Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Χαμηλό, πριν από 80 χρόνια... δεν ξεχνώ

Του Βασίλη Αθανασιάδη
Ακριβώς πριν από 80 χρόνια τέτοιες μέρες, ήταν 17 Ιανουαρίου του 1944 ημέρα Δευτέρα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Αντωνίου, όταν άρχισε το μεγάλο κακό, οι εκτελέσεις αθώων πολιτών κατοίκων του Χαμηλού από Βουλγαρικά στρατεύματα.

Χρόνια, ώρες, λεπτά....



Του Φώτη Μισόπουλου

....ο καθένας είχε να πει κι ένα ανέκδοτο
ΓΚΙ ΝΤΕ ΜΟΠΑΣΑΝ [1]

Νέος Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο Ντίνος Κούης – Οι εκπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου στην ΕΝΠΕ – Οι νέες Επιτροπές Ανάπτυξης και Ποιότητας Ζωής

Εκλέχθηκαν σήμερα ο νέος Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι 24 Εκπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ενώ συστάθηκαν και συγκροτήθηκαν οι δύο Επιτροπές, η Επιτροπή Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Αγροτικής Οικονομίας και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής της Περιφέρειας.

Οι παλιές ταβέρνες του Κιλκίς (Μέρος 1ο)

Του Θανάση Βαφειάδη
Περί ταβέρνας η σημερινή ανάρτηση, του χώρου διασκέδασης που τον συναντάμε εκτός της ξενικής του ονομασίας εκ του λατινικού taberna και με άλλες, όπως καπηλειό, οινοπωλείο, κρασοπουλειό.

Τι Πηνειός, τι Αξιός...

Υπογράφει η Ομάδα Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης
Πριν από 50 χρόνια ο Μιχάλης Βιολάρης (μουσική/στίχοι: Γιώργος Κριμιζάκης/Γιάννης Κακουλίδης) τραγουδούσε την επιτυχία του «Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη, χιόνια η μια και χιόνια η άλλη». Για ακούστε τη σημερινή του παραλλαγή: «Τι Πηνειός, τι Αξιός, πλημμύρ’σε ου ένας θα πλημμ’ρίσ’ κι αυτός!!!».

Κοινωνική δράση "Απλώνω Ευτυχία Δυναμώνω τη Φλόγα της Καρδιάς", από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Στις 20 Δεκεμβρίου 2023 οι μαθητές/τριες του 1ου Δημ. Σχολείου Κιλκίς, είπαν τα κάλαντα στον Δήμαρχο, στους Αντιδημάρχους του Δήμου Κιλκίς και σε επτά εργοστάσια της ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς, στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης που συμμετέχει το σχολείο μας "Απλώνω Ευτυχία Δυναμώνω τη Φλόγα της Καρδιάς", μια Πράξη Αγάπης και Συμπαράστασης για τα παιδιά της "ΦΛΟΓΑΣ", παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.

Ημερίδα με σκοπό την ολοκληρωμένη ενημέρωση των καστανοπαραγωγών για την δημιουργία Ομάδας Παραγωγών


Ποδαρικό με… ήττα από τα αγόρια του ΑΤΛΑNTA μέσα στο ΔΑΚ Αμύνταιου

Δελτίο τύπου ΑΤΛΑΝΤΑ Κιλκίς
Ποδαρικό με… ήττα από τα αγόρια του ΑΤΛΑ μέσα στο ΔΑΚ Αμύνταιου, στις 07.01.2024 (Κυριακή) στις 17.00 ώρα, από τον Α.Σ. Λέοντες Πτολεμαΐδας. Τα αγόρια που στην αρχή του αγώνα, φάνηκαν επηρεασμένα από τις διακοπές των γιορτών, βρέθηκαν να χάνουν γρήγορα στα σετ, για να επανέλθουν σ’ ένα καλύτερο τρίτο, το οποίο, όμως δεν ήταν αρκετό, καταλήγοντας στο «άδικο» γι’ αυτούς βάσει εικόνας, 3-0 (10-25, 11-25, 20-25). Τα αγόρια ελπίζουν σε καλύτερα αποτελέσματα από την νέα χρόνια, αφού κάθε αγώνας τους προσθέτει σε εμπειρία και ψυχολογία.

Ο Θ. Ζώτος, ο Μ. Παπαδόπουλος, ο Λ. Παζαρτζικλής και η Α. Νενέρογλου πολιτικοΛΟΓΟΥΝ με το Θωμά Μαρκόπουλο στον OkRadio

Εθελοντική Αιμοδοσία Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς

Εθελοντική Αιμοδοσία ΕΕΣ Κιλκίς
Σάββατο 13 Ιανουαρίου
10:00-13:00 στη ΛΑΦ Κιλκίς

(VIDEO) Αναβίωση του εθίμου της "Μπάμπως", στον Άσπρο Παιονίας

Αναβίωση του εθίμου της "Μπάμπως", στον Άσπρο Παιονίας. Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024.