Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

ΠΑΜΕ Κιλκίς: Απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς την Πρωτομαγιά

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Κιλκίς
Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, 
Η 1η Μάη είναι Απεργία, ήμερα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, επιθεώρησης των δυνάμεων μας και εφαλτήριο νέων αγώνων. Τιμάμε τους νεκρούς μας, του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους διακόσιους της Καισαριανής της πρωτομαγιάς του 44. 

Σχέδιο Νόμου για τις νέες δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Τέλος στην απειλή της τιμωρητικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών με την κατάργηση του ΠΔ 152 και στο ασφυκτικό και αναχρονιστικό θεσμικό πλαίσιο για τη διοίκηση της εκπαίδευσης με την κατάργηση του μεγαλύτερου μέρους του ν. 3848/2010 δίνει το Σχέδιο Νόμου «Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕΝΕ) μετά από μακρύ διάστημα διαβούλευσης και διαλόγου με τους φορείς της εκπαίδευσης, οι προτάσεις των οποίων ελήφθησαν υπόψη στην τελική διαμόρφωσή του.

Τα νέα του Αλέξανδρου Κιλκίς (24/4/2018)

Δελτίο τύπου Αλέξανδρου Κιλκίς 
Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το τελευταίο παιχνίδι για την Αντρική ομάδα της ΑΠ Αλέξανδρος Κιλκίς με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι αφού ο Αλέξανδρος είχε εξασφάλιση την 1η θέση από την προηγούμενη αγωνιστική, άρα και το πλεονέκτημα έδρας στο Τελικό του πρωταθλήματος.

Ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Ανοσοποίησης-Εμβολιασμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Ανοσοποίησης-Εμβολιασμού, που γιορτάζεται την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου κάθε έτους, το τμήμα Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ελονοσίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ελονοσίας (25 Απριλίου), το Τμήμ Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε τη ακόλουθη ανακοίνωση.

Πετυχημένος ο 2ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου με τίτλο «ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 2ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου με τίτλο «ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ». 211 δρομείς κατέφθασαν από όλες τις άκρες της Ελλάδας για να τρέξουν στην ιστορική διαδρομή που συνδέει οχυρωματικές θέσεις της Γραμμής Μεταξά. 

Ακρόαση ηθοποιών για νέα παιδική θεατρική παραγωγή

Η Καλλιτεχνική Εταιρία Θεάτρου (Θέατρο Σοφούλη-Θέατρο Αυλαία) και η δημιουργική ομάδα Dream Workers (Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας, Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά κλπ.) αναζητούν ηθοποιούς για τη νέα παιδική θεατρική παραγωγή τους, για τη θεατρική χρονιά (2018-2019), σε σκηνοθεσία της Παυλίνας Χαρέλα.

Δείτε το νέο εκπληκτικό σποτ για την εθελοντική αιμοδοσία με πρωταγωνιστές τον Θεολόγο και την Γεωργία-Χριστίνα

Μια ακόμη χρονιά πτυχιούχων πέρασε στην ιστορία της σχολής ξένων γλωσσών "ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ"

Ανακοίνωση σχολής ξένων γλωσσών "ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ"
Μια εκδήλωση απονομής συνδυασμένη με μηνύματα θεματικών, όπως SAVE THE EARTH "Σώστε τη Γη", NEVER GIVE UP ON YOUR DREAMS "Ποτέ μην παρατάς τα όνειρά σου" και ΤHE IMPORTANCE OF EDUCATION, τη σπουδαιότητα της μόρφωσης, όλα αυτά συνοδευόμενα από τραγούδια, όπως το ΗΕΑL THE WORLD του Μichael Jackson, MY WAY της Shirley Bassey, WHAT A WONDERFUL WORLD και ένα καταπληκτικό χορευτικό της Σχολής Adagiο.

Εκδρομή μαθητών/μαθητριών του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς στη Σκιάθο

Η κ. Μεσίγκου Σοφία παρουσιάζει την Εκπαιδευτική Δράση
της Λέσχης Ανάγνωσης του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς
Δελτίο τύπου 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς
Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκδρομή-επίσκεψη των μαθητών/μαθητριών της Λέσχης Ανάγνωσης του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς στη Σκιάθο από 19 έως 21 Απριλίου 2018. 

Διακρίσεις για Κιλκισιώτες σκακιστές στην Κατερίνη

Δελτίο τύπου καλλιτεχνικού και πολιτιστικού συνόλου «η πόλις»
Σημαντικές διακρίσεις σημείωσαν οι Κιλκισιώτες σκακιστές στο τουρνουά γρήγορου σκακιού «Υψηλάντεια 2018» που διοργάνωσαν οι σκακιστικοί σύλλογοι Κατερίνης, σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Κιλκίς: Δηλώσεις συμμετοχής στην έκθεση “Δια χειρός....ανθρώπων”

Δελτίο τύπου Τμήματος Πολιτισμού δήμου Κιλκίς
Μια από τις πιο αυθόρμητες και ανεπιτήδευτες μορφές έκφρασης που πάντα ζέσταινε σώματα και ψυχές είναι η τέχνη του χειροποίητου.

Τροποποίηση της πρόσκλησης των σχεδίων βελτίωσης

Το ΥΠΑΑΤ ενημερώνει ότι υπογράφηκε τροποποίηση της πρόσκλησης του Υπομέτρου 4.1 (Σχέδια Βελτίωσης) με σκοπό την ενσωμάτωση των αλλαγών που έχουν προέλθει από την τροποποίηση του θεσμικού του πλαισίου.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα Πλαταμώνα στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης (αυτοκινητόδρομος Π.Α.Θ.Ε.), λόγω εργασιών συντήρησης - αναβάθμισης των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Σε 184 δήμους της χώρας αρχίζει η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση

Aρχίζει από το σχολικό έτος 2018-2019 σε 184 δήμους της χώρας η υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων που θα συμπληρώσουν την 31η Δεκεμβρίου του 2018 την ηλικία των 4 ετών.

Πολιτικοί (yeni) Γενίτσαροι


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Όταν οι προδιαγεγραμμένες μνημονιακές πολιτικές ισοπεδώνουν τις κομματικές ταυτότητες και κάνουν τον κόσμο να μην πιστεύει πουθενά, ανθίζει η πολιτική των προσώπων.

Τροπολογία επαναφέρει την ευεργετική διάταξη του 5% από μαθητές με νεοπλασία

Με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο, αλλά και την συνεπαγόμενη ανησυχία που προκλήθηκε, ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, έχει συντάξει διάταξη νόμου, η οποία θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα προς ψήφιση στη Βουλή, που επαναφέρει τη διαδικασία που ίσχυε μέχρι τώρα για τη χρήση της ευεργετικής διάταξης του 5%, για τη εισαγωγή υποψηφίων που έπασχαν από νεοπλασματική ασθένεια στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Συνεπώς και στις φετινές εξετάσεις, θα ισχύει ό,τι ακριβώς ίσχυε και πέρυσι.

Διευκρινήσεις του ΥπΑΑΤ για το μέτρο της νιτρορύπανσης

Προς ενημέρωση των ενδιαφερόμενων παραγωγών οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση στήριξης για ένταξη στην Γεωργοπεριβαλλοντική - Κλιματική δράση 10.1.04 «ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ» του ΠΑΑ 2014-2020, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων διευκρινίζει τα εξής:

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, στις 13.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Ενημερωτικές ημερίδες για επενδύσεις ενεργητικής προστασίας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις

Στα πλαίσια δημοσιοποίησης της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για το Υπομέτρο 5.1 «Επενδύσεις σε προληπτικά μέτρα που σκοπεύουν στη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων πιθανών φυσικών φαινομένων, δυσμενών καιρικών συνθηκών και καταστροφικών συμβάντων», σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα οι ακόλουθες ενημερωτικές ημερίδες: 

Μήνυμα Σούλη Καζαντζίδη για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Μήνυμα Σούλη Καζαντζίδη
Πέρασαν 20 χρόνια από την απώλεια του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας και μεγάλου Εθνικού ηγέτη Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Του κορυφαίου πολιτικού ταγού της νεότερης Ελλάδας χάρη στον οποίο οφείλεται εν πολλοίς – και δεν είναι σχήμα λόγου – η ύπαρξη της Πατρίδας μας αποτέλεσμα των ορθών αποφάσεων του άξιου τέκνου της Σερραϊκής γης. Το πολιτικό αποτύπωμα του οποίου είναι αναγνωρισμένο από την πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών.

Συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, στο 4ο Παιδικό Φεστιβάλ Βέροιας

Στο 4ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, στις 21 και 22 Απριλίου 2018, στο Χώρο Τεχνών Δήμου Βέροιας, συμμετείχε το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς.

Η Θεατρική Ομάδα του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς παρουσιάζει το «Παραμύθι χωρίς όνομα»

Η Θεατρική Ομάδα του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς συνεχίζοντας για πέμπτη χρονιά τη δράση της, υλοποιεί το τρέχον σχολικό έτος το πολιτιστικό πρόγραμμα «Ιχνηλατώντας τις ανθρώπινες αξίες στο νεοελληνικό θέατρο».

"Ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσουν οι μικροί μας φίλοι, το ποδόσφαιρο"

Περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν το ποδόσφαιρο με τον καλύτερο τρόπο. (Η προσφορά για τη δωρεάν συμμετοχή αφορά όλα τα νέα παιδιά - όλων των ηλικιακών κατηγοριών - που θα εγγραφούν στην Ακαδημία ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς).

Πρωτιά του ΓΑΣ Κιλκίς στα Σύνθετα ΠΚ Β' - Νίκες σε ατομικά & ομαδικά σε όλες τις κατηγορίες

Δελτίο τύπου ΓΑΣ Κιλκίς
Με την κυριαρχία του ΓΑΣ Κιλκίς στις περισσότερες κατηγορίες των συνθέτων αγωνισμάτων σε κορίτσια και αγόρια, τόσο σε ατομικό όσο και και σε ομαδικό επίπεδο, διεξήχθησαν το Σάββατο 14 Απριλίου στο στάδιο του Κιλκίς, οι αγώνες του της Α' φάσης του Διασυλλογικού πρωταθλήματος των συνθέτων αγωνισμάτων (τρίαθλα) της κατηγορίας των Παμπαίδων και Παγκορασίδων Β' της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κ. Μακεδονίας. 

Κιλκίς: Ημερίδα με θέμα "Ποντιακή Διάλεκτος : Η ταυτότητα και η διδακτική της"

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς συνδιοργανώνει με τον Ποντιακό Πολιτιστικό Σύλλογο Χωρυγίου, ημερίδα με θέμα "Ποντιακή Διάλεκτος: Η ταυτότητα και η διδακτική της".

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για την Δημοκρατία μετά από 10 χρόνια κρίσης

Εκδήλωση με θέμα «Δημοκρατία, ανοιχτή κοινωνία και πολιτική συμμετοχή έπειτα από 10 χρόνια κρίσης» διοργανώνει το Δίκτυο «Ανανέωση», στο πλαίσιο της πολιτικής ενεργοποίησης, ενίσχυσης του διαλόγου και ανάπτυξης της παρουσίας του Δικτύου.

Εξαιρετικός ο Κιλκισιακός στο Καλοχώρι

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
Σε ένα ακόμη φιλανθρωπικό τουρνουά έδωσε το παρών η ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ του Κιλκισιακού, λαμβάνοντας μέρος στα «ΚΑΛΟΧΩΡΙΤΙΚΑ 2018». Ο σκοπός σημαντικός καθώς μαζεύουμε όλοι καπάκια για να καταφέρει ο μικρός Αλέξανδρος να περπατήσει.

Τέχνη Κιλκίς: Τελικά οι παρέες κάνουν όμορφες Ιστορίες

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
"Ένα ανοιξιάτικο, ζεστό, χαρούμενο και κυρίως χρωματιστό απόγευμα απολαύσαμε την Κυριακή 22 Απριλίου στην Πινακοθήκη της Τέχνης στο Μεταλλικό.

Συλλυπητήρια για τον θάνατο της Κικής Παπαδοπούλου Πάγκου

Ανακοίνωση Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς
"Από την Δευτέρα 16-4-2018 το Κιλκίς θρηνεί την απώλεια μιας σπουδαίας προσωπικότητας. Μιας σπουδαίας γυναίκας που υπηρέτησε υποδειγματικά όχι μόνο την Επιστήμη της ιατρικής, αλλά και τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Θέση εργασίας στο Κιλκίς (24/4/2018)

Ζητείται Βοηθός Λογιστή από βιομηχανία στο νομό Κιλκίς.

Κιλκίς: Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Σοφίας Νικολαΐδου «Στο τέλος νικάω εγώ»

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, η Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Σοφίας Νικολαΐδου "ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΙΚΑΩ ΕΓΩ", την Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018, στις 8 μ.μ., στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής (Ν. Παναγιώτου 50, Κιλκίς).