Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σωματικής Διάπλασης και Fitness Challenge ο «Α.Σ. ΑΘΛΟΣ Κιλκίς» με τρείς αθλητές

Δελτίο τύπου «Α.Σ. ΑΘΛΟΣ Κιλκίς»
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα διεξήχθη στον Βόλο στις 28-29/09/2024 ημέρες Σάββατο και Κυριακή από την Επίσημη αναγνωρισμένη από την Γ.Γ.Α. Ομοσπονδία Σωματικής Διαπλάσης ΠΟΣΔ.

Νέο είδος για την χλωρίδα της Ελλάδας από την Π.Ε Κιλκίς

Γράφει ο Βασίλης Ιωαννίδης
Γεωπόνος

Στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, ανακοινώθηκε το είδος αγριόβικου με την επιστημονική ονομασία Vicia sparsiflora ως ΝΕΟ είδος για την Ελληνική χλωρίδα, προσθέτοντας ένα ακόμη είδος στα 6.861 taxa της Ελλάδας. Αυτή την στιγμή η θέση της Vicia sparsiflora στο Κιλκίς, αποτελεί την μοναδική θέση του φυτού στον Ελλαδικό χώρο, μια και το άλλο φυτό με μοναδική καταγραφ΄η σε όλο τον κόσμο στο Κιλκίς και στις όχθες τις Δοϊράνης (Verbascum salicifolium) καταγράφηκε τελευταία και στον νομό Θεσσαλονίκης κοντά στην Δορκάδα.

Τα νέα του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης (7/10/2024)

Δελτίο τύπου Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης
Η Ρομποτική στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης
«Τα Ρομποτικά παιχνίδια περιπέτειας» ξεκίνησαν στις 4 Οκτωβρίου 2024. Το Πρόγραμμα υλοποιεί η κ. Τραντούδη Κυριακή της Rοbo Project σε συνεργασία με την εργοθεραπεύτρια του φορέα μας.

Η ταινία Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΟΒΑ (Il Ritorno di Casanova), στο Σινεμά της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

-Σινεμά στην “ΤΕΧΝΗ”!
-Ο σύγχρονος Ιταλικός Κινηματογράφος ταξιδεύει στο Κιλκίς
-Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024 στις 8:00μ.μ.
-Αίθουσα “Μανόλης Ανδρόνικος” της ΜΚΕ Τέχνη Κιλκίς
-25ης Μαρτίου 20 • Τηλ.: 23410 24217 & 6946 253 961
-Ψηφιακή προβολή και ήχο DOLBY DIGITAL • SURROUND EX
-Ξεκινάνε οι χειμερινές προβολές

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 7/10/2024, 9:40 μ.μ.

Σύλληψη για παράβαση του νόμου περί όπλων και της νομοθεσίας σχετικά με κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων

Συνελήφθη στις 4 Οκτωβρίου 2024 το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς εντοπίστηκε να οδηγεί όχημα, στο οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι. 

Το ΚΑΠΗ του Δήμου Παιονίας πρωτοπορεί

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Η συνεργασία της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παιονίας (Τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας και Φροντίδας Οικογένειας) με τον Διευθυντή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Παιονίας και την υπεύθυνη του ΚΑΠΗ Γουμένισσας κ. Κ. Κεχαΐου είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία ενός νέου τμήματος στο σχολείο.

Ευχαριστήρια επιστολή του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς στην Elvial για δωρεά κουρτινών

Δελτίο τύπου 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς 
Οι Διευθυντές και οι Σύλλογοι Διδασκόντων και Διδασκουσών του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς και του 1ου Ε.Κ. Κιλκίς επιθυμούν να εκφράσουν τις θερμές ευχαριστίες τους στη Διοίκηση της εταιρείας ELVIAL S.A. για την ευγενική της χειρονομία να ενισχύσει το έργο των σχολείων μας.

Διεξήχθησαν τα 1α Σελεύκεια 2024 στον αρχαιολογικό χώρο Ευρωπού

Το Σάββατο 28-09-2024 στον αρχαιολογικό χώρο Ευρωπού διεξήχθησαν τα 1α Σελεύκεια 2024. Ο σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου - Λυκείου Ευρωπού και ο Παλαιστικος σύλλογος "Καραγιάννης" συνδιοργάνωσαν με τη στήριξη του κοινοτικού συμβουλίου Ευρωπού και της Εφορείας αρχαιοτήτων Κιλκίς υπό την αιγίδα του Δήμου Παιονίας και πραγματοποίησαν δράσεις αθλητικού και ιστορικού περιεχομένου. 

Ο Σύλλογος «ΒηματίΖΩ» ευχαριστεί θερμά το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» ευχαριστεί θερμά το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Κιλκίς για την χρηματική δωρεά εις μνήμην του εργαζομένου του Νοσοκομείου κ. Σαρίδη Στέφανου.

Σεμινάριο στο Κιλκίς με θέμα "Η Νεοελληνική Πεζογραφία του 19ου αιώνα και η διδασκαλία της"

Δελτίο τύπου Συνδέσμου φιλολόγων Ν. Κιλκίς «Π. Μουλλάς»

Ο Σύνδεσμος φιλολόγων Ν. Κιλκίς «Π. Μουλλάς» σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων (ΠΕΦ) θα υλοποιήσει στην πόλη μας μέρος του σεμιναρίου που πραγματοποίησε κατά την περσινή σχολική χρονιά η ΠΕΦ με θέμα: Η Νεοελληνική Πεζογραφία του 19ου αιώνα και η διδασκαλία της.

Εκδήλωση με θέμα "Η γαλήνη της οικογένιεας και η τρικυμία της κοινωνίας" στη Μεγάλη Βρύση Κιλκίς



Δήλωση Στέφανου Παραστατίδη για την παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών

Υπογράφει ο Στέφανος Παραστατίδης
Η 5η Οκτωβρίου, η ημέρα που έχει καθιερωθεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, είναι μια ακόμα ευκαιρία συνειδητοποίησης, αναγνώρισης και ανάδειξης του καταλυτικού ρόλο τους όχι μόνον στο σχολικό αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό πεδίο.

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την λειτουργία του Γυμνασίου Γουμένισσας στον Δήμο Παιονίας και κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς

Ερώτηση ΚΚΕ προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Διανύουμε ήδη τον δεύτερο μήνα της σχολικής χρονιάς και τα προβλήματα στο σύνολο των σχολείων παραμένουν οξυμένα. Παρά τις μεγαλοστομίες περί αναβάθμισής του σχολείου και πως όλα βαίνουν κανονικά, η κατάσταση είναι αποκαλυπτική ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές.

Δήλωση Λ. Παζαρτζικλή για τις εσωκομματικές διαδικασίες ΠΑΣΟΚ

Υπογράφει ο Λάζαρος Παζαρτζικλής

Γραμματέας Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ Ν.Κιλκίς

Συντρόφισσες και σύντροφοι,φίλες και φίλοι.
Ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου του Κινήματος ολοκληρώθηκε την Κυριακή 06/10/24. Πίσω από αυτήν την χθεσινή εκλογική διαδικασία,υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός εθελοντών που έτρεξε όλες αυτές τις μέρες, ώστε να κυλίσει (η διαδικασία)όσο γίνεται καλύτερα.

Η εκδρομή των Παιόνων Γουμένισσας στη Ξάνθη την «πόλη με τα χίλια χρώματα»

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου 
 «Οι Παίονες» Γουμένισσας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Παίονες» Γουμένισσας, πραγματοποίησαν εκδρομή στη Ξάνθη, την «Πόλη με τα χίλια χρώματα», σήμερα Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, σε μια ηλιόλουστη ημέρα. Εκκίνηση από την πλατεία Θάνου Ζελέγκου νωρίς το πρωί, με προορισμό το Πόρτο-Λάγος εκεί επισκέφτηκαν τη Μονή του Αγίου Νικολάου που είναι μετόχι της Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους και το παρεκκλήσιο της Παναγίας Παντάνασσας όπου υπάρχει αντίγραφο της θαυματουργής της εικόνας, που βρίσκεται στη Μονή Βατοπαιδίου. 

Διακοπές ηλεκτροδότησης στον οικισμό Άγιος Πέτρος Παιονίας

Ανακοίνωση 
ΔΕΔΔΗΕ 

Η ανάγκη εκτέλεσης συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί την περιοχή 
ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ: ΑΓ.ΠΕΤΡΟΣ (ΤΟ ΜΙΣΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΣ ΑΘΥΡΑ), μας αναγκάζει να διακόψουμε την παροχή ρεύματος στις 09-10-2024 ΤΕΤΑΡΤΗ από ώρα 08:00 έως 14:30.

Μήνυμα για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Υπογράφει η Έλλη Φρεγγίδου

-Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής
-Μέλος του τομέα Κοινωνικής Ένταξης και Συνοχής (Πρόνοιας)
-Υπεύθυνη του τομέα Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Κιλκίς

Το βράδυ της Κυριακής της 6ης Οκτωβρίου οι πολίτες ψήφισαν με το χέρι στην καρδιά και με την ελπίδα της προοδευτικής αλλαγής στη χώρα μας. Αναγνώρισαν στο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ τον κατεξοχήν ιδεολογικό εκφραστή της κοινωνικής συμμετοχικότητας, της διαφάνειας και των ίσων ευκαιριών.

Το συμπέρασμα της κάλπης

Του Μπάμπη Καραγεωργίου
Οι κάλπες στο ΠΑΣΟΚ τελικά δεν έδειξαν τα πράγματα όπως αναμενόταν. Η συμμετοχή έσπασε μεν το φράγμα των 300.000 και ήταν μεγάλη, αλλά δεν ακολούθησε την δυναμική που υπήρχε τις πρώτες ώρες της διαδικασίας.

(VIDEO) Επισκεπτόμαστε το εξαιρετικό Λαογραφικό Μουσείο Ξυλοκερατιάς Κιλκίς

Επισκεπτόμαστε το εξαιρετικό Λαογραφικό Μουσείο Ξυλοκερατιάς Κιλκίς. Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2024.

(VIDEO) Φιλανθρωπικός Αγώνας μεταξύ Απόλλωνα Μαυρονερίου και Football Celebrities Kilkis

Φιλανθρωπικός Αγώνας μεταξύ Απόλλωνα Μαυρονερίου και Football Celebrities Kilkis. Μαυρονέρι Κιλκίς, Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024.