Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Χαιρετισμός Σταύρου Καλαφάτη, στα εγκαίνια της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Χαιρετισμός υφυπουργού εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη, στα εγκαίνια της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Εξοχότατε Υπουργέ Οικονομίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι από φίλες χώρες,
Κυρίες και κύριοι,
Οι Μακεδόνες, σας καλωσορίζουμε στην 86η ΔΕΘ.

Τι καλό έχει η πόλη που μεγάλωσα;

Γράφει ο Γιώργος Τσιμπουσλής
Καταρχήν καλό χειμώνα.
Γεννήθηκα το 1982 σε αυτήν την πόλη με την γ..άτη κλινική μαιευτικής του τότε. Πρόλαβα οδό Καυκάσου χώμα με ποδήλατο.  Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχουν αλλάξει και πολλά εκτός από τις πολυκατοικίες που έγιναν.

Nokia 6300 4G - Back to the future?

«Πάλιν εβγήκαν στο χορό» (Συρτός και μπάλος ρεΐζντεριανός)

«Πάλιν εβγήκαν στο χορό» (Συρτός και μπάλος ρεΐζντεριανός)
Παραδοσιακό τραγούδι –παινέματα από το Ρεΐζντερε (Reisdere) Ερυθραίας Μικράς Ασίας.
Η ηχογράφηση αυτή πραγματοποιήθηκε από τον αείμνηστο δάσκαλο της Εθνικής μας Μουσικής, τον Σίμωνα Καρά, στον Άγιο Δημήτριο της Λήμνου το έτος 1973.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2007. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ
ΓΡΑΜΜΑ

Γεωργαντάς: Η ταύτιση των ελληνικών προϊόντων με την ποιότητα και την ασφάλεια το «κλειδί» για να κατακτήσουμε τις διεθνείς αγορές

Δελτίο τύπου Υπουργείου A
γροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Η ταύτιση των ελληνικών προϊόντων με την ποιότητα και την ασφάλεια αποτελεί το μεγαλύτερο «όπλο» της χώρας μας για τη διεθνή προβολή της αγροτικής μας παραγωγής, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε το ΕΣΥΔ, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, με θέμα «Η προβολή των ελληνικών προϊόντων μέσω των Διεθνών Εκθέσεων και η συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτόν τον στόχο. Ανάδειξη του ρόλου της διαπίστευσης στην εξωστρέφεια των ελληνικών προϊόντων».

Κιλκίς: Ομιλία του ιστορικoύ Βλάση Αγτζίδη με θέμα "100 χρόνια μνήμης από την Mικρασιατική καταστροφή"


Κέντρο προστασίας αρκούδας - Αρκτούρος

Στον ορεινό οικισμό Νυμφαίο του νομού Φλώρινας στη δυτική Μακεδονία βρίσκεται το Κέντρο Προστασίας της Αρκούδας του Αρκτούρου. Σε μία ειδικά περιφραγμένη έκταση 50 στρεμμάτων και σε υψόμετρο 1350 μέτρα, φιλοξενούνται από τον Αρκτούρο 20 καφέ αρκούδες, όπου μπορείς να τις παρατηρήσεις από κοντά.

Ευχές Χ. Γκουντενούδη για τη νέα σχολική χρονιά

Υπογράφει ο Χρήστος Γκουντενούδης

Πρώην Δήμαρχος Παιονίας

Ευχόμαστε ολόθερμα σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, καλή σχολική χρονιά, με υγεία και με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ στο Κιλκίς

Ανακοίνωση ΚΝΕ - Οδηγητή
«Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για "το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό" (Ν. Μπελογιάννης) - Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα».
Με αυτό το σύνθημα, εμπνευσμένο από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, που φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την εκτέλεσή του, το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έχει αρχίσει το «ταξίδι» του σε όλη τη χώρα.

KEP-ePass: Nέα υπηρεσία κράτησης αριθμού προτεραιότητας στα ΚΕΠ

Τη δυνατότητα να δεσμεύουν αριθμό προτεραιότητας για εξυπηρέτηση με φυσική παρουσία σε 31 ΚΕΠ της χώρας έχουν πολίτες και επιχειρήσεις. Πρόκειται για το KEP-ePass, το οποίο είναι διαθέσιμο μέσω του rantevou.kep.gov.gr και αποσκοπεί στην ταχύτερη, απλούστερη και καλύτερη εξυπηρέτηση από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. 

Οι 4 εποχές του ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπο ΚΔΑΠ Kinesis
Η καινούρια εβδομαδιαία μας θεματική στο ΚΔΑΠ Kinesis ακούει στο όνομα "4 Εποχές". Έτσι την ώρα της ζωγραφικής, αφού συζητήσαμε για την εναλλαγή των εποχών αλλά και ποιοι μήνες ανήκουν στην κάθε εποχή ζωγραφίσαμε ένα μικρό πορτρέτο. Δημιουργήσαμε το γρασίδι κι έπειτα τους τέσσερις κορμούς δέντρων που το καθένα το "ντύσαμε" με διαφορετικό χρώμα και αντιπροσώπευσε μία εποχή. Μία δεύτερη ζωγραφική περίμενε σχετική με το θέμα, όμως προτού δημιουργήσουμε τη ζωγραφιά μας μιλήσαμε για την τεχνική του πουαντιγισμού.

Δύο ανανεώσεις και τέσσερις αποχωρήσεις για τους Ατρόμητους Καμπάνη

Ανακοίνωση
Ατρόμητων Καμπάνη
Στην περσινή σεζόν σε μια δυσκολη χρόνια για την ανδρική ομάδα,στο δυναμικό της είχαν εντάχθει 6 αθλητές από την Θεσσαλονίκη με εμπειρία σε πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ. Τσαρδιούλας Χρήστος και Γαμβράκης Χαράλαμπος ανανέωσαν την συμμετοχή τους για την νέα σεζόν .Τσιαμπακος Αλέξανδρος, Αθανασιάδης Ζαφείρης, Παναγιωτίδης Αλέξανδρος και Ζουμπουλάκης Τιμόθεος αποχώρησαν από την ομάδα,τους οποίους ο όμιλος τους ευχαριστεί για την προσφορά τους και τους εύχεται καλή συνέχεια τόσο στην προσωπική όσο και στην μπασκετική τους πορεία.

Συλλήψεις στην Κεντρική Μακεδονία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Μετά από συντονισμένες αστυνομικές έρευνες, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο στην Κεντρική Μακεδονία, 3 άτομα σε ξεχωριστές περιπτώσεις, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

(Video) Εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας γραφείων της Νομαρχιακής Επιτροπής Κιλκίς ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Εκδήλωση γνωριμίας με τα μέλη της νεοσύστατης Νομαρχιακής Επιτροπής Κιλκίς και των Δημοτικών Οργανώσεων Κιλκίς και Παιονίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 8 μ.μ στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κιλκίς, επί των οδών 21ης Ιουνίου και Πόντου 1 γωνία.