Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας για τις εξελίξεις στο Προσφυγικό

Δελτίο τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας
Η μεταφορά επιπλέον χιλίων προσφύγων και μεταναστών στη δομή της Νέας Καβάλας αποτελεί απόφαση διαιώνισης της ίδιας απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, ειδικά μετά την εφαρμογή της καταστροφικής συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, από τη στιγμή που οι άνθρωποι αυτοί μεταφέρονται σε χώρο που είναι υπερ-πλήρης, που δεν πληρούνται όλες οι συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης και που τα αιτήματα ασύλου ή μεταφοράς σε άλλες χώρες της ΕΕ προχωράνε με το σταγονόμετρο.

Προπαίδεια μεταξύ κοινωνικοποίησης και εκκλησιοποίησης

Δελτίο τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου
“Αληθεύοντες εν αγάπη αυξήσωμεν εις Χριστόν τα πάντα” (Εφ. 4,15) διδάσκει ανά τους αιώνες και καθοδηγεί ο σωτήριος “λαοσυνάκτης” του λαού της Χάριτος, ο απόστολος Παύλος. Μαζί με την αγάπη (ένα άθλημα λεκτικά εύκολο, αλλά πρακτικά καθόλου εύκολο), και το άθλημα της πίστης και της πιστότητας στην αποκάλυψη του Θεού, στο Χριστό, στην αλήθεια (άλλο ένα άθλημα που προϋποθέτει διαρκή καθαρότητα καρδιάς). 

(Video) Τι είπαν Κυριακίδης και Σιωνίδης στο κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφτηκε το Κιλκίς


Τι είπαν Κυριακίδης και Σιωνίδης στο κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφτηκε το Κιλκίς την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 (Δείτε video της επίσκεψης ΕΔΩ).

Προκήρυξη θέσεων κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ. για το νομό Κιλκίς

Προκήρυξη θέσεων κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ. - Κιλκίς.
Δείτε ΕΔΩ

Προκήρυξη θέσεων κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ. - Γουμένισσα.
Δείτε ΕΔΩ

Αποτελέσματα δημαιρεσιών στο Δήμο Κιλκίς για την περίοδο 2019 - 2021

Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς ολοκληρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι δημαιρεσίες για την εκλογή νέου Προεδρείου και νέων μελών στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κιλκίς.
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έχουν ως εξής:

Γίνετε δημοσιογράφοι στο ΔΙΕΚ Κιλκίς

Ειδικότητα «Δημοσιογραφίας, Συντακτών και Ρεπόρτερ» θα λειτουργήσει φέτος, για πρώτη χρονιά στο Δημόσιο ΙΕΚ Κιλκίς. Οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι για το έτος κατάρτισης 2019-2020 μπορούν να εγγράφονται ηλεκτρονικά στο ΔΙΕΚ Κιλκίς έως τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 23:59 στον παρακάτω σύνδεσμο: https://diek.it.minedu.gov.gr/index.php/site/index

Λαϊκοποντιακή βραδιά σήμερα στην Πλατεία Λατσιών στο Κιλκίς


Τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας

Τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ» στο Πολύκαστρο, την 10η Σεπτεμβρίου 2019 ημέρα Τρίτη και ώρα 19.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Σκοτώθηκε 30χρονος σε τροχαίο στην Πιερία

Σήμερα (8 Σεπτεμβρίου 2019) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 30ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κατερίνης – Μεσαίας Μηλιάς Πιερίας, Ι.Χ.Φ. όχημα που οδηγούσε 30χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε χαράδρα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 30χρονου. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης.

"Αναβαπτιζόμενοι στο παρελθόν, προσβλέπουμε στο μέλλον"


"Αναβαπτιζόμενοι στο παρελθόν, προσβλέπουμε στο μέλλον"
Στην μνήμη των προσφύγων που αποδήμησαν με το όνειρο της επιστροφής στις πατροπαράδοτες εστίες τους".
Αναστάσιος Μπάσογλου.
Γράφει η Μόνικα Σωτηριαδου
Δανείζομαι τα λόγια ενός μεγάλου ερευνητή από το χωριό Πεδινό που αφιέρωσε όλη την ζωή του στην έρευνα με σκοπό να μάθουν οι επόμενες γενιές το μεγαλείο και την Ιστορία της Θράκης.

70 χρόνια μετά από την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στη χώρα μας

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Έχυσαν πάλι αυτές τις ημέρες το δηλητήριο τους οι πένες της διαστρέβλωσης και της συκοφάντησης για να σπιλώσουν την ένοπλη λαϊκή πάλη ενάντια σε κατακτητές και καταπιεστές. 70 χρόνια μετά οι αστοί και οι μηχανισμοί τους δεν σταματούν να λοιδορούν την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην χώρα μας(46 – 49) σε μια περίοδος που οξύνθηκαν οι κοινωνικές αντιθέσεις και η δημιουργία επαναστατικής κατάστασης δεν μπορούσε να εξασφαλίσει την εξουσία και την σταθερότητα που ήθελαν οι αστοί, τα κόμματα τους, μαζί με τους άγγλους και αμερικανούς ιμπεριαλιστές συμμάχους τους.

Σύσκεψη για την κάλυψη ατομικών αναγκών σε ξύλα

Ανακοίνωση Αντιπεριφέρειας Κιλκίς
Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Βουλευτή Κιλκίς Γ. Γεωργαντά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Α. Βεργίδη για το ζήτημα της κάλυψης των ατομικών αναγκών σε ξύλα, των κατοίκων των παραδασόβιων περιοχών.

Κιλκισιώτες αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019 το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας 65χρονος ημεδαπός και μία 53χρονη ημεδαπή, διότι στην κατοχή τους και σε έρευνα της οικίας τους στην ίδια περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών

Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 έως και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019.

Ιππική Αντοχή: Δύο κυπελλούχες αθλήτριες από τον Ιππικό Όμιλο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ιππικού Ομίλου Κιλκίς
Ο Ιππικός Όμιλος Κιλκίς διοργάνωσε στο Ράντσο Κιλκίς, Αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος, την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου. Στον αγώνα συμμετείχαν αρκετοί αθλητές του και μάλιστα δύο από τις αθλήτριές του ανέβηκαν στο βάθρο του νικητή. 

(Video) Κιλκίς: Συναυλία του "πόλις", με τίτλο "Τα πιο ωραία λαϊκά"


"Τα πιο ωραία λαϊκά" ήταν ο τίτλος της συναυλίας του "πόλις" το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 στο χώρο του νέου Πάρκου, και ώρες 21:00 με 23:00.