Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Ούτε για βάζα λουλουδιών δεν κάνουν αυτές οι κούπες

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση προϊόντος, κούπες από ίνες bamboo, στις οποίες διαπιστώθηκε μετανάστευση μελαμίνης σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια για τη χρήση τους σε επαφή με τρόφιμα. 

Χορός Δόξας Χέρσου στις 31 Αυγούστου 2018


Συμβουλές για προστασία από τα κουνούπια

Στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος για την καταπολέμηση κουνουπιών που υλοποιείται κάθε χρόνο από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας του πληθυσμού της Π.Ε.Κιλκίς , σας ενημερώνουμε για την προστασία από τσιμπήματα των κουνουπιών.

Θεσσαλονίκη: Αντί για δροσιά εστίες μόλυνσης

Δελτίο τύπου Κίνησης "Ποια πόλη μας αξίζει;”
Οι δημόσιες βρύσες και τα σιντριβάνια στις πλατείες και στα κέντρα των πόλεων αποτελούν ιδιαίτερο καλαισθητικό στοιχείο του αστικού τοπίου, αλλά συγχρόνως είναι και οάσεις δροσιάς. 

Κατατέθηκε η τροπολογία για τις κατεδαφίσεις αυθαίρετων σε αιγιαλό και δασικές εκτάσεις

Κατατέθηκε σήμερα προς ψήφιση σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία εισάγει επείγουσες ρυθμίσεις για την κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων σε αιγιαλό και δασικές εκτάσεις.

Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή από τις 30 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Το πρώτο και μοναδικό θεματικό πάρκο ελληνικής μυθολογίας, οι «12 Άθλοι του Ηρακλή», ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου τις «πύλες» του στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, για να «ταξιδέψει» τους μικρούς και μεγάλους φίλους του σε μία εποχή ηρώων και μυθικών τεράτων.

Τατίδης: "Όχι στην κριτική εκ του πονηρού"

Γράφει ο Νίκος Τατίδης
Δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. νομού Κιλκίς
Στο νοσοκομείο του Κιλκίς υπήρξε διαφωνία μεταξύ του Διοικητή του νοσοκομείου κυρίου Ρεβενάκη Θεόδωρου και ενός εργαζομένου στο νοσοκομείο μάλιστα συνδικαλιστικού παράγοντα του κ. Καλεμκερίδη Αχιλέα.

Αυτοί είναι οι Κιλκισιώτες Πανελληνιονίκες

Γράφει ο Κώστας Μηναρετζής
Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά είκοσι τρία συνολικά μετάλλια (οκτώ χρυσά, πέντε αργυρά και δέκα χάλκινα) κατέκτησαν φέτος στα Πανελλήνια πρωταθλήματα Στίβου αλλά και με τη συμμετοχή τους με τις Εθνικές μας ομάδες οι αθλητές και αθλήτριες του Κιλκίς σε όλες τις διοργανώσεις. 

Στο 2ο Nevrokopi Trail 2018, αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας

Δελτίο τύπου Συλλόγου Δρομέων Υγείας
Στα πλαίσια των Πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων “Ακρίτεια 2018» διεξήχθη την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018 το 2ο Nevrokopi Trail 2018, με αγώνες 5 και 13 χλμ.

Ποιο Κράτος;

Του Δημήτρη Νίκογλου
Περίμενα να καταλαγιάσει ο θυμός μου και να αρχίσω να γράφω, να αρχίσω να γράφω με πιο καθαρό μυαλό παραμερίζοντας τις όποιες εμμονές μου για πρόσωπα και καταστάσεις που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην πολύπαθη Ελλάδα μας, στην πολύπαθη Αθήνα όπως, Μάτι, Βουτσάς, Κινέτα.

Παράταση ημερομηνιών για την υποβολή σχεδίων βελτίωσης

Το ΥΠΑΑΤ ενημερώνει ότι, ύστερα από αίτημα του ΓΕΩΤΕΕ και με γνώμονα τη διευκόλυνση της διαδικασίας, υπογράφηκε τροποποίηση της πρόσκλησης του Υπομέτρου 4.1 (Σχέδια Βελτίωσης) σχετικά με τη χορήγηση ολιγοήμερης τεχνικής παράτασης.

Τα νέα του Κιλκισιακού (1/8/2018)

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
Η ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ του Κιλκισιακού ετοιμάζεται πια για την έκτη χρονιά λειτουργίας της, με σκοπό να φέρει ακόμη περισσότερα παιδιά της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Σάλπισμα του Προφήτου Ησαΐου

Επιμέλεια: Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου Παιονίας
Ο διαχρονικός λόγος του προφήτου Ησαΐου από τα βάθη των αιώνων η φωνή του Θεού φθάνει ως τις ημέρες μας.

Η ταινία “Potiche” στο Δημοτικό Θερινό Σινεμά Κιλκίς


Οι προβολές συνεχίζονται στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός” με την ταινία “Potiche” στις 2 Αυγούστου 2018 στις 9.30 το βράδυ.

Επιμορφωτική Κιλκίς: Διακρατική συνάντηση στην Πορτογαλία για το πρόγραμμα ανάπτυξης ικανοτήτων STEM

Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς
Τι σημαίνει STEM; Ποια η διαφορά μεταξύ STEM και STEAM; Σε ποιο βαθμό έχουν εισαχθεί σήμερα στην εκπαιδευτική διαδικασία και ποια εργαλεία έχουν δημιουργηθεί;

Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης

Εργασίες συντήρησης και, ειδικότερα, εργασίες αποκατάστασης φθορών οδοστρώματος (επούλωση λακκουβών) θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αύριο Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018.

Σούλης: "Η αδράνεια της κυβέρνησης χτυπά τα εισοδήματα των αγροτών"

Υπογράφει ο Σούλης Καζαντζίδης
Πολιτευτής Ν.Δ. νομού Κιλκίς
Καταγγέλλω την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για την απαράδεκτη στάση τους απέναντι στους αγρότες και όχι μόνο, στο θέμα της παράτασης για την διαδικασία της αντίρρησης προς το Δασαρχείο για το θέμα των δασικών χαρτών.