Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Δωρεάν κλείσιμο ραντεβού για εξέταση στις δομές και τους γιατρούς του ΠΕΔΥ

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και φυσικά με μηδενικό κόστος θα κλείνονται στο εξής τα ιατρικά ραντεβού των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ πανελλαδικά και μέσω του ίδιου συστήματος θα ελέγχονται οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί που μέχρι σήμερα (κάποιοι εξ αυτών) δηλώνουν ότι κάλυψαν τα 200 ραντεβού μέσα στο πρώτο 10ήμερο του μήνα!

"Γιατί βία; Γιατί πόλεμος;" - Εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης στις 27 Μαΐου 2015

"Πρακτικά το μαζί μπορεί να συμβεί μόνο όταν έχω κατανοήσει πως το "εγώ" μου δεν αποτελεί το κέντρο του κόσμου και πως η μεγαλύτερη επιτυχία μου είναι η στιγμή της συνάντησής μου με τον άλλο", λέει ο πατέρας Ιουστίνος-Ιωάννης Κεφαλούρος, ιδρυτής του Together, του Κέντρου Κέντρου Διαθρησκευτικού και Διαπολιτισμικού Διαλόγου, στην Ξηροκρήνη, στη δυτική πλευρά της πόλης.

Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή σπουδαστών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή σπουδαστών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Δείτε ΕΔΩ

"Αμελέ ταμπουρού στην Ελλάδα"

Γράφει η Θεοδώρα Παπαδοπούλου
Πριν εκπνεύσει η 19 του Μάη, στο ποιούμενο μεγάλο μνημόσυνο των απογόνων των προσφύγων του Πόντου, απ' άκρη σ άκρη στην Ελλάδα ακούστηκαν σπαρακτικές κραυγές και εμπεριστατωμένοι μύδροι για την αναγνώριση της γενοκτονίας.

Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στο Κιλκίς

Οι εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24η Μαΐου 2015, σύμφωνα με το Ν.2193/1994 (ΦΕΚ Α32/1994).

Μνημόσυνο Γενοκτονίας, Αγώνες Ποδηλάτου και Διαγωνισμός Πιροσκί στην Ευκαρπία Κιλκίς

Δροσάτο Κιλκίς: Εκδηλώσεις μνήμης για της Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσάτου Κιλκίς 
Την Κυριακή 24 Μαΐου πραγματοποιούνται στο Δροσάτο εκδηλώσεις  μνήμης για της Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με το εξής  πρόγραμμα:

Εκδήλωση Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στην Αργυρούπολη Κιλκίς

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Παρασκευή Πατουλίδου σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Μαΐου 2015.

Κιλκίς: Εργαστήρι Τέχνης Τραγουδιού με την σοπράνο Βάσω Βαϊούλη στους Κιθαristas

Οι Κιθαristas φιλοξενούν την σοπράνο Βάσω Βαϊούλη σε ένα Εργαστήρι Τέχνης Τραγουδιού την Κυριακή 24 Μαΐου στις 16:00. Οι συμμετέχοντες, αφού παρακολουθήσουν την θεωρητική εισαγωγή στην τέχνη του τραγουδιού, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική εξάσκηση με ένα τραγούδι της επιλογής τους!

Επαναλαμβανόμενες συνταγές διάρκειας ως και έξι μηνών μπορούν να εκδίδουν πλέον οι γιατροί

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Επαναλαμβανόμενες συνταγές διάρκειας ως και έξι μηνών, υπενθυμίζουμε, ότι μπορούν να εκδίδουν οι γιατροί σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση (ΦΕΚ ‘Β 3677/31-12-2014).

Εγγραφές στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Κιλκίς

Του Θεόφιλου Κυριακίδη
Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος άρχισαν οι εγγραφές στους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς από τις 22 Μαΐου 2015 ημέρα Τετάρτη.  Η ενημέρωση και η ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου Κιλκίς καθώς και η αποστολή της ενημέρωσης στις εφημερίδες θα γίνει την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015.

Μέχρι πότε μπορούν οι μαθητές να αλλάξουν Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Έως τις 20 Σεπτεμβρίου επιβεβαιώνουν την Αρχική Δήλωση.
Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η κατανομή των σχολών ανά επιστημονικό πεδίο παρόλα αυτά οι μαθητές της Β Λυκείου σε αρκετές περιπτώσεις, όπως ενημερωθήκαμε, καλούνται από τις Διευθύνσεις των σχολείων να δηλώσουν την Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού.

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις προκαταρκτικές εξετάσεις των Αστυνομικών Σχολών

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Αστυνομικών Σχολών λήγει στις 19 Ιουνίου 2015.

Αλλαγές στην εκπαίδευση που αναμένεται να συμπεριληφθούν στο πολυνομοσχέδιο

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
1η αλλαγή: Κόβονται οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην ΚΥ του Υπ. Παιδείας, τις Διευθύνσεις και τους εποπτευόμενους φορείς.

Η μπουλντόζα και ο δρόμος για το βουνό των Ηρώων Σκρα (Video)


Μετέφερε 9 υπηκόους Συρίας και πέντε ανήλικα παιδιά

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από την χώρα.