Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Διευθυντή και τους δασκάλους του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

Ξεκινώ αυτήν την επιστολή με τη συγκίνηση που κρύβει κάθε τέλος μιας γλυκιάς εποχής που δεν επιστρέφει. Σήμερα, το παιδί μου αφήνει πίσω την παιδική ηλικία (ευελπιστώ πως θα κρατήσει την παιδικότητα!), ξεκινώντας μια άλλη νέα και μοναδική πορεία.
Χαίρομαι ειλικρινά που τα παιδιά μου βρέθηκαν σ’ ένα σχολείο με δασκάλους δημιουργικούς, καινοτόμους, με αγάπη για τη δουλειά τους που ασχολήθηκαν όχι μονάχα με την απόκτηση γνώσεων μα κυρίως με την ανάπτυξη δεξιοτήτων, αξιών, στάσεων και συμπεριφορών.

Μικρό το Συνεδριακό για το Λύκειο Ελληνίδων

Για ακόμη μία φορά, τα τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς πιστοποίησαν την αξία τους κερδίζοντας την επιδοκιμασία των παρευρισκομένων. Το Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Κιλκίς αποδείχθηκε πολύ μικρό για να χωρέσει τους θιασώτες του Λυκείου. Η άρτια οργάνωση όμως και η υποδειγματική πειθαρχία, συνετέλεσαν ώστε να παρουσιασθεί μια «σφιχτοδεμένη» δουλειά με πλούσιο περιεχόμενο. Αρχίζοντας με τα λιλιπούτεια τμήματά του το Λύκειο, έδειξε ότι έχει πλήρως διασφαλισμένη τη συνέχειά του. Τα «μικρά» τραγούδησαν τραγούδια, τα περισσότερα χωρίς συνοδεία μουσικής, χορεύοντας παράλληλα και ξεσηκώνοντας τους θεατές.

Ερώτηση Κιλτίδη για καταβολή χρημάτων σε αγρότες

Πότε θα καταβληθούν στους αγρότες ενισχύσεις προηγούμενων ετών, καθώς και η επιστροφή του φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, ρωτά τον υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης, ο Κιλκισιώτης βουλευτής Κ. Κιλτίδης, μ` ερώτηση που κατάθεσε σήμερα στη Βουλή.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ
Ενώ καθημερινά διαβάζουμε και ενημερωνόμαστε, ότι «τακτοποιούνται» από τον ΟΠΕΚΕΠΕ εκκρεμότητες προηγούμενων ετών, που αφορούν πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης και συνδεδεμένων καθεστώτων, με θλίψη διαπιστώνουμε, από τις κατ’ ιδίαν επαφές με τους παραγωγούς, ότι όποιες πληρωμές πραγματοποιούνται , περιλαμβάνουν μεμονωμένες περιπτώσεις παραγωγών, μη συμπεριλαμβάνοντας πλήθος εξ αυτών που έχουν διορθώσει τα όποια προβλήματά τους στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ εδώ και καιρό και περιμένουν την επιβεβαίωση αυτής της διόρθωσης με την πληρωμή τους.

ΝΔ: Δύο οι υποψήφιοι πρόεδροι για την τοπική Κιλκίς

Δύο θα είναι οι υποψήφιοι πρόεδροι της Τοπικής Οργάνωσης Κιλκίς της ΝΔ, στις εκλογές που θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή 26 Ιουνίου. Ο λόγος για τον Γιάννη Διαμαντίδη, συνταξιούχο, και για τον γνωστό για τη δράση του στο χώρο της νεολαίας κι όχι μόνο, Παναγιώτη Λαπατίνα.
Οι εκλογές πραγματοποιούνται προκειμένου ν` αντικατασταθεί ο παραιτηθείς πρώην πρόεδρος Σάββας Καρυπίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καρυπίδης παραιτήθηκε ένεκα της αδράνειας που διαπίστωνε για τα υπόλοιπα μέλη της ΔΕ της οργάνωσης, επικαλούμενος στο κείμενο της παραίτησής του προσωπικούς λόγους.
Οι εκλογές θα γίνουν στα γραφεία της ΝΟΔΕ, 21ης Ιουνίου 205, απ` τις 10πμ έως τις 8μμ.

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ Ο ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΣΤΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΕΣΙΔΗΣ Εορταστική συνάντηση βετεράνων Κιλκίς-μικτής Θεσσαλονίκης Ξεκίνησε ο εορτασμός των 50 χρόνων του Κιλκισιακού

Του Χρήστου Χ. Καναρόπουλου                                                                                      Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν οι επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση του Κιλκισιακού. Και η αρχή έγινε από τους ανθρώπους που έγραψαν κάποτε χρυσές σελίδες στην ιστορία της ομάδας, από τους βετεράνους του Κιλκισιακού, οι οποίοι υποδέχθηκαν και αγωνίστηκαν με τους αντίστοιχους της μικτής Θεσσαλονίκης.

Πρώτη Νομαρχιακή Συσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει την πρώτη Νομαρχιακή Συσκεψη Νομού Κιλκίς την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στις 19.30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς. Στη συνέλευση θα υπάρξει εισήγηση από μέλος της Κεντρικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και θα ακολουθήσει συζήτηση. Η συνέλευση αφορά τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, όλων όσων επιθυμούν να εγγραφούν ως νέα μέλη ή επιθυμούν απλά να συμμετάσχουν στην συζήτηση.

Ψεκασμοί στο νομό για τα κουνούπια

Από την αρχή του μήνα τέθηκε σε εφαρμογή η απόφαση που ελήφθη κατά την πρόσφατη σύσκεψη σχετικά με τον ψεκασμό περιοχών του νομού για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών. Ήδη, τα ειδικά συνεργεία της εταιρίας “ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗ” που έχει αναλάβει το έργο έχουν ξεκινήσει τους ψεκασμούς στα επίμαχα σημεία του νομού, οι οποίοι σε πολλές των περιπτώσεων είναι επαναλαμβανόμενοι λόγω της αυξημένης επιβάρυνσης.

Δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Χρ. Γκουντενούδη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών

Η 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών. Ασφαλώς είναι το τυπικό μέρος της δραματικής αυτής ιστορίας. Ο αγώνας κατά της μάστιγας αυτής πρέπει να είναι καθημερινός, επίμονος και χωρίς την παραμικρή έκπτωση.  Η καλλιεργούμενη εντέχνως από πολλούς άποψη περί “μαλακών” και “σκληρών” ναρκωτικών πρέπει να απορριφθεί εντελώς. Ο κίνδυνος παραμονεύει από το πρώτο κιόλας βήμα και μαθηματικά οδηγεί “στην σκοτεινή πλευρά του λόφου”.

Ποδόσφαιρο: Βαλκανικό τουρνουά στον Παντελεήμονα

Από τις 25 έως και τις 29 Ιουνίου 2011 θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου “Ατέρμων” στον Παντελεήμονα, το 5ο Βαλκανικό τουρνουά ποδοσφαίρου Νέων αθλητών 2011, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς.Θα συμμετέχουν 16 ομάδες με τη συμμετοχή περίπου 300 παιδιών.Οι ηλικιακές κατηγορίες που θα συμμετέχουν στο τουρνουά είναι παιδιά γεννηθέντα 1998-1999 (προπαιδικό 11Χ11) και 2000 – 2001 (Junior 9Χ9).

Μεγάλη επιτυχία του Γ.Σ. Μανδρών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων

Για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε την παράδοση του στις ρίψεις ο Γ.Σ. ΜΑΝΔΡΩΝ , στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων – κορασίδων , που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό στάδιο Σερρών το Σάββατο 18-06-11 και την Κυριακή. Ο συλλογος συμμετειχε με την εποπτεια παντα του προπονητη και αρχιτέκτονα των επιτυχιών Ι. Χρίτογλου με τους παρακάτω αθλητές:

Το σκηνικό ανατρέπεται απ` το Κιλκίς!

Γράφει ο Γιάννης Καραγιαννίδης
   Πόσες φορές τα τελευταία 10 τουλάχιστον χρόνια δεν ακούσαμε τη φράση, που κοντεύει πλέον να γίνει κλισέ, "ήρθε το τέλος της μεταπολίτευσης"; Κι όμως, αυτό το πολιτικό σκηνικό που στήθηκε απ` το 1974 και μετά με πρωταγωνιστές έναν Καραμανλή (τον Κωνσταντίνο) κι έναν Παπανδρέου (τον Ανδρέα), δεν ανατράπηκε απ` τους νεώτερους Κώστα και Γιώργο, με τ` αντίστοιχα επίθετα, όπως πρόβλεπαν πολλοί.
   Βεβαίως, ο ένας πόλος του δίπολου, πλέον ιδιωτεύει. Ο άλλος, όμως, εξακολουθεί να ...πρωθυπουργεύει και ξανά προς τη δόξα να τραβά, τη βοηθεία του πάλαι ποτέ εσωκομματικού αντιπάλου κι εσχάτως σωτήρα του, Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Παρουσίες - απουσίες

Κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την 21η Ιουνίου έδωσε για πρώτη φορά το παρών ως βουλευτής ο Γιώργος Φραγγίδης, ο οποίος στο περιθώριο των εκδηλώσεων δέχονταν τα συγχαρητήρια των φίλων του κι έλαμπε από χαρά! Παρών κι ο Κ. Κιλτίδης, ενώ απουσίαζε ο Θ. Παραστατίδης καθότι περίμενε τη σειρά του να μιλήσει στη Βουλή.
Όσο για την επίσημη Πολιτεία, εκπροσωπήθηκε απ` τον γραμματέα της Περιφερειακής Διοίκησης Κ. Μακεδονίας κ. Σώμο. Μ` αποτέλεσμα οι Κιλκισιώτες να σκέφτονται "που` ναι τα χρόνια ωραία χρόνια" που έρχονταν την 21η Ιουνίου πρόεδροι Δημοκρατίας, πρωθυπουργοί, και πάντως σίγουρα ένα μέλος της εκάστοτε κυβέρνησης! Βέβαια, το ερώτημα είναι αν τολμά πολιτικός να εμφανιστεί, πλέον, σε τέτοιου χαρακτήρα εκδηλώσεις! Εδώ στο Κιλκίς, πάντως, δεν κινδυνεύει κανείς καθότι είμαστε φιλόξενοι! Εκτός κι αν μας πατήσουν τον κάλο!

74χρονος με μισό κιλό χασίς!

74χρονος ημεδαπός είχε πάνω του κοντά στο μισό κιλό χασίς όταν συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τ.Α. Κιλκίς.  Η σύλληψη έγινε χθες 21η Ιουνίου, στη 1.30 το μεσημέρι, με τον 74χρονο να κατέχει σε δύο συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 428 γραμμαρίων.

Σύλληψη καταζητούμενου

Από Αστυνομικούς του Α.Τ. Ευζώνων συνελήφθη την 21-6-2011 και ώρα 17.55΄, 38χρονος υπήκοος Σερβίας, διότι σε διενεργηθέντα έλεγχο κατά την άφιξή του για είσοδο στη Χώρα μας, διαπιστώθηκε ότι είναι καταζητούμενος για σύλληψη με σκοπό την έκδοση από Αρχές Γερμανίας, για εξύβριση, σωματικές βλάβες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παραβίαση του περιορισμού κίνησης σε σχέση με την προσωρινή άδεια διαμονής. Ο δράστης κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης.

Παρέλαση 21 Ιουνίου 2011 στο Κιλκίς



Η Πόλη του Κιλκίς γιόρτασε με λαμπρότητα την 98η επέτειο της απελευθέρωσής της με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις της 21ης Ιουνίου, μεταξύ των οποίων και η παρέλαση. Η κάμερα της gnomikilkis.gr βρέθηκε όπως πάντα στο χώρο μπροστά στη ΛΑΦ και σας παρουσιάζει τα στιγμιότυπα της παρέλασης τμημάτων της μαθητιώσας νεολαίας και του στρατού, αλλά φέτος και της αστυνομίας.