Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Κουρμπάνι - Γουρπάν - Θυσία

Μια προσφορά στον Δημιουργό και Πλάστη.- Μια ικεσία - παράκληση ή ευχαριστία
Του Βασίλη Αθανασιάδη
Πανάρχαιο έθιμο, η απαρχή του χάνεται στα βάθη των αιώνων. Μυθικοί χρόνοι, η θυσία της Ιφιγένειας στην Αυλίδα για πνοή ευνοϊκών ανέμων, για την έναρξη της εκστρατείας των Ελλήνων κατά της Τροίας (12ος Αιώνας π.Χ.), Θρησκευτική ένδειξη υπακοής στην Θεϊκή εντολή (η θυσία του Αβραάμ), δεκάδες άλλες αναφορές από την απαρχή της ιστορίας ενταγμένες στα ήθη και τα έθιμα του Ελληνικού λαού αλλά και παγκόσμια και ιδιαίτερα στην καθ΄ημάς ανατολή.

Εγκατέστησε παράνομα κρυφές κάμερες σε δωμάτια τουριστικού καταλύματος

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου πραγματοποιήθηκε ενδελεχής έρευνα, σχετικά με υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων, σε τουριστικό κατάλυμα στην Χαλκιδική.

Ο Δήμος Παιονίας φωτίζει «μπλε» το Δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Με μεγάλη χαρά, ο Δήμος μας ανταποκρίνεται για ακόμη μία χρονιά, στο αισιόδοξο και εορταστικό κάλεσμα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) για τη συμμετοχή στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής. Έτσι, το βράδυ του Σαββάτου, 29 Απριλίου, θα βρείτε φωταγωγημένο στις μπλε αποχρώσεις του Make-A-Wish, το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΙΟΝΙΑΣ, στο Πολύκαστρο και με τον συμβολικό αυτό τρόπο θα δώσουμε δύναμη σε όλα τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες.

Στοχευμένες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας από την Π.Ε. Κιλκίς

Προστατευτικά στηθαία γεφυρών επί της διάβασης του ποταμού Γαλλικού, της Δημοτικής Οδού Μανδρών - Γαλλικού - Ξυλοκερατιάς – Πικρολίμνης και μεταξύ των οικισμών Μανδρών και Γαλλικού, τοποθέτησαν συνεργεία της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κιλκίς.

Ανδρέας Βεργίδης: Πρότυπο για τους νέους και παράδειγμα αφοσίωσης και σκληρής δουλειάς, οι αθλητές του νομού μας

Πρότυπο για τους νέους, παράδειγμα αφοσίωσης και σκληρής δουλειάς είναι οι αθλητές του νομού μας, υπογραμμίζει σε δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, με αφορμή τις κορυφαίες διακρίσεις που απέσπασαν η ομάδα χειροσφαίρισης του ΓΑΣ Κιλκίς, ο Κωνσταντίνος Τσακνάκης του παλαιστικού συλλόγου “Καραγιάννη” Ευρωπού και οι Σάββας Παπαδόπουλος και Κωνσταντηλιά Καλογιάννη του ΑΣ “Σάρισα Παιονίας”.

Πρωτομαγιά στο ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Ελάτε την Παρασκευή 28 Απριλίου και ώρα 6 να γιορτάσουμε τη δική μας Πρωτομαγιά με ένα ανοιξιάτικο πικ νικ. Θα μάθουμε για τη σημασία αυτής της ημέρας και θα στρώσουμε τα χαλάκια μας σαν είμαστε στην εξοχή. Θα κεραστούμε από τις λιχουδιές μας, θα διασκεδάσουμε, θα παίξουμε και θα φτιάξουμε το δικό μας πρωτομαγιάτικο στεφάνι. Δεν πρέπει να λείψει κανείς.
Υ.γ.: Από το ΚΔΑΠ τα παιδιά θα κεραστούν φρούτα, τυροπιτάκια και κρακεράκια.




River_party με το Στέφανο Παραστατίδη στο Παλιό Γυναικόκαστρο

Δελτίο τύπου Στέφανου Παραστατίδη
River πάρτυ στην εμβληματική τοποθεσία «Πλατάνια», στο Παλαιό Γυναικόκαστρο Κιλκίς, διοργανώνει την Κυριακή 30 Απριλίου, στη 1 το μεσημέρι, ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς Στέφανος Παραστατίδης.

"Ή τα κέρδη τους, ή οι ζωές μας"

Ανακοίνωση Κλαδικού Σωματείου Τροφίμων Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η κατάσταση που ζούμε οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια, μέσα στους χώρους δουλειάς του κλάδου μας, είναι εκρηκτική. Οι μισθοί πείνας, οι ατελείωτες υπερωρίες, η εντατικοποίηση που ο ένας βγάζει την δουλειά για 5 και τα εργατικά ατυχήματα έχουν χτυπήσει κόκκινο. Πρόσφατα, συνάδελφος μας στην EMFI (πρώην ΕΒΓΑ) έχασε την ζωή του εξαιτίας της εξάντλησης από τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς. Βιώνουμε διαρκή «Τέμπη» καθημερινά με έναν νεκρό εργάτη ανά 3 μέρες.

Κιλκίς: Παρουσίαση του βιβλίου "Η Ελληνική εκπαίδευση στη δίνη της κρίσης"




Πρόγραμμα επισκέψεων Γ. Φραγγίδη στην Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Απριλίου 2023



Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής, γλυπτικής και σχεδίου του Χαρίτωνα Παπαδόπουλου, στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Μέσα σε ένα ζεστό, φιλικό και με απόλυτη αισθητική κλίμα έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής, γλυπτικής και σχεδίου του Χαρίτωνα Παπαδόπουλου, με τίτλο «Μηχανές», τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της Τέχνης Κιλκίς.

Το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική απεργία

Ανακοιίνωση Εργατικού Κέντρου Κιλκίς
Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι, άνεργοι, συνταξιούχοι
Το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς συμμετέχει στην εξαγγελθείσα 24ωρη Γενική Πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά την Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 και καλεί όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους αλλά και κάθε πολίτη στην συγκέντρωσή μας που θα γίνει στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.

(Video) Χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού χάνονταi, ενώ ο Δήμος Κιλκίς αδιαφορεί προκλητικά

 
500 μέτρα έξω από τον οικισμό της Ξηρόβρυσης του Δήμου Κιλκίς, στον κεντρικό αγωγό μεταφοράς νερού υπάρχει πάνω από δύο μήνες τεράστια διαρροή νερού. Χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού έχουν χαθεί και χάνονται καθημερινά. Παρά τις οχλήσεις των κατοίκων οι αρμόδιοι αδιαφορούν προκλητικά. Πιστεύουμε ότι η εισαγγελική παρέμβαση είναι πλέον μονόδρομος. Πέμπτη 27 Απριλίου 2023.

(Video) Για την Τεχνητή Νοημοσύνη μιλά σε μαθητές του Κιλκίς, ο συντοπίτης μας καθηγητής του ΑΠΘ Αναστάσιος Τέφας

Για την Τεχνητή Νοημοσύνη μιλά σε μαθητές του Κιλκίς, ο συντοπίτης μας καθηγητής του ΑΠΘ Αναστάσιος Τέφας. Αμφιθέατρο 1ου ΕΠΑΛ, Πέμπτη 27 Απριλίου 2023.

ΚΚΕ Κιλκίς: Με μεγάλη μας θλίψη αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας σύντροφο Σταύρο Εμμανουήλ

Ανακοίνωση ΚΚΕ Κιλκίς
Με μεγάλη θλίψη, η ΤΕ Κιλκίς και η ΚΟΒ Παιονίας του ΚΚΕ, αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας σύντροφο Σταύρο Εμμανουήλ που «έφυγε» από τη ζωή, ξημερώματα στις 26 Απρίλη.

Πρόγραμμα ομιλιών υπ. βουλευτή ΠΑΣΟΚ Στέφανου Παραστατίδη


Ιππικός Όμιλος Κιλκίς: Πρόγραμμα Πρωταθλήματος Ιππικής Αντοχής και Διεθνών Αγώνων Ιππικής Αντοχής



Κυριακή Τομπουλίδου: Έχω και εγώ ευθύνη

Υπογράφει η Κυριακή Γεωργ.Τομπουλίδου
Υποψήφια βουλευτής ν. Κιλκίς ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ
Άνθρωπος, απλός παρατηρητής και εγώ όπως η πλειοψηφία, στα ερωτήματα για τα κακώς κείμενα σχετικά με τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα, οι απαντήσεις μου ήταν πάντα ελλιπείς.

Προκήρυξη ελεύθερης εκποίησης με Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό ακινήτων του Αγροτικού Συνεταιρισμού νομού Κιλκίς υπό εκκαθάριση

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ, ο οποίος τέθηκε σε εκκαθάριση, δυνάμει της με αρ. 120/2015 απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μελών του, που εδρεύει στο Κιλκίς, επί της οδού Θεσσαλονίκης 20, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τους εκκαθαριστές του Αθανάσιο Νοτόπουλο και Κυριακή Τομπουλίδου.

(Video) Παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Αγτζίδη "Η τελευταία μάχη της Κατοχής Κιλκίς - 4 Νοεμβρίου 1944"

Παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Αγτζίδη "Η τελευταία μάχη της Κατοχής Κιλκίς - 4 Νοεμβρίου 1944". Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

(Video) Προεκλογική ομιλία Κώστα Κιλτίδη στην Αξιούπολη

Προεκλογική ομιλία Κώστα Κιλτίδη στην Αξιούπολη, την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023.

Ο Λ. Δημητριάδης, ο Π. Παππάς και ο Θ. Μαρκόπουλος, μιλούν με το Νικόλα Νίτσα στο Ok\radio