Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Επιτέλους Μουσείο Σιταριού στο Κιλκίς!

Γράφει ο Πάνος Μαύρος
«Τρώγοντας έρχεται η όρεξη». Μετά την επιτυχία της εκμετάλλευσης των ερειπωμένων δίδυμων αποθηκών της Βενιζέλου, και το Φεστιβάλ Ποντιακής Κουζίνας, σειρά είχε το κτίριο της παλιάς Νομαρχίας. Όχι εκείνο το ψηλό και απαίσιο που ανήκει στη Μητρόπολη. Για το άλλο μιλάμε, το υπέροχο νεοκλασικό κτίριο που ρημάζει…

"Ζητούμε την παραίτηση του κ. Φίλη από τη θέση του Υπουργού Παιδείας"

Επιστολή Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Α. Τσίπρα,
"Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Κάθε κράτος που σέβεται τις πανανθρώπινες αξίες της ζωής και της αξιοπρέπειας οφείλει να αναγνωρίζει και να καταδικάζει το έγκλημα της Γενοκτονίας που σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο συνιστά «το έγκλημα των εγκλημάτων».Η στάση αυτή αποτελεί φάρο που φωτίζει τα βήματα της Ανθρωπότητας στο δρόμο της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας.

Ο εκδότης της Νέας Πορείας Κιλκίς Μηνάς Παπαδόπουλος, μιλά στη Γνώμη



Οδήγησε στο διαμέρισμά του δύο αλλοδαπές και τις βίασε - Φωτό

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 29χρονου υπηκόου Παλαιστίνης , ο οποίος συνελήφθη την 27-9-2015 στα Εξάρχεια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Κυψέλης, κατηγορούμενος για βιασμό.

Η Στέγη ταξιδεύει στο Κιλκίς 3, 10 & 11 Οκτωβρίου 2015

Μουσικό εργαστήριο για παιδιά που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα.
Το εργαστήριο πραγματοποιείται για παιδιά ηλικίας 6-8 και 9-12 ετών και τους γονείς τους.

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύει για δεύτερη χρονιά σε δέκα πόλεις ανά την Ελλάδα με το εργαστήριο «η μουσική αγαπάει τον αυτισμό» σε παλιούς και νέους προορισμούς, φέτος με την υποστήριξη της ΟΠΑΠ.ΑΕ.
Πρώτος σταθμός για φέτος είναι το Κιλκίς. Σε συνεργασία με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Κιλκίς, η Στέγη διοργανώνει ένα μουσικό εργαστήριο, με μουσικές δραστηριότητες ειδικά μελετημένες προκειμένου να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και ικανότητες των παιδιών.

Εκτός έδρας έπαιξαν το Σάββατο οι κορασίδες του "Άτλαντα"

Γράφει η Σιότσου Μαρία
Έφορος
Ξεκίνησε η Αγωνιστική περίοδος για τις κορασιδες του Βόλεϊ και ο Α.Π.Ο ΑΤΛΑΣ αντιμετώπισε εκτος εδρας του, την ΠΑΝΘΕΟΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ στο ΔΑΚ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ το Σάββατο 3/10.

“Συν-ενεργείν τοπικά για την καταπολέμηση της ανεργίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς"

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Β. Σεργιαννίδης του Επιμελητηρίου Κιλκίς ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου “Συν-ενεργείν τοπικά για την καταπολέμηση της ανεργίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς".

Κιλκίς: Επιστημονική εκδήλωση για τις γενικές αρχές παιδικής υγείας, ψυχολογίας και διατροφής

Επιστημονική εκδήλωση για τις γενικές αρχές της παιδικής υγείας, ψυχολογίας και διατροφής πραγματοποιείται αύριο στις 18:30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Το θέμα θα αναπτύξει η Κωνσταντίνα Καρασούλη, διατροφολόγος – διαιτολόγος της επιστημονικής ομάδας του κοινωνικού προγράμματος ''Χρυσές Ακαδημίες'' της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 30/2015) και ισχύει από αύριο Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2015 μέχρι και την Πέμπτη 08 Οκτωβρίου 2015, ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Σκοτώθηκε 61χρονος σε τροχαίο

Σήμερα (06-10-2015) τα ξημερώματα στην Κατερίνη, ΙΧΕ όχημα που οδηγούσε 28χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με δίκυκλο μοτοποδήλατο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 61χρονου ημεδαπού οδηγού του δικύκλου. Τις έρευνες για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης.

"Στον παιδίατρο" κάθε εβδομάδα στην 4Ε!

Μια νέα εκπομπή ξεκινά φέτος στην τηλεόραση 4Ε. Μια εκπομπή που ίσως να έλειπε από την ελληνική τηλεόραση. Μαζί θα επισκεπτόμαστε κάθε εβδομάδα τον παιδίατρο. Θα απαντούμε σε ερωτήσεις σε απορίες και θα δίνουμε λύσεις σε όλα αυτά που μας απασχολούν όλους εμάς τους γονείς. Κοντά μας σε αυτή την προσπάθεια θα είναι η κυρία Ευαγγελία Μπουρλή -Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης -Ειδική Παιδίατρος.

Ψωμιάδης: "Ζήτησα την απόσυρση του κατάπτυστου χάρτη από το βιβλίο Ιστορίας της Γ’ Λυκείου"

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την παρουσία χάρτη στο βιβλίο ιστορίας της Γ’ Λυκείου όπου η ΠΓΔΜ εμφανίζεται ως «Μακεδονία», ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΑΥΓΗ ·Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλη- Σχέδιο τετραετίας για αλλαγή της Ελλάδας ·Προϋπολογισμός δυσκολιών και επανεκκίνησης- Στη Βουλή το προσχέδιο·ΕΣΠΑ- Ξεκινά η πρόωρη εκταμίευση
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Σχέδιο αφανισμού- Πάγος στο Eurogroup :Το εικοσαήμερο κολάσεως για δύο πακέτα προαπαιτούμενων·Αναδρομικό χαράτσι 1.100 ευρώ (!) σε 42.000 τραπεζικούς· Ισορροπίες τρόμου στην ακινητοποιημένη Ν. Δ- Ηχογραφημένα πρακτικά από σήμερα στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή

Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων θεσμοθέτησε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το τρέχον σχολικό έτος διεξήχθη χθες, 5 Οκτωβρίου 2015 με θεματικό άξονα: «Σχολικός Αθλητισμός - Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».