Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Περιοδεία στο Κιλκίς και στην Παιονία Σταύρου Αραχωβίτη και Ειρήνης Αγαθοπούλου

Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς

Περιοδεία και συναντήσεις στο Κιλκίς και στην Παιονία πραγματοποίησαν ο πρώην Υπουργός και νυν τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σταύρος Αραχωβίτης, συνοδευόμενος από τον Φάνη Κουρεμπέ, συντονιστή αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην πρόεδρο του ΕΛΓΑ, την βουλεύτρια Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, τον συντονιστή της Ν.Ε του Κιλκίς, Αναστάσιο Κεσίδη, και το μέλος της Ν.Ε. υπεύθυνο για αγροτικά θέματα, Θεοδωρίδη Νίκο.

Φραγγίδης: Καθυστερήσεις στη διακομιδή διασωληνωμένων ασθενών με Covid-19 σε ιδιωτικές κλινικές

Ερώτηση, που κατέθεσαν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου οι βουλευτές κ.κ. Γιώργος Φραγγίδης και Ανδρέας Πουλάς προς τον Υπουργό Υγείας, σε σχέση με τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στις διακομιδές των διασωληνωμένων ασθενών σε απλές κλίνες και στους διαδρόμους των δημόσιων νοσοκομείων προς τις συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικές μονάδες νοσηλείας.
Ήδη από τις αρχές του χρόνου είχαν παρατηρηθεί μεγάλες καθυστερήσεις στις διακομιδές διασωληνωμένων Covid-19 ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικών κλινικών.

Τιρεκίδης: Μειωμένα τα αντανακλαστικά.της διοίκησης του δήμου Παιονίας

Υπογράφει ο Θεόφιλος Τιρεκίδης
Δυστυχώς για άλλη μια φορά, η διοίκηση του δήμου Παιονίας αποδείχθηκε ότι διαθέτει μειωμένα αντανακλαστικά. Ο λόγος είναι ότι χρειάστηκε να περάσουν 10 ολόκληρες ημέρες από τις καταστροφές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε σπίτια και καλλιέργειες στο δυτικό τμήμα του δήμου Παιονίας για να επισκεφτεί την πληγείσα περιοχή κυβερνητικό κλιμάκιο.

Χορήγηση κρατικών ενισχύσεων στον τομέα εκτροφής χοίρων και γουνοφόρων σε όλη την επικράτεια

Στο πλαίσιο της με αριθμό ΚΥΑ 907/168520/2022 (ΦΕΚ Β 3277), που υπογράφουν οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Γεωργαντάς και Αναπληρωτής Οικονομικών Θεοδ. Σκυλακάκης, με θέμα «Χορήγηση κρατικών ενισχύσεων στον τομέα εκτροφής χοίρων σε όλη την Επικράτεια και λεπτομέρειες εφαρμογής Προσωρινού Πλαισίου με βάση την υπό στοιχεία C(2020)1863/19.3.2020 (Προσωρινό Πλαίσιο) καθώς και με βάση την υπό στοιχεία C(2022)2165 final 01.04.2022 απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις 30-6-2022 καταβλήθηκε το ποσό των 5.577.921,16€ σε 153 δικαιούχους.

Πρόσληψη εποχικού προσωπικού στο Γ.Ο.Ε.Β. Πεδιάδων Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:

Από τον Γενικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (Γ.Ο.Ε.Β.) Πεδιάδων Θεσσαλονίκης-Λαγκαδά ανακοινώνεται η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εννέα (9) ατόμων, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Γ.Ο.Ε.Β. Πεδιάδων Θεσσαλονίκης-Λαγκαδά, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη (για την Κεντρική του Υπηρεσία και τις περιφερειακές του οργανικές μονάδες, που εδρεύουν στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Ημαθίας), όπως αυτές περιγράφονται στη ΣΟΧ 4/2022 και δημοσιοποιήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ: 6ΓΒΑ46ΨΧΛΗ-ΥΚΨ.

Ο Βουλευτής Πέλλας Βασίλειος (Λάκης) Βασιλειάδης μιλά στη Χρυσή-Ουρανία Παπαδοπούλου και στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά

Ο Βασίλειος (Λάκης) Βασιλειάδης
- Γραμματέας του Ελληνικού Κοινοβουλίου
- Βουλευτής της Π.Ε. Πέλλας με την Νέα Δημοκρατία
- Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας
μιλά στους: Χρυσή-Ουρανία Παπαδοπούλου και τον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά
 
Εν έτει 2022, γιατί ένας πολίτης να επιλέξει τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Αντίστοιχα, τι έχει να προσφέρει η κεντροδεξιά σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω του ΕΛΚ;
Ας δούμε πρώτα τη διεθνή συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε. Η ενεργειακή κρίση, η αύξηση των τιμών, η επιστροφή του πολέμου στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ο τουρκικός αναθεωρητισμός, είναι μόνο μερικές από τις προκλήσεις του σήμερα και των επόμενων ετών. Η προστασία της χώρας και του τρόπου ζωής των πολιτών και η χρηστή διαχείριση της οικονομίας αποτελούν τις βασικές αξίες της κεντροδεξιάς που μπορούν να φανούν χρησιμότερες σε αυτή τη συγκυρία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σήμερα στηρίζονται σε κεντροδεξιά κόμματα, ενώ και στα ευρωπαϊκά όργανα το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κυριαρχεί.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα, 4/7/2022, 8:49 μ.μ.

Σύλληψη για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Προσήλθε χθες (3 Ιουλίου 2022) το βράδυ στο Τμήμα Ασφάλειας Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης και συνελήφθη ένας ημεδαπός άνδρας, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, που διέπραξε νωρίτερα την ίδια ημέρα σε περιοχές των Σερρών.

Σέρρες: Σκοτώθηκε 58χρονος σε τροχαίο

Σήμερα (4 Ιουλίου 2022) και ώρα 10.30 περίπου, στο 6o χιλιόμετρο της περιαστικής οδού Σερρών στις Σέρρες, Ι.Χ.Φ. όχημα που οδηγούσε 58χρονος ημεδαπός, συγκρούσθηκε με φορτηγό όχημα που έφερε ρυμουλκούμενο και οδηγούσε 25χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 58χρονου οδηγού του πρώτου οχήματος. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Σερρών.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ: Οι συνεργαζόμενοι ωφελούμενοι του Voucher 30-49 ολοκλήρωσαν τη θεωρία, έλαβαν εκπαιδευτικό επίδομα και συνεχίζουν με πρακτική σε επιχειρήσεις

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της θεωρητικής κατάρτισης των πρώτων τεσσάρων εκπαιδευτικών τμημάτων του προγράμματος VOUCHER 30-49 που υλοποιήθηκαν από την ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ σε Κιλκίς και Πολύκαστρο και χάρη στις άμεσες και έγκυρες ενέργειες των στελεχών της επιχείρησης,καταβλήθηκε στους καταρτιζόμενους το εκπαιδευτικό επίδομα αξίας 1000€.

Το myKtimatologioLive επεκτείνεται σε 12 επιπλέον περιφερειακά γραφεία

Στην επέκταση της λειτουργίας της πλατφόρμας myKtimatologioLive σε 12 περιφερειακά γραφεία προχωρά το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με τον Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο». Πρόκειται για την πλατφόρμα μέσω της οποίας πολίτες και επαγγελματίες (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί) μπορούν να εξυπηρετούνται εξ αποστάσεως μέσω βιντεοκλήσης για ζητήματα που αφορούν στο κτηματολόγιο και στην κτηματογράφηση ακινήτων συγκεκριμένων περιοχών.

Επίσκεψη Κυβερνητικού κλιμακίου σε πληγείσες περιοχές των ΠΕ Καβάλας, Σερρών και Κιλκίς

Σήμερα Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022, με εντολή του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, επισκέπτεται τις πληγείσες περιοχές από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα στις περιφερειακές ενότητες Καβάλας, Σερρών και Κιλκίς. 

(Video) Διαγωνισμός "Πιροσκί 2022" στην Ευκαρπία Κιλκίς

Διαγωνισμός "Πιροσκί 2022" στην Ευκαρπία Κιλκίς, την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022.