Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Αρτοκλασία από την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών Τοπικής Διοίκησης Κιλκίς στον Όσιο Νικόδημο

Δελτίο τύπου Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τοπικής Διοίκησης Κιλκίς
Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η αρτοκλασία υπέρ του προστάτη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, Απόστολο των Εθνών Παύλο, την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2022 στο Ιερό κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου στον Πεντάλοφο Κιλκίς. 

Το Δημοτικό Σχολείο Νέου Αγιονερίου, ευχαριστεί θερμά τον Γ. Γεωργαντά


Aνακοίνωση 
Δημοτικού Σχολείου Νέου Αγιονερίου

Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Νέου Αγιονερίου, το Διδακτικό Προσωπικό, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο εκπρόσωπος του Δήμου στο Σχολικό μας Συμβούλιο που είναι και Αντιδήμαρχος, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον κ. Γεωργαντά Γεώργιο, Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τη συμβολή του στην έγκριση για χορήγηση από τις ΚΤ.ΥΠ υλικοτεχνικού εξοπλισμού (θρανίων, καθισμάτων, βιβλιοθηκών, γραμμαριθμών), σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από το αίτημά μας. Πραγματοποιήθηκε η παραλαβή στις 16.06.2022.

Διανομή τροφίμων (ΤΕΒΑ) από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς

Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ως επικεφαλής εταίρος στα πλαίσια του επισιτιστικού προγράμματος “Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2018-2019, του ΤΕΒΑ 2014-2020” θα πραγματοποιήσει διανομή προϊόντων:

Η ταινία "Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ" στο Σινεμά της ΤΕΧΝΗΣ

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Με μια αναπάντεχα υπέροχη και πολυβραβευμένη κωμωδία συνεχίζουμε τις προβολές στο θερινό σινεμά στο Στέκι της Τέχνης στο Μεταλλικό την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ.

Μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης στο υποέργο Πράσινος Αγροτουρισμός του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων ως φορέα υλοποίησης της δράσης Οικονομικός Μετασχηματισμός Αγροτικού Τομέα, που θα υλοποιηθεί στα πλαίσια χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του ΥΠΑΑΤ, ενημερώνει τους δυνητικούς δικαιούχους ότι για το υποέργο Πράσινος Αγροτουρισμός μετατίθεται η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης για την 12η Ιουλίου 2022 ώρα 12:00.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 1/7/20222, 09:22 μ.μ.

Συλλήψεις για ναρκωτικά
Συνελήφθησαν χθες (30 Ιουνίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, ένας ημεδαπός άνδρας και μία ημεδαπή γυναίκα, καθώς σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδιες συσκευασίες ναρκωτικών έτοιμες προς διακίνηση και συγκεκριμένα:

Τράπεζα Αίματος “Ἁκριτών” Πολυκάστρου - 109η Εθελοντική Αιμοδοσία


Του Βασίλη Αθανασιάδη
Με την ίδια δυναμική και την ίδια διάθεση προσφοράς προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο συνεχίζουμε για 33ο χρόνο τον κύκλο των αιμοδοσιών πραγματοποιώντας την 109η αιμοδοσία των μελών της“Τρἀπεζας Αίματος” την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022, όπως πάντα στο “Σπίτι του Πόντου” απο τις09:00 έως τις 13:00.

Ναι αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015…

Γράφει ο Γρηγόρης Κυριακού
Αναπληρωτής Συντονιστής Ο.Μ. Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει στη διαχείριση μεγάλων θεμάτων που σχετίζονται με εθνικά ζητήματα αλλά και την καθημερινότητα του πολίτη.

Θερινό ωράριο λειτουργίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς

Σας ενημερώνουμε ότι από την Παρασκευή 01 Ιουλίου 2022, σύμφωνα με την απόφαση 28/2022 του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δ.Κ.Β. Κιλκίς, το ωράριο εξυπηρέτησης του κοινού διαμορφώνεται ως εξής:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 08:00-15:30
Σάββατο: 09:00-14:00

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Την τελευταία εβδομάδα, από τις 21 έως τις 27 Ιουνίου 2022, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Καθώς βρέχει ακόμα



Του Φώτη Μισόπουλου
A grip for the sun. A jump into shadow. Shakespeare the turist
Heiner Müller[1]

Προτεινόμενα θέματα φυσικής και χημείας με διαθέσιμες και τις λύσεις τους (1/7/2022)

Υπογράφει ο Όμηρος Εμπορόπουλος
Το σημερινό μας θέμα είναι "Απλή αρμονική ταλάντωση και μέγιστη επιτάχυνση" (Φυσική Γ' Λυκείου).
Δείτε ΕΔΩ

Νέα ρύθμιση για τους εργάτες γης

Ψηφίστηκε από τη Βουλή η ρύθμιση για την «Απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών στην αγροτική οικονομία», την οποία κατέθεσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, μετά από συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Μετανάστευσης και Ασύλου, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο: «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κωρονοϊού covid-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας».

(Video) Εγκαίνια του νέου φαρμακείου του Δημήτρη και της Ειρήνης Αγαθοπούλου στο Κιλκίς

Εγκαίνια του νέου φαρμακείου του Δημήτρη και της Ειρήνης Αγαθοπούλου στο Κιλκίς την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022.

Προσλήψεις 120 γεωπόνων – εκτιμητών στον ΕΛΓΑ

Κατόπιν εντολής του υπουργού ΥπΑΑΤ κ. Γιώργου Γεωργαντά, λόγω των προσφάτων ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες που προκλήθηκαν από τις ισχυρές χαλαζοπτώσεις και τους ανεμοστρόβιλους των τελευταίων ημερών στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου, Ξάνθης, Καβάλας, Σερρών, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ, κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη 29η Ιουνίου 2022, έκανε δεκτή την εισήγηση του Προέδρου του Οργανισμού κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου και αποφάσισε την πρόσληψη 120 γεωπόνων για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών.

Επιμορφωτική Κιλκίς: MED-QUAD, online σεμινάριο για την εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων, τοπικών κοινωνικό-οικονομικών φορέων και πανεπιστημίων

Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς
Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιμορφωτική Κιλκίς, επικεφαλής εταίρος του έργου MED-QUAD σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), εταίρος του έργου, διοργανώνουν στην Ελλάδα online σεμινάριο εκπαίδευσης στελεχών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), τοπικών κοινωνικό-οικονομικών φορέων και πανεπιστημίων.

Τα νέα του ΑΣΕΠ (1/7/2022)

Δελτίο τύπου ΑΣΕΠ
1. 3Ε/2021 : Έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων (Κωδ. θέσεων 10020, 10021)
2. 1Κ/2022 : Πρόσκληση για την ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών ΠΕ,ΤΕ
3. 4Ε/2021: Έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων (Κωδ. θέσης 10003)
4. Επιλεγείς επιπέδου ΓΔ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης
5. Πρόσκληση για την προμήθεια υλικών και την παροχή υπηρεσιών σχετικά με τους εξυπηρετητές δικτύου
6. 1ΥΓ/2022: Ανάρτηση Προσωρινών Πινάκων Επιλέξιμων Υποψηφίων
7. 5K/2022: Αποστολή στο Εθνικό Τυπογραφείο
8. 7Κ/2020 : Έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων επιλαχόντων ΤΕ, ΔΕ
9. Διακήρυξη Μειοδ. Δημοπρασίας μίσθ.ακινήτου (Αποκεντρωμένο Τμ. ΑΣΕΠ Θεσ/νίκης)
10. 2Ε/2021: Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων (Κωδ. θέσης 10005)
11. Πρόσκληση υποβολής οικονομικών προσφορών για την προμήθεια web καμερών
12. Επιλεγείσα επιπέδου ΓΔ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
13. 2Ε/2021: Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων (Κωδ. θέσης 10023)
14. Προκήρυξη Β 2022 Πρόσληψης Προσωπικού με ΣΜΕ από το Ν.Π.Δ.Δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο»

Η συγγραφέας Ηρώ Τσελέπη μιλά στη Γνώμη και στον Μπάμπη Καραγεωργίου

Η συγγραφέας Ηρώ Τσελέπη μιλά στη Γνώμη και στον Μπάμπη Καραγεωργίου
Ηρώ πριν προχωρήσουμε στα του βιβλίου και της συγγραφής θα ήθελα να μου πεις κάποια πράγματα για σένα (σπουδές, ασχολίες κλπ)
Αρχικά να σε ευχαριστήσω για την πρότασή σου και να ευχηθώ τα καλύτερα τόσο σε σένα όσο και στους φίλους και συγγενείς μου στο Κιλκίς και στο Χέρσο. Γεννήθηκα, λοιπόν, Θεσσαλονίκη και μεγάλωσα στη Ρεντίνα. Ωστόσο, αυτό που κρατάω ως μια πολύ όμορφη ανάμνηση είναι τα καλοκαίρια της εφηβείας μου, τα οποία τα περνούσαμε και εγώ και η αδερφή μου στο Χέρσο με καλούς φίλους, τους οποίους και διατηρούμε μέχρι σήμερα. 

Στη Δοϊράνη η πρώτη – παγκοσμίως – καταγραφή νέου είδους φυτού για την επιστήμη, του Verbascum salicifolium

Στην περιοχή της λίμνης Δοϊράνης, στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, έγινε η πρώτη – σε παγκόσμιο επίπεδο – καταγραφή ενός νέου φυτικού είδους για την επιστήμη, στο επιστημονικό περιοδικό Phytotaxa.

Επιμορφωτική Κιλκίς: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση προβολής του έργου “Software for Mobilities” στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς

Η Επιμορφωτική Κιλκίς, ως διακρατικός εταίρος του έργου Software for Mobilities (SoftMob) πραγματοποίησε την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 στις εγκαταστάσεις της επί της οδού Δοϊράνης 56 στο Κιλκίς, την εκδήλωση προβολής του έργου, κατά την οποία παρουσίασε στους συμμετέχοντες τα πνευματικά προϊόντα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια υλοποίησής του.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι ...αγωνιούν για το μέλλον τους

Δελτίο τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς
Διατρέχοντας τον τοπικό τύπο, οι ειδήσεις για τα αγροτικά και κτηνοτροφικά θέματα είναι κυρίαρχες. «Προτάσεις μέτρων για πλημμύρες σε πληγείσες περιοχές του Αγίου Πέτρου και του Πολυπέτρου», «Υποσχέσεις για άμεση αποζημίωση..», «Στραγγαλισμός κτηνοτρόφων», «..δηλώσεις ζημιών..».

Σαν σήμερα έφυγε “το χαμογελαστό παιδί”, ο Ηλίας

Σαν σήμερα την 1 Ιουλίου του 2000, έφυγε από την ζωή ένας χαρισματικός νέος και επιστήμονας ή αλλιώς για εμάς που τον ζήσαμε και τον αγαπήσαμε ως φίλο και συνάνθρωπό μας, “το χαμογελαστό παιδί”, ο δικηγόρος Ηλίας Ευθυμιάδης. Ο Ηλίας ήταν μόλις 37 ετών, γεμάτος ενέργεια για ζωή.