Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας: Για να μην πούμε το νερό, νεράκι...


Δελτίο τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας
Η Διοίκηση του Δήμου Παιονίας πριν μας καλέσει να χειροκροτήσουμε για τα “κατορθώματα” της στον τομέα της ύδρευσης και αποχέτευσης θα πρέπει να απαντήσει σε ορισμένα εύλογα ερωτήματα που θέτουν οι δημότες ώστε να μπορούν να εξάγουν τα δικά τους συμπεράσματα και όχι αυτά που τους σερβίρει η κυβέρνηση και η Διοίκηση του Δήμου.

Οδική ασφάλεια και στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες

Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς Κιλκίς, ενημερώνουν

Το θέατρο είναι κλειστό


Tου Φώτη Μισόπουλου

Πρόζα,  α-τονικοί διάλογοι για μια ισημερία
''...όλα όσα σκεφτήκατε κάνατε και είπατε κι έτσι απλά να βγείτε απ' την ταινία;; Δεν έχετε πού αλλού να πάτε. Το θέατρο είναι κλειστό.
ΟΥΙΛΙΑΜ ΜΠΆΡΟΟΥΖ, Ο ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΗΣ

Η Θρακική Εστία Κιλκίς, παρέδωσε υλικό ιματισμού στο Γηροκομείο Κιλκίς


Δελτίο τύπου Θρακικής Εστίας Κιλκίς

Οι εβδομάδες αυτές είναι δύσκολες. Η εποχή που ζούμε προστάζει να έχομε κοινωνικό πρόσωπο, η καθεμία και ο καθένας μας όσο μπορεί και όπως μπορεί.
Σήμερα 12/01/2021 ο Προέδρος και το Δ.Σ. της Θρακικής Εστίας Κιλκίς παρέδωσαν υλικό ιματισμού στο Γηροκομείο Κιλκίς (Οίκος Ευγηρίας Κιλκίς).

Συλλυπητήρια Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Κιλκίς – Παιονίας για το θάνατο του Δημήτρη Ταταρίδη


Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Κιλκίς – Παιονίας 
O Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Κιλκίς – Παιονίας πενθεί για τον απροσδόκητο θάνατο του τέως Προέδρου του και εκ των ιδρυτικών μελών του Συλλόγου Δημήτριου Ταταρίδη.

Κατασκευή γηπέδου αντισφαίρισης (τένις) στην Δ.Ε. Αξιούπολη

Δημοπρατήθηκε το έργο «Κατασκευής του γηπέδου αντισφαίρισης (τένις) στην Δ.Ε. Αξιούπολης του δήμου Παιονίας, προϋπολογισμού 95.000,00 €. Το έργο χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού - Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑ E016).

Διαβάστε το Ενημερωτικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Νο 1


Διαβάστε το Ενημερωτικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Κιλκίς Νο 1, ΕΔΩ

Ερώτηση Ε. Αγαθοπούλου, για την έλλειψη δομής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) Αναφοράς για τον κορωνοϊό στo Κιλκίς


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου με θέμα: «Χωρίς δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) Αναφοράς για το νέο κορωνοϊό η πρωτεύουσα της ΠΕ Κιλκίς». Στην ερώτηση επισημαίνεται η καθυστερημένη εμπλοκή των δομών ΠΦΥ στην αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού και ο ανορθολογικός σχεδιασμός της Κυβέρνησης στην κατανομή των μονάδων ανά την επικράτεια.

Ποια Δημοκρατία νίκησε στην Αμερική; (Με αφορμή τα γεγονότα στο Καπιτώλιο)

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Καπιτώλιο στις ΗΠΑ, αντανακλούν τις οξυμένες ενδοαστικές αντιθέσεις που είναι σε εξέλιξη, για το ποιο τμήμα του κεφαλαίου θα πριμοδοτηθεί ποικιλόμορφα από το αστικό κράτος, σε συνθήκες αναιμικής ανάκαμψης και επερχόμενης κρίσης της καπιταλιστικής οικονομίας. Θα ήταν λάθος πίσω από τις ορδές των διαφόρων φασιστικών – ναζιστικών ομάδων, ρατσιστικών συμμοριών, συνωμοσιολογικών οργανώσεων και πατριδοκάπηλων ενώσεων που παρέλασαν στο Καπιτώλιο, να μην δούμε τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που συγκρούονται, με έναν ανταγωνισμό που ανακατατάσσει δυνάμεις στο πεδίο της οικονομίας, με άλλους να προχωρούν μπροστά και άλλοι να μένουν πίσω στην κούρσα για την μεγιστοποίηση των κερδών τους.

Η «Ορθή Ψήφος» με την υπογραφή του Αλέξανδρου Βιλδιρίδη


Υπογράφει ο Αλέξανδρος Βιλδιρίδης
«Οι πολιτικές ιδέες δεν αφορούν ποτέ μόνο εκείνον που τις υποστηρίζει ή τις διατυπώνει. Χωρίς καμία εξαίρεση, κάθε ισχυρισμός πολιτικής φιλοσοφίας είναι ισχυρισμός για το πώς πρέπει να ζουν οι άλλοι. Και κάθε διαφωνία στην πολιτική, ανεξαιρέτως, είναι διαφωνία που αφορά την ελευθερία των άλλων αυτό είναι το μοναδικό της διακύβευμα.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή 12/1/2021, 6:30 μ.μ.


Συνελήφθη ένας ημεδαπός άνδρας στις Σέρρες για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη χθες (11 Ιανουαρίου 2021) το πρωί στις Σέρρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Πρόσκληση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσάνων σε Διαδικτυακό Αντάμωμα


Ανακοίνωση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσάνων 
Σας θέλουμε συμμέτοχους να συμβάλετε στην σπουδαία αυτή συλλογική μας προσπάθεια, καθώς τα επώνυμα κουβαλούν ένα πολύ μεγάλο μέρος του πολιτισμού ενός λαού ― ως τις ρίζες του.

Διακοπή ρευματοδότησης στη Βάθη Κιλκίς


Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη 13 Ιανουαρίου από τις 8:00 έως τις 13:00 έχει προγραμματιστεί διακοπή ηλεκτροδότησης στον οικισμό της Βάθης (στο βόρειο τμήμα του χωριού από τη νέα εκκλησία προς το βουνό) λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της περιοχής.

Κορωνοϊός (12/1/2021): 866 νέα κρούσματα (5 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 27 θάνατοι


Σήμερα ανακοινώνονται 866 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 146020, εκ των οποίων 52.2% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5651 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 44252 (30.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

(Video) Ο Γαλλικός ποταμός στη Γέφυρα της Ευκαρπίας Κιλκίς

Για την Άννα - Έτσι απλά...


Γράφει η Γεωργία Κολεσιώτου
Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς και Παιονίας

Μαχήτρια του καρκίνου του μαστού για μία δεκαετία περίπου, αγωνιζόταν ακολουθώντας πιστά τις συμβουλές των ογκολόγων της. Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας “ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ” δίνοντας το παρόν σε πολλές εκδηλώσεις συμβάλλοντας με τον δικό της τρόπο τόσο στην στήριξη των καρκινοπαθών όσο και στην ενημέρωση των εν δυνάμει καρκινοπαθών, αντιμετωπίζοντας τις αρνητικές αντιλήψεις ορισμένων περί καρκίνου.

(Video) Τεράστιες ποσότητες νερού κατέβασε ο Γαλλικός ποταμός

Τεράστιες ποσότητες νερού κατέβασε ο Γαλλικός ποταμός, την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2021.

Ο Γ. Φραγγίδης μιλά στους Χ. Καραγεωργίου και Θ. Μαρκόπουλο


Η συνέντευξη δόθηκε στους Χαράλαμπο (Μπάμπη) Καραγεωργιου και Μαρκόπουλο Χ. Θωμά
Αρχικά θα μας πεις τα βασικά για σένα αγαπητέ φίλε Γιώργο, εμείς εδώ μιλάμε στον ενικό: Καταγωγή, ηλικία, πολιτική, επάγγελμα, σπουδές, χόμπι, ασχολίες εκτός εργασίας, οικογένεια, καθημερινότητα, κλπ.

Ανακοινώθηκε νέο φυτικό είδος για την επιστήμη από περιοχές του Κιλκίς

Allium arampatzisii Ioannidis & Tzanoud


Γράφει ο Βασίλης Ιωαννίδης
Γεωπόνος

Από το Ελευθεροχώρι, το Χωρύγι και τις Καστανιές το νέο χλωριδικό είδος για την επιστήμη που ανακοινώθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Phytologia Balcanica 26(3):499-505, 2020 (http://www.bio.bas.bg/~phytolbalcan/PDF/26_3/PhytolBalcan_26-3_12_Ioannidis_&_Tzanoudakis.pdf).