Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Συλλυπητήριο μήνυμα Γ. Φραγγίδη για το θάνατο της Μένιας Τριανταφυλλίδη Ναλμπάντη


Συλλυπητήριο μήνυμα Γ. Φραγγίδη
Με πόνο ψυχής άκουσα για την απώλεια ζωής της φίλης και συνεργάτιδας για χρόνια, στη Μαιευτική κλινική του Γ.Ν. Κιλκίς, Μένιας Τριανταφυλλίδη - Ναλμπάντη. Μια ακούραστη, φιλότιμη, εργατική μαία, ήταν πάντα δίπλα σε κάθε γυναίκα που, στις όμορφες αλλά και στις δύσκολες στιγμές, βρισκόταν στην κλινική.

Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς: Μύθος τα περί ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την τιμολογιακή πολιτική του Δήμου Κιλκίς για το 2021


Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Κιλκίς
Τη δημιουργική λογιστική επιστράτευσε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κιλκίς για να αποκρύψει από τους δημότες του Κιλκίς τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της τιμολογιακής πολιτικής της απόλυτα εναρμονισμένης με τις κυβερνητικές κατευθύνσεις.

Ο Joyce καταβάς στον Άδη ή gli amici dell' anarchico Galli


Ο Joyce καταβάς στον Άδη ή gli amici dell' anarchico Galli (πρόζα ιδεών για ένα οδόφραγμα)
Του Φώτη Μισόπουλου
...σταμάτησε επιτέλους - και ο απόηχός του και τα σκοτάδια ξαναβρήκαν την ακινησία τους.
ΟΥΊΛΙΑΜ ΦΌΚΝΕΡ [*]

Περί ρατσισμού και Τούρκων

Κείμενο:
Όμηρος Ταχμαζίδης
[Το κείμενο αυτό αναρτήθηκε για πρώτη φορά στις 28 Ιουλίου 2020 στην σελίδα μου “Ομηρικοί λόγοι” στο facebook. Η παρούσα αναδημοσίευση έγινε χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις, εκτός από κάποιες ορθογραφικές και συντακτικές μικροδιορθώσεις, στο πνεύμα του κειμένου. Η γενικότερη δημοσιοποίηση του κειμένου σε περισσότερες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, πέρα από την σελίδα “Ομηρικοί λόγοι” του facebook, κατέστη αναγκαία μετά την παραπομπή μου στο εν λόγω κείμενο σε άρθρο μου στο διαδίκτυο με τίτλο “Η αμφίβια πατρίδα του ιμπεριαλιστή γείτονα” και το οποίο φαίνεται πως έτυχε ιδιαίτερα ευνοϊκής υποδοχής από το αναγνωστικό κοινό, το οποίο παρακολουθεί τις δημοσιεύσεις μου].

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 20/11/2020, 8:40 μ.μ.


Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας που έγινε πριν από 3 ημέρες στην Πιερία
Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ημεδαπού άνδρα, που έγινε το πρωί της 17ης Νοεμβρίου 2020 σε περιοχή της Πιερίας.

20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού


Υπογράφει ο Μηνάς Παπαδόπουλος 
Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας
H παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού έχει καθιερωθεί να εορτάζεται κάθε χρόνο σαν σήμερα στις 20 Νοεμβρίου.  Η πρόοδος, ο πολιτισμός, η οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη των καιρών μας δεν έχει φέρει την ευημερία για όλα τα παιδιά ανά τον πλανήτη. Αυτό γιατί ακόμη και τώρα εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια, την πείνα και διάφορες ασθένειες κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την επιβίωση και την καθημερινότητά τους.

Έφερε το lockdown μια μικρή ψηφιακή επανάσταση;


Γράφει ο Χαράλαμπος Καραγεωργίου*
Περνάμε αναμφίβολα μία πολύ δύσκολη στιγμή ως χώρα. Ελέω της πανδημίας του Covid-19 και των μέτρων κατά της διασποράς τους βρισκόμαστε εμείς σε καραντίνα και η αγορά στον πάγο. Όμως όλη αυτή η συγκυρία οδήγησε σε ένα ψηφιακό άλμα την πατρίδα μας, ένα πολύ μεγάλο άλμα για τα δεδομένα της χώρας μας.

Το ΚΔΑΠ Kinesis for kids, για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού


Ανακοίνωση ΚΔΑΠ Kinesis for kids
Παγκόσμια ημέρα του παιδιού 
-Δικαίωμα στη ζωή μέσα σ' έναν κόσμο ειρηνικό και δίκαιο.
-Δικαίωμα στην ανεμελιά της παιδικής αθωότητας.
-Δικαίωμα πρόσβασης στο μαγικό κόσμο της γνώσης.
-Δικαίωμα σ' έναν ελεύθερο χρόνο γεμάτο παιχνίδι.

Πάμε θέατρο διαδικτυακά με τέσσερις θεατρικές παραστάσεις


Δελτίο τύπου Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
«ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ» ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
«στηρίΖΟΥΜΕ τον πολιτισμό, στηρίΖΟΥΜΕ τους ανθρώπους του, συνεχίΖΟΥΜΕ διαδικτυακά…». Στην τέταρτη ενότητα παρουσιάζουμε 4 θεατρικές παραστάσεις , η καθεμία με την δική της αισθητική και την δική της στόχευση. Οι θεατρικές αυτές παραστάσεις θα παρουσιαστούν στο κοινό σε LIVE STREAMING.

Ενισχύεται με απορριμματοφόρο η Υπηρεσία Καθαριότητας Δήμου Παιονίας


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Σε κανονική λειτουργία τέθηκε την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 το απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης του Δήμου Παιονίας.

Κορωνοϊός (20/11/2020): 2.581 νέα κρούσματα (26 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς) και 72 θάνατοι


Παρασκευή20 Νοεμβρίου 2020 - Ενημέρωση Ελληνικής Κυβέρνησης για τον κορωνοϊό
- Ανακοινώνουμε 2.581 νέα κρούσματα και 72 θανάτους. 
- Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 87.812 και των θυμάτων σε 1.419. 
- Παραμένουν διασωληνωμένοι 519 συμπολίτες μας, ενώ 440 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 
- Έχουν ελεγχθεί συνολικά 2.200.427 κλινικά δείγματα. 
- Δείτε περισσότερα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα εδώ: https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics

Κορωνοϊός: Διαδικτυακή συζήτηση για τις ψυχολογικές επιπτώσεις της πανδημίας στους μαθητές του Δήμου Κιλκίς


Ο Δήμος Κιλκίς στηρίζει το σχολείο και ενθαρρύνει τον κοινωνικό του ρόλο σε σύγχρονα ζητήματα που απασχολούν τη δημόσια σφαίρα.

Εργασίες συντήρησης σε δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες συντήρησης
στην 27η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης- Νέας Μηχανιώνας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020 και από τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020.

Tακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς με τηλεδιάσκεψη, στις 24 Νοεμβρίου 2020


Tακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς με τηλεδιάσκεψη [μέσω της πλατφόρμας e:presence.gov.gr], θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 15:00, για συζήτηση και απόφαση για τα εξής θέματα Η/Δ:

"Καλό ταξίδι αγαπημένη μας, Μένια Τριανταφυλλίδου - Ναλμπάντη"


Αποχαιρετιστήριο της Μαιευτικής- Γυναικολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Κιλκίς
Κάποιοι αποχαιρετισμοί σου επιβάλλονται και χρειάζεται χρόνος για να αναγνωρίσεις και να αποδεχτείς το συμβάν. Ένας τέτοιος είναι και ο σημερινός αποχαιρετισμός προς την συνάδελφό μας.

Κορωνοϊός: Rapid tests στο Σ.Σ. Μουριών, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020


Δωρεάν διαγνωστικά τεστ (rapid tests) για τον κορωνοϊό θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 στο Σ.Σ. Μουριών, μετά από αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Συλλυπητήρια Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς


Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς
Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια προς το συνάδελφο Ναλμπάντη Ανδρόνικο για τον άδικο και πρόωρο χαμό της μητέρας του και εύχεται δύναμη και κουράγιο σε αυτόν και την οικογένειά του.

Δήλωση Ε. Αγαθοπούλου, για τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης


Δήλωση Αν. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης, Αρμόδιας για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων, Ειρήνης Αγαθοπούλου
Ημέρα Τρανς Μνήμης η σημερινή, αφιερωμένη στα τρανς άτομα που πλήρωσαν με την ζωή τους, ενίοτε πολύ ακριβά, την έμφυλη ταυτοτική επιλογή τους.

Ο Γ. Φραγγίδης σε τηλεδιάσκεψη με τη Φ. Γεννηματά


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά είχε χθες τηλεδιάσκεψη με ιατρούς και νοσηλευτές από τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και το Νοσοκομείο Δράμας, με αντικείμενο τη δραματική κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία.

Εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων


Την 21η Νοεμβρίου 2020 (Σάββατο), ημέρα των Εισοδίων της Θεοτόκου, θα εορταστεί και φέτος η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Επιμορφωτική Κιλκίς: Πετυχημένη η συνέντευξη τύπου για το διακρατικό έργο MED-QUAD


Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη Συνέντευξη Τύπου για την έναρξη του Στρατηγικού Έργου “MEDiterranean QUadruple helix Approach to Digitalisation” (MED-QUAD), που υλοποιείται στο πλαίσιο του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ENI CBC MED. Η Συνέντευξη Τύπου διοργανώθηκε από την ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Μ.Ε.Π.Ε. (Συντονιστής του Έργου) και υλοποιήθηκε στο Κιλκίς, στις 3 Νοεμβρίου 2020, με ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση, στα πλαίσια της εναρκτήριας, εξ αποστάσεως, συνάντησης των εταίρων.

Ξεκίνησε ο μεγάλος μαθητικός καλλιτεχνικός διαγωνισμός


Ανακοίνωση 
Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης
Ο μεγάλος μαθητικός καλλιτεχνικός διαγωνισμός της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης ξεκίνησε. Όλοι εμείς οι μαθητές το τελευταίο διάστημα δώσαμε μεγάλους αγώνες ώστε τα σχολεία μας να είναι είναι ασφαλή και να μας παρέχουν ολοκληρωμένη μόρφωση. Τα αιτήματά μας αποδείχθηκαν δίκαια και ρεαλιστικά.