Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Πρόσθετα μέτρα για στήριξη των αγροτών ζήτησε από την ΕΕ ο ΥπΑΑΤ Γ. Γεωργαντάς στο Συμβούλιο Υπουργών

Καθοριστικής σημασίας η περαιτέρω ενίσχυση της ΕΕ καθώς η πανδημία και πλέον η ενεργειακή κρίση, έχουν εξαντλήσει τις οικονομικές δυνατότητες σε πολλά κράτη μέλη.

Την ανάγκη ενίσχυσης των εκτάκτων μέτρων για τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σε παρέμβασή του στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ που γίνεται στο Λουξεμβούργο.

Ερώτηση βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής, για ενδελεχή έρευνα της πυρκαγιάς στο Γ.Ν. Θεσσαλονίκης Γ. Παπανικολάου

Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Σε άμεση κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας, Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, προχώρησαν σήμερα οι βουλευτές - υπεύθυνοι των αντίστοιχων κοινοβουλευτικών τομέων του Κινήματος Αλλαγής, κ.κ.Γιώργος Φραγγίδης, Τόνια Αντωνίου και Γιώργος Μουλκιώτης, τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κ.κ. Μπουρχάν Μπαράν και Ανδρέας Πουλάς, οι βουλευτές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης κ.κ. Χάρης Καστανίδης και Γιώργος Αρβανιτίδης και η Γραμματέας της Κ.Ο. κ. Ευαγγελία Λιακούλη. 

Πως μπορούμε να πουλήσουμε και να αγοράσουμε Retro αριστουργήματα

Δήμος Παιονίας: Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για covid 19 από τον ΕΟΔΥ

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022
Γερακώνα (Αγρ.Ιατρείο) από 09:00 έως 11:30
Φιλυριά (Αγρ.Ιατρείο) από 12:00 έως 14:30

Εργασίες ασφαλτόστρωσης sτην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης από τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 κατά τις νυχτερινές ώρες

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022.

Αθανάσιος Τζούρτζος: Στηρίξτε ξεκάθαρα, δίχως αστερίσκους, τον Κώστα Σιωνίδη

Υπογράφει ο Αθανάσιος Τζούρτζος

Αγαπητές Συνδημότισσες -Αγαπητοί Συνδημότες, Συμπολίτες του Δήμου Παιονίας.
Η ενεργός συμμετοχή μου στην τοπική κοινωνία και η θητεία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνιστούν ικανά διαπιστευτήρια πως το ενδιαφέρον μου ούτε συγκυριακό είναι, ούτε σχετίζεται με επαγγελματικά κίνητρα.

Το Ράδιο Αρβύλα, η Γνώμη Κιλκίς και ο καθαρισμός της Δοϊράνης

Κάντε κλικ ΕΔΩ ή επάνω στην εικόνα

Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς στην Πράγα της Τσεχίας

Δελτίο τύπου 
3ου Γυμνασίου Κιλκίς

Στα πλαίσια συμμετοχής του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς στο πρόγραμμα ERASMUS+ με τίτλο "Love of reading", το οποίο διανύει το τρίτο και τελευταίο έτος του, δυο (2) καθηγήτριες και τέσσερις (4) μαθήτριες ταξίδεψαν στην Πράγα της Τσεχίας για να συμμετάσχουν στη διεθνή συνάντηση όλων των αντιπροσωπειών, από 27 Μαρτίου 2022 μέχρι 2 Απριλίου 2022.

Δήλωση Γ. Φραγγίδη για την Παγκόσμια ημέρα Υγείας

Δήλωση Γ. Φραγγίδη
Η 7η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Φέτος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αφιερώνει την ημέρα αυτή στην υγεία του πλανήτη και των ανθρώπων που ζουν σ΄αυτόν. Με την πανδημία παρούσα για τρίτη συνεχή χρονιά, αλλά και με τη ρύπανση του πλανήτη να επιδεινώνεται και ασθένειες όπως ο καρκίνος, τα καρδιαγγειακά και αναπνευστικά νοσήματα να αυξάνονται, καθίσταται αναγκαία συνθήκη η οργάνωση δράσεων που θα εξασφαλίζουν την διατήρηση της υγείας των ανθρώπων και του πλανήτη, προάγοντας παράλληλα την ευημερία.

Ο Καραγκιόζης μποξέρ ...στο ρινγκ στο Κιλκίς

Το Θέατρο Σκιών “Ο Καραγκιόζης του Μακρή”, σας προσκαλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, στην νέα του παράσταση, “Ο Καραγκιόζης Μποξέρ”.

Προγραμματισμός ραντεβού για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη μέσω του gov.gr – Σε λειτουργία το finddoctors.gov.gr

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας
Διαθέσιμο για τους πολίτες είναι από την Τετάρτη το νέο Ψηφιακό Σύστημα Ραντεβού Πολιτών για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη που σχεδιάστηκε από τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας. Πρόκειται για την πλατφόρμα finddoctors.gov.gr που υλοποιήθηκε από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

Στο διασυλλογικό Κ14 ο Γ.Α.Σ. Κιλκίς

Δελτίο τύπου Γ.Α.Σ. Κιλκίς
Την Κυριακή 3 Απριλίου στο δημοτικό στάδιο του Κιλκίς πραγματοποιήθηκε το πρώτο 4αθλο της κατηγορίας Κ14, με αθλητές γεννημένους το 2009 και 2010, ανοίγοντας την αυλαία των διασυλλογικών πρωταθλημάτων για τα σωματεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

2ο Πειραματικό ΓεΛ Κιλκίς: Εκπαιδευτική εκδρομή εκμάθησης ski στο Καϊμακτσαλάν

Δελτίο τύπου 
 2ου Πειραματικού ΓεΛ Κιλκίς 

Το 2ο Πειραματικό ΓεΛ Κιλκίς για τέταρτη χρονιά πραγματοποίησε με επιτυχία τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή εκμάθησης ski στο Καϊμακτσαλάν μέσω του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων «άΣΚΙση στο βουνό» και του ομίλου «Διαβίωση σε ένα υγιές φυσικό περιβάλλον».

Η παλίρροια λεγόταν Ντόριαν Γκρέυ



Του Φώτη Μισόπουλου
Αν σ' αρέσουν τ' αρώματα: Εγώ βάζω μόνο λίγη βανίλια πίσω απ' τ' αυτιά μου.
TRUMAN KAPOTE [1]

Τα νέα του ΑΣΕΠ (7/4/2022)

Ανακοίνωση ΑΣΕΠ
1. Πρόσκληση υποβολής οικονομικών προσφορών για την προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής
2. Πίνακες κατάταξης & αποκλειομένων επιπέδου ΓΔ του Υπουργείου Υγείας
3. Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ Νο 3/2022 (απασχόλησης ρητινεργατών)
4. 12Κ/2021: Παράταση προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής δικαιολογητικών
5. 1Γ/2022: Παράταση προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων
6. Επιλεγείσα ΓΔ Διοικητικών Διαδικασιών Δημοσίου Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης
7. 3Ε/2021: Έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων (Κωδικός Θέσης 10015)
8. Πρόσκληση υποβολής οικονομικής προσφοράς συσσωρευτών και συντήρησης UPS
9. 13Κ/2021: Πρόσκληση για την ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών ΠΕ
10. 2Κ/2022: Πλήθος Αιτήσεων Συμμετοχής
11. 4ΔΣ/2021: Ανάρτηση Οριστικών Αποτελεσμάτων
12. 4ΔΣ/2021: Αποτελέσματα Ενστάσεων Υποψηφίων

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη, 7/4/2022, 6:06 μ.μ.

Συλλήψεις για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν προχθές (5 Απριλίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας και μία ημεδαπή γυναίκα, καθώς στο όχημα που επέβαιναν, εντοπίσθηκαν μέσα σε ειδική κρύπτη δίπλα από τον συμπλέκτη του οδηγού, αυτοσχέδιες συσκευασίες με 27,9 γραμμάρια ηρωίνη και 6,4 γραμμάρια κάνναβη. Επιπλέον, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό 120 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Πέμπτη 5 Απριλίου 2007 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας και τα ένθετά της, όπως ακριβώς κυκλοφόρησαν πριν από 15 χρόνια, την Πέμπτη, 5 Απριλίου 2007. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ
ΑΘΛΗΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ)
ΓΡΑΜΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ)
ΑΓΟΡΑ (ΕΝΘΕΤΟ)

Κορωνοϊός (7/4/2022): 10.858 νέα κρούσματα (57 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 76 θάνατοι και 359 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 10.858. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.137.714 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 49.1% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 200 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 118.270 (3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Π.Κ.Μ.και Δικηγόρος, Μελίνα - Μαρία Δερμεντζοπούλου, μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά


Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινων. Αλληλεγγύης της Π.Κ. Μακεδονίας. Περιφερειακή Σύμβουλος Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης - Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Δικηγόρος κα. Μελίνα - Μαρία Δερμεντζοπούλου μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά

Εσύ στην Πολιτική Κονίστρα: 2,5, προς 3 χρονιά σιγά σιγά, εκλεγμένη στον θεσμικό σου ρόλο... πως νιώθεις, τι ανατροφοδότηση λαμβάνεις;
Πράγματι έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια, τρία δύσκολα χρόνια. Πρώτα η οικονομική κρίση, έπειτα η πανδημία του covid 19 και οι ραγδαίες επιπτώσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο και τώρα οι πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία. Όλα αυτά έχουν επηρεάσει πολύ τον κόσμο και την αντίληψή του για τα θέματα. 

H Αναπτυξιακή Κιλκίς αναζητά Πολιτικό / Αρχιτέκτονα Μηχανικό

Ανακοίνωση Αναπτυξιακή Κιλκίς
Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος LEADER/CLLD από την ΟΤΔ Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε., αναζητούμε συνεργάτη με την ειδικότητα του πολιτικού / αρχιτέκτονα μηχανικού (ΠΕ). Κυρίως, όμως, αναζητούμε ανθρώπους με όρεξη για δουλειά και μάθηση, ομαδικό πνεύμα συνεργασίας και θετική σκέψη, με αυτενέργεια και δημιουργικότητα.

Παράταση της προθεσμίας ανέγερσης κατοικίας ή καταβολής προστίμου για οικόπεδα που παραχωρήθηκαν με τις διατάξεις του από 24-04-1985 Π.Δ/τος

Από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 88 του ν.4916/2022, όσοι πολίτες δικαιώθηκαν οικόπεδο με τις διατάξεις του από 24-04-1985 Π.Δ/τος και δεν έχουν έως σήμερα τηρήσει του όρους που έθετε, έχουν τις εξής δυνατότητες:

Υποχρεωτικά μέτρα πρόληψης για την αποφυγή πυρκαγιών υπαίθρου

Ανακοίνωση 
Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού (ΔΙ.Π.Υ.Ν.) Κιλκίς
Στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης των πολιτών, η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού (ΔΙ.Π.Υ.Ν.) Κιλκίς έχοντας ως στόχο την εξάλειψη των κινδύνων πυρκαγιάς για ξένες περιουσίες και κυρίως για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, τη µείωση του αριθμού εκδήλωσης πυρκαγιών υπαίθρου και τον περιορισμό των καμένων εκτάσεων, ανακοινώνει ότι:

Αστυνομικοί της Γειτονιάς Κιλκίς: Προσοχή στις απάτες προς ηλικιωμένους



Φιλικός αγώνας του "Άτλαντα" Κιλκίς με τον ΑΣΑ Αξιούπολης

Δελτίο τύπου "Άτλαντα"
Σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο τοπικό Γυμναστήριο της Αξιούπολης το τμήμα κορασίδων του ΑΤΛΑ αναμετρήθηκε με το αντίστοιχο του ΑΣΑ Αξιούπολης την Κυριακή 3.4.2022. Το αποτέλεσμα του αγώνα, δικαίωσε τις προσπάθειες των κοριτσιών του ΑΤΛΑ, επιβεβαίωσε επαρκώς την προετοιμασία και το καλό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην ομάδα, απότοκο της δουλειάς τόσο των προπονητών όσο και των μελών του συλλόγου. 

Μήνυμα Ανδρέα Βεργίδη για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού

Υπογράφει ο Ανδρέας Βεργίδης
Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς

«Η 6 Απριλίου έχει καθιερωθεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων ως η Ημέρα Μνήμης για τη της Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού.