Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Απαράδεκτη η εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς

Ουρλιαχτά, φωνές αχρείαστες που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν στο δημόσιο λόγο και διάλογο, ανούσιες προσωπικές αντιπαραθέσεις, μια γενικότερη έλλειψη ψυχραιμίας και σεβασμού, καθώς και προκλητικές συμπεριφορές που δυναμιτίζουν το ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ των παρατάξεων.

Δήμος Κιλκίς: Παραιτήθηκε ο Θόδωρος Βαφειάδης από τη θέση του Αντιδημάρχου Κρουσσών

Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιδημάρχου Κρουσσών ανακοίνωσε ο Θόδωρος Βαφειάδης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς. Ήταν μια συνειδητή απόφαση όπως είπε, τους λόγους της οποίας θα παραθέσει αναλυτικά σε συνέντευξη τύπου εντός της εβδομάδας.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕ.Λ. Κιλκίς: Πολύ σωστά κάλεσε την αστυνομία ο κ. Χονδροματίδης

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕ.Λ. Κιλκίς
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕ.Λ. Κιλκίς δηλώνει για το πρόσφατο συμβάν της διανομής ανώνυμου προπαγανδιστικού εντύπου με πολιτικό περιεχόμενο στην είσοδο του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς, την αντίθεσή του και καταγγέλλει τέτοιες αυταρχικές και παράνομες πολιτικές ενέργειες.

Θεσσαλονίκη: Τα "Μωρά στη Φωτιά" στο Μύλος Club, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016


Η kazandb παρουσιαζει τα ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ
opening acts: ΔΙΑΟΛΟΥ ΚΑΛΤΣΑ & ΨΥΛΛΟΙ ΣΤ ΑΧΥΡΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
Μύλος Club

Για την Καππαδοκική Ταυτότητα: Ζωντανή Μνήμη ενάντια στη Λήθη και την Άρνηση

Απόσπασμα της ομιλίας του Θεοφάνη Μαλκίδη στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Μυλότοπου Πέλλας "Οι Καππαδόκες"
"Ένας σχεδόν αιώνας αφωνίας και σιωπής πέρασε από τότε που οι διασωθέντες, από τη Γενοκτονία, δικοί μας άνθρωποι, έφτασαν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα. Ένας αιώνας από τότε που πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες και Ελληνίδες, άφησαν τις οικίες τους, τα εκπαιδευτήριά τους, τους χώρους λατρείας τους, όλα αυτά που είχαν οικοδομήσει οι δικοί τους πρόγονοι αιώνες πριν. 

Τι λέει το ΠΑΣΟΚ Κιλκίς για το ζήτημα του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς

Δελτίο τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
Σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου στο χώρο του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς και αφορά τη σύλληψη μέλους της ΚΝΕ που διένεμε στην είσοδο του σχολείου φυλλάδια με την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών, ως Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ Κιλκίς θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής.

Ανακοίνωση ΑΔΕΔΥ Κιλκίς για την 43η Επέτειο του Πολυτεχνείου

Ανακοίνωση ΑΔΕΔΥ Κιλκίς
Σαράντα τρία χρόνια μετά τη μεγαλειώδη εξέγερση των φοιτητών, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου όχι απλά παραμένουν επίκαιρα αλλά αποτελούν και σύγχρονα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας, η οποία δοκιμάζεται από τα απίστευτα άδικα οικονομικά μέτρα που έχουν εξοντώσει το λαό μας.

Κάλεσμα ΠΑΜΕ Κιλκίς για απεργία στο Δημόσιο στις 24 Νοέμβρη 2016

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ
- 24 Νοέμβρη απεργία
στο Δημόσιο
- Συγκέντρωση 10:30 το πρωί στην Πλατεία Ειρήνης
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, 
Εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ότι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους!

"Αγαπητοί Συμπολίτες μας & Καταστηματάρχες"

Ανακοίνωση Ε.Ε.Ε.Ε.Κ και  ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ Κιλκίς 
"Αγαπητοί Συμπολίτες μας & Καταστηματάρχες,
θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι δομές Ειδικής Αγωγής των Ατόμων με Αναπηρία & Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ, πρόκειται να εκδώσουν ημερολόγια για το 2017.

Μήνυμα ΔΗΜΑΡ Κιλκίς για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Υπογράφει η Νομαρχιακή Επιτροπή Δημοκρατικής Αριστεράς Κιλκίς
43 χρόνια μετά και το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και τα αιτήματα που την συνόδευαν παραμένουν επίκαιρα και ουσιαστικά όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Έχοντας συμπληρώσει τον έκτο χρόνο της κρίσης, ο λαός καθημαγμένος παρακολουθεί κυβέρνηση και αντιπολίτευση να αναλώνονται σε ανούσιες διαμάχες χωρίς διάθεση να εγκύψουν στα πραγματικά προβλήματα και να δώσουν λύσεις. 

Θεσσαλονίκη: Οι Koza Mostra στην Μαύρη Τρύπα

Η Μαύρη Τρύπα παρουσιάζει τους
KOZA MOSTRA
support: Cheek by jowl
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ, (ΛΑΔΑΔΙΚΑ)

Νίκη Β. Μάτσκου: Μια άλλη ματιά στο ζήτημα του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς

Υπογράφει η Νίκη Β. Μάτσκου
"Αγαπητέ Άγνωστε Αναγνώστη, 
Λέγομαι Νίκη Μάτσκου. Είμαι 19 χρονών και στο 2ο έτος του τμήματος Αρχιτεκτόνων στο ΑΠΘ. Φοίτησα τρία χρόνια στο 2ο ΓΕΛ Κιλκίς. Πέρασα και καλές και κακές στιγμές εκεί μέσα. Θυμάμαι ακόμα με λύπη ότι η σκέψη που έκανα διασχίζοντας για τελευταία φορά την πόρτα του σχολείου ήταν ότι "δε θα μου λείψει τίποτα και κανείς. 

Φιλοσοφική νυκτηγορία με τον Όμηρο Ταχμαζίδη την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Φιλοσοφική νυκτηγορία
με τον Όμηρο Ταχμαζίδη
ΘΕΜΑ:
“ Ποιείν και πράττειν: εννοιολογικές παρατηρήσεις” 
Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016
Ώρα 20.30
Καφέ  Container
Αγνώστου Στρατιώτου- Φιλίππου (γωνία)
Ρωμαϊκή Αγορά-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

«Σήμερα δεν υπάρχουν διαβητικοί που δεν μπορούν να ρυθμιστούν»

Ανακοίνωση Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για την 14 Νοεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη)
Ο Σακχαρώδης Διαβήτης καλπάζει, απασχολεί και προβληματίζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.  Σήμερα θεωρείται η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη «χρόνια πάθηση» στο Κόσμο, με τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος. Η πρόληψη και η σωστή θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη πρέπει να αποτελεί το πρωταρχικό μέλημα όλων των Συστημάτων Υγείας.

Βέροια: Τελετή βράβευσης αριστούχων όλης της χώρας, από την Eurobank

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Βέροια η τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων των Νομών Ημαθίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας και Φλώρινας, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Αποτελέσματα εκλογών στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης – Βορείου Ελλάδος

Δελτίο τύπου Συλλόγου  Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης – Βορείου Ελλάδος
Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία του σωματείου μας στις 12-13 Νοέμβρη 2016 και συνέβαλαν στην ισχυροποίησή του. Είναι μία σημαντική νίκη σε πολύ δύσκολες συνθήκες για τον κλάδο αλλά και συνολικότερα για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. 

Σπείρα ''ρήμαζε'' αποθήκες, σπίτια και καταστήματα στην Ημαθία

- Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που εμπλέκεται σε πολλές κλοπές από αποθήκες, σπίτια και καταστήματα στην Ημαθία
- Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 3 άτομα και σε βάρος τους σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία
- Με συγκεκριμένο τρόπο δράσης παραβίαζαν τις εισόδους ή εισέρχονταν από ανασφάλιστα σημεία και αφαιρούσαν ηλεκτρονικές συσκευές, χορτοκοπτικά μηχανήματα, αλυσοπρίονα και εργαλεία
- Η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις 5.000 ευρώ, ενώ σε έρευνες των αστυνομικών εντοπίσθηκε μεγάλο μέρος των κλεμμένων αντικειμένων

Θεσσαλονίκη: Η θεατρική παράσταση «Ο Πλούτος» του Αριστοφάνη στην ποντιακή διάλεκτο



Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  διοργανώνει τo «Ανοιχτό Θέατρο». Το «Ανοιχτό Θέατρο» είναι ένας θεσμός που υιοθέτησε το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. και ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2016. Τα Θέατρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανοίγουν τις πόρτες τους σε κοινό και σε θεατρικές ομάδες και το θέατρο γίνεται πιο «προσιτό» από ποτέ. 

Λευκή ισοπαλία με Πλαγιά - Κερδίζουν τις εντυπώσεις οι μικροί του Κιλκισιακού

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
Πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα για τον Κιλκισιακό που αναδείχθηκε ισόπαλος σήμερα εντός έδρας 0-0 με την Αναγέννηση Πλαγιάς. Στο 3' φάουλ του Μπελίτσα εκατοστά έξω από το δεξί δοκάρι. Η ομάδα μας είχε τη πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά τα χαλούσε στη τελική προσπάθεια. 

Χάλκινο μετάλλιο για Αιμ. Μαβίδη - Νέες διακρίσεις για Κώστα Χαμουρούδη

Χάλκινο μετάλλιο για Αιμ. Μαβίδη, σε Διεθνείς αγώνες δρόμου στην Κύπρο
Την 3η θέση στους διεθνείς αγώνες δρόμου 4,3χλμ στη μνήμη Κύπριου ήρωα – αγωνιστή της ΕΟΚΑ Κυριάκου Μάτση που έγινε στις Κεντρικές Φυλακές (ΣΕΑΚ) της Λευκωσίας, κατέκτησε ο αθλητής του ΓΑΣ Κιλκίς Αιμίλιος Μαβίδης με επίδοση 16'30''.

"Στηρίζουμε το Διευθυντή του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς κ. Αναστάσιο Χονδροματίδη"

Ψήφισμα Συλλόγου καθηγητών του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς
Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, ο σύλλογος των καθηγητών του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς, λαμβάνοντας υπόψη του:
1. Την αρ. Γ1/1459/09-12-1993 εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ, σύμφωνα με την οποία «απαγορεύεται η είσοδος ιδιωτών στο χώρο του σχολείου για τη σύσταση, πώληση, δωρεάν διανομή ή και για διαφήμιση κάθε είδους εντύπου»,

Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα ΚΚΕ για συμμετοχή στην εκδήλωση εορτασμού του Πολυτεχνείου

Δελτίο τύπου Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.
Η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί τις νέες, τους νέους, τους εργαζόμενους, όλο το λαό να τιμήσουν τον ηρωικό ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο, το Νοέμβρη του 1973. Να τιμήσουν τους χιλιάδες αγωνιστές της πάλης ενάντια στη δικτατορία, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης. 

Ακροάσεις Μουσικών και λυρικών Φωνών από τον Μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη και την Σοπράνο Θεοδωρίδου

Η ΕΥΔΑΠ δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο, δίνει την ευκαιρία σε νέους σολίστ να αποκτήσουν βήμα δημιουργίας και αναγνώρισης, προκειμένου να γνωρίσει το ελληνικό κοινό το μέλλον της ελληνικής μουσικής σκηνής.