Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Πασσαλίδης, Αμανατίδης στον OkRadio Kilkis


Ανακοίνωση OkRadio Kilkis
Μη χάσετε το αφιέρωμά μας στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού την Παρασκευή 21 Μαϊου 2021. Καλεσμένοι μας ο πρώην Βουλευτής Κιλκίς κ. Θεόδωρος Πασσαλίδης και ο γιατρός και πρώην Δήμαρχος Κιλκίς κ. Αναστάσιος Αμανατίδης στο "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ", ραδιοφωνικές σελίδες ενός πολιτιστικού ημερολογίου. με τους Νικόλα Νίτσα και Ηλία Καλπάκα. Κάθε Παρασκευή 11.00-13.00 στο Ok Radio στο ραδιόφωνο της πόλης του Κιλκίς. Συντονιστείτε www.ok-radio.gr


Εγκαινιασμός Παρεκκλησίου στην Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ


Εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ
“Αγάπησε τους Αγίους, για να ελεηθείς από το Θεό δια μέσου αυτών· πόθησε τους Αγίους, για να κυριευθείς από τον πόθο να τους μοιάσεις”
(όσιος Ησύχιος)
Ένα λιμάνι καθημερινών προσευχών και λειτουργικών δεήσεων το Μοναστήρι των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Γρίβας. Με τη μυστική παρουσία των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων, των οποίων ιερά λείψανα εκτίθενται μονίμως σέ προσκύνηση.

Ξεκίνησαν τα μαθήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις Golden Athlos Kilkis


Ανακοίνωση Αθλητικού Συλλόγου Άθλος Κιλκίς
Σας ενημερώνουμε ότι τα μαθήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις Golden Athlos έχουν ξεκινήσει κανονικά για όλες τις ηλικίες, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τακτική συνεδρίαση του συμβουλίου της Κοινότητας Κιλκίς


Δια περιφοράς τακτική συνεδρίαση του συμβουλίου της Κοινότητας Κιλκίς, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021, για συζήτηση και λήψη απόφασης για το θέμα Η/Δ "Παροχή γνώμης επί του καθορισμού θέσεων για την άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου στην πόλη του Κιλκίς".

"Η Μεταμόρφωση των Γυρίνων": Οικογενειακή εμπειρία στη φύση


"Η Μεταμόρφωση των Γυρίνων" στον Πεντάλοφο, στο Πάικο, τα Σάββατα 29/5 & 5/6 2021

Σάββατο 29 Μάη & 5 Ιούνη
Βασικό Πρόγραμμα
· Οικογενειακή πεζοπορία (εύκολη, διάρκεια μιας ώρας) στους πρόποδες του Πάικου στον Πεντάλοφο

Τεχνολογικές αναδρομές με τον Νικηφόρο Χριστοφορίδη: Ένας εύκολος και δωρεάν τρόπος για να ανακτήσουμε παλιές δισκέττες 3,5 ιντσών

Flobo Floppy Bad Sector Repair: Ένας εύκολος και δωρεάν τρόπος για να ανακτήσουμε παλιές δισκέττες 3,5 ιντσών.

Κορωνοϊός (20/5/2021): 1.918 νέα κρούσματα (14 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 54 θάνατοι και 626 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.918, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 385.444 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 28 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.157 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021


Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς με τηλεδιάσκεψη [μέσω της πλατφόρμας e:presence.gov.gr], που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα εξής θέματα Η/Δ:

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για διαρρήξεις οικιών, επιχειρήσεων, καθώς και κλοπές οχημάτων


- Συνελήφθησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης
Σημειώνεται ότι, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της εγκληματικής ομάδας, είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2020 για συναφή αδικήματα και κρατούνταν προσωρινά μέχρι τον Μάρτιο του 2021
Στην αποδόμηση εξαμελούς εγκληματικής οργάνωσης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όταν στο πλαίσιο εντατικής και επισταμένης έρευνας διακρίβωσαν τη δράση των μελών της που αφορά σε διάπραξη ληστειών, διαρρήξεων οικιών – επιχειρήσεων, καθώς και κλοπών οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που ισχύει από σήμερα Πέμπτη 20 Μαΐου 2021


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 10/20-05-2021) που ισχύει από την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021.

Φυτεία με 1.400 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε σε περιοχή του Κιλκίς


Από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας εντοπίστηκε φυτεία με 1.431 δενδρύλλια κάνναβης σε δασώδη περιοχή του Κιλκίς.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες (19 Μαΐου 2021) δύο αλλοδαποί άνδρες για καλλιέργεια κάνναβης και σχηματίσθηκε δικογραφία σε άγνωστο συνεργό τους.

"Κώστα Φωτιάδη ήμαστε δίπλα σου"


Δελτίο τύπου Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ» με το υπ' αριθμ. 162/19.5.2021 πρακτικό του αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει την ίδρυση Ποντιακού Μουσείου και Ερευνητικού Κέντρου για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Πόντου στη Θεσσαλονίκη.

Ε. Αγαθοπούλου:: «Δεν ξέρω, δεν απαντώ, δεν ακούω» του Υπουργού Δικαιοσύνης

Σημεία ομιλίας Ε. Αγαθοπούλου, αναπλ. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Ολομέλεια, στη συζήτηση του ν/σ για το Οικογενειακό Δίκαιο
Κατά την συζήτηση του ν/σ για το Οικογενειακό Δίκαιο στην Ολομέλεια, για μια ακόμη φορά, η βουλεύτρια Κιλκίς και αν. τομεάρχισσα Δικαιοσύνης, αρμόδια για θέματα ισότητας, Ε. Αγαθοπούλου, τόνισε εμφατικά τόσο την ανάγκη ριζικών αλλαγών που πρέπει να γίνουν όσο και τη διαρκή άρνηση του Υπουργού και της ΝΔ να συναινέσουν προς αυτές. Αλλαγές, που η πλειοψηφία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, των φορέων, των οργανώσεων - ελληνικών και ευρωπαϊκών -, του νομικού κόσμου, αλλά και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής συμφωνούν πως πρέπει να γίνουν και έχουν θέσει μεθ΄ επιτάσεως καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης του ν/σ.

Με 102 εκθέτες η λαϊκή αγορά του Κιλκίς το Σάββατο 22 Μαϊου


Με το 50% της οργανικής της δύναμης θα λειτουργήσει η λαϊκή αγορά του Κιλκίς το Σάββατο 22 Μαϊου. Στη λαϊκή αγορά, που διεξάγεται με τη συμμετοχή πενήντα παραγωγών και πενήντα δύο επαγγελματιών πωλητών, ισχύουν τα έκτακτα υγειονομικά μέτρα για την αποτροπή της διασποράς της Covid- 19, ήτοι:

Τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς


Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Μια πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα υλοποίησε η Β1 τάξη του 5ου Δ.Σ. Κιλκίς, μαζί με την δασκάλα τους κα Νίκη Παυλίδου, για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας σε βάρος του ποντιακού Ελληνισμού.

Ελλάδα - Ισραήλ: Μια σχέση από την οποία μόνο θετικά πηγάζουν



Υπογράφουν οι:
- Αλεξία Χαρακίδα, Κοινωνική Διοίκηση και Πολιτική Επιστήμη Δ.Π.Θ. / Π.Μ.Σ. Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα Ε.Κ.Π.Α. / Π.Μ.Σ. Δημόσιο Δίκαιο και Δημόσια Πολιτική Ε.Κ.Π.Α. / Δημοσιογράφος
- Χαράλαμπος (Μπάμπης) Καραγεωργίου, Φοιτητής Ιστορίας και Εθνολογίας Δ.Π.Θ.
- Φωτεινή (Φαίη) Κυριακίδου, Σύμβουλος Ανάπτυξης / Φιλόλογος Παν. Ιωαννίνων/ Υπεύθυνη Τομέα Γυναικών Νέας Δημοκρατίας Νέας Σμύρνης
- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας, Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος
Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε να διαδραματίζονται σκηνές πολέμου στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας με αρκετούς νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες. Οι εντάσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη έχουν ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες χωρίς να έχει δοθεί λύση στα προβλήματα και στις μεταξύ τους διαφορές. 

Κοινή δήλωση Γ. Φαχουρίδη και Τ. Βασιλακάκη για την ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας


Κοινή Δήλωση των επικεφαλείς της Λαϊκής Συσπείρωσης Κιλκίς και Παιονίας, Γιάννη Φαχουρίδη και Τάσου Βασιλακάκη για την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας
Ως “Λαϊκή Συσπείρωση” των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας, τιμάμε την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας, στηρίζοντας τη δίκαιη διεκδίκηση των ποντιακών οργανώσεων και συλλόγων για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. 

Σε αργή κίνηση



Του Φώτη Μισόπουλου
Με slow motion ψηλή μπαλιά/ πρόσεξες τις κερκίδες - Κατάμεστες. /
Μα ο ποιητής στο στίβο ολομόναχος Στο τέρμα/
....είχε σφυρίξει ο διαιτητής : off side
Günter Grass [1]

Σ. Παραστατίδης: Διεκδικούμε τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων


Του Στέφανου Παραστατίδη
*Η περιγραφή της σφαγής των νηπίων της Σάντας (από το ημερολόγιο του Κώστα Κουρτίδη -10η Σεπτεμβρίου 1921):
«Η νύχτα αυτή ήταν η πιο τρομακτική νύχτα που έζησα στη ζωή μου. Κάνοντας πρόχειρα προχώματα παραταχτήκαμε για μάχη. Γυναίκες και παιδιά (τριακόσιοι περίπου) μαζεύτηκαν λίγο πιο πάνω μέσα σε μια σπηλιά, τους οποίους φυλούσαν περίπου εκατόν είκοσι νέοι άοπλοι.

(Video) Τροχαίο ευτυχώς χωρίς θύματα στην είσοδο της πόλης του Κιλκίς

Τροχαίο ευτυχώς χωρίς θύματα στην είσοδο της πόλης του Κιλκίς, την Πέμπτη 20 Μαϊου 2021 και ώρα 7:30 π.μ.

(Video) Συγκίνησε και τίμησε την επέτειο της μνήμης της Γενοκτονίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμπάνης

Συγκίνησε και τίμησε την επέτειο της μνήμης της Γενοκτονίας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμπάνης, την Τετάρτη 19 Μαϊου 2021