Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσειων για 690 θέσεις τακτικού προσωπικού στο Δημόσιο

Γνωστοποιείται ότι εκκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 5Κ/2015του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 6/27-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εξακοσίων ενενήντα (690) θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.

Πέρασμα και από τη Φύσκα για τον Κιλκισιακό

Τρίτη στη σειρά νίκη για τη δεύτερη ομάδα του Κιλκισιακού που επιβλήθηκε εκτός έδρας με 1-0 της Φύσκας. Στους έντεκα βαθμούς πλέον τα παλικάρια του Γιώργου Πελίδη, που την επόμενη αγωνιστική πηγαίνουν στη Κορωνούδα.

Κιλκισιακός: Ευχαριστήριο στον Ηρακλή Φύσκας και συγχαρητήρια στη κ. Μποδιτσοπούλου

Ο Κιλκισιακός ευχαριστεί τον Ηρακλή Φύσκας για τη φιλοξενία που παρείχε στη δεύτερη ομάδα μας. Αξίζει να τονίσουμε την υποδειγματική συμπεριφορά των παικτών της Φύσκας στους νεαρούς μας παίκτες.

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Κιλκίς οικ. έτους 2016

Ειδική συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα τη συζήτηση και έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου Κιλκίς του 2016 πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου.  Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης επισήμανε ότι τα κύρια γνωρίσματα του προϋπολογισμού του Δήμου για το οικονομικό έτος 2016 είναι η οικονομία και η λιτότητα και η σύνταξή του στηρίχθηκε κατά βάση στις αυστηρές οδηγίες του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α.

Ενημέρωση γονέων από την ''Σχολή Ποδοσφαίρου'' του Κιλκισιακού

Η ''Σχολή Ποδοσφαίρου'' του Κιλκισιακού καλεί τους γονείς την
ΤΕΤΑΡΤΗ 18/11/015 στις 19:30  στην αίθουσα του επιμελητηρίου Κιλκίς,
για την τακτική ενημέρωσή τους από τον τεχνικό διευθυντή και
τους υπεύθυνους των τμημάτων.


Μπροντό βάφτηκε το Πολύκαστρο

Μπορντό βάφτηκε τη Κυριακή 15 Νοεμβρίου το Πολύκαστρο, αφού στη γειτονική κωμόπολη βρέθηκε μια εκατοντάδα παιδιών της ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ του Κιλκισιακού! Δύο τμήματα Τζούνιορ, δύο Προτζούνιορ και ένα μπαμπίνι με περισσότερα από είοσι αστεράκια έδωσαν φιλικούς αγώνες μέσα σε όμορφο κλίμα με την ΑΕΠ και τη Γουμένισσα.

Κιλκίς: Κατασχέθηκαν και τα δύο νάιλον που περιείχαν χασίσι

Συνελήφθη χθες (16-11-2015) το απόγευμα σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τρήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 47χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες 2 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν συνολικά ποσότητα κάνναβης βάρους 13,5 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Η Επιμορφωτική Κιλκίς: στη Λιθουανία με στόχο την υιοθέτηση καινοτόμων εκπαιδευτικών μεθόδων

Το ΚΕΚ-Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις, με τίτλο «Καινοτόμος δάσκαλος - Μαθητής με κίνητρο: επίλυση προβλημάτων μέσω της συνεργασίας». Τα στελέχη της ομάδας οργάνωσης και διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της «Επιμορφωτική Κιλκίς», Περικλής Κοσμίδης και Νίκος Γεωργιάδης συμμετείχαν στην πενθήμερη εκπαιδευτική συνάντηση η οποία αποτέλεσε και την έναρξη του σχεδίου.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γεωργαντά"

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Κιλκίς, ευχαριστούν θερμά τον κο Γεώργιο Γεωργαντά, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νομού Κιλκίς, για την οικονομική προσφορά του σχετικά με την αγορά σχολικού λεωφορείου.

Κιλκίς: "Τιμούμε σήμερα στις 6 μ.μ. την εξέγερση του Πολυτεχνείου"

Κάλεσμα Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς
Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να τιμήσουν την 42η επέτειο το λαϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ και ΝΑΤΟ και τη συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτούς.

Κιλκίς:Υποχρεωτική η ετήσια δήλωση όλων των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλοι – γάτες)

Από την Αντιδημαρχία Ανάπτυξης ανακοινώνεται ότι οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς (σκύλων – γατών) είναι υποχρεωμένοι, βάσει νόμου, να μεριμνούν κάθε χρόνο για την καταχώριση του βιβλιαρίου υγείας του ζώου ή των ζώων τους στο μητρώο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς του Δήμου (Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, κα Βικτωρία Γούναρη τηλ. 23413 52244 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες). Σε διαφορετική περίπτωση υπενθυμίζεται ότι προβλέπονται διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμο 300 ευρώ).

Πλειστηριασμοί: Με επώδυνο συμβιβασμό έκλεισε η συμφωνία με τους πιστωτές

Σε έναν επώδυνο συμβιβασμό, υπό την πίεση του χρόνου και της συγκυρίας, κατέληξαν την Τρίτη τα στις 01.20 τα ξημερώματα κυβέρνηση και κουαρτέτο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» θα συνεχιστεί – Σε τι δεσμεύτηκαν Κουρουμπλής και Φωτίου

Με τους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» συναντήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής και η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου στο υπουργείο Εργασίας.

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΑΥΓΗ ·Εγκλωβισμένοι στον πόλεμο- Με συμμετρικές πολεμικές επιχειρήσεις απέναντι στην ασύμμετρη απειλή των τζιχαντιστών απαντά η Γαλλία στο σοκ των πολύνεκρων επιθέσεων της Παρασκευής·Σήμερα στην Τουρκία ο Τσίπρας-Σταθερός πόλος σε μια ευμετάβλητη περιοχή η Ελλάδα·17 Νοεμβρίου- Ημέρα μνήμης
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Όλα τα δάνεια σε ξένα χέρια-Κατατίθεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο –φωτιά (με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας)·Τα εκλογικά κέντρα της ΝΔ –Για την ψηφοφορία ανάδειξης του νέου αρχηγού·Δηλητήριο τα τέλη Ι. Χ , άνω των 1.400 κ. ε. (αγορασμένα μετά το 2006)

Διακήρυξη ΟΛΜΕ για την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Διακήρυξη ΟΛΜΕ
Μ. Σαχτούρης, Το ψωμί Ένα τεράστιο καρβέλι, μια πελώρια φραντζόλα ζεστό ψωμί, είχε πέσει στο δρόμο από τον ουρανό ένα παιδί με πράσινο κοντό βρακάκι και με μαχαίρι έκοβε και μοίραζε στον κόσμο γύρω όμως και μια μικρή, ένας μικρός άσπρος άγγελος, κι αυτή μ΄ένα μαχαίρι έκοβε και μοίραζε κομμάτια γνήσιο ουρανό κι όλοι τώρα τρέχαν σ΄ αυτή, λίγοι πηγαίναν στο ψωμί, όλοι τρέχανε στον άγγελο που μοίραζε ουρανό! Ας μην το κρύβουμε. Διψάμε για ουρανό.

Δήλωση Μεϊμαράκη για tην επέτειο της 17ης Νοεμβρίου

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τιμούμε, στις 17 Νοέμβρη, την εξέγερση της νέας γενιάς για Παιδεία, Ελευθερία, Δημοκρατία.

"Σε πείσμα των καιρών το μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει επίκαιρο"

Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς για την 42η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου 
Σαράντα δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε που μια ομάδα φοιτητών αποφάσισε ότι η ξενοκίνητη χούντα που βασάνιζε την Ελλάδα και τους Έλληνες έπρεπε να τελειώσει. Με όπλο το πάντα επίκαιρο σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο και κάλεσαν τον λαό σε επανάσταση. Η χούντα έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο, όμως η αντίστροφη μέτρηση είχε ήδη αρχίσει.

"Τα αδιέξοδα της κατασκευασμένης συλλογικής μνήμης"

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Η εφημερίδα Realnews στην ενότητα “κοινωνία” και την ένδειξη “ιστορική μαρτυρία” δημοσιεύει (φύλλο 14.11.2015) συνέντευξη του Κώστα Χαρδαβέλλα, με έναν υπεραιωνόβιο πρόσφυγα από την Τραπεζούντα και τον πομπώδη τίτλο “Εγώ έζησα τη γενοκτονία των Ποντίων”.