Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Το φρούριο του Γυναικόκαστρου

Δελτίο τύπου Ελληνικού Κέντρου Παρατήρησης 
Στη κεντρική Μακεδονία, 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης του Κιλκίς, κοντά στο σύγχρονο οικισμό του παλαιού Γυναικόκαστρου, δεσπόζει στην κορυφή ενός λόφου το φρούριο του Γυναικόκαστρου.

Μία φωτογραφία 49 χρόνων, μας ήρθε από το Βερολίνο

Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης
Πότε πέρασαν τόσα χρόνια, το έτος αναγράφεται στις πλάτες των ποδοσφαιριστών 1973. Ναι είναι φωτογραφία 49 ετών, με παίκτες της Α.Ε.Πολυκάστρου που είχαν την έμπνευση να αποτυπώσουν τον έτος φωτογράφησης με τα νούμερα από τις φανέλες τους.

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: Η νέα γενιά παίρνει τα ηνία

Υπογράφει η Έλλη Φρεγγίδου,
Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Μετά την επιστροφή μου από το 3ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, αισθάνθηκα πραγματικά την ανάγκη να καταγράψω και να μεταφέρω τα όσα διαδραματίστηκαν στο πλαίσιο των εργασιών του.

Συνάντηση του ΥπΑΑΤ, Γ. Γεωργαντά με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων για θέματα του πρωτογενούς τομέα.

Εμπλοκή στρατιωτικού προσωπικού στην αποτροπή και αντιμετώπιση Πυρκαγιών – Περίπολα Δασοπροστασίας

Έγγραφο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ), με θέμα την εμπλοκή στρατιωτικού προσωπικού στην αποτροπή και αντιμετώπιση Πυρκαγιών.
Δείτε ΕΔΩ

Τι δηλώνει ο Γ. Φραγγίδης για τη συνταγογράφηση των ανασφάλιστων

Δήλωση Γ. Φραγγίδη
Η κυβέρνηση εμμένει στην στρεβλή της απόφαση για τη διενέργεια συνταγογράφησης φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μόνο σε δημόσιες δομές υγείας. 

Σιωπηλή γραφή

Του Χρήστου Σπίγκου
Κάθε φορά που συμβαίνει κάποιο γεγονός που προκαλεί την κοινή λογική ο δημόσιος λόγος δοκιμάζεται από την περιδίνηση του εθνικού μας φαύλου κύκλου. Τα κόμματα, ανάλογα με τον κοινοβουλευτικό ρόλο που τους εξασφάλισε η λαϊκή ψήφος, ολισθαίνουν στην υιοθεσία του εκάστοτε εύηχου και αρεστού στο εν πολλοίς αχαλίνωτο θυμικό. 

Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά η βλάβη διορθώθηκε

Μετά το δημοσίευμα της Γνώμης την Παρασκευή 27 Μαϊου 2022 (Δείτε ΕΔΩ) συνεργείο της ΔΕΥΑ Κιλκίς ασχολήθηκε σήμερα Τρίτη 31 Μαϊου 2022 με το θέμα της τρίχρονης διαρροής στο συγκεκριμένο σημείο.  Ας ελπίσουσε ότι αυτήν την φορά η βλάβη διορθώθηκε και δεν καλύφτηκε απλώς.

Εκδρομή Περιπατητών Κιλκίς στο Παλατιανό

Δελτίο τύπου Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς

Την Κυριακή 29 Μαΐου στα πλαίσια των πράσινων πολιτιστικών διαδρομών του Υπουργείου Πολιτισμού 50 μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς επισκέφτηκαν τον Αρχαιολογικό Χώρο Παλατιανού, ξεναγήθηκαν από την Αρχαιολόγο Μαρία Φαρμάκη και γεύτηκαν τα ποντιακά εδέσματα με αριάνι ραγιάν των Πολιτιστικών Συλλόγων Παλατιανού και Γερακαριού. 

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Μαγνησίας για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων

Συνελήφθη χθες (30 Μαΐου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Μαγνησίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, ένας ημεδαπός άνδρας, για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων.

Ανδρουλάκης - Καστανίδης - Σαχινίδης σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Την πρώτη του ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Οι αγορές, οι κρίσεις και η απάντηση της σοσιαλδημοκρατίας» διοργανώνει το Ιδεολογικό Δίκτυο Ελλήνων Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (Ι.Δ.Ε.Ε.Σ.) την Δευτέρα 6 Ιουνίου.

Ποδηλατάδα στο Πολύκαστρο



Έτοιμη να μη δεχτεί επισκέπτες η παραλία της Δοϊράνης



Έκτακτη διακοπή υδροδότησης σε περιοχές της πόλης του Κιλκίς

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΚ
Ενημερώνονται οι καταναλωτές της πόλης του Κιλκίς που κατοικούν:ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ 21η ΙΟΥΝΙΟΥ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΑΥΤΗΣ) ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΟΛΩΝΟΣ, ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ και ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΖΗ από ΔΙΑΛΕΤΗ έως ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, 15 ΜΑΡΤΥΡΩΝ έως Γ’ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ, ότι πραγματοποιείται έκτακτη διακοπή υδροδότησης λόγω βλάβης σε κεντρικό δίκτυο διανομής.