Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Πρόγραμμα διαδικτυακών εκδηλώσεων από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας



Ανακοίνωση Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Πεισματικά αισιόδοξοι, πάντα δίπλα στον συνάνθρωπο, αλλά και δίπλα στον καλλιτεχνικό κόσμο που δοκιμάζεται, προγραμματίσαμε και παρουσιάζουμε έναν πολύπτυχο καμβά 10 εορταστικών εκδηλώσεων σε live streaming, που η κάθε μία υποστηρίζει ένα φιλανθρωπικό σκοπό.

Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας: Η κυβέρνηση συνεχίζει να υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας


Δελτίο τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας
Ενώ η κυβέρνηση παραδέχεται, μέσω των υπηρεσιακών της παραγόντων, τις τραγικές ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές του συστήματος εκπαίδευσης της περιοχής, προτείνει στο Δήμο Παιονίας λύσεις στη στέγαση των μαθητών, με μηδαμινό κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό και απρόβλεπτες συνέπειες για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, ακόμη και για την ασφάλεια τους.

Προσκλητήριο αγάπης για στήριξη των συσσιτίων του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κιλκίς

Κορωνοϊός: Οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ δεν είναι αναλώσιμοι

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Αυξημένα κρούσματα του «Κορονοιού» έχουμε σε χώρους δουλειάς, όπως τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, με πολλούς εργαζόμενους να έχουν νοσήσει. Ο κλάδος των ιδιοκτητών των σούπερ μάρκετ είναι αυτός που είδε αύξηση των τζίρων και των κερδών του στις περιόδους της «πανδημίας». Οι εργαζόμενοι πληρώνουν αυτό το τίμημα. Είναι εκατοντάδες αυτοί που νόσησαν από τον «ιό» σε όλη την χώρα ενώ παράλληλα αυξήθηκε η εντατικοποίηση της δουλειάς, η πίεση, ο βαθμός της εκμετάλλευσης.

Ήρεμα ρωτάμε, κύριε Υπουργέ!


Στις 9 κόκκινες επιδημιολογικά περιοχές σε όλη τη χώρα συγκαταλέγεται και ο νομός Κιλκίς. Όπως ανέφερε πριν από λίγο ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, «περισσότερα νέα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού παρουσιάζονται τις τελευταίες 7 ημέρες στους νομούς Πιερίας, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ξάνθης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Φλώρινας»

Ο Θέμης μιλά με δύο νεαρούς Κιλκισιώτες


Η συνέντευξη του Αντιδήμαρχου Κιλκίς Θέμη Κοσμίδη δόθηκε στους Καραγεωργίου Χαράλαμπο και Μαρκόπουλο Χ. Θωμά

"Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Δήμο..."


Ανακοίνωση δημοτικής παράταξης 
«Κιλκίς, Ισχυρός Δήμος»
Πρόσφατα θρηνήσαμε τον χαμό ενός σκαπανέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Δήμος Κεσίδης υπηρέτησε για ένα τέταρτο του αιώνα το κοινωνικό σύνολο, μέσα από διάφορες αιρετές θέσεις.

Κορωνοϊός (9/12/2020): 1.677 νέα κρούσματα (26 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς) και 95 θάνατοι


Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020 - Ενημέρωση Ελληνικής Κυβέρνησης για τον κορωνοϊό
- Ανακοινώνουμε 1.677 νέα κρούσματα και 95 θανάτους. 
- Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 119.720 και των θυμάτων σε 3.289. 
- Παραμένουν διασωληνωμένοι 578 συμπολίτες μας, ενώ 691 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 
- Έχουν ελεγχθεί συνολικά 2.522.718 κλινικά δείγματα. 
- Δείτε περισσότερα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα εδώ: https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics/

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 9/12/2020, 6:05 μ.μ.


Σύλληψη για παράνομη οπλοκατοχή 
Συνελήφθη χθες (8 Δεκεμβρίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ημεδαπός άνδρας, καθώς στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Παίονες αστυνομικοί τον συνέλαβαν στη Θεσσαλονίκη για κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθη χθες (8 Δεκεμβρίου 2020) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, ημεδαπός άνδρας, καθώς στην κατοχή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 συσκευασίες με συνολική ποσότητα κάνναβης βάρους 4,7 γραμμαρίων.

Πρώτη τηλεδιάσκεψη του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας


Δελτίο τύπου Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς

Με θέμα: « Ο Ελληνικός αθλητισμός περνά σε μια νέα εποχή - Σύγχρονες και διαφανείς εκλογικές διοικήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020 (ώρα έναρξης: 17:00) και διήρκεσε πάνω από δυο ώρες, η πρώτη τηλεδιάσκεψη του Τομέα Αθλητισμού της ΝΔ, με κεντρικό προσκεκλημένο - ομιλητή τον Υφυπουργό Πολιτισμού (αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού) κ. Ελ. Αυγενάκη και παρόντες επίσης τον Γραμματέα Π.Ε. του κόμματος κ. Γ. Στεργίου και τον Τομεάρχη Αθλητισμού της ΝΔ κ. Παν. Βαλασσόπουλο – ο οποίος είχε επιφορτιστεί την όλη διαδραστική διαδικασία σε συνεργασία με το γραφείο τύπου του.

Κέντρο Πρόληψης "ΝΗΡΕΑΣ": Διαδικτυακά Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και για γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας


Ανακοίνωση Κέντρου 
Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Κιλκίς "ΝΗΡΕΑΣ"
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Κιλκίς "ΝΗΡΕΑΣ" προσπαθώντας να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες των καιρών, αλλά και να ανταποκριθεί στις ανάγκες της τοπικής κοινότητας θα υλοποιήσει τα εξής διαδικτυακά σεμινάρια:

Με ογδόντα επτά εκθέτες η λαϊκή αγορά του Κιλκίς, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου


Ογδόντα επτά παραγωγοί και επαγγελματίες πωλητές θα συμμετάσχουν στη λαϊκή αγορά του Κιλκίς, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, η οποία συνεχίζει να λειτουργεί με το 50% της δύναμης των εκθετών της, στο πλαίσιο των επιβαλλόμενων υγειονομικών ρυθμίσεων με σκοπό την αποτροπή διασποράς του Covid -19.

Μητροπολίτης Γουμένισσας: Ο απεγνωσμένος λαός μας προσμένει τον εκκλησιασμό των Χριστουγέννων


Έκκληση Μητροπολίτη Γουμενίσσης Δημητρίου
Εξαναγκαζόμαστε και υποχρεούμεθα να εκφράσουμε ευθαρσώς όχι απλώς την ψυχική κόπωση, αλλά την οριακή ψυχολογική απόγνωση του λαού και μάλιστα την διογκούμενη αγανάκτηση του εκκλησιαστικού σώματος για την ολοκληρωτική φίμωση και την κατάργηση του στοιχειώδους συνταγματικού δικαιώματος στην παραμικρή ελευθερία ενάσκησης της θρησκευτικής λατρείας (ας το διατυπώσω με μια νομική φόρμα). 

Από Κιλκισιώτες αστυνομικούς Κιλκίς συνελήφθη ημεδαπός άνδρας για διακίνηση ναρκωτικών


Συνελήφθη χθες (8 Δεκεμβρίου 2020) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ημεδαπός άνδρας, για διακίνηση ναρκωτικών.

Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου: Έκκληση για βοήθεια στα συσσίτια


Ανακοίνωση Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου
Πλησιάζοντας τα Χριστούγεννα, η μεγάλη αυτή εορτή της πίστεώς μας, η γιορτή της αγάπης και της χαράς, εν μέσω της σφοδρής πανδημίας που ταλανίζει όλες τις πτυχές της ζωής μας, καλούμαστε να ετοιμαστούμε για να υποδεχθούμε τον νεογέννητο Χριστό στις ψυχές και τις καρδιές μας.

Κορωνοϊός: Δωρεάν rapid tests στη Νέα Σάντα Κιλκίς, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020


Δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Σάντα την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου από τις 10:00 έως τις 14:00.
Η μαζική δειγματοληψία θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Νέας Σάντας με τη συνδρομή δύο κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ.
Η επίσκεψη του υγειονομικού κλιμακίου στην Κοινότητα της Νέας Σάντας γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς.

Έφυγε ο Κιλκισιώτης επιχειρηματίας Δημήτρης (Μίμης) Παπαθεοδώρου


Ακόμη ένας αγαπητός συμπολίτης μας, ο Δημήτρης (Μίμης) Παπαθεοδώρου, ιδρυτής του γνωστού τεχνικού πολυκαταστήματος της πόλης του Κιλκίς, έφυγε από κορωνοϊό την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 74 ετών. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε συγκίνηση στην τοπική κοινωνία, καθώς ο εκλιπών υπήρξε εμβληματικός επιχειρηματίας, άνθρωπος της αγοράς, με ανεπτυγμένη επιχειρηματική δράση και εκτός νομού Κιλκίς και με έντονη κοινωνική παρουσία. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο και στους 
γιους του Αυγέρη και Γιάννη, άξιους συνεχιστές του.