Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Σοκολάτα και σύγχρονοι σκλάβοι. Μια πικρή ιστορία που πρέπει να αλλάξει…

Του Νίκου Χρυσόγελου
Συμπροέδρου των ΠΡΑΣΙΝΩΝ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Πρώην ευρωβουλευτή των Πράσινων
Η σοκολάτα είναι μια γλυκιά απόλαυση χωρίς αμφιβολία. Πάντα όμως έκρυβε πικρές ιστορίες και δυστυχώς συνεχίζει να κρύβει και σήμερα. Και μάλιστα, μια ιστορία σύγχρονης βαρβαρότητας. Δεν το γράφω για να στεναχωρήσω αυτές τις γιορτινές ημέρα αλλά για να προβληματίσω. Και κυρίως, να δώσω ερεθίσματα να σκεφτούμε ότι ναι, έχουμε την δυνατότητα να αλλάξουμε τα πράγματα μέσα από συνειδητές επιλογές που μπορούμε να κάνουμε στη ζωή μας, χωρίς να χρειαστεί να γίνουμε «επαναστάτες χωρίς αιτία» αλλά απλώς να δρούμε ως σκεπτόμενοι πολίτες.

Καλή Χρονιά, Καλή Λευτεριά. (Στη Μνήμη του Γιώργου Ανδρεάδη)

Γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης
Κάθε τέλος μίας χρονιάς αποτελεί και έναν προσωπικό απολογισμό, φαντάζομαι και συλλογικό. Άλλωστε έτσι αρμόζει σε πολιτικά όντα. Και βεβαίως κάθε αρχή ενός νέου έτους αποτελεί ένα ξεκίνημα για, συν Θεώ, μεγάλες, όπως αρμόζει σε ανθρώπινες υπάρξεις, πράξεις. 

Μετείκασμα στην Ιστορία: Οι θωπείες του "Γυναικείου" στη Νόρα Πυλόρωφ: Το Διαμαντένιο Άλφα [μυθιστόρημα]- ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ

Γράφει ο Φώτης Μισόπουλος
ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ: Η ΜΙΚΡΟ-ΙΣΤΟΡΙΑ
Το μυθιστόρημα αποτελεί φιλοσοφικό
επιλεγόμενο και επίμετρο [Albert
Camus]. Διατρέχει, εδώ,  τον κορμό
της γραφής της Νόρας
Πυλόρωφ.  Η γενική
αυτή στάση απέναντι στο ιστορικό
''είναι'':
''φιλοσοφώ ως cogito [sumum
est] και άρα εν-υπάρχω στο
γίγνεσθαι''. 


Σαρωτικές ανατροπές στην Παιδεία - Αλλάζουν οι Πανελλήνιες για την εισαγωγή σε Πανεπιστήμια, ΤΕΙ – Μετατρέπονται σε ολοήμερα όλα τα Δημοτικά Σχολεία

Της Χαράς Καλημέρη
Ανατροπές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης προωθεί η κυβέρνηση. Μετά το «ξήλωμα» του νόμου Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ, με την επιστροφή των «αιώνιων» φοιτητών, την αποδυνάμωση του ρόλου των Συμβουλίων και την επαναφορά της συμμετοχής των φοιτητών στις εκλογές για την ανάδειξη των πρυτανικών αρχών, σχεδιάζονται ριζικές αλλαγές στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Γνωστά και άγνωστα πρωτοχρονιάτικα έθιμα στην Ελλάδα – Από το “σπάσιμο του ροδιού” στα “μπουλιστρίνα”

Η Πρωτοχρονιά ή αλλιώς πρώτη του έτους, όπως και τα Χριστούγεννα γιορτάζεται με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα σε όλη την Ελλάδα. Τα πρωτοχρονιάτικα έθιμα που παρουσιάζονται παρακάτω, κάποια πολύ γνωστά όπως το “σπάσιμο του ροδιού” στην Πελοπόννησο και κάποια εντελώς άγνωστα, όπως τα “μπουλιστρίνα” στην Σάμο, αντικατοπτρίζουν τα ιδιαίτερα γνωρίσματα κάθε τόπου. Δυστυχώς όμως, ορισμένα από αυτά τείνουν να εξαφανιστούν με το πέρασμα του χρόνου.

Συνελήφθησαν οι δολοφόνοι του 85χρονου στα Κάτω Πορόια Σερρών

Εξιχνιάσθηκε άμεσα, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, η ανθρωποκτονία σε βάρος ηλικιωμένου εντός μονοκατοικίας στα Κάτω Πορόια Σερρών (Δείτε ΕΔΩ).

«Σκουριές, τρία χρόνια μετά. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ»

Παρουσίαση – Συζήτηση
«Σκουριές: τρία χρόνια μετά. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ»
Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016
Δημοτικό Θέατρο Μ. Παναγίας 6:30 μ.μ.

ΠΑΣΕΒΕ: "Όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης"


Κακοκαιρία: Η κατάσταση στους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας ( Ώρα 09.00)

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης – παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης), ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής: