Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Καλώς να ορίσουν οι 165 νέοι φοιτητές στο Κιλκίς

Ίδιος με πέρυσι, ώστε να μην επηρεαστούν περαιτέρω οι υποψήφιοι εν μέσω υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού, θα παραμείνει ο αριθμός εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και η οποία θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

Φραγγίδης: Σοβαρό ατόπημα η παρέμβαση του Υφυπουργού κου Σκέρτσου στη δίκη Τοπαλούδη

Υπογράφει ο Γιώργος Φραγγίδης
Βουλευτής Κιλκίς - Κίνημα Αλλαγής
H αντιθεσμική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου, εναντίον της Εισαγγελέως της έδρας, κυρίας Αριστοτελείας Δόγκα, μετά την αγόρευση της στη δίκη των κατηγορουμένων για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, θεωρώ ότι αποτελεί σοβαρό ατόπημα.

Δήλωση Ε. Αγαθοπούλου για τη δίκη των δολοφόνων της Ελένης Τοπαλούδη

Ειρήνη Αγαθοπούλου 
Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς 
Α’ Αντιπρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής 
Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
Εχθές, η εισαγγελέας στη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη ήταν συγκλονιστική. Αν η δίκη της Χρυσής Αυγής, που ξεκίνησε το 2015 και οδεύει προς το τέλος της ύστερα από αναβολές, κάθε είδους κωλύματα και χρονοτριβές, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά γεγονότα των τελευταίων χρόνων μαζί με τις συγκλονιστικές αγορεύσεις των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής, η χθεσινή αγόρευση της εισαγγελέα Αριστοτελείας Δόγκα στην υπόθεση δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη εξίσου θα μείνει στην ιστορία, ως υποδειγματική, συνταρακτική, φεμινιστική, μα πάνω από όλα και κυρίως γι’ αυτό, ανθρώπινη. 

100 Χρόνια Ελεύθερη Θράκη - 100 Χτύποι Καρδιάς


Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης
Η Ομοσπονδία Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι μνήμης στην ιστορία της Θράκης ανά τους αιώνες. Το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Θρηϊκίη Γαĩα» επικεντρώνεται στην ανάδειξη των παραδόσεων και του λαογραφικού πλούτου της Θράκης, καθώς και τον εορτασμό ενός αιώνα ελευθερίας με τη συμμετοχή 100 χορευτών από διάφορες πόλεις της Ευρώπης.

Αγαθόπουλος: Τρία ζητήματα που πρέπει να καταγγείλει ο Δήμος Κιλκίς

Υπογράφει ο Δημήτρης Αγαθόπουλος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Κιλκίς,"Συμμετέχω"
Εν μέσω κρίσης, αυξήσεις επιβάλλει η κυβέρνηση στα τέλη ύδρευσης
Αντιμέτωπες με τον κίνδυνο της κατάρρευσης βρίσκονται οι 126 Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης που παρέχουν καθαρό νερό και υπηρεσίες καθαρισμού σε όλη την περιφέρεια πλην της Αττικής και του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. 

Η δική μας ELVIAL στη μάχη κατά της COVID-19

Δελτίο τύπου ELVIAL
Σε μια σεμνή τελετή που έγινε για λόγους ασφαλείας, στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, η Διοίκηση του νοσοκομείου και οι τοπικές αρχές ευχαρίστησαν την Ελληνική Βιομηχανία Αλουμινίου Elvial για την σημαντική προσφορά της σε πρόσθετο νοσοκομειακό εξοπλισμό (αναπνευστήρες) για την περίθαλψη σοβαρών περιστατικών και υγειονομικό υλικό για την προστασία και την καταπολέμηση της διάδοσης του Κορωνοϊου COVID – 19. 

Διανομή τροφίμων (ΤΕΒΑ) από τον Δήμο Παιονίας

Ο Δήμος Παιονίας ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Κιλκίς στα πλαίσια του Προγράμματος ΤΕΒΑ θα πραγματοποιήσει αναδιανομή Ξηρών Προϊόντων και διανομή Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΒΥΣ) μαζί με βρεφικές τροφές ως εξής:

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 14/5/2020, 06:30 μ.μ.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών συνελήφθη ένα άτομο για υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης
Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, εντοπίσθηκε μετά από έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, αυτοσχέδιο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης στις Σέρρες.

Εγγραφές νηπίων και βρεφών στους παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Κιλκίς

Από τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών ανακοινώθηκε η έναρξη των εγγραφών νηπίων και βρεφών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Κιλκίς για τη σχολική περίοδο 2020 -2021.

Παραδοσιακό μάζεμα χαμομηλιού στο Ανθόφυτο Κιλκίς

Της Ι.Μ.Σ.
Πίσω από το κανάλι ή ρέμα Ανθοφύτου Κιλκίς υπάρχει μεγάλο λιβάδι που απλώνεται χιλιόμετρα. Πρόκειται για ηλιόλουστο μέρος που λόγω υγρασίας εκεί η ανθοφορία είναι πλούσια. 

Επαναλειτουργία του Πολυανείου Ωδείου Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς

Υπογράφει ο Κλεάνθης Ζαρίμπας
Διευθυντής του Πολυανείου Ωδείου
Αγαπητοί σπουδαστές, γονείς και φίλοι του Πολυάνειου Ωδείου, με χαρά σας ανακοινώνω πως στις 18 Μαΐου ημέρα Δευτέρα, θα ανταμώσουμε και πάλι.

Τήρηση των κανόνων προστασίας από ιατρούς και πολίτες στους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας

Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς, στα πλαίσια της συμμόρφωσης με τους υγειονομικούς κανόνες που έχουν θεσπισθεί για την αντιμετώπιση του COVID-19 και σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, υπενθυμίζει ότι:
Στα νοσοκομεία, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα πάσης φύσεως τηρείται, με ευθύνη του οικείου Διευθυντή, ελάχιστη απόσταση ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Πρόταση Γ. Φραγγίδη, Β. Κεγκέρογλου και Γ. Μουλκιώτη για Πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού 2020 με τρία (3) εκατομμύρια ωφελούμενους

Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Η ολοκληρωμένη πρόταση του Κινήματος Αλλαγής «Πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού για όλους - 2020», με 3 εκατομμύρια ωφελούμενους, που ενεργοποιούν 15 εκατομ. διανυκτερεύσεις και δημιουργούν 7 εκατομ. ημερομίσθια εργαζομένων, κατατέθηκε από τον Υπεύθυνο Κοινοβουλευτικού Τομέα Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργο Φραγγίδη, το Γραμματέα της Κ.Ο. κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και τον Υπεύθυνο Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας κ. Γιώργο Μουλκιώτη, προς τους Υπουργούς Τουρισμού και Εργασίας.

Συνάντηση εργασίας Σιωνίδη με εκπροσώπους του φιλοζωικού συλλόγου Παιονίας

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας 
Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους του φιλοζωικού συλλόγου Παιονίας είχε ο δήμαρχος Κώστας Σιωνίδης την Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 στο Πολύκαστρο.

Έναρξη του προγράμματος εμβολιασμών της άγριας πανίδας για προστασία έναντι του ιού της λύσσας

Από το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής: