Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Κυριακή 22 Νοεμβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Με ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αποφασίστηκε οι εκλογές για την ανάδειξη στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να διεξαχθούν την Κυριακή 22 Νοεμβρίου και τυχόν επαναληπτική ψηφοφορία να γίνει την Κυριακή 29 Νοεμβρίου.

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στο χωριό Γάβρα Κιλκίς

Ανακοίνωση ΚΚΕ Κιλκίς
Την Κυριακή 11 Οκτώβρη 2015 στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Γάβρα του Κιλκίς εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους λαϊκούς αγωνιστές του χωριού, για τα θύματα της ΕΑΜικής εθνικής αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, την οποία συνδιοργανώνουν το Παράρτημα Κιλκίς της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ και η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ. 

Για φωτογράφιση στην Τούμπα πάει το Σάββατο η Ακαδημία "Αλέξανδρος"

Για φωτογράφιση στην Τούμπα θα μεταβεί το Σάββατο η Ακαδημία Αλέξανδρος με τα τμήματά της μετά την φωτογράφιση να δίνουν φιλικά παιχνίδια στα γήπεδα του Μακεδονικού στην Ευκαρπία Θες/νικης. Η αποστολή θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου στις 10.30 με πούλμαν από τις εγκαταστάσεις της, στις 12,00 θα γίνει η φωτογράφιση και στις 13.00 θα αρχίσουν τα πρώτα παιχνίδια στην Ευκαρπία. Το πρόγραμμα έχει όπως παρακάτω:

Δηλώσεις Αλεξιάδη για 100 δόσεις και ΦΠΑ την εκπαίδευση

Τη θέση πως το υπουργείο Οικονομικών θέλει να ασχοληθεί κατά προτεραιότητα με τη μεγάλη φοροδιαφυγή αλλά και πως στην Ελλάδα δεν θα υπάρχουν πλέον φορολογικά άβατα εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός των Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας το πρωί στην "Κοινωνία Ώρα MEGA".

1η Γιορτή Μανιταριού 2-3-4 Οκτωβρίου στην Καλαμπάκα



Πραγματοποιήθηκε η 1η Γιορτή Μανιταριού στις 2-3-4 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία της Καλαμπάκας, κάτω από τους ιερούς βράχους των Μετεώρων.

Αφιέρωμα στον πιο γνωστό ραδιοερασιτέχνη της Ελλάδας

Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στις 20:30δείτε ένα αφιέρωμα στην νέα εκπομπή της 4Ε, “Κοιτώντας γύρω μας” στον γέροντα Απολλώ από την Ι.Μ. Δοχειαρίου του Αγίου Όρους.
Τον πιο γνωστό ραδιοερασιτέχνη της Ελλάδας. Τι λέει για τις επικοινωνίες που είχε με όλο τον κόσμο, για την βοήθεια που προσφέρει ο ραδιοερασιτεχνισμός αλλά και για την μοναδική ευκαιρία να στέλνει μέσω των κυμάτων το κήρυγμα και την κατήχηση μέχρι την άλλη μεριά της γης. Μιλά στον δημοσιογράφο Θανάση Κληματσίδα.

Ακύρωση παρτίδας πληρωμής μετά ενστάσεων της δράσης «Βιολογική Γεωργία»

Ανακοίνωση Περιφέρειας
Σε συνέχεια της από 6-10-2015 σχετικής ανακοίνωσής μας, με την οποία πληροφορούσαμε τους δικαιούχος για την ανάρτηση των καταστάσεων πληρωμής μετά ενστάσεων της δράσης 1.1 «Βιολογική Γεωργία» του πρώτου έτους (2012) εφαρμογής, τώρα ενημερώνουμε τους δικαιούχους της προαναφερθείσας δράσης και κάθε ενδιαφερόμενο ότι η συγκεκριμένη παρτίδα πληρωμής ακυρώθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Προάγοντας την ψυχική και συναισθηματική υγεία στο σχολείο

Ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς διά του Γραφείου Καινοτόμων Σχολικών Δραστηριοτήτων της και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτόμων Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΙ.Δ.Ε. Κιλκίς, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 02, Δρ. φιλ. Γεώργιος Μανωλίδης προτίθενται, στα πλαίσια των γενικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να πετύχουν την αποτελεσματική λειτουργία των Σχολικών Μονάδων, να οργανώσουν σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και τον ΝΗΡΕΑ Κιλκίς Βιωματικά Εργαστήρια διάρκειας δέκα (10) ωρών με θέμα: «Προάγοντας την ψυχική και συναισθηματική υγεία στο σχολείο».

Φιλοσοφική νυκτηγορία με τον Όμηρο Ταχμαζίδη

Φιλοσοφική νυκτηγορία
με τον Όμηρο Ταχμαζίδη
ΘΕΜΑ:
“ επικαιρότητα και κρίση”
Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015
Ώρα  20.00
Καφέ  Container
Αγνώστου Στρατιώτου- Φιλίππου (γωνία)
Ρωμαϊκή Αγορά
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

…για όσους δε φοβούνται τη φιλοσοφία

Κιλκίς: Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος

"Όπως προβλέπεται στο π.δ. 304/2001 η 14η Σεπτεμβρίου έχει καθορισθεί ως Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος . Φέτος λόγω της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών η Hμέρα Μνήμης μετατέθηκε για την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015.

Ερώτηση Γεωργαντά με θέμα: «Καθυστέρηση στις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ»

Ο Βουλευτής ν. Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς σήμερα Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015 κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: «Καθυστέρηση στις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ»

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 5ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς
Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου σύσσωμη η σχολική μας κοινότητα μπήκε σε αθλητικούς ρυθμούς. Με αθλητική περιβολή, μαθητές και εκπαιδευτικοί, πήγαμε στο ΔΑΚ Κιλκίς για τους σκοπούς της πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού. Το πρόγραμμα ήταν καλά δομημένο, όλοι γνώριζαν το ρόλο τους και είμασταν όλοι ...γυμναστές για μια μέρα.

Κιλκίς: Εργαστήρι μουσικής αγωγής βρεφών και νηπίων

Σύμφωνα με πολυάριθμες μελέτες σχετικά με τη μουσική επίδραση στο παιδί, όσο πιο πλούσια σε ήχους είναι τα μουσικά ερεθίσματα που δέχεται το βρέφος -νήπιο σε τακτική επανάληψη, τόσο μεγαλύτερες ικανότητες έκφρασης ενδέχεται να αποκτήσει και να καλλιεργήσει στην εξέλιξή του ως άτομο.

Το 2008 ξεκίνησε η έρευνα-μελέτη σε ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς πάνω στη επίδραση τακτικών μουσικών ερεθισμάτων σε βρέφη και νήπια.

Έρχονται Προγράμματα Απασχόλησης για 250.000 ανέργους

Προγράμματα απασχόλησης για 250.000 ανέργους, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια Υπουργός, αρμόδια για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης, αργά το βράδυ της Τετάρτης.
Συγκεκριμένα, η αν. Υπουργός ανακοίνωσε ότι, ήδη, το Υπουργείο Εργασίας έχει εγγράψει 950 εκ. € και έχει ήδη προγραμματίσει την ένταξη 100.000 ανέργων κι άλλων 100.000 μέσα στους επόμενους 6 μήνες και από τον Μάρτιο μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου την ένταξη άλλων 150.000 ανέργων.

Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα "Ας ανακαλύψουμε το παιδί μέσα μας"

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με την Σχολική Σύμβουλο 15ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής κα Κ. Βέλκου και την Κοινωνική Λειτουργό κα Γ. Τριανταφυλλίδου στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ γονέα και παιδιού συνδιοργανώνουν Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα: «Παιχνιδο-καμώματα για μεγάλους που θα ήθελαν να ανακαλύψουν "το παιδί" που ο καθένας κρύβει μέσα του!!!»

Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στη Θεσσαλονίκη

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ. σε συνεργασία με το Thess Fest και τα ΑΖΑ cinema – club παρουσιάζουν το “THESSALONIKI INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL” στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1) από 09/10/15 έως 13/10/15 στο πλαίσιο των επετειακών 50ων Δημητρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Μεγάλη Βρύση: "Εκδήλωση – Μνημόσυνο για τα θύματα της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας"

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Αντιπροσωπεία της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ παραβρέθηκε στην εκδήλωση – μνημόσυνο που διοργάνωσε το Παράρτημα Κιλκίς της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ για τα θύματα της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας του χωριού Μεγάλη Βρύση στο Κιλκίς, την Κυριακή 4 Οκτώβρη, τιμώντας μ’ αυτό τον τρόπο τη σημαντική συνεισφορά της πλειοψηφίας των κατοίκων της Μεγάλης Βρύσης στους αγώνες του λαού μας την περίοδο του ιταλοελληνικού πολέμου, την περίοδο της κατοχής και την περίοδο του εμφυλίου.

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΑΥΓΗ ·Ψήφος εμπιστοσύνης από Βουλή και Ευρώπη –Από 155 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ. ΕΛΛ. Στην κυβέρνηση·Υπουργείο Οικονομικών – Έρχονται αλλαγές στην αγορά ακινήτων·Βέλγιο: «Όχι πια ψίχουλα»- Νέος ξεσηκωμός ενάντια στη λιτότητα
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Μάχη με τη… βδέλλα της διαπλοκής- Παπαγγελόπουλος- «Γνωρίζω ποιοι προσπαθούν (με τι τερτίπια) να συσκοτίσουν·Οι παγίδες στα εκκαθαριστικά του νέου ΕΝΦΙΑ·Debate; Θα αστειεύεστε.. – Η πρωτοβουλία που θα κάνει τσίρκο την εκλογή αρχηγού

Ένα μεσημέρι Κυριακής για όλη την οικογένεια…

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 10:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των τμημάτων του Λ.Ε.Κ. στις εγκαταστάσεις μας. Μετά το πέρας του Αγιασμού, τα παιδιά χωρίστηκαν σε τμήματα, ανάλογα με την ηλικία και το χορευτικό επίπεδο. Το Δ.Σ. του Λ.Ε.Κ. προσέφερε στα παιδιά χυμούς και εδέσματα και κάπως έτσι καλωσορίσαμε όλοι μαζί τη νέα χορευτική χρονιά! Καλή δύναμη και κουράγιο σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους!