Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Στις κόκκινες περιοχές μπαίνει ο νομός Κιλκίς


Στις κόκκινες περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη της Ελλάδας μαζί με τις Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Χαλκιδικής μπαίνει και η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης και της αύξησης των κρουσμάτων που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα.

"Των οικιών ημών εμπιπραμένων κι ημείς άδομεν" (Θουκυδίδης)


Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Ιστορικά υπάρχουν δύο Ελλάδες: Η Ελλάδα του Λεωνίδα και η Ελλάδα του Εφιάλτη. Η Ελλάδα του Ανδρούτσου και η Ελλάδα του Γκούρα. Είμαστε η χώρα των ηρώων του 1821 αλλά και των κοτζαμπάσηδων. Των Αντιστασιακών αλλά και των συνεργατών των Γερμανών. Η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, που μετά τη γερμανική Κατοχή η εξουσία δεν πέρασε στα χέρια αυτών που αποτέλεσαν τη ραχοκοκαλιά της Εθνικής Αντίστασης.

Ο επίκαιρος Χατζιδάκις


Επιμέλεια: Αλέξανδρος Τσιμπούκας

«Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενισχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του.

Στολίστηκε με κούκλες η πόλη του Κιλκίς


Η πόλη της κούκλας δικαιώνει απόλυτα τον χαριτωμένο χαρακτηρισμό της. Βιτρίνες καταστημάτων στο κέντρο της αγοράς, βιβλιοπωλεία, δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες στολίστηκαν με πολύχρωμες κούκλες, σε ένα είδος προεόρτιας τελετουργίας για τη μεγάλη λαμπερή διοργάνωση του Δήμου Κιλκίς. Το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς, το πολύχρωμο πανηγύρι της χαράς, πλησιάζει με γοργά βήματα.

Συνεχίζονται τα έργα του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Παιονίας


Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Συνεχίζονται τα έργα υλοποίησης του τεχνικού προγράμματος του δήμου σε όλες τις πόλεις και τα χωριά από τους αναδόχους που προέκυψαν από τους αντίστοιχες δημοπρατήσεις. Η σειρά υλοποίησης των έργων καθορίζεται από τους αναδόχους στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος της σύμβασης και η πορεία των έργων ελέγχεται από τους μηχανικούς του δήμου μέχρι την οριστική παραλαβή τους.

Συνάντηση εργασίας για την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο δήμο Παιονίας


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκε το δήμο Παιονίας ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, προσκεκλημένος του δημάρχου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη, προκειμένου να συζητήσουν την από κοινού δράση για την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο δήμο.

"Δήμαρχε Κιλκίς, σ' ευχαριστούμε για τη δημιουργία χώρου εναλλακτικών αθλημάτων..."


Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Δήμαρχο Κιλκίς σχετικά με τη δημιουργία χώρου εναλλακτικών αθλημάτων

Εμείς, η άτυπη "Ομάδα εναλλακτικών αθλημάτων Κιλκίς", θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον δήμαρχο Κιλκίς κύριο Δημήτριο Κυριακίδη, ο οποίος, ανταποκρινόμενος στην επιστολή που του είχαμε αποστείλει (Δείτε ΕΔΩ) σχετικά με τη δημιουργία skatepark στην πόλη του Κιλκίς, μας κάλεσε την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 στο γραφείο του, προκειμένου να μας ενημερώσει για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς


Δελτίο τύπου 5ού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών στις 26 Σεπτεμβρίου, καθιερώθηκε με απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe) στις 6η Δεκεμβρίου 2001. Εφέτος, συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την καθιέρωση του εορτασμού της.

Πρόσκληση στην τελετή έναρξης του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Δήμου Κιλκίς


Κορωνοϊός (29/9/2021): 2.187 νέα κρούσματα (21 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 44 θάνατοι και 323 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.187, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 653.535 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 77 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.183 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σχολικός εξοπλισμός σε περιφερειακά σχολεία του Δήμου Κιλκίς

Η εκκίνηση της νέας χρονιάς δόθηκε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για περιφερειακά Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Κιλκίς τα οποία ενισχύθηκαν σε σχολικό εξοπλισμό με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά.

Δήμος Κιλκίς: Νέα διακοπή ρεύματος αύριο στο Χωρύγι


Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι αύριο Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί νέα διακοπή ρευματοδότησης στο Χωρύγι (διαδοχικά σε τμήματα του οικισμού) από τις 8:00 έως τις 13:30 λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της περιοχής.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 29/9/2021, 3:05 μ.μ.


Συλλήψεις για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη χθες (28 Σεπτεμβρίου 2021) το πρωί σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για παροχή υπηρεσιών στη Βιομηχανική Περιοχή Κιλκίς


Η Διαχείριση Ε.Π. Κιλκίς ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ.Κ. Α.Ε. προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει προσφορά για την σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσίας με τίτλο «Αποκομιδή απορριμμάτων - Καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων - Συντήρηση δικτύου οδοφωτισμού του Ε.Π. Κιλκίς» (Ν. 4635/2019 Άρθρο 12 παρ. 14 ΦΕΚ 167/ ΤΕΥΧΟΣ Α΄ - 30 Οκτωβρίου 2019).

Το ιστορικό του MyHealth app διευρύνεται


Διαθέσιμες όλες οι συνταγές και τα παραπεμπτικά που έχουν εκδοθεί μετά την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας
Πλήρη πρόσβαση στο ιστορικό των ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών τους έχουν από σήμερα από το κινητό τους τηλέφωνο οι πολίτες μέσω της εφαρμογής MyHealth. Συγκεκριμένα, είναι πλέον διαθέσιμες όλες οι ιατρικές συνταγές και τα παραπεμπτικά που έχουν εκδοθεί από την ημερομηνία που ο φορέας στον οποίο ο πολίτης είναι ασφαλισμένος εντάχθηκε στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση. 

Ο Ηλίας Καλπάκας στον οk-radio, με την εκπομπή «Jukebox Boogie»


Με τον Ηλία Καλπάκα στη ραδιοφωνική επιμέλεια και με την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων των ρετρό δεκαετιών του 40&50, Jitterbugs skg από τη Θεσσαλονίκη, ξεκινά σήμερα Τετάρτη 29/9, 22:00-00:00 στον OkRadio το μουσικό ταξίδι Jukebox Boogie - The Old-Fashioned Radio Show.

ΟΠΑΠ και ΠΑΕ Παναθηναϊκός μαζί και για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022

Συνέχιση της χορηγικής συνεργασίας για ενδέκατη σεζόν στη σειρά
Ο ΟΠΑΠ, ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του ελληνικού αθλητισμού διαχρονικά, και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός συνεχίζουν τη χορηγική συνεργασία τους και για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022. Για ενδέκατη συνεχή σεζόν, ο ΟΠΑΠ θα βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας, στην προσπάθειά της για μια επιτυχημένη πορεία στη Super League και το Κύπελλο Ελλάδος, καθώς και για την επιστροφή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.