Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΒΟΜΒΑ:"Οι στρατιωτικοί εκτός από τα ειδικά μισθολόγια" Πληροφορία βόμβα από το ΥΕΘΑ:"Μένουν ως έχουν οι στρατιωτικοί"

Είδηση-βόμβα από πηγές του ΥΕΘΑ. "Οι στρατιωτικοί μένουν εκτός ειδικών μισθολογίων", είπε ανώτερη πηγή στο Onalert,επισημαίνοντας ότι "ακόμη κι αν τελικά αυτό δεν αποδειχτεί εφικτό στο μέλλον -σ΄ ένα χρόνο ή αργότερα- δεν θα αλλάξει ουσιαστικά τίποτα στις αποδοχές των στρατιωτικών. Μένουν ως έχουν"! Περισσότερες διευκρινήσεις δεν δίδονται προς το παρόν, αλλά είναι προφανές ότι η διαρροή έγινε μετά από κάποια επαφή που υπήρξε με το οικονομικό επιτελείο. Αν πρόκειται για ουσία ή για "επικοινωνιακό τρυκ" θα φανεί τις επόμενες ώρες. Φαίνεται όμως ότι γενικώς τα ειδικά μισθολόγια δεν προχωρούν.

Η Ελλάδα στη Διεθνή Συνεργασία Γερμανίας, Ισπανίας και Σλοβενίας για τη στήριξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, η Διακήρυξη της Διεθνούς Συνεργασίας για τον Μηχανισμό Υποστήριξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μεταξύ Ελλάδας, Γερμανίας, Ισπανίας και Σλοβενίας, στο πλαίσιο της Διήμερης Συνάντησης της Διεθνούς Συνεργασίας για τον Μηχανισμό Υποστήριξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (International Feed-In Cooperation). Με τη σημερινή συμφωνία η Ελλάδα εντάσσεται επίσημα στη διεθνή πρωτοβουλία, που αποσκοπεί στην προώθηση καθαρών μορφών ενέργειας.

Ξεκινά το πρόγραμμα αυτεπιστασίας στους δήμους

Tην έναρξη του προγράμματος αυτεπιστασίας που αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στα δημοτικά έργα, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης, σε μια περίοδο που η ανεργία πλήττει σημαντικά την ελληνική περιφέρεια, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τ. Γιαννίτσης σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη. Όπως επεσήμανε ο κ. Τ. Γιαννίτσης, τα δυο υπουργεία εκτιμούν ότι το πρόγραμμα θα καλύψει 100 έως 120.000 άτομα.

Διάβημα προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας

Η Επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδος στα Σκόπια, Πρέσβης Αλ. Παπαδοπούλου, προέβη σε διάβημα προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με αφορμή την ανέγερση αψίδας στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, στην οποία απεικονίζεται, μεταξύ άλλων, ο Ήλιος της Βεργίνας και παραστάσεις αλυτρωτικού περιεχομένου, κατά παράβαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και της αρχής της καλής γειτονίας.

Διεθνές βραβείο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος»

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης καθιερώνουν Διεθνές Βραβείο «Θόδωρος Αγγελόπουλος», το οποίο θα απονέμεται κάθε Νοέμβριο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ύστερα από απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλου Γερουλάνου, η κηδεία θα τελεστεί δημοσία δαπάνη. Η τελετή θα γίνει την Παρασκευή στις 4 το απόγευμα από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στη Βέροια για μη απόδοση Φ.Π.Α. Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 103.589,57 ευρώ

Συνελήφθησαν σήμερα (26.01.2012) το πρωί, στη Βέροια Ημαθίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας,δύο ημεδαποί 45 και 49 ετών, ομόρρυθμοι εταίροι, συνδιαχειριστές, νόμιμοι εκπρόσωποι και υπεύθυνοι επιχείρησης με αντικείμενο εργασιών το χονδρικό εμπόριο ξυλείας, για μη απόδοση Φ.Π.Α. τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Ιούνιο του 2011. Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 103.589,57 ευρώ.

Τι συμβαίνει στην περίπτωση που οι λευκές ψήφοι αποτελούν το 50% συν 1 του εκλογικού σώματος; Το ξέρατε αυτό; Γιατί το κρύβουν; Γιατί μας σπρώχνουν στην αποχή;

Τα ψηφοδέλτια τα διακρίνουμε σε έγκυρα, άκυρα και λευκά. Το κάθε ένα από αυτά τα ψηφοδέλτια έχει την δικιά του αρίθμηση κατά την εξαγωγή τους από την κάλπη. Τα έγκυρα εκφράζουν την επιλογή προτάσεων που δίδουν τα εκάστοτε πολιτικά κόμματα. Τα άκυρα εκφράζουν κάποια παραβίαση των παραπάνω αρχών και τέλος η λευκή ψήφος αποτελεί αρνητική ή ουδέτερη πολιτική τοποθέτηση απέναντι στις προτεινόμενες προτάσεις των κομμάτων. Τι συμβαίνει στην περίπτωση που οι λευκές ψήφοι αποτελούν το 50% συν 1 του εκλογικού σώματος;

Η βασιλόπιτα του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα. Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου τα παιδικά και εφηβικά τμήματα πραγματοποίησαν την κοπή της βασιλόπιτας στους χώρους διδασκαλίας των τμημάτων, ενώ το μεγάλο εφηβικό, τα τμήματα «ενηλίκων» και παραστάσεων στη Λέσχη Κυνηγών. Μετά την κοπή ακολούθησε γλέντι

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΑΡΜΟΝΙΑΣ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα, έκοψε ο Πολιτιστικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος "Αρμονία", στο ξενοδοχείο 'Habidat" στις 21/01/2012, όπου οι φίλοι και οι φίλες του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να απολαύσουν ένα ευχάριστο απόγευμα στον εξαιρετικά όμορφο χώρο του ξενοδοχείου. Λίγες μέρες πριν, το Δ.Σ. έκοψε την πίτα για τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων, στον παιδότοπο "Aladin" όπου είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν ταυτόχρονα.

Γενοκτονία: Από το πραξικόπημα των πολιτικών στην αλήθεια της ιστορίας.

Γράφει ο Φάνης Μαλκίδης
Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών


Στη μνήμη του δολοφονημένου Αρμένιου δημοσιογράφου Χράντ Ντίνκ και στον φυλακισμένο Τούρκο εκδότη Ραγκίπ Ζαράκολου 

1. Οι Αρμένιοι Πριν λίγες ημέρες μιλώντας στους Αρμενίους της Ρώμης είχα πει ότι η συνέπεια και η συνέχεια του αγώνα των Αρμενίων, μας οδήγησε στα αποτελέσματα αναγνώρισης των Γενοκτονίας από τα κοινοβούλια. Είχα πει επίσης ότι το σχετικό νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση για τη Γενοκτονία θα περάσει από τα αρμόδια όργανα της Γαλλίας. Και πράγματι αυτό έγινε, αφού η προσπάθεια των Αρμενίων της Διασποράς είναι προς την κατεύθυνση αναίρεσης του πραξικοπήματος των πολιτικών και της πολιτικής έναντι της αλήθειας της ιστορίας.

Παιδικός αποκριάτικος χορός από το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς


Πολίτες Αριστοτέλη:"Η διαστρέβλωση της αλήθειας στο Κιλκίς... (2ο επεισόδιο) ...Και η ρίψη λάσπης σε βάρος της Β/Α Χαλκιδικής συνεχίζεται..."

Ο ομότιμος καθηγητής γεωλογίας του Α.Π.Θ. κ. Σαράντης Δημητριάδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας που έδωσε στο Κιλκίς , στις 15 του Γενάρη, δυστυχώς και αυτός με τη σειρά του, απευθυνόμενος στον κόσμο της περιοχής, επιχειρώντας να δείξει βαθύς γνώστης του αντικειμένου υπέπεσε σε ανακρίβειες, που προστιθέμενες στα όσα έχουν προηγηθεί από τον ίδιο σε προηγούμενες ομιλίες και συνεντεύξεις, δίνουν την εικόνα ενός ανθρώπου που γνωμοδοτεί και αναφέρεται στη Μ.Π.Ε. της Ελληνικός Χρυσός, δίχως να την έχει διαβάσει καν !!!

Κάηκε και δεύτερος κάδος ανακύκλωσης στο Κιλκίς!

Ούτε δύο εβδομάδες δεν πρόλαβαν να περάσουν από την φωτιά στον κάδο ανακύκλωσης στο κέντρο της πόλης του Κιλκίς (14/1/2012), στη διασταύρωση των οδών Αγίου Γεωργίου και Σπάρτης, και σήμερα τα ξημερώματα Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, ξέσπασε και πάλι φωτιά, σε δεύτερο μπλε κάδο ανακύκλωσης που τοποθετήθηκε από τη δημοτική αρχή Κιλκίς ακριβώς στο ίδιο σημείο!

Δράσεις από Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το 2011

Από το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού ανακοινώνεται ότι κατά το έτος 2011 διενήργησε ελέγχους και ανέπτυξε δράσεις στους τομείς ευθύνης του ως εξής:
1. Εκδόθηκαν 195 άδειες παραγωγών υπαιθρίου πλανοδίου εμπορίου.
2. Χορηγήθηκαν 256 βεβαιώσεις που αφορούν το Υπαίθριο Εμπόριο.
3. Θεωρήθηκαν και ελέγχθηκε η ορθή συμπλήρωση 272 βιβλίων διακίνησης καυσίμων.
4. Χορηγήθηκαν και ανανεώθηκαν 2 άδειες προμήθειας χύμα σπορελαίων σε επιχειρήσεις τροφίμων.

Ελληνικά 90'ς στο Sisters την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου


Γενική Συνέλευση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ»

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» προσκαλεί τα μέλη του - γονείς και κηδεμόνες ατόμων με αναπηρία στην Γενική Συνέλευση στις 05 Φεβρουαρίου 2012 ημέρα Κυριακή και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Κτήμα των Ευχών, 1ο χλμ. Κιλκίς – Αργυρούπολης. 

Μήνυμα για τον εορτασμό των τριών Ιεραρχών

Γράφει
ο Γιώργος Κωνσταντινίδης
Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς

Τι απόκριση θα δίναμε σήμερα στο διαχρονικό ερώτημα του Ε. Παπανούτσου εάν οι αδύναμοι και οι μικροί είναι καταδικασμένοι σε βορά των ισχυρών, των «αρματωμένων και των πανούργων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει; Ερωτήματα ποικίλα και αμέτρητα προκαλούν ένα διαρκή μετεωρισμό και παγιώνουν την αίσθηση της αβεβαιότητας στους αδύνατους του σύγχρονου κόσμου. Η αμφιβολία δηλητηριάζει τη ζωή τους. Αλλά και οι ισχυροί αισθάνονται να έχουν χάσει τον έλεγχο της δικής τους ζωής. Η δύση της Εσπερίας, την οποία προανήγγειλε ο Σπέγκλερ, φαίνεται να πλησιάζει. Πανίσχυρες συμμαχίες και υπερεθνικοί σχηματισμοί κλυδωνίζονται στη δίνη μιας πολυεπίπεδης κρίσης. Οι βεβαιότητες του σύγχρονου ανθρώπου, κλονίζονται με εξωφρενική ταχύτητα.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στη Βέροια για μη απόδοση Φ.Π.Α.

Συνελήφθησαν σήμερα (26.01.2012) το πρωί, στη Βέροια Ημαθίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, δύο ημεδαποί 45 και 49 ετών, ομόρρυθμοι εταίροι, συνδιαχειριστές, νόμιμοι εκπρόσωποι και υπεύθυνοι επιχείρησης με αντικείμενο εργασιών το χονδρικό εμπόριο ξυλείας, για μη απόδοση Φ.Π.Α. τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Ιούνιο του 2011. Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 103.589,57 ευρώ.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Πιερία

Χθες (25.01.2012) το μεσημέρι, στο 8ο χλμ. της 13ης Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης – Ελασσόνας (ύψος Μοσχοχωρίου), το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 48χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του κι ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης Πιερίας.

Συλλήψεις για αυτόφωρα αδικήματα

Συνελήφθησαν χθες το πρωί στο 13o χλμ., της Επαρχιακής Οδού Έδεσσας - Νάουσας, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Πέλλας, δύο ημεδαποί 22 και 23 ετών, διότι εντός εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου κατελήφθησαν να έχουν φορτώσει σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο (40) παλαιούς κάλυκες πυροβολικού και (2) σιδερένιους κυλιοδοκούς συνολικής χρηματικής αξίας 300 €, με σκοπό να τα αφαιρέσουν από τον χώρο.

Διαδικτυακή απάτη σε βάρος του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης εξιχνιάσθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Εγκληματική οργάνωση υπέβαλλε σε Περιφερειακά Υποκαταστήματα του ΙΚΑ, μέσω του διαδικτύου, ψευδείς δηλώσεις για την απασχόληση εργαζομένων σε εικονικά ή πραγματικά οικοδομικά έργα.
200.000 ευρώ εκτιμάται σύμφωνα με τις πρόχειρες εκτιμήσεις η ζημιά του ΙΚΑ.

Διαδικτυακή απάτη σε βάρος του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης αποκαλύφθηκε ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε τρεις (3) πόλεις από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο ενεργούμενης αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης για απάτη και πλαστογραφία σε βάρος του Ιδρύματος.

Συμβουλευτικά κέντρα και ξενώνες φιλοξενίας για γυναίκες σε 33 Δήμους

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του Προγράμματος ΕΣΠΑ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για τη δημιουργία Δομών στήριξης γυναικών θυμάτων βίας (Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες) δημοσιεύονται σήμερα δύο δημόσιες Προσκλήσεις προς 33 Δήμους της χώρας συνολικού προϋπολογισμού 12.585.000 ευρώ.

4000 προσλήψεις στη Πυροσβεστική.Δείτε όλα τα ονόματα

4000 προσλήψεις στη Πυροσβεστική Υπηρεσία.Πρόκειται για πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης.

Μπορείτε να δείτε όλα τα ονόματα των επιτυχόντων προσληφθέντων πατώντας ΕΔΩ

Ευχαριστήριο Συλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου ευχαριστεί τον Δήμαρχο Παιονίας κ. Λαπόρδα Αθανάσιο, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου καθώς και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Γοργόπης κ. Τοπαλίδη Χρήστο, που με την παραχώρηση των γραφείων στο κτίριο της πρώην κοινότητας Γοργόπης προς τον σύλλογο, συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία – δραστηριότητα και εξυπηρέτηση των τρίτεκνων οικογενειών του Δήμου μας.
Ευχαριστούμε επίσης τον Αντιδήμαρχο κ. Δερβεντλή Αναστάσιο για τη διάθεση της αίθουσας του αμφιθεάτρου στο Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης Πολυκάστρου για την κοπή της βασιλόπιτας και την τελετή βράβευσης των επιτυχόντων και εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, παιδιών μελών του Συλλόγου μας.

Τίτλοι εφημερίδων Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Σε έναν μήνα οι πρώτες 15.000 προσλήψεις ανέργων στους Δήμους – Υποχρεωτική η παρουσία τους ανά τρίμηνο στον ΟΑΕΔ·Σε ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα οι επαφές Σαμαρά στη Μόσχα – Σίγουρη η γόνιμη συνεργασία των δύο χωρών·Απίστευτο μπάχαλο στο ΠΑΣΟΚ!- 50 βουλευτές τους καταψήφισαν το δικό τους πολυνομοσχέδιο!
ΑΥΓΗ ·Αποχωρούν και λεηλατούν – Στον αέρα η κυβέρνηση Παπαδήμου, σε αποσύνθεση η κοινοβουλευτική πλειοψηφία·Θόδωρος Αγγελόπουλος – Πορεύτηκε μέσα από τις εικόνες της Ιστορίας·Ενωτική Κίνηση – Μέτωπο αντίστασης στις δυνάμεις του Μνημονίου

Ευχαριστήριο δημοτικού σχολείου Χωρυγίου Κιλκίς

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του τριθέσιου δημοτικού σχολείου Χωρυγίου Κιλκίς, ευχαριστεί τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων του δήμου Κιλκίς, κ. Δημήτριο Τσαντάκη για την αποκατάσταση της θέρμανσης του σχολείου (Αντικατάσταση 5 σωμάτων καλοριφέρ)