Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Η Παναγία Ηγουμένη στη ζωή μας - Φωτογραφίες

†Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου Δημήτριος
Παρόλο που πλεονάζουν οι Εκκλησίες και τα Προσκυνήματα της Υπεραγίας Θεοτόκου, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, “μεγαλύνεται” κυριολεκτικά και η όμορφη Παιονική Γουμένισσα, όπου και εδρεύει φερωνύμως η ιστορική Μονή της Παναγίας.

Υπέροχη μουσικοχορευτική πανδαισία στην κεντρική πλατεία Ευρωπού Παιονίας


Την Τρίτη 22 Αυγούστου 2017, ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρωπού Κιλκίς θα παρουσιάσει στην κεντρική πλατεία του χωριού μια παράσταση - αφιέρωμα στην ξενιτιά, πλαισιωμένη από παραδοσιακούς νησιώτικους χορούς. Θα ακουστούν επίσης  τραγούδια αφιερωμένα στο θέμα της παράστασης, από την εκπληκτική φωνή της Νίκης Αγόρατζη.

Εκδηλώσεις για τα "Ευρωπιώτικα" 2017


Αττική: Συνελήφθη 62χρονος για αποπλάνηση 11χρονης

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 62χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αποπλάνηση ανηλίκου.

Ενεργοποιείται το δεύτερο ενδιάμεσο πρόγραμμα του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπέγραψαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπλ. υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, αρχίζει την επόμενη εβδομάδα η ενεργοποίηση του δεύτερου ενδιάμεσου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον». Οι νέοι εθνικοί πόροι που θα διατεθούν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανέρχονται σε περίπου 61 εκατ. ευρώ και θα διασφαλίσουν τη χρηματοδότηση περισσότερων από 6.000 ωφελούμενων.

Ψεκασμοί για κουνούπια στον κάμπο της δυτικής Θεσσαλονίκης

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι λόγω της μεγάλης αύξησης του πληθυσμού ενηλίκων κουνουπιών στην περιοχή του κάμπου Δυτικής Θεσσαλονίκης (ρυζοκαλλιέργειες), με αποτέλεσμα την ιδιαίτερα αυξημένη όχληση των κατοίκων, και

Ταξική αυτονομία στη Βενεζουέλα

Επιμέλεια:  Κώστας Παπακώστας
Για τη κρίση στη Βενεζουέλα και την εκλογή της συντακτικής Συνέλευσης, παραθέτω το παρακάτω άρθρο του Valerio Evangelisti που μετέφρασα από το Carmilla, έναν ιστότοπο για τη λογοτεχνία, το φαντασιακό και τη κουλτούρα της αντίθεσης στην Ιταλία. 

Φωτογραφίζοντας την ανεργία



Συνεδριάζει την Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017, το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς

Δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 21 Αυγούστου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα εξής θέματα Η/Δ:

Δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων για βαμβακοπαραγωγούς του ν. Κιλκίς

Το παρόν Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων απευθύνεται στους βαμβακοπαραγωγούς με στόχο την αποτελεσματική φυτοπροστασία στον πραγματικό καλλιεργητικό χρόνο.

Η Επιμορφωτική Κιλκίς στην Πορτογαλία για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου Erasmus+ “CPS”

Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ συμμετείχε στο συνέδριο παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου με τίτλο «Καινοτόμος εκπαιδευτικός - Μαθητής με κίνητρο: επίλυση προβλημάτων μέσω της συνεργασίας», που πραγματοποιήθηκε στη Σεσίμπρα της Πορτογαλίας στις 12 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις.

Αυτό το σκουμπρί σε σάλτσα ντομάτας μην το φάτε

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων και σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Πειραιά – Τμήμα Α', διαπίστωσε ότι το προϊόν με την εμπορική ονομασία «Altura sea food σκουμπρί σε σάλτσα τομάτας», καθαρού βάρους 425g, με ημερομηνία παραγωγής 12/11/2016 και ημερομηνία λήξης 12/11/2019, προϊόν Ταϋλάνδης, με αριθμό παρτίδας CHMB, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται για την εταιρεία VITA – Μ.Δ. ΤΣΑΛΟΠΟΥΛΟΣ A.E., που εδρεύει στη Ν. Μαγνησία, 570 22, Θεσσαλονίκη, περιείχε τη βιοτοξίνη ισταμίνη, σε τιμή που υπερέβαινε το ανώτατο όριο. 

ΚΚΕ: Εκδήλωση - εγκαίνια του Μουσείου - Μνημείου στο Γράμμο

Δελτίο τύπου ΚΚΕ
Η ΚΕ του ΚΚΕ πραγματοποιεί εκδήλωση - εγκαίνια του Μουσείου - Μνημείου για τον ΔΣΕ, το Σάββατο 19 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στο χωριό Θεοτόκος στο Γράμμο. Στα εγκαίνια θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Λεωνίδας Ιασωνίδης και ο αγώνας του για τον Πόντο και τον Ελληνισμό

Του Θεοφάνη Μαλκίδη
Η είδηση μεταφοράς των οστών του σπουδαίου πολιτικού και διανοούμενου Λεωνίδα Ιασωνίδης (Ιασονίδης) στην Παναγία Σουμελά, επαναφέρει στη μνήμη μας τη διαδρομή και την πορεία του στη διαμόρφωση του σύγχρονου και ιδιαιτέρως του προσφυγικού Ελληνισμού. 

Γλέντησε η ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ στο Δροσάτο Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ 
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Αυγούστου το καθιερωμένο - τα τελευταία χρόνια - ποντιακό γλέντι της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ στο χωριό Δροσάτο.