Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Κιλκίς: 25.000 ευρώ πρόστιμο και 5 χρόνια φυλάκιση σε άνδρα που σκότωσε αδέσποτο σκυλί στα Κουφάλια

Της Μαρίας Δανιηλίδου
Σήμερα Πέμπτη 4 Μαϊου 2023 διεξήχθη στο ορκωτό δικαστήριο του Κιλκίς, η δίκη του άντρα, που στις 23 Αυγούστου 2021 σκότωσε αδέσποτο σκύλο στα Κουφάλια, ενώ προηγήθηκε η παρότρυνση του προς τον σκύλο ιδιοκτησίας του, να επιτεθεί στον καλοκάγαθο και αγαπητό σε όλους αδέσποτο σκύλο των Κουφαλίων.

Στέφανος Παραστατίδης: Πάμε να σηκώσουμε τον ήλιο ψηλά στην Πλατεία Ελευθερίας Αξιούπολης

Υπογράφει ο Στέφανος Παραστατίδης
3ο Βήμα: οι μέρες φτάνουν, ήρθε η ώρα να ανοίξουμε βηματισμό. Το τρίτο βήμα είναι και το κομβικό, σε αλυσίδα με τα προηγούμενα δύο. Το πρότζεκτ ονομάζεται «πάμε πλατεία» και έχει αρκετό ρίσκο, καθώς ο στόχος είναι να κάνουμε αυτά που κατά κοινή ομολογία δεν γίνονται: να γεμίσουμε τις μεγάλες πλατείες του Κιλκίς.

(Video) Επικίνδυνες αυτοσχέδιες κόντρες αυτοκινήτων στη Δυτική Περιφερειακή Οδό Κιλκίς

Επικίνδυνες αυτοσχέδιες κόντρες αυτοκινήτων στη Δυτική Περιφερειακή Οδό Κιλκίς

Επίσκεψη Υποψηφίων βουλευτών του ΜέΡΑ25 -Συμμαχία για τη Ρήξη στο Πολύκαστρο

Δελτίο τύπου ΜέΡΑ25 -Συμμαχία για τη Ρήξη
Οι υποψήφιοι βουλευτές του "ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη", Μαλιάρα Δέσποινα και Κουλίνας Αναστάσιος, επισκέφθηκαν το Πολύκαστρο του Δήμου Παιονίας.

Δάσος Κούπας: Εκδήλωση για την Ευρωπακή Ημέρα Πάρκων 2023

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που οργάνωσε για την φετινή Ημέρα Πάρκων της Ευρώπης (Europarc Day 2023) ο Συνεταιρισμός Διαχείρισης του Δάσους Κούπας σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό- Πολιτιστικό Σύλλογο Κούπας.

Προσοχή: Οι τράπεζες και οι δημόσιες υπηρεσίες ΠΟΤΕ δεν ζητούν τραπεζικούς κωδικούς

Ενημερώνουν οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς Κιλκίς
Με το παραπάνω email, άτομα προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Σε καμία περίπτωση μην "πατάτε" τον σύνδεσμο. Οι τράπεζες και οι δημόσιες υπηρεσίες ΠΟΤΕ δεν ζητούν τραπεζικούς κωδικούς. Κοινοποίησε - ενημέρωσε φίλους & συγγενείς.

Πρόγραμμα επισκέψεων του υποψηφίου βουλευτή Κώστα Κιλτίδη



Κιλκίς 1989: Μια νοσταλγική αναδρομή στο παρελθόν

Γράφει η Δέσποινα Μοσχούτα
Συγχωρήστε μου τον προσωπικό τόνο και την συγκίνηση, αλλά ήταν από τα πρώτα μου βήματα στην δημοσιογραφία, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου στο Κιλκίς. Το Εναλλακτικό ραδιόφωνο Κιλκίς, ξεκίνησε με την έκρηξη της ελεύθερης ραδιοφωνίας στην Ελλάδα, και ήταν το πρώτο εναλλακτικό ραδιόφωνο στη χώρα μας.

Επισκέψεις Παύλου Τονικίδη σε οικισμούς του νομού Κιλκίς

Δελτίο τύπου Παύλου Τονικίδη
Συνεχίσαμε τις επισκέψεις μας χθες το πρωί στο Ανθόφυτο, τη Πικρόλίμνη, τον Μικρόκαμπο, το Νέο και το Παλαιό Αγιονέρι ενώ το απόγευμα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για διάφορα θέματα με τους κατοίκους του Μαυρονερίου.
Μαζί συνεχίζουμε με συνέπεια.

Τέταρτο καινούργιο απορριμματοφόρο στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Παιονίας

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Παρελήφθη την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023, από την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Παιονίας, το τέταρτο καινούργιο απορριμματοφόρο, που αποκτήθηκε με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

Πρόγραμμα επισκέψεων Γ. Φραγγίδη την Παρασκευή 5/5/2023



Χρυσόπετρα Κιλκίς, όλο το χωριό στο πανηγύρι

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Μια διαφορετική πρωτομαγιά στο όμορφο χωριό Χρυσόπετρα του Νομού Κιλκίς..
1 Μαϊου και ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου γιορτάζει. Οι κάτοικοι έχουν κάνει την προετοιμασία και αναμένεται η ώρα του πανηγυρικού εσπερινού.

Τέσσερις ποντιακοί σύλλογοι εκπροσώπησαν το Δήμο Παιονίας

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Τέσσερις ποντιακοί σύλλογοι εκπροσώπησαν το Δήμο Παιονίας στο «ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΟΝ ΠΑΝΟΫΡ 2023 τη Θωμά 'ς σα Σούρμενα», 22-23 Απριλίου.

Εορτασμός των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού

Ανακοίνωση Π.Ε. Κιλκίς
Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε (αρθ.4 §1 Ν.2703/1999, ΦΕΚ Α72/8-4-1999) ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Επίσκεψη ης υποψήφιας βουλευτή Καλλισθένης Πάκα στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς

Δελτίο τύπου Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς
Την Πέμπτη 27 Απριλίου ο φορέας μας δέχτηκε επίσκεψη από την κα. Καλλισθένη Πάκα υποψήφια βουλευτή νομού Κιλκίς.

8ος Λαϊκος Περίπατος Υγείας & Αλληλεγγύης Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς

Ανακοίνωση Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς
Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης σας προσκαλεί στον 8ο Λαϊκό Περίπατο Υγείας και Αλληλεγγύης, τηνΤετάρτη 10 Μαΐου στις 10:00 π.μ., με  εκκίνηση και τερματισμό στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης.

Με 12 συνολικά μόνιμους εργαζόμενους ενισχύεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Παιονίας.

Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των δώδεκα εργαζομένων του προγράμματος, από τον δήμαρχο Παιονίας Κώστα Σιωνίδη, ο οποίος τους καλωσόρισε και τους ευχήθηκε υγεία, δύναμη, καλή και παραγωγική θητεία, τονίζοντας το σπουδαίο έργο που επιτελούν εδώ και χρόνια, στηρίζοντας με κάθε δυνατό τρόπο τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Πρόγραμμα επισκέψεων υποψηφίου βουλευτή Παύλου Τονικίδη, την Παρασκευή 5/5/2023



Παρουσίαση του βιλίου “Πόντος – μια ιστορία από τον μικρασιατικό βορρά”, του Βλάση Αγτζίδη

Υπογράφει ο Βλάσης Αγτζίδης
To Σαββατοκύριακο θα βρεθούμε στη Θεσσαλονίκη με όσους φίλους ενδιαφέρονται για τα θέματα αυτά. Κατ' αρχάς το Σάββατο το πρωί 
θα παρουσιάσουμε στην Έκθεση βιβλίου με τον Ιάκωβο ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, καθηγητή στο ΑΠΘ και τον δημοσιογράφο Φόρη ΠΕΤΑΛΙΔΗ, το βιβλίο μου "Πόντος", ενώ την Κυριακή θα έχουμε το επιστημονικό συνέδριο της ΠΟΠΣ, για το οποίο θα κάνω ιδιαίτερη ανάρτηση.

Μεθύστερες σκέψεις για το θανατικό των Τεμπών

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Το δυστύχημα των Τεμπών θα μας στοιχειώνει για πολλά-πολλά χρόνια. Κάθε γενιά στον προθάλαμο της ενηλικίωσης σημαδεύεται από κάποιο γεγονός ή κάποια γεγονότα. Στη μνήμη των σημερινών εφήβων οι μαζικές αντιδράσεις αγανάκτησης και οργής θα ισοδυναμούν με την τελετουργία ενηλικίωσής τους. 

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 105ης Επετείου της Μάχης του Σκρα

Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για τον εορτασμό της 105ης Επετείου της Μάχης του Σκρα την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, στο Σκρα.

Συμμετοχή 1ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς, στο 7ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου

Δελτίο τύπου 1ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς
42 μαθητές και 3 εκπαιδευτικοί του σχολείου μας συμμετείχαν στο 7ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στη Ζάκυνθο, το διάστημα 27-30/4/23. Στην τελετή έναρξης στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου, η ραδιοφωνική ομάδα από κάθε σχολείο παρουσιάστηκε μέσα από ένα σύντομο βίντεο.

Οι μέλισσες στο ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Η νέα μας βδομάδα μετά τις διακοπές μόλις ξεκίνησε με νέο θέμα συζήτησης και μελέτης, που είναι η αγαπημένη σε όλους μέλισσα. Έτσι εντάξαμε αυτό το θέμα και στο θεατρικό μας παιχνίδι. Μάθαμε παροιμίες με θέμα τη μέλισσα και το μέλι, ενώ γνωρίσαμε τον κύκλο ζωής της και την ανατομία της.

Πρόγραμμα επισκέψεων υπουψηφίου βουλευτή Λεωνίδα Δημητριάδη



Συνάντηση Πέτρου Παππά με τον δήμαρχο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Πέτρου Παππά
Συνάντηση με τον δήμαρχο Κιλκίς πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Πέτρος Παππάς την Τετάρτη 3/5.

Η γενιά που διώχνει τα παιδιά της

Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου*
Εδώ και κάποια χρόνια ασχολούμαι με τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Κάθε μέρα έχω επαφή με μαθητές, Λυκείου κυρίως. Κάθε μέρα λοιπόν μιλάμε για τους στόχους τους, τις αναζητήσεις τους, τα όνειρά τους. Κάθε μέρα συνειδητοποιώ πως τα παιδιά μας δεν βρίσκουν κανένα λόγο να μείνουν στη χώρα μας. Μια χώρα, η οποία όπως είδαμε στα τελευταία δημογραφικά στοιχεία αποτελείται κυρίως από άτομα τρίτης ηλικίας.