Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Κορωνοϊός (1/4/2022): 21.102 νέα κρούσματα (108 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 60 θάνατοι και 351 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 21.102, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.051.531 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 49.1% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 181 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.778 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εργασίες υλοτόμησης και κλαδέματος δένδρων σε οδούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Εργασίες υλοτόμησης και κλαδέματος δένδρων
στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 4 Απριλίου έως και την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022.

Ο Καραγκιόζης και η άνοιξη επισκέφθηκαν το ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Η 28η Μαρτίου είναι αφιερωμένη στο Θέατρο Σκιών. Έτσι κι εμείς στο ΚΔΑΠ Kinesis την ώρα των εικαστικών συζητήσαμε γύρω από αυτό το θέμα. Μάθαμε τι ακριβώς είναι αυτό το θέατρο, σε τι διαφέρει από το απλό θέατρο και ποιοι είναι οι χαρακτήρες του, φτιάξαμε την κορυφαία και πιο γνωστή φιγούρα του θεάτρου σκιών που δεν είναι άλλη από τη φιγούρα του Καραγκιόζη και ένα αυτοσχέδιο θέατρο σκιών! Με αυτή μας τη δημιουργία είδαμε πώς περίπου λειτουργεί και πώς στέκονται οι φιγούρες στη σκηνή.

Γεωργαντάς από Γιάννενα: Το μέλλον βρίσκεται στον πρωτογενή τομέα

Το μέλλον βρίσκεται στον πρωτογενή τομέα, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, απευθυνόμενος στους σπουδαστές του ΔΙΕΚ της τυροκομικής σχολής της Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Έργο ψηφιακής αποτύπωσης των μοναδικών χαρακτηριστικών του terroir της αμπελουργικής ζώνης της Γουμένισσας


Καινοτόμα ψηφιακά “εργαλεία” για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της αμπελουργικής ζώνης της Γουμένισσας και την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του terroir της περιοχής, ανέπτυξαν και εφαρμόζουν πιλοτικά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας/Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, η ομάδα παραγωγών Γουμένισσας “ΕΥΦΟΡΗ ΓΗ”, οι οινοποιοί που δραστηριοποιούνται στην Π.Ε. Κιλκίς και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, στο πλαίσιο του σχεδιασμού τους για την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Επείγουσα ενημέρωση για τη γρίπη των πτηνών

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής – Τμήμα Κτηνιατρικής ΠΕ Κιλκίς ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με τη γρίπη των πτηνών:

Ποιες είναι οι ώρες κοινής ησυχίας

Οι Αστυνομικοί της Γειτονιά Κιλκίς ενημερώνουν
Σύμφωνα με τη Αστυνομική Διάταξη 3 του 1996 οι ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας είναι οι ακόλουθες: 

Πασχαλινό πρόγραμμα δράσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς

Ανακοίνωση Δημόσιας  Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς
Φέτος το Πάσχα συναντιόμαστε ξανά στη Βιβλιοθήκη! Ελάτε να διαβάσουμε βιβλία, να παίξουμε και να φτιάξουμε πασχαλινές κατασκευές παρέα.

KKE για την επίσκεψη στο Κιλκίς της γενικής προξένου των ΗΠΑ: “Καλώς ήρθε το δολάριο και όχι μόνο....”

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Η επίσκεψη της γενικής προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη στην περιοχή μας, μετά από πρόσκληση του προέδρου του Επιμελητηρίου Κιλκίς, καθώς και οι συναντήσεις που ακολούθησαν, μόνο τυχαία δεν είναι. Προμηνύει θεάρεστα μαντάτα για τους “επίδοξους μνηστήρες” που “μυρίστηκαν” business και ευκαιρίες, δηλαδή το κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς ομίλους που αναζητούν ένα πιο ευνοϊκό για αυτούς «επενδυτικό τοπίο», καθώς και τους ντόπιους επιχειρηματίες που συμμετείχαν και εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση.

(Video) Επισκεπτόμαστε τα ερείπια του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στην Κορομηλιά Κιλκίς

Επισκεπτόμαστε τα ερείπια του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στην Κορομηλιά Κιλκίς, την Παρασκευή 1 Απριλίου 2022.

“Α-ski-ΣΗ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ”: Ένα πρωτοπόρο σχολικό χιονοδρομικό πρόγραμμα

Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς
Στα πλαίσια των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς, 74 συνολικά μαθητές και 5 συνοδοί καθηγητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το άθλημα της χιονοδρομίας (σκι).

Γ. Ανδρίτσος: Αυτή είναι η απάντηση στους σαθρούς και αβάσιμους ισχυρισμούς του Δ. Αγαθόπουλου


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜ. ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟ, ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΛΚΙΣ

Υπογράφει ο Ιωάννης Ανδρίτσος
Διοικητής Νοσοκομείου Κιλκίς
Ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, δια του Δ. Αγαθόπουλου συνεχίζει τη συγγραφή του καταγγελτικού έπους για το Νοσοκομείο Κιλκίς επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά σαθρούς και αβάσιμους ισχυρισμούς που έχουν απαντηθεί και στο παρελθόν από τη Διοίκηση και δη με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.

Ξεκινά σύντομα παραγωγή με «Ρώσσικο μαύρο χαβιάρι» στη λίμνη Δοϊράνη


- Αμερικανοί επενδυτές τη μετατρέπουν σε κέντρο ιχθυοκαλλιέργειας οξύρρυγχου.
Θα ονομάζεται «Αυτοτάραχο του Πόντου».
Ταυτόχρονα σχεδιάζεται το μεγαλύτερο κωπηλατικό κέντρο της Ευρώπης αλλά και spa
Θύελλα αντιδράσεων στο Μεσολλόγι - «Οι Κιλκισιώτες μας πήραν την μπουκιά από το στόμα»
Αυστηρή δήλωση του ΚΚΕ: «To χαβιάρι ήταν, είναι και θα είναι Ρώσσικο. Δεν θα περάσει ο ιμπεριαλισμός»
Ο δήμαρχος Κιλκίς δήλωσε άγνοια: « Εγώ δε γνωρίζω τίποτα αλλά σίγουρα για όλα φταίει η Γνώμη…»
Κείμενο: Βλαντιμίρ Μπάϊντεν
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει ένα τρομακτικό ντόμινο εξελίξεων που επηρεάζουν πλέον όλους μας! Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες της Γνώμης Κιλκίς Αμερικανοί επενδυτές που δραστηριοποιούνται στις ιχθυοκαλλιέργειες, ήδη κατέθεσαν τις προτάσεις τους αλλά οι αντιδράσεις είναι έντονες.