Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Διακοπή κυκλοφορίας επί της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία


Σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 22: 15, λόγω διαρροής φορτίου και ακινητοποίηση φορτηγού οχήματος στο 414 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης μεταξύ των περιοχών Πλάκας Λιτόχωρου και Λεπτοκαρυάς στην Πιερία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί της ΠΑΘΕ και στα 2 ρεύματα. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παράπλευρης οδού, από τον κόμβο Λιτοχώρου (420 χιλιόμετρο) έως τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (410 χιλιόμετρο).
- Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη

"Τραγίλογοι", από τη θεατρική σκηνή της Τέχνης Κιλκίς


Δελτίο τύπου Τέχνης Κιλκίς
Το δειλινό με τα χρυσοποίκιλτα χρώματα του παραχωρούσε στο μπλέ της νύχτας στον αρχαιολογικό χώρο του Παλατιανού. Τα αγάλματα του Πατράου, της Αμμίας και των παιδιών τους αγέρωχα και επιβλητικά θα απολάμβαναν μια ακόμη βραδιά της αιωνιότητας τους.

Ο Θωμάς Μαρκόπουλος πολιτικοΛΟΓΕΙ στον OkRadio με τη Μ. Συρεγγέλα, το Ν. Ελευθέρογλου, τον Δ. Σκιαδά και την Χ. Παπαδοπούλου

Η κωμωδία «Είμαι ο Γκοντό είπατε» στο θέατρο Αμαλία στη Θεσσαλονίκη


Η παράσταση «Είμαι ο Γκοντό είπατε» της Αδαμαντίας Ξηρίδου από το Θέατρο Γιάφκα στο θέατρο Αμαλία στη Θεσσαλονίκη στις 1,2,3 Οκτωβρίου.

Δύο άστεγοι που εντελώς τυχαία ονομάζονται Βλαδίμηρος και Εστραγκόν και ζουν κάτω από ένα δέντρο, μια μέρα υποδέχονται έναν που πέφτει από το δέντρο.

Αιγές


Γράφει ο Νικόλαος Καλαϊτζής
Γιατί οι Αιγές βρίσκονταν στην ανατολική πλευρά του Βερμίου;
1) Ο Ιουστίνος αφηγείται τον τρόπο με τον οποίο ο Κάρανος επέλεξε τις Αιγές ως πρωτεύουσα του μακεδονικού κράτους: “Ο Κάρανος ήλθε στην Ημαθία με μεγάλη συνοδεία Ελλήνων, σύμφωνα με τον χρησμό που τον διέταξε να ψάξει να βρει τόπο εγκατάστασης στη Μακεδονία. 

Από την κάλπη... στις ψηφιακές εσωκομματικές εκλογές

Το πέρασμα στην ψηφιακή εποχή σηματοδοτεί και το πέρασμα στην ψηφιακή κάλπη με την πρεμιέρα της εφαρμογής στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ που θα διεξαχθούν 24 Οκτωβρίου με κάλπη αλλά και με την δυνατότητα ψηφιακής επιλογής ψήφου.

Μαθήματα ζωγραφικής εφηβικών τμημάτων στην Τέχνη Κιλκίς


Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Ξεκινούν τα μαθήματα ζωγραφικής των εφηβικών τμημάτων της Τέχνης με μια εικαστικό από την πόλη μας, μια εξαιρετική ζωγράφο με βραβεύσεις, ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο ενεργητικό της, τη Ζωή Τζήμητρα, που από τον Οκτώβριο εντάσσεται στο εικαστικό δυναμικό των καλλιτεχνικών τμημάτων της Τέχνης.

Το Μουσείο Πήγε Σχολείο

"Το Μουσείο Πήγε Σχολείο" χθες ντυμένο με ιστορικές παραστάσεις της Ελληνικής Επανάστασης. Την περιοδική έκθεση του Πολεμικού Μουσείου, που φιλοξενείται στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς μέχρι την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, επισκέφθηκαν το πρωί ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο Ταξίαρχος της 71ης Α.Μ. ‘’Πόντος’’ ΒασίληςΤσάμης, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς δρ. Γεωργία Στρατούλη και ο Αντιδήμαρχος Κώστας Πουντζουκίδης και περιηγήθηκαν στους χώρους της μαζί με μαθητές από το 3ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς.

Δημοπρατήθηκε η μελέτη για το «Πράσινο Σημείο Δήμου Παιονίας»

Δημοπρατήθηκε η μελέτη για το «ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ» με εκτιμώμενη συνολική αξία σύμβασης 74.110,15 € . Ο δήμος Παιονίας προτίθεται να υλοποιήσει την κατασκευή Πράσινου Σημείου (ΠΣ) το οποίο είναι απαραίτητο τμήμα της διαχείρισης απορριμμάτων του. Η παρούσα δημοπράτηση αφορά στην εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για την κατασκευή του Πράσινου Σημείου του δήμου.

Εργασίες κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών


Εργασίες κοπής πρασίνου στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021.

Μεθάνιο: Οι ευρωβουλευτές θέλουν το δεσμευτικό στόχο να φέρει διπλή νίκη για το κλίμα και την υγεία


Δελτίο τύπου Μαρίας Σπυράκη
- Εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία η έκθεση της ευρωβουλευτή της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρίας Σπυράκη: η Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τη μείωση του Μεθανίου
- Οι περισσότερες εκπομπές μεθανίου προέρχονται από τους τομείς της γεωργίας, των αποβλήτων και της ενέργειας
- Η μείωση των εκπομπών μεθανίου είναι ο πιο οικονομικά αποδοτικός τρόπος για τη μείωση της κλιματικής αλλαγής
- Παγκόσμια συμφωνία για το μεθάνιο που απαιτείται στο COP26
Σε μια έκθεση σχετικά με τη στρατηγική της ΕΕ για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου, οι ευρωβουλευτές ζητούν δεσμευτικούς στόχους μείωσης των εκπομπών μεθανίου για την επίτευξη των στόχων της ΕΕ για το κλίμα και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα.

Επιστολή SOS συλλόγων γονέων και κηδεμόνων γυμνασίων Πολυκάστρου, Πλατανιάς, Γουμένισσας, Αξιούπολης και Ευρωπού

Δελτίο τύπου Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίων Πολυκάστρου, Πλατανιάς, Γουμένισσας, Αξιούπολης και Ευρωπού

Την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίων Παιονίας (Αξιούπολης, Γουμένισσας, Ευρωπού, Πλατανιάς & Πολυκάστρου) συναντήθηκαν στο Δημαρχείο Παιονίας με το Δήμαρχο κ. Σιωνίδη και τον υπεύθυνο Παιδείας κ. Νίτση προκειμένου να του κοινοποιήσουν επιστολή σχετικά με τη φοίτηση παιδιών της Δομής Φιλοξενίας στις πρωινές ζώνες και στα ΔΥΕΠ και τα σχετικά προβλήματα που σοβούν εδώ και μια πενταετία κι όχι μόνο δεν επιλύονται, αλλά επιδεινώνονται.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 28/9/2021, 6:48 μ.μ.


Από το Αστυνομικό Τμήμα Εμμανουήλ Παππά συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπές
Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Εμμανουήλ Παππά, με τη συνδρομή και των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, καθώς και των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βισαλτίας, είχαν ως αποτέλεσμα την άμεση σύλληψη δύο ημεδαπών ανδρών, για κλοπές.

Κορωνοϊός (28/9/2021): 2.978 νέα κρούσματα (47 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 22 θάνατοι και 322 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.978, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 651.378 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 86 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.223 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δωρεά γραφικής ύλης σε σχολεία του Δήμου Παιονίας


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, ο αντιδήμαρχος δημοτικής ενότητας Αξιούπολης Γιώργος Γεωργίτσαρος και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Γοργόπης Βαγγέλης Γεωργίου παρέδωσαν στο δημοτικό σχολείο Γοργόπης γραφική ύλη που προορίζεται για τα δημοτικά σχολεία Γοργόπης, Πλατανιάς και Ποντοηράκλειας.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς


Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς
Με ένα κουίζ δεκαπέντε ερωτήσεων σε σχέση με την Ευρώπη και την πολυγλωσσία συμμετείχε το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς-Πειραματικό στον φετινό πανηγυρικό εορτασμό για την 20η επέτειο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, η οποία με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 2001 στις 26 Σεπτεμβρίου.

Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης από την Επιμορφωτική Κιλκίς


Ανακοίνωση Επιμορφωτικής Κιλκίς
Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Μ.Ε.Π.Ε. στο πλαίσιο της Πράξης «Επαγγελματική Κατάρτιση στις Νέες Εναλλακτικές Καλλιέργειες Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών» η οποία εντάχθηκε στο ΠΑΑ 2014- 2020, στην Υποδράση 19.2.1.1 «Μεταφορά γνώσεων & ενημέρωσης στο γεωργικό και το δασικό τομέα» στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ), LEADER/CLLD Κιλκίς» της Ο.Τ.Δ. «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΙΛΚΙΣ – Α. Α.Ε. ΟΤΑ» (ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε.), πρόκειται να υλοποιήσει το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης "Αγροτική Επιχειρηματικότητα και Νέες Εναλλακτικές Καλλιέργειες Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών-Από την Καλλιέργεια και την Παραγωγή έως τη διάθεση"

Περί πόλεως


Του Κώστα Μπούζα
Το λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας, μας ενημερώνει ότι η λέξη πόλις προέρχεται από το ρήμα πέλλω, που σημαίνει: υπάρχω, είμαι, κινούμαι, γίνομαι, αποβαίνω.

Ο δήμαρχος Παιονίας ευχαριστεί και συγχαίρει την ομάδα ασφαλείας Παιονίας

Δήλωση
δημάρχου
Παιονίας
Ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης ευχαριστεί και συγχαίρει την ομάδα ασφαλείας Παιονίας για την άμεση εξιχνίαση της κλοπής ακινητοποιημένων οχημάτων του δήμου Παιονίας. Επίσης ευχαριστεί τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή του νομού Κιλκίς Δημοσθένη Δεμερτζίδη για την συνδρομή του στην φύλαξη του υλικού, με δύναμη της ΟΠΚΕ Κιλκίς, μέχρι της αποδόσεως του.

Δωρεά Επιμελητηρίου Κιλκίς προς τον Ερυθρό Σταυρό Κιλκίς


Δελτίο τύπου Επιμελητηρίου Κιλκίς
Το Επιμελητήριο Κιλκίς πέρα από τον βασικό του ρόλο αυτόν του Συμβούλου της Πολιτείας και της υποστήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας, επεκτείνεται ως γνωστόν και σε πρωτοβουλίες που άπτονται όλης της κοινωνίας.

Χειροτονία π. Χριστοφόρου στο Κιλκίς


Δελτίο τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου
Στις Κατηχήσεις του ο άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων, σε μια πρώϊμη ακόμη περίοδο της εκκλησιαστικής ιστορίας εν ελευθερία, πραγματεύεται και την ερμηνεία της “καθολικότητος της Εκκλησίας”. 

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, στο Κιλκίς


Υπογράφει ο Δρ. Θεόδωρος Χριστοφορίδης
Φυσικός - Τεχνικός Δικτύων Η/Υ
Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κιλκίς

Προγραμματισμένη επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 27/9/2021, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Κόπτσης στο Κιλκίς.

Ο Παύλος Μαρινάκης, Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, μιλά στη Γνώμη, στους Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και Καραγεωργίου Μπάμπη


Ο Παύλος Μαρινάκης, Πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας και Δικηγόρος Αθηνών μιλά στους Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και Καραγεωργίου Χαράλαμπο (Μπάμπη)

Πρόεδρε είσαι επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ από 2019. Ποιο θεωρείς ότι ήταν το σημαντικότερο επίτευγμα σου; Οι νέοι αγκάλιασαν την παράταξη, η παράταξη αγκάλιασε τους νέους;
Στόχος μας από την πρώτη ημέρα ήταν μια ΟΝΝΕΔ για όλους, μια πολιτική νεολαία που θα εκφράζει την πλειοψηφία των νέων ανθρώπων παρεμβαίνοντας αποτελεσματικά στο δημόσιο διάλογο. 

Επιμορφωτική Κιλκίς: Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος Voucher για ανέργους ηλικίας 30-49


Ανακοίνωση Επιμορφωτικής Κιλκίς
Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2 Επιμορφωτική Κιλκίς Μ.Ε.Π.Ε. ενημερώνει ότι ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της πράξης ‘Συμβουλευτική, Υποστήριξη, Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Προώθηση στην Απασχόληση Ανέργων ηλικίας (VOUCHER) 30-49 ετών σε τεχνικές δεξιότητες κλάδων αιχμής».

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς (28/9/2021)


Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Μαζική συμμετοχή στα Κ6
"Λιονταράκια" και "Μπέμπηδες" αποτελούν τις δύο ομάδες της Ακαδημίας του Αλέξανδρου Κιλκίς στην Κατηγορία Κ6. Γεννηθέντα το 2016 και το 2017, τα παιδιά έχουν δίπλα τους σε κάθε προπόνηση τέσσερις προπονητές που τα καθοδηγούν, παίζουν μαζί τους και "χτίζουν" μια πολύ όμορφη σχέση.

Συνάντηση Δημάρχου Κιλκίς με τους Κοινοτάρχες της Δημοτικής Ενότητας Πικρολίμνης


Τη δρομολόγηση οριστικής λύσης στην υδροδότηση που ταλανίζει επί μακρόν τη Δημοτική Ενότητα Πικρολίμνης ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης στη συνάντηση που είχε με τους Κοινοτάρχες της περιοχής την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στον Μικρόκαμπο.

Τμήματα χορού στην ΤEXNH Κιλκίς


Δελτίο τύπου ΤEXNHΣ Κιλκίς
Όμορφες παρέες γεννήθηκαν μέσα στα χρόνια στα τμήματα χορού της Τέχνης, παρουσίασαν τη δουλειά και το μεράκι τους σε πάρτυ και μουσικοχορευτικές παραστάσεις και άλλες τόσες προσδοκούμε να γίνουν στην πορεία.

Επιτυχίες για το Kinesis Fight Club


Δελτίο τύπου Kinesis Fight Club
Στο 10ο Φεστιβάλ πολεμικών τεχνών στον Σταυρό Χαλκιδικής συμμετείχε το Kinesis με 4 αθλητές. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα της Ελληνικής ομοσπονδίας πολεμικών τεχνών και διοργανωτή τον αθλητικό σύλλογο Θετική Ενέργεια.

Ερώτηση Ε. Αγαθοπούλου με θέμα την αποδοχή και προώθηση έμφυλων διακρίσεων σε βάρος γυναικών ιατρών από το Υπουργείο Υγείας


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Με πρωτοβουλία της αν. τομεάρχισσας Δικαιοσύνης, αρμόδιας για θέματα Ισότητας, Ε. Αγαθοπούλου, και τις συνυπογραφές των Τομεαρχών Υγείας, Α. Ξανθού και Εργασίας, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε ερώτηση σχετικά με τις καταγγελίες που διατυπώθηκαν δημόσια τις προηγούμενες ημέρες για την σεξιστική και άκρως αναχρονιστική απόφαση του Υπουργείου Υγείας σε βάρος γυναίκας ιατρού και μητέρας δύο παιδιών. 

Σε καλή μέρα ο "Άτλας" Κιλκίς στον αγώνα με τον "Αλέξανδρο" Αξιούπολης


Δελτίο Τύπου
 "Άτλαντα" Κιλκίς

Match day η 25η Σεπτεμβρίου 2021 για τον Α.Π.Ο. ΑΤΛΑ Κιλκίς, όπου το αγωνιστικό τμήμα των κορασίδων του συλλόγου αναμετρήθηκε σε φιλικό αγώνα με το αντίστοιχο τμήμα του ΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Αξιούπολης.