Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία

Δελτίο τύπου
Αγωνιστικής Συσπείρωσης  Εκπαιδευτικών
Η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη οδήγησαν στο κλείσιμο όλων των σχολείων της χώρας, για δύο εβδομάδες. Εκατοντάδες σχολικές μονάδες είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους αρκετές ημέρες νωρίτερα.

ΝΟΔΕ Κιλκίς: Με υπομονή, αποφασιστικότητα και δύναμη θα βγούμε στο φως από το βλοσυρό τούνελ του κορωνοϊού

Δελτίο τύπου Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας νομού Κιλκίς
Η πανδημία του κορωνοϊού δοκιμάζει τις αντοχές της παγκόσμιας κοινότητας και ασφαλώς και της ελληνικής κοινωνίας. Η νέα αυτή κρίση, ο πόλεμος με έναν αόρατο εχθρό όπως πολύ εύστοχα ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ήρθε και στη χώρα μας την ώρα που εξερχόμαστε από την οικονομική κρίση και ταυτόχρονα με την κρίση και τα γνωστά επεισόδια στον Έβρο που κόμισε η γειτονική μας χώρα Τουρκία. 

Κίνημα Αλλαγής: Κατάθεση τροπολογίας στο σχέδιο νόμου για την προσφορά του υγειονομικού προσωπικού

Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Σε κατάθεση τροπολογίας στο σχέδιο νόμου του Υπ. Εργασίας προχώρησε σήμερα σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, αναγνωρίζοντας το έργο και την κοινωνική προσφορά του υγειονομικού προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες Πέμπτη 19/3/2020, 21:00

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες
Συμπολίτες μου,
Επικοινωνούμε ξανά, όπως σας έχω υποσχεθεί, για τα νέα δεδομένα στα μέτωπα της υγείας μας και της οικονομίας. Για να ανακοινώσω τις νέες πρωτοβουλίες μας. Αλλά και για να σας στείλω και πάλι μήνυμα ενότητας, πειθαρχίας και υπευθυνότητας.

Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Πολυανής, Κιλκισίου και Αγίου Αθανασίου κ.κ. Εμμανουήλ


Προς τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τους ευσεβείς ορθοδόξους χριστιανούς της καθ᾿ Ἡμάς Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής, Κιλκισίου και Αγίου Αθανασίου 
Αγαπητοί Πατέρες καί Ἀδελφοί,
Με θλίψη πολλή και συνοχή ψυχής απευθύνομαι εις όλους ημάς, κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων περί της διαδόσεως του COVID–19, του λεγομένου κορωνοϊού και στην ευλογημένη Πατρίδα μας αλλά και σε όλη την Υφήλιο. Εκφράζω ως Πνευματικός σας Πατέρας την πλήρη συμπαράστασή μου, τον στηριγμό και την αγάπη μου σε όλους ανεξαιρέτως τούτες τις δύσκολες στιγμές. 

"Ένταξη του Ε.Σ.Υ. στα βαρέα και ανθυγιεινά"

Υπογράφει ο Στέφανος Παραστατίδης
Το Κίνημα Αλλαγής παίρνει μία σημαντική κοινοβουλευτική πρωτοβουλία και καταθέτει τροπολογία με την οποία προτείνει την επέκταση του κανονισμού Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων -που ισχύει ήδη στον ιδιωτικό τομέα και- σε όλους τους εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σε όλες τις μονάδες του ΕΣΥ, στο ΕΚΑΒ και στις προνοιακές δομές.

Δήμος Παιονίας: Ενισχύονται οι Δομές Πρόνοιας

Ο Δήμος Παιονίας στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνει για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού και της αντιμετώπισης της νόσου, ενισχύει από την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 τις δομές Πρόνοιας:

Δήμος Παιονίας: Δημοτικό συμβούλιο δια περιφοράς

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10 - του άρθρου 74 του Ν.4555/2018 και της παρ. 1 του άρθρου 184 του N. 4635/19 *, και με συμμετοχή τουλάχιστον των 2/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, καλείσθε σε ΤΑΚΤΙΚΗ και ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, την 23η ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 12.00, για λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίζονται οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Δήμος Κιλκίς: Απαλλαγή τροφείων σε δημοτικούς παιδικούς & βρεφονηπιακούς σταθμούς

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών και της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς (ΚΔΕΚ) απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τροφείων οι γονείς – κηδεμόνες των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και της ΚΔΕΚ για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστοί για προληπτικούς λόγους στο πλαίσιο αποφυγής εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Δήμος Κιλκίς: Γραμμή Υποστήριξης & Αλληλεγγύης για τις ευπαθείς ομάδες

Ο Δήμος Κιλκίς απλώνει από σήμερα ένα νέο δίχτυ επικοινωνίας στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού με στόχο την ασφαλή προστασία τους "Μέσα στο Σπίτι" και την εξυπηρέτηση των καθημερινών τους αναγκών.

Δήμος Κιλκίς: Νέες ρυθμίσεις στις λαϊκές αγορές


Σε νέες ρυθμίσεις για τις λαϊκές αγορές προχωρά ο Δήμος Κιλκίς εφαρμόζοντας τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση (Κ.Υ.Α.) ενίσχυσης των προληπτικών μέτρων αποτροπής της εξάπλωσης του CoVid-19.

Συνελήφθη ένα άτομο για καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, εντοπίσθηκε μετά από έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.

Το Σωματείο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας δίπλα στους εργαζόμενους του κλάδου στο Κιλκίς

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας για ενημέρωση των εργαζομένων του κλάδου στα εργοστάσια του Κιλκίς αυτή την περίοδο. 
Τα μέλη του Συνδικάτου απαιτούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων,  διεκδικώντας παράλληλα να θωρακιστεί άμεσα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας της χώρας και της περιοχής, καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους να απευθυνθούν στο Συνδικάτο σε κάθε περίπτωση που δεν λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα στους εργασιακούς χώρους, να αγωνιστούν συλλογικά ώστε να μην χαθεί κανένα μεροκάματο, άδεια, ασφαλιστική εισφορά, δικαίωμα.  Δείτε την ανακοίνωση ΕΔΩ

"Σκεφτόμαστε πολύ, ζυγίζουμε και πράττουμε ανάλογα"


Υπογράφει ο Θεόφιλος Τιρεκίδης
Τομεάρχης Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ΝΟΔΕ Κιλκίς 
Είναι πρωτόγνωρες οι εποχές στις οποίες ζούμε. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, με την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία πλήττει αυτή τη στιγμή όλη την ανθρωπότητα, είναι κάτι το οποίο ο ανθρώπινος νους, δεν φανταζόταν. 

Κορωνοϊός: Ενημερωτικά φυλλάδια μοίρασε ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς 
Το Περιφερειακό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς μετά από κάλεσμα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, ξεκίνησε τη διανομή των ενημερωτικών φυλλαδίων σε πολυσύχναστα μέρη της πόλης μας, συνδράμοντας ενεργά στην αντιμετώπιση της πανδημίας που μαστίζει τις τελευταίες μέρες τη χώρα μας.

Μήνυμα του υποψ. Βουλευτή Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Αναστασιάδη σχετικά με την πανδημία του νέου κορονοϊού

Μήνυμα του υποψ. Βουλευτή Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Αναστασιάδη σχετικά με την πανδημία του νέου κορονοϊού
Η πανδημία που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός αφορά την παγκόσμια κοινότητα στο σύνολο της χωρίς να εξαιρείται καμία γωνιά του πλανήτη.