Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Δείπνο για έναν (Τα 90ά γενέθλια της κυρίας Σοφί)



Βρισκόμαστε στο σπίτι της κ. Sophie, η οποία έχει καλέσει τους τέσσερις καλύτερους φίλους της για πάρτι γενεθλίων. Η δυσκολία βέβαια είναι, ότι η ίδια γιορτάζει τα 90 της χρόνια ενώ από τους τέσσερις δεν ζει πλέον κανένας. Παρ’ όλα αυτά το πάρτι γίνεται με τον υπηρέτης της James ο οποίος και τους αντικαθιστά με μεγάλη επιτυχία.
Καλή διασκέδαση!

Δραστηριότητες του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ευρωπού

Δραστήριος όπως πάντα ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρωπού δεν άφησε τον Δεκέμβρη, μήνα Χαράς και Αγάπης, χωρίς να συμμετέχει σε εκδηλώσεις, άλλοτε καλεσμένος από άλλους πολιτιστικούς φορείς και άλλοτε οργανώνοντας δικές του μουσικές συναντήσεις. Με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου η "Χορωδία Γυναικών" οργάνωσε μία διαφορετική εκδήλωση μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Ευρωπού. Ακούστηκαν Χριστουγεννιάτικοι ύμνοι και μελωδίες, βάζοντας στο πνεύμα των ημερών όλους τους παρευρισκόμενους. Την εκδήλωση μας πλαισίωσαν και οι χορωδίες "Γυναικών του Πολυπέτρου" και "ΚΑΠΗ Γιαννιτσών", τις οποίες και ευχαριστούμε.

Αλλαγή ωραρίων από 1η Ιανουαρίου στα φαρμακεία της πόλης του Κιλκίς

Στα πλαίσια διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων, σύμφωνα με τον νέο νόμο, ο ΦΑΡΜ. ΣΥΛ. Κιλκίς κατέθεσε νέο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, το οποίο εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και θα ισχύσει από 01-01-12.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις δύο Γεν. Συνελεύσεων του ΦΣΚ, τροποποιείται το πρόγραμμα λειτουργίας των φαρμακείων για την πόλη του Κιλκίς ως εξής:

Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς: «Ας γνωριστούμε… με το βιβλίο μας»

"Η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς καλεί όλους τους συμπολίτες μας ανεξαρτήτως ηλικίας να γνωριστούμε… με το βιβλίο μας. Σας προσκαλούμε στα γραφεία μας επί της οδού 21ης Ιουνίου 205, την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012 έχοντας σαν εισιτήριο ένα βιβλίο το οποίο έχετε διπλό ή σας περισσεύει. Έτσι θα μπορέσουμε να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις για όλα όσα μας απασχολούν μέσα από τα βιβλία μας J Επίσης θα γίνει ανταλλαγή βιβλίων καθώς φέρνοντας ένα βιβλίο το οποίο δε χρειάζεστε θα αποκτήσετε ένα άλλο που ίσως να επιθυμούσατε ! Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από τις 7 το απόγευμα και θα είναι μεγάλη μας χαρά να δούμε νέους ανθρώπους και να ακούσουμε τις προτάσεις και τις ανησυχίες τους για τη πόλη και τη χώρα μας. Έτσι θα μπορέσουμε να καταγράψουμε τις προτάσεις και να τις καταθέσουμε στους υπεύθυνους ώστε να υλοποιηθούν."

Λουκέτα στα φαρμακεία με το νέο χρόνο. 48Ωρη απεργία στις 2 και 3 Ιανουαρίου 2012...

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι φαρμακοποιοί, μετά τις ανακοινώσεις των υπουργών Υγείας και Εργασίας για μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών.
Συγκεκριμένα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εξήγγειλε 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 2 και 3 Ιανουαρίου και επαναβεβαίωση την απόφαση για αναστολή πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου.

Με μετρητά για όλους τα φάρμακα από 1η Ιανουαρίου

Νέα αναστάτωση για εκατομμύρια ασφαλισμένους και ασθενείς καθώς οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να διακόψουν την χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων. Από την τσέπη τους θα πρέπει να πληρώνουν όλοι οι ασφαλισμένοι από τις αρχές του χρόνου τα φάρμακά τους καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) αναστέλλει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία ανεξάρτητα εάν χρωστούν στον κλάδο ή όχι.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς 2012 στην ΤΕΧΝΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΙΛΚΙΣ

ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ: «Οι πολιτιστικοί σύλλογοι στην οικονομική κρίση»

Τα τελευταία χρόνια, συνηθίσαμε όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τον πολιτισμό την παράδοση και γενικά τους συλλόγους, να ρίχνουμε όλο το βάρος της δράσης μας σε ότι έχει σχέση με την τέχνη (χορός, τραγούδι, πανηγύρι κ.τ.λ.).
Βέβαια, αυτό αρμόζει στους πολιτιστικούς συλλόγους σε καιρούς ευημερίας του λαού. Οι επιχειρηματίες μπορούν να είναι χορηγοί και ο λαός να ξοδεύει τα επιπλέον χρήματα από τα απαραίτητα για τη ζωή. Ημερολόγια, λαχεία ,συνδρομές, χοροί, οικονομικές ενισχύσεις κ.τ.λ. Όροι και λέξεις της καθημερινότητάς μας.