Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

118η Εθελοντική Αιμοδοσία Ακριτών Πολυκάστρου



Συμμετοχή στα 5 χιλ του 12ου Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου Θεσσαλονίκης ο δικός μας Σάββας Παναγιώτης Χνιτίδης

Το Σάββατο 19/10/2024 ο αθλητής του Ηρακλή Θεσσαλονίκης πλέον Σάββας Παναγιώτης Χνιτίδης, πήρε μέρος στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων στην διοργάνωση του 12ου Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου Θεσσαλονίκης.

Στην Κίνα η Νεφέλη - Μαρια Χατζηιωαννίδου, σε Κοινοβουλευτική Αποστολή με την Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων

Γράφει ο Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς
Σταματημό δεν εχει, σε δράσεις, όραμα, ουσία, πρόγραμμα και έργο, η αεικίνητη και ακούραστη, γαλάζια βουλευτής, κυρία Ν. Χατζηιωαννίδου! Στην Κίνα βρίσκεται η Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, κα. Νεφέλη - Μαρία Χατζηιωαννίδου, στο πλαίσιο επίσημης κοινοβουλευτικής πολυήμερης αποστολής για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Ανάπτυξης του Λαϊκού Κογκρέσου, κο. Yang Zhenwu. 

Το «Αργυρό ποιητικό βραβείο» έλαβε η κιλκισιώτισσα ποιήτρια Έλλη Φρεγγίδου στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Νάουσας

Το «Αργυρό ποιητικό βραβείο» έλαβε η κιλκισιώτισσα ποιήτρια Έλλη Φρεγγίδου στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Νάουσας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 23-26 Σεπτεμβρίου 2024 από την Κίνηση για τα Γράμματα και τις Τέχνες και υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας.

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Υπογράφει ο Ανδρέας Βεργίδης
Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς
Ημέρα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας, η επέτειος του Έπους του 1940 που ανέδειξε το μεγαλείο του ελληνικού έθνους για την υπεράσπιση της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας, αποτελεί σύμβολο εθνικής ομοψυχίας για τον Ελληνισμό.

Μήνυμα του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Δελτίο τύπου  Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς 
Στις 3 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1940 ο Ιταλός πρεσβευτής Εμμανουέλε Γκράτσι επισκέπτεται τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Ιωάννη Μεταξά και του επιδίδει το ιταλικό τελεσίγραφο. Στο βιβλίο του «Η αρχή του τέλους (Η επιχείρηση κατά της Ελλάδος)», περιγράφει τα συναισθήματά του εκείνης της βραδιάς:

(VIDEO) Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα 2024, στο Ίσωμα Κιλκίς

Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα 2024, στο Ίσωμα Κιλκίς. Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2024.

Σκοτώθηκε 40χρονος στην καρμανιόλα της Εθνικής Οδού Αθηνών - Ευζώνων

Χθες (26 Οκτωβρίου 2024) και ώρα 23:45 περίπου, στο 529,5ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Ευζώνων, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 40χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Φ. όχημα που οδηγούσε 49χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 40χρονου οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας.