Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010 (Πριν από 10 χρόνια ακριβώς)



Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 10 χρόνια, την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010. Κάντε κλικ πάνω στον παρακάτω τίτλο.

Η Δούκισσα του Μάλφι[**] και το βόδι στη σκεπή[*]



Του Φώτη Μισόπουλου

....τότε ο μπάρμαν του ξετυλίγει έναν λογαριασμό μακρύ τρία μέτρα
JEAN COCTEAU[1]

Ο Ιός των Αμερικανικών εκλογών!


Γράφει ο Χρίστος Χατζησάββας
Έχω γράψει πολλά σχετικά με τον Κόβιντ19 και το οικονομικό και πολιτικό παιχνίδι που παίζεται, με πρόσχημα τον Ιό. Σε ένα από τα θέματα που αναφερόμουν ήταν η σχέση του Ιού με τις Αμερικανικές εκλογές. Τα δυο στρατόπεδα χωρίστηκαν σε «γραφικούς αρνητές» και «γραφικούς φανατικούς» των μέτρων αποκλεισμού (lockdown) της κοινωνίας.

Τι ισχύει με το ωράριο των φαρμακείων του νομού Κιλκίς στη διάρκεια της απαγόρευσης


Ανακοίνωση Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς
Σας διευκρινίζουμε ότι η σχετική ενημέρωση που κυκλοφορεί αναφορικά με την νέα ΚΥΑ 12-11-2020 και το υποχρεωτικό κλείσιμο των φαρμακείων στις 20:30, δεν αφορά και δεν επηρεάζει τα φαρμακεία του νομού Κιλκίς διότι κατόπιν εισήγησης του Φ.Σ. Κιλκίς έχει εκδοθεί σχετική απόφαση της Περιφέρειας για εφαρμογή συνεχούς ωραρίου από 08:00-16:00 καθόλη τη διάρκεια του Lockdown και συνεπώς αφορά μόνο άλλους Συλλόγους όπου δεν έχουν λάβει κάποια παρόμοια απόφαση ή όπου λειτουργούν φαρμακεία με διευρυμένο ωράριο. 

Μήνυμα Σάββα Τσιτουρίδη στη μνήμη του κιλκισιώτη ακαδημαϊκού Γιώργου Δημόπουλου

Εις μνήμην του κιλκισιώτη ακαδημαϊκού Γιώργου Δημόπουλου ο πρώην Υπουργός, Σάββας Τσιτουρίδης, αποστέλλει το παρακάτω «αποχαιρετιστήριο μήνυμα»:
"Έφυγε αυτή την εβδομάδα από τη ζωή ένας ιδιαίτερα αξιόλογος συμπατριώτης μας με λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο Ομότιμος Καθηγητής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κιλκισιώτης Γιώργος Δημόπουλος.

Ερώτηση Γ. Φραγγίδη: «Επιβάλλεται η ενίσχυση των δομών ψυχικής υγείας εν μέσω πανδημίας και lockdown»


Ερώτηση Γ. Φραγγίδη προς τον κ. Υπουργό Υγείας*
Σε εποχές γενικευμένης κρίσης (πόλεμοι, πανδημίες, εκτεταμένες οικολογικές καταστροφές), είναι γνωστό, πως οι δομές υποστήριξης της ψυχικής υγείας (λανθασμένα) υποβιβάζονται σε δευτερεύοντα ρόλο, παρά το γεγονός ότι τότε ακριβώς υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη ενίσχυσής τους.

(Video) Μια εκπληκτική δουλειά του δικού μας Κιλκισιώτη λυράρη Θόδωρου Κοτίδη

Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς: Eνωμένοι απέναντι στην απειλή του κορονοϊού


Υπογράφει ο Γιάννης Ανδρίτσος
Διοικητής Νοσοκομείου Κιλκίς
Το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς ενημερώνει τους πολίτες του Νομού ότι έχει πραγματοποιήσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και βρίσκεται σε ετοιμότητα για την παροχή νοσηλείας σε ασθενείς που διαγιγνώσκονται να νοσούν από τον ιό sars covid 19. 

Δήμος Κιλκίς: Ήπια η φορολογική πολιτική για το 2021


Μηδενικές αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας, φωτισμού και στους ηλεκτροδοτούμενους χώρους για το 2021 αποφάσισε ομόφωνα, σύμφωνα με το νόμο του Κλεισθένη, το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς στη χθεσινή διά περιφοράς συνεδρίασή του. Η τιμολογιακή πολιτική του Δήμου Κιλκίς καθορίστηκε με βάση τη φοροδοτική ικανότητα του μέσου νοικοκυριού, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επέβαλε η υγειονομική κρίση του Covid – 19.

Κορωνοϊός (13/11/2020): 3.038 νέα κρούσματα (61 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς) και 38 θάνατοι


Παρασκευή 13
 Νοεμβρίου 2020 - Ενημέρωση Ελληνικής Κυβέρνησης για τον κορωνοϊό
- Ανακοινώνουμε 3.038 νέα κρούσματα και 38 θανάτους. 
- Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 69.675 και των θυμάτων σε 997. 
- Παραμένουν διασωληνωμένοι 336 συμπολίτες μας, ενώ 362 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 
- Έχουν ελεγχθεί συνολικά 2.053.166 κλινικά δείγματα. 
- Δείτε περισσότερα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα εδώ: https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics

Εργασίες συντήρησης σε δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες συντήρησης
στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020.

Νοσοκομείο Κιλκίς: Aπολύμανση στους εξωτερικούς χώρους και στους κάδους απορριμμάτων


Υπογράφει ο Γιάννης Ανδρίτσος
Διοικητής Νοσοκομείου Κιλκίς
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου έπειτα από επικοινωνία και συνεργασία με το Δήμαρχο Κιλκίς, πραγματοποιεί κάθε δυνατή προετοιμασία και λαμβάνει όλα τα προληπτικά μέτρα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και ειδικότερα της υγείας των πολιτών του Κιλκίς. 

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Απαιτούμε προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών



Νέα Δημοκρατία Κιλκίς: Ψηφιακή συζήτηση για τα αποτελέσματα των μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας


Δελτίο τύπου Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς
Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας συνολικά σε πάνω από 70 ερωτήσεις, ενημέρωσαν αναλυτικά τα στελέχη του κόμματος σχετικά με τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης νοικοκυριών, επιχειρήσεων, εργαζομένων και υγειονομικής θωράκισης της χώρας από τον κορωνοϊό.

Συνάντηση Εργασίας του Υφυπουργού Γιώργου Γεωργαντά, στο Νοσοκομείο Κιλκίς


Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς επισκέφθηκε σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον διοικητή Γιάννη Ανδρίτσο, τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας Ανέστη Καρανικόλα και τη διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας Αθηνά Κολεσίδου.

Π.Ε. Κιλκίς: Σε πλήρη εφαρμογή τα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού


Ανακοίνωση 
Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Κιλκίς
Την επαναλειτουργία τμημάτων Διευθύνσεων, από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020, ανακοινώνει η Περιφερειακή Ενότητα (ΠΕ) Κιλκίς.

Ο Σ. Παραστατίδης στην εκπομπή Briefing του Action 24

Δελτίο τύπου  Στέφανου Παραστατίδη
Στην εκπομπή Briefing και το Action24, ήταν καλεσμένος ο Γραμματέας Οργανωτικού του Κινήματος Αλλαγής, Στέφανος Παραστατίδης, όπου και συζητήθηκαν θέματα πολιτικής επικαιρότητας και κυρίως θέματα που άπτονται της πανδημίας. Βασικά σημεία της τοποθέτησής του, ήταν τα ακόλουθα:

Ερώτηση Ε. Αγαθοπούλου για την πανδημία, τα εργασιακά και τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα


Ερωτήσεις βουλευτών και βουλευτριών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με τη συνυπογραφή της Ε. Αγαθοπούλου για την πανδημία, τα εργασιακά και τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα
Με ερωτήσεις τους προς τους αρμόδιους Υπουργούς, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, οι βουλευτές και οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με τη συνυπογραφή της Ε. Αγαθοπούλου θέλουν να αναδείξουν μια σειρά ζητημάτων τα οποία συνδέονται με την πανδημία, τα εργασιακά και τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα.