέροντας Χρυσόστομος, Καθηγούμενος του Ιερού Κοινοβίου του Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου.

Η Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτής ΚΙΝΑΛ, μιλά στην Αναστασία Νικολοπούλου και στο Θωμά Μαρκόπουλο


Επιμέλεια ερωτήσεων και κειμένου συνέντευξης Νικολοπούλου Αναστασία και Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς

Έχετε απέναντι σας μια νεαρά/έναν νεαρό 20-25 ετών.
Την/τον κοιτάτε στα μάτια… τι θα λεγάτε σε αυτό το άτομο για το αύριο της πατρίδας μας και της Ευρώπης;
Για τα εργασιακά ή την ανάπτυξη. Κάτι για να ελπίζει.

Κ. Κιλτίδης: «Προδημοσίευση ενεργοποίησης από ομάδα πολιτών δεξαμενής σκέψεως και ιδεών »


Υπογράφει ο Κώστας Κιλτίδης
Η Πρωτοβουλία Συνέχειας και Προοπτικής είναι Πνευματική και Πολιτική δεξαμενή σκέψεως και ιδεών. Θα ακολουθήσει η διακήρυξη και η ταυτότητα λειτουργίας αυτής της πρωτοβουλίας.

Τα νέα του ΑΣΕΠ, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021


Ανακοινώσεις ΑΣΕΠ

OPEN CALL για καλλιτέχνες που είναι κάτοικοι του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη


H Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη (Κ.Ε.Π.Α.Π) σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας-Χορτιάτη απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στους καλλιτέχνες που διαμένουν στoν Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, οι οποίοι θα ενταχθούν στον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του 2021-2022.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς συνελήφθη ένα άτομο στη Θεσσαλονίκη για διακίνηση ναρκωτικών


- Σε έρευνα της οικίας του εντοπίσθηκαν αυτοσχέδιες συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους άνω των 110 γραμμαρίων
- Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 3 κιλά κάνναβη

Εργασίες συντήρησης σε οδούς της Κεντρικής Μακεδονίας

Εργασίες συντήρησης
θα πραγματοποιηθούν στην 23η Επαρχιακή Οδό (από συμβολή Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Καβάλας με Ν. Απολλωνία - Καλαμωτού - Ορίων Νομού προς Δουμπιά) από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021.

Επερώτηση για το χώρο υγειονομικής ταφής αμιαντούχων αποβλήτων στην Δυτική Μακεδονία

Δελτίο τύπου Περιφερειακής Παράταξης Κεντρικής Μακεδονίας «Πράξεις για την Μακεδονία»
Επερώτηση για το χώρο υγειονομικής ταφής αμιαντούχων αποβλήτων που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στο χώρο των «Μεταλλείων Αμιάντου Βορείου Ελλάδος» στο δήμο Σερβίων της Δυτικής Μακεδονίας, και τους κίνδυνους που ενδέχεται να προκύψουν για την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και των πηγών του ποταμού Αλιάκμονα, από τον οποίο υδροδοτείται η Θεσσαλονίκη, κατέθεσε στον Περιφερειάρχη Κ.Μ. Α. Τζιτζικώστα.