Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Παραστατίδης στη Gnomiwebtv: "Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος" (Video)


To Μηχανογραφικό 2016 - Όλες οι σημαντικές αλλαγές

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Πίνακας με τους συντελεστές βαρύτητας ανά Ομάδα Προσανατολισμού και Επιστημονικό Πεδίο: http://sep4u.gr/wp-content/uploads/pedia_mathimata_sidelestes-2016.pdf
Παρατηρήσεις:

Ένα αλλιώτικο πικ-νικ - ραντεβού με τις... πυγολαμπίδες στο βουνό Πάικο!

Διοργανώνεται για 3η χρονιά, στη Γουμένισσα Κιλκίς, το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουνίου
Για 3η συνεχόμενη χρονιά, ο ξενώνας «Δημοσθένης» της Γουμένισσας, θα είναι πιστός στο ετήσιο βραδινό ραντεβού του με τις Πυγολαμπίδες! Πρόκειται για τα μικροσκοπικά έντομα (κολεόπτερα) που παράγουν φως από μόνα τους, δημιουργώντας ονειρικές εικόνες μέσα στη νύχτα.

Μήπως υποφέρεις από κατάθλιψη;

Του Όμηρου Σαββίδη*
Αισθάνεσαι κουρασμένος, θλιμμένος, ή εκνευρισμένος, χωρίς να μπορείς να αποδώσεις ακριβώς, για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Μήπως είσαι πολύ ευσυγκίνητος ή από την άλλη δεν μπορείς να κλάψεις με τίποτα ενώ θέλεις; Μήπως εμφανίζεις επίμονους πονοκεφάλους, ζαλάδες ή γαστρεντερικές διαταραχές; Αυτά και πολλά άλλα συμπτώματα, οδηγούν στην υποψία ύπαρξης κατάθλιψης.

Το Γκουαντάναμο του Κιλκίς (Video)


Μη με λυπάσαι...

Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου
Οικονομολόγος – Ειδική Παιδαγωγός
Γεια σας, με λένε Γιώργο, είμαι 30 ετών, απόφοιτος πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού. Γνωρίζω 3 γλώσσες. Είμαι και τετραπληγικός. Δεν ξέρω ακριβώς την αιτία της κατάστασής μου, απλά πιθανολογούμε. Λάθος γιατρού; Γενετική προδιάθεση; Λήψη φαρμάκων κατά την εγκυμοσύνη; Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει. Έτσι είμαι….

Ας μιλήσουμε για το ΙΚΑ, το Νοσοκομείο το ΕΣΥ……

Της Μέμας Τεμεκενίδου
Και έρχεται η ώρα που δε γίνεται αλλιώς και πρέπει να περάσεις απ το ΙΚΑ, το Νοσοκομείο το ΕΣΥ….. Για να θεωρήσεις το βιβλιάριο (κακώς, μια και δε χρειάζεται συνήθως), να καταθέσεις χαρτιά για δαπάνη για λόγους υγείας, ή το κορυφαίο να πας στο γιατρό! Για οποιοδήποτε λόγο! Από το να γράψεις συνταγή για φάρμακα (το πιο συνηθισμένο), να σου γράψουν τις εξετάσεις που σου σύστησε ο «επίσημος» γιατρός σου, μέχρι να εξεταστείς απ το γιατρό γιατί οικονομικά δεν δύνασαι να πας έξω! Επειδή στην Ελλάδα της διαστρέβλωσης των πάντων, αυτό θεωρείται μεγάλη χαριτωμενιά! Όχι αυτονόητο δικαίωμα!

Γράψε... λάθος! Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Γράφει ο Σπύρος Νικ. Καρτσώνης
Μία ή δύο λέξεις;
(α΄ μέρος)
Υπάρχουν αρκετές φράσεις που όταν έρθει η στιγμή να τις γράψουμε αναρωτιόμαστε αν θα τις γράψουμε ως μία ή ως δύο λέξεις. Οι φράσεις αυτές αποτελούνται, κατά κανόνα, από μία πρόθεση και ένα όνομα (ουσιαστικό, επίθετο, αντωνυμία, αριθμητικό), π.χ. εν αγνοία, εις υγείαν, παρ' όλο, αφ' υψηλού, μεμιάς, εξαιτίας ή από παρεμφερούς λειτουργίας στοιχεία, π.χ. έως ότου, τουτέστιν, καταπώς, απέξω, τωόντι.