Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

"Χρονικό του Κιλκίς 1913-1940" το νέο βιβλίο του Θανάση Βαφειάδη


Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του Αντιδημάρχου Κιλκίς Αντώνη Μανουσαρίδη

Συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης παραχώρησε σήμερα Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Καθαριότητας Δήμου Κιλκίς Αντώνης Μανουσαρίδης.

"Η κεντροαριστερά πρέπει να αντιπαλέψει τον Γερμανικό δεσποτισμό"

Του Χάρη Τσιόκα
Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία, κατέγραψε με τον πλέον ηχηρό τρόπο τη δυσαρμονία που υπάρχει στην Ευρώπη, ανάμεσα στη κοινωνική θέληση και τις επιλογές της ευρωπαϊκής του ηγετικού διευθυντηρίου

Γιορτάστε τα Κούλουμα στη Φύσκα Κιλκίς

Σας καλούμε στις 18 του Μάρτη (Καθαρή Δευτέρα), να γιορτάσουμε μαζί τα Κούλουμα στη Φύσκα Κιλκίς.
Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Φύσκας θα προσφέρει την φασολάδα, την λαγάνα και το κρασί και το ξενοδοχείο ΤΗΕ ΜΕΤ ΗΟΤΕL τα σαρακοστιανά, όπως κάθε χρόνο και σεις το κέφι με την παρουσία σας.
Επίσης οι Φίλες και Φίλοι μπορούν να φέρουν ό,τι ο καθένας θέλει στο κοινό σαρακοστιανό τραπέζι.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Διαγωνισμό χαρταετού ώρα 11:00 για τους μικρούς μας φίλους και για όσους... αισθάνονται μικροί.
Από τις 12:30 θα ξεκινήσει σιγά-σιγά το γλέντι με φαΐ, ποτό και χορό.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε και σ'αυτό το εορταστικό κάλεσμα του συλλόγου.

Ο "Άθλος" Κιλκίς με εννιά συμμετοχές κατέκτησε επτά μετάλλια στο πρωτάθλημα Ταεκβοντό στη Μίκρα Θεσσαλονίκης

Στις 2-3 Μαρτίου 2013, Σάββατο και Κυριακή πραγματοποιήθηκε το Διασυλλογικό πρωτάθλημα ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ της Ένωσης Βορείου Ελλάδος για τις ηλικίες από 1999 έως 2002.

Συν-ενεργείν τοπικά για την καταπολέμηση της ανεργίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Συν-ενεργείν για την Απασχόληση» στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Συν-ενεργείν τοπικά για την καταπολέμηση της ανεργίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς», η οποία έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της Δράσης 7

Επιστολή Τονικίδη προς Χατζηδάκη με θέμα τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στο ν. Κιλκίς και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

"Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 
Παρακολουθούμε τις εντατικές προσπάθειες σας για την τόνωση της οικονομίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με σκοπό την ανάκαμψη και την έξοδο της χώρας από την τρέχουσα οικονομική κρίση.

Για βασικό μισθό 300 ευρώ, το ΚΚΕ λέει...

"Η αποκάλυψη ότι εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρήσεων αξιώνουν ο βασικός μισθούς για τους νέους να πάει κάτω από τα 300 ευρώ, φανερώνει πόσο ανατριχιαστικό είναι το παρόν και το μέλλον που ετοιμάζουν για νέους και παλιούς εργαζόμενους, η ΕΕ και τα κόμματα που θεωρούν ως μονόδρομο και σωτηρία για το λαό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων. Οι εργαζόμενοι, ο λαός, έχουν το χρέος και τη δύναμη να μην τους επιτρέψουν να καταδικάσουν τη νεολαία να ζει τον εφιάλτη μεταξύ ανεργίας και μαύρης εργασίας με μισθούς απόλυτης εξαθλίωσης και εργασιακές συνθήκες γαλέρας."

Φραγγίδης: "Το όραμα μας αξίζει τον αγώνα μας"

Ομιλία Γιώργου Φραγγίδη στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
"Συντρόφισσες και σύντροφοι
Θα ήθελα να ξεκινήσω με την πρόταση . όμως θα αντισταθώ. Θέλω να μιλήσω πρώτα στην καρδιά σας. για το κόμμα της καρδιάς μας. για τον χώρο μας που δεν προδώσαμε παρά τις αντίξοες συνθήκες . για την μεγάλη αγάπη που μας έφερε σ αυτόν και μας ενώνει χρόνια τώρα. για όλα αυτά που οδηγούν στην μία την μοναδική πρόταση για τον χώρο μας.

Έγραψε ιστορία και όριο η Γιώτα Τριανταφυλλίδου

Πάνω από διακόσιοι, κυρίως μικροί αθλητές και αθλήτριες Σωματείων από όλη τη Μακεδονία, συμμετείχαν στους Αγώνες Στίβου που διοργανώθηκαν στη Νικήτη Χαλκιδικής, την Κυριακή, από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και το Γυμναστικό Σύλλογο «η Σιθωνία» υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας, υπό την ευθύνη του Νίκου Παπαδημητρίου, μέλους της Δ.Σ. της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και προέδρου του Γ.Σ. "Η Σιθωνία" 

Τέσσερις κουκουλοφόροι λήστεψαν κατοικία

Στις 04.03.2013 τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Γερακινή Χαλκιδικής, τέσσερις άγνωστοι δράστες φορώντας κουκούλες, αφού έσπασαν την πόρτα της οικίας όπου διαμένουν δύο ημεδαποί 44 και 58 ετών, εισήλθαν εντός και με την χρήσης βίας, αφαίρεσαν κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας 8.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 100€ και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου. 

Έναρξη Πολυεθνικού Σχολείου Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης στην Κρηστώνη Κιλκίς

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013 ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο, το Πολυεθνικό Βασικό Σχολείο Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΕΥΕ) στις εγκαταστάσεις του Πολυεθνικού Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (Π.Κ.Ε.Ε.Υ.Ε.) στην Κρηστώνη Κιλκίς. 

«Νέα ελληνοτουρκικά βήματα»

Περίπου 20 διμερείς συμφωνίες για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων αναμένεται να υπογραφούν με αφορμή την επίσκεψη του Αντ. Σαμαρά στην Τουρκία. Για «νέα ελληνοτουρκικά βήματα» έκανε λόγο ο Ρ. Τ. Ερντογάν.

Τιμητική τελετή απονομής Αστυνομικού Σταυρού Α΄ Τάξεως

Η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας διοργανώνει τιμητική τελετή απονομής Αστυνομικού Σταυρού Α΄ Τάξεως σε αστυνομικό της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσής Πιερίας, την Τετάρτη 06 Μαρτίου 2013 και ώρα 11:00΄ στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης. (Κατερίνη, 1ο χλμ. Π.Ε.Ο. Κατερίνης - Θεσσαλονίκης).Με την εκδήλωση αυτή τιμάται στο σύνολο όλο το αστυνομικό προσωπικό για τις υπηρεσίες που προσφέρουν με συνέπεια και αποφασιστικότητα την εφαρμογή του Συντάγματος και των Νόμων, καθώς και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών.

Τον Λαπόρδα επισκέφθηκε ο Γεωργαντάς

Επίσημη επίσκεψη στο Δημαρχείο Παιονίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 1η Μαρτίου ο Βουλευτής του Ν. Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, τον οποίο υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Θανάσης Λαπόρδας, οι Αντιδήμαρχοι και το επιτελείο του Δημάρχου. 

Κάλεσμα ΕΛΜΕ Κιλκίς, για συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε ημερίδα με θέμα την αξιολόγηση

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ καλεί τους συναδέλφους να παρευρεθούν στην ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με θέμα:
Αξιολόγηση
- Μηχανισμός απολύσεων
- Συντελεστής μορφωτικής οπισθοδρόμησης
- Η απάντηση του κινήματος
για την ανατροπή και τη μη εφαρμογή της.

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΒΡΑΔΥΝΗ ·Δάνεια – 4 εμπόδια στη ρύθμιση – Επαφές κυβέρνησης με Τρόικα και τράπεζες τις επόμενες ημέρες·Στη σκιά των συζητήσεων για την Υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ – Συνάντηση Σαμαρά με Ερντογάν και υπογραφή διμερών συμφωνιών·Τρόικα – Αγκάθια τα έσοδα και οι απολύσεις
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Θρίλερ με οδηγία ντροπής από την Κομισιόν! – Εμφανίζει την Ελλάδα ως χώρα χωρίς ασφάλεια και ζητά από τους υπαλλήλους της Ε. Ε. να «κρύβονται»!·Χατζηδάκης και Βρούτσης «συζητούν» για μισθό 300 ευρώ και απολύσεις χωρίς έλεος ·Συνέδριο – παρωδία – Τα «πράσινα φαντάσματα» αποθέωσαν τον αποτυχημένο Παπανδρέου

"Οι ΜΙΖΕΣ αυτονών που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν"

Κείμενο-τοποθέτηση του "Μετώπου ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσσια-Πάικο, στην ημερίδα της 1 Μαρτίου 2013 με θέμα τις επίμαχες εξελίξεις για τα χρυσορυχεία σε Χαλκιδική, Θράκη και Κιλκίς που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των ΑΝΕΛ.